Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 שעות, hwgeek כתב:

ביידן קורא להחלפת פוטין 🤦‍♂️

החבוב הזה לא 100, אה?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 30 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

כי האינטרס האמריקאי לא רלוונטי כל כך כרגע.

הם לא אלו שהתחילו את כל העניין הזה.

כולם היו רגועים באירופה במשך כמה שנים וזה כאילו שפתאום איזה ילד קקה קם ומתחיל לתת מכות לכולם בזמן שכולם קוראים ספר.

התגובה של כולם כולל ארה"ב היא בכיוון של 

Come On Reaction GIF by MOODMAN

זה שהתקשורת לא מספרת לך את המציאות אז אתה חושב שהיא X במקום Y זה לא אומר שהמציאות היא באמת כזאת.

כשאתה ניזון ממקור אחד שמוכר לך בדיוק את מה שהוא רוצה שתשמוע אז אני לא מתפלא שזה התוצאה

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

נו אז תגלה לנו מה האינטרס.

עריכה: חחחחחחחחח יבגני

עריכה אחרונה על ידי David32
  • מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 49 דקות, arik100 כתב:

זה שהתקשורת לא מספרת לך את המציאות אז אתה חושב שהיא X במקום Y זה לא אומר שהמציאות היא באמת כזאת.

כשאתה ניזון ממקור אחד שמוכר לך בדיוק את מה שהוא רוצה שתשמוע אז אני לא מתפלא שזה התוצאה

וואו, תודה!

לא ידעתי כמה אני מחמיץ!

בבקשה ספר לי מה המציאות!

פורסם
בתאריך 24.3.2022 בשעה 18:32, Gosser1860 כתב:

סימוכין?

זה מה שאומרים הקבלנים, וגם בפועל (לפחות בפרוייקטים בראש העין, ממגוון של קבלנים).

דיברתי על הפער בין היחסים, כאשר יחס ראשון זה מחיר למשתכן מול דירה בשוק והיחס השני זה דירת עולים מול דירה בשוק. הפער הזה משמעותית לרעת היחס השני.

זה לא רלוונטי אף אחד לא בונה היום בסטנדרט של דירת עולים אז, גם התקנים לא יאפשרו.

יש פה הנחה מובלעת שמנסים. לדעתי, לא מנסים. והיו על כך הררים של טקסט בפורום.

יותר גרוע - אם את זה לא מנסים אפילו - אז למה שאת השני כן ינסו?

אז הטיעון מחזיק. מצליחים לייצר דירות (קרי, לא איבדנו), אלא לכל היותר היחס בין התחלות בניה לביקוש הורע.

תמיד הצליחו לייצר דירות, מה שאיבדו את את היכולת לייצר מספיק דירות.

"משחדים". כלומר מביאים את הסכמת כל גורמי הבירוקרטיה על מנת לקדם את הפרויקטים הכי מהר שאפשר. זה דורש כסף במובן של הקצאת משאבים ולא במובן של להוציא x כסף מהכיס.

זה מה שעשו במחיר למשתכן, עם הסכמי הגג וכו', וזה עדיין לא הצליח להעמיד דירות מספיק מהר.

מן הסתם יש עוד הרבה פרמטרים שצריך לדאוג להם. להבנתי, ברובם, ניתן לטפל אם זו באמת היתה משימה לאומית/מתועדפת גבוה.

כמובן שאפשר, אבל מעשית זה לא קורה.

מזכיר את הבדיחה על ההבדל בין תיאורטי למעשי.

בתאריך 24.3.2022 בשעה 18:54, David32 כתב:

אין אין, מאז שהתחילו לצקת בטון מהבית - רק עיכובים!

צחוק צחוק, אבל למיטב זכרוני ענף הבנייה הוחרג לחלוטין ממגבלות הקורונה.

אפילו הוגדר כענף חיוני.

בתאריך 24.3.2022 בשעה 19:46, יבגניפ כתב:

מה זה משנה? טעוני ה-"אתה לא עושה את זה בעצמך אז איקס" הם חסרי תכלית כמעט לכל איקס.

העולם לא עובד ככה. 

לא ממש, כי בערך כל אלה שדחפו חזק חזק להכניס לפה אריתראים וסודנים הם לא אלו ששילמו את המחיר של השהות של אותם אריתראים וסודנים כאן.

אז זה נורא נורא קל להיות הומני על חשבון אחרים. לדרוש מהממשלה שלך להביא את זה ואת ההוא ואת כולם, העיקר שלא יעברו את דיזינגוף צפונה.

בתאריך 24.3.2022 בשעה 20:01, SlowRide כתב:

לא כל אחד שרוצה לעזור לפליטים יכול לארח אצלו בבית. אנשים מצפים מהמדינה לתת סיוע כלשהו כי לדעתם זה הדבר הנכון. סיוע זה יכול להיות לא רק בהגירה אלא גם בציוד ועזרה רפואית כמו שכבר עושים.

אני לא חושב שיש הרבה אנשים שנגד סיוע בציוד ועזרה רפואית וכו'.

או לפחות בוא נאמר שלא על זה הדיון.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הדיון לא על זה כבר 3 ימים בערך (אם לשפוט מתאריכי ההודעות להן הגבת), מה שגורם לי לתהות למה להשקיע כל כך הרבה מאמץ בחלק בשרשורפלצת הזה שאנשים כבר שכחו ממנו לגמרי 🙃

• מצחיק 1
פורסם
לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה מה שאומרים הקבלנים, וגם בפועל (לפחות בפרוייקטים בראש העין, ממגוון של קבלנים).

תראה, קבלנים זה נחמד, אבל מה שמעניין זה דאטה שאני מניח שיש אותו ללמ"ס.

זה לא רלוונטי אף אחד לא בונה היום בסטנדרט של דירת עולים אז, גם התקנים לא יאפשרו.

לא הבנת, אנסה אחרת. מחיר למשתכן X1, דירה בשוק היום X2. דירת עולים Y1, דירה בשוק בשנות ה-90 Y2 אזי אני טוען (ללא סימוכין, מן הסתם) ש:

(X2 - X1) < (Y2 - Y1). כאשר היחס "-" מבטא פער באיכות הבניה, בידוד וכו' וכו'.

ואני מאמין שאפשר לרדת עוד הרבה מהסטנדרט של מחיר למשתכן עד שמגיעים למינימום ההכרחי מבחינת התקנים.

יותר גרוע - אם את זה לא מנסים אפילו - אז למה שאת השני כן ינסו?

כי צריך לפעול הרבה יותר מהר במקרה השני.

תמיד הצליחו לייצר דירות, מה שאיבדו את את היכולת לייצר מספיק דירות.

אני רוצה להאמין שיש את ה-capacity לייצור אבל מחליטים שלא לייצר משלל סיבות.

זה מה שעשו במחיר למשתכן, עם הסכמי הגג וכו', וזה עדיין לא הצליח להעמיד דירות מספיק מהר.

אוקיי ו? שים לב להמשך.

כמובן שאפשר, אבל מעשית זה לא קורה.

אז אם זה אפשרי, צריך לפתור את הבעיה מהשורש. רק שאף אחד לא רוצה באמת לעשות את זה.

(נ.ב. אני באמת לא רוצה להפוך את זה לשרשור נדל"ן, יש מספיק כאלה)

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם
לפני שעתיים, יוסי פרנקוס כתב:

בבקשה ספר לי מה המציאות!

שאתה פרנקוס האורגינל שהיה בעבר כותב המון בפורום.

• מצחיק 2

איזה כייף לי :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 19 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני לא חושב שיש הרבה אנשים שנגד סיוע בציוד ועזרה רפואית וכו'.

או לפחות בוא נאמר שלא על זה הדיון

הדיון על עזרה שהמדינה נותנת לפליטים. עזרה זה גם בהגירה ואם יש רצון של הציבור אין סיבה שלא יאפשרו הגירה לכמות מוגבלת של פליטים. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 35 דקות, Pika007 כתב:

הדיון לא על זה כבר 3 ימים בערך (אם לשפוט מתאריכי ההודעות להן הגבת), מה שגורם לי לתהות למה להשקיע כל כך הרבה מאמץ בחלק בשרשורפלצת הזה שאנשים כבר שכחו ממנו לגמרי 🙃

אני בד"כ לא מגיב בסופ"ש - זה הזמן שלי עם המשפחה והילדים.

חוץ מזה שבסופ"ש אין זמן קומפילציה.

לפני 21 דקות, Gosser1860 כתב:

תראה, קבלנים זה נחמד, אבל מה שמעניין זה דאטה שאני מניח שיש אותו ללמ"ס.

אם כן אז הוא לא יצא בדו"ח מסודר.

לפני 22 דקות, Gosser1860 כתב:

לא הבנת, אנסה אחרת. מחיר למשתכן X1, דירה בשוק היום X2. דירת עולים Y1, דירה בשוק בשנות ה-90 Y2 אזי אני טוען (ללא סימוכין, מן הסתם) ש:

(X2 - X1) < (Y2 - Y1). כאשר היחס "-" מבטא פער באיכות הבניה, בידוד וכו' וכו'.

הבנתי את זה, אני רק אומר שאין לזה משמעות מעבר לעניין האקדמי.

לפני 22 דקות, Gosser1860 כתב:

ואני מאמין שאפשר לרדת עוד הרבה מהסטנדרט של מחיר למשתכן עד שמגיעים למינימום ההכרחי מבחינת התקנים.

אי אפשר לרדת הרבה מהסטנדרט הראשון של מחיר למשתכן, וגם התקנים התעדכנו עוד מאז.

לפני 23 דקות, Gosser1860 כתב:

כי צריך לפעול הרבה יותר מהר במקרה השני.

צריך זו מילה גדולה...

לפני 25 דקות, Gosser1860 כתב:

אני רוצה להאמין שיש את ה-capacity לייצור אבל מחליטים שלא לייצר משלל סיבות.

יכול להיות שיש, אני רק טוען שאם הוא לא קיים - אז הוא לא יווצר, ואם הוא קיים, אז כמו שהוא לא הופעל עד עכשיו - הוא גם לא יופעל הלאה.

לפני 26 דקות, Gosser1860 כתב:

אז אם זה אפשרי, צריך לפתור את הבעיה מהשורש. רק שאף אחד לא רוצה באמת לעשות את זה.

ברור! זה בדיוק מה שאני אומר.

על זה הוספתי שאם לא רוצים לעשות את זה כלפי אזרחי המדינה הקיימים, אז גם לא ירצו לעשות את זה כלפי העולים החדשים.

לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

הדיון על עזרה שהמדינה נותנת לפליטים. עזרה זה גם בהגירה ואם יש רצון של הציבור אין סיבה שלא יאפשרו הגירה לכמות מוגבלת של פליטים. 

לפי מה שאני רואה הויכוח הציבורי הוא רק על עזרה בהגירה / קבלת פליטים (שאינם זכאי חוק השבות).

אני בטוח שאף אחד לא יתנגד לקבל לפה איזה 750 פליטים כמו שבגין קיבל בתקופת מלחמת ויאטנם, מצד שני גם יבגני ופינדר לא בעניין של לקבל 2 מיליון פליטים.

הויכוח הציבורי הוא איפה הקו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הבנתי את זה, אני רק אומר שאין לזה משמעות מעבר לעניין האקדמי.

בערך כל מה שאנחנו עושים בפורום הזה הוא לא יותר מעניין אקדמי.

לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אי אפשר לרדת הרבה מהסטנדרט הראשון של מחיר למשתכן, וגם התקנים התעדכנו עוד מאז.

סימוכין?

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם

אם היה אפשר לרדת עוד משם - היו יורדים כדי להוזיל יותר את הדירות בפרוייקט.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

לא ממש, כי בערך כל אלה שדחפו חזק חזק להכניס לפה אריתראים וסודנים הם לא אלו ששילמו את המחיר של השהות של אותם אריתראים וסודנים כאן.

אז זה נורא נורא קל להיות הומני על חשבון אחרים. לדרוש מהממשלה שלך להביא את זה ואת ההוא ואת כולם, העיקר שלא יעברו את דיזינגוף צפונה

הם עוברים את דיזנגוף צפונה. לדעתי 80% מהוולטרים שהגיעו לכאן בחצי שנה - שנה האחרונות היו אפריקאים, חלקם לא ידעו עברית. חלק גדול מהעובדים בסופרים הם אריתראים וסודנים. הסיפור עם האריתראים הוא כמובן יותר מורכב מזה. גם ארגונים למען מהגרים בזמנו דיברו על מכסות ולא על להכניס לפה את כל אפריקה. ועל הסדרת מעמדם של מי שנמצא כאן ואפשרות לתת להם לעבוד, מתוך הנחה סבירה שיש סיכוי נמוך יותר שילכו לגנוב. אה גם אלו שגרים בנווה שאנן לא מיהרו להצביע לרשימה שמוזהה עם שפי פז בבחירות האחרונות לעיריה, במפתיע. או לא.

אם או בלי קשר, בתור מי שבילה על בסיס יומי בשנים האחרונות ביד חרוצים ונווה שאנן, זה מקומות נוראים עם מזרקים מפוזרים באמצע רחובות, ונרקומנים שישנים בכניסה לבנייני משרדים. בשביל לטפל בזה לא צריך שכל תושב בצפון הישן יארח נרקומן הומלס או פליט או מהגר מאפריקה. בדיוק כמו שלא צריך שאתה תיקח רובה סער ותלך לטפל בבעיות המשילות בדרום. כי ככה עובדת מדינה היום: אנחנו משלים מס ומקבלים את הפריוולגיה להשפיע דרך בחירות על מה שיקרה עם המיסים שלנו. ומכיוון שכמו שאנחנו יודעים, יש קורלציה בין דעות פוליטיות למעמד סוציואקונומי, הצפונבונים משלמים גם לא מעט מהמיסים האלו.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...