Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, m3x7r3m3 כתב:

המטרו והרכבת הקלה מוגבלים לשכונה מסוימת?

הפגיעה במהלך העבודות וגם פוטנציאלית אחר כך מוגבלת לרחוב מסוים, כן. זה האנשים שמתלוננים. כן.  אותו דבר עם התחנה המרכזית. שדות תעופה. ובטח עוד פרויקטים שאני לא חושב עליהם כרגע. 

אבל שוב. זה ויכוח סופר לא מעניין על פילוסופיה ומוסר. ובוא, כדי להיות סופר נחמד: אני חושב שיש הרבה אמת בטענות על הצביעות בשמאל. הנה, קיבלת.

אצלי אין כאלה, אם אני מציע משהו אתה מוזמן לשאול אותי כל שאלה בנושא ואני מבטיח לא להגיד לך "זה לא בעיה שלי למצוא פתרון לזה", אתה יכול לקחת את ההבטחה הזו לחתימה שלך.

כן, שמע, אם אתה באמת חושב שכל דבר שאתה מאמין בו או מציע הוא ישים וגם בהכרח ישפיע עליך כמו שישפיע על אחרים - סחטיין עליך. ואם באמת אתה כותב חוברות הפעלה לפיקוד הבכיר של צהל והמשטרה - עוד יותר כל הכבוד. הרשה לי להיות סקפטי להניח עם עצמי שזה שאתה מניח שאתה יודע איך לפתור משהו לא באמת מספיק כהוכחה בפני עצמו לזה שאתה באמת יודע. ולא כי זה אתה. 

בנוסף לזה אני בעד קליטה זמנית של פליטים תחת התנאים שציינתי כמה עמודים אחורה:

סבבה. אז על מה הויכוח? 

כאילו...

בבוטומליין אין בינינו פער אמיתי (אני לא רואה איך 2 יעבוד אבל לא איכפת לי מזה מספיק כדי להתווכח). ויותר מזה, שורה מעל כתבת שאתה לא תגיד "זו לא בעיה שלי למצוא פתרון" ומכאן אני מסיק שיש לך פתרון לקליטה זמנית של פליטים. כלומר זו בעיה פתירה שלא דרך הרס שכונות מצוקה בדרום תל אביב. כלומר אתה סתם מציק לי :)

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני כשעה, SlowRide כתב:

המבוגרים שאני מכיר דווקא מסכימים איתי. חוץ מזה, רוב הזוגות המבוגרים לא חיים עם מטפל בבית.

כמה מבוגרים מעל גיל 70 שקנו דירות אתה מכיר?

רק אצלי במשפחה יש הרבה כאלה (למעשה רוב האחים של אבא שלי ויש לו 9, סבא ז"ל וסבתא שלי, ההורים שלי, האחים של אמא שלי, המשפחה של אשתי).

לפני כשעה, SlowRide כתב:

אפשר גם 2. 3 זה פריבילגיה ו1 זה אילוץ שברוב המקרים אפשר להימנע ממנו. הבניה עולה אותו הדבר אז למה לבנות משהו גרוע?

אפשר גם לבנות מלונית שכל הדירות בה עם כיוון אחד...

אמרתם 3 כהגזמה, בפועל לרוב הדירות בארץ אין 3 כיווני אוויר, אלא 2.

אפילו כאלה שנבנו ממש בשנים האחרונות.

לפני 59 דקות, יבגניפ כתב:

הפגיעה במהלך העבודות וגם פוטנציאלית אחר כך מוגבלת לרחוב מסוים, כן. זה האנשים שמתלוננים. כן.  אותו דבר עם התחנה המרכזית. שדות תעופה. ובטח עוד פרויקטים שאני לא חושב עליהם כרגע. 

הפגיעה מוגבלת לשכונה מסוימת? יודע מה נלך רחוק יותר - לעיר מסוימת? ממש לא, הרכבת הקלה עוברת מבת ים, דרך ת"א, ר"ג, ב"ב, פ"ת (רוצה עוד ראשי תיבות? :D )

אבל שוב. זה ויכוח סופר לא מעניין על פילוסופיה ומוסר. ובוא, כדי להיות סופר נחמד: אני חושב שיש הרבה אמת בטענות על הצביעות בשמאל. הנה, קיבלת.

אז למה בכלל להקשיב לצבועים כשהם מטיפים על משהו שבעבר הם נכשלו לחלוטין בו? (נזכיר שטענו בזמן אמת שיגיעו אלפי ועשרות אלפי אפריקאים ובועדה בכנסת ח"כ של מר"צ גיחך על זה, ואמר שמדובר על ה-250 או כמה שלא היו הראשונים ואמר "מנסים להפחיד אותנו וכו'").

לפחות אם נכשלו בדיוק בנושא הזה פעם אחת - שיעשו קולות של שטיח.

כן, שמע, אם אתה באמת חושב שכל דבר שאתה מאמין בו או מציע הוא ישים וגם בהכרח ישפיע עליך כמו שישפיע על אחרים - סחטיין עליך. ואם באמת אתה כותב חוברות הפעלה לפיקוד הבכיר של צהל והמשטרה - עוד יותר כל הכבוד. הרשה לי להיות סקפטי להניח עם עצמי שזה שאתה מניח שאתה יודע איך לפתור משהו לא באמת מספיק כהוכחה בפני עצמו לזה שאתה באמת יודע. ולא כי זה אתה. 

בד"כ הדברים שאני מציע קודם פותרים לאנשים אחרים בעיות, זה נכון לגבי נושאי ההגירה, מערכת המשפט וכו'.

ולגבי פתרונות - לכל הפחות אני מציע פתרונות, ולא פוטר את זה ב"לא בעיה שלי, רוצה שזה יקרה".

סבבה. אז על מה הויכוח? 

כאילו...

בבוטומליין אין בינינו פער אמיתי (אני לא רואה איך 2 יעבוד אבל לא איכפת לי מזה מספיק כדי להתווכח). ויותר מזה, שורה מעל כתבת שאתה לא תגיד "זו לא בעיה שלי למצוא פתרון" ומכאן אני מסיק שיש לך פתרון לקליטה זמנית של פליטים. כלומר זו בעיה פתירה שלא דרך הרס שכונות מצוקה בדרום תל אביב. כלומר אתה סתם מציק לי :)

על זה ש-2 לא קורה (ועוד נותנים לזלנסקי להטיף לנו מוסר כאילו אוקראינה היא ה-BFF העולמית שלנו).

כמובן שיש פתרון לקליטה זמנית של פליטים - אנחנו לא ממציאים את הגלגל.

אבל מי שיתנגד לפתרונות האלה הוא מי שרוצה שהפליטים הללו יעברו מסלול של פליטות -> הגירה לישראל ולכן יתנגד לפתרונות הללו (שנועדו לתת פתרון זמני בלבד).

אני לא מציק לך בתור עצמך, אלא כמי שהצביע לאותם מתנגדים (מר"צ, העבודה).

וגם אז הבנתי את התפיסה שלך, ואמרתי לך שהיא נמצאת ימינה לאותן שתי מפלגות.

הויכוח הוא פחות ליאור מול יבגני, הרבה יותר ליאור ויבגני מול מר"צ והעבודה

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 30 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אפילו כאלה שנבנו ממש בשנים האחרונות.

אתה טועה ומטעה. בדירה החדשה שלי יש 5 כיווני אוויר. :Temp:

• מצחיק 1

איזה כייף לי :)

פורסם

מלמטה זה לא נחשב

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

רק אם אין לך גג

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה גם לא משלם ארנונה וגם יש לך 5 כיווני אוויר, מה רע?

הבעיה היחידה היא אם הדרך להורדת הגג זה ע"י טיל היפרסוני של פוטין

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כמה מבוגרים מעל גיל 70 שקנו דירות אתה מכיר?

רק אצלי במשפחה יש הרבה כאלה (למעשה רוב האחים של אבא שלי ויש לו 9, סבא ז"ל וסבתא שלי, ההורים שלי, האחים של אמא שלי, המשפחה של אשתי).

אני מכיר סקרים של המדינה בנושא ורוב הזקנים גרים בזוג או עם בן משפחה. לרובם אין מטפל צמוד אלא סיוע לכמה שעות בשבוע.

אני גם יודע שמנהל התכנון דוחף להגדלת כמות הדירות הקטנות בשביל לספק מענה למבוגרים וזוגות צעירים.

לפני 55 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אפילו כאלה שנבנו ממש בשנים האחרונות

לרוב יש 3, שהשלישי זה בדרך כלל פינה קטנה. בבתים ישנים יותר נפוץ שיש 3 כיוונים מלאים.

לפני 23 דקות, מרק10 כתב:

אתה טועה ומטעה. בדירה החדשה שלי יש 5 כיווני אוויר. :Temp:

השתתפת במבצע הקש בגג?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 33 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז למה בכלל להקשיב לצבועים כשהם מטיפים על משהו שבעבר הם נכשלו לחלוטין בו?

כי העולם לא בינרי ומותר שיהיו לך גם דעות באמצע, כמו שעושה רושם שיש לשנינו במקרה הנוכחי? וכי אני לא חושב שהם נכשלו לחלוטין? 

לפני 34 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הפגיעה מוגבלת לשכונה מסוימת? יודע מה נלך רחוק יותר - לעיר מסוימת? ממש לא, הרכבת הקלה עוברת מבת ים, דרך ת"א, ר"ג, ב"ב, פ"ת (רוצה עוד ראשי תיבות? :D )

בכל אחת מהערים שבהן תעבור רכבת יהיו אנשים שירוויחו מזה ויהיו אנשים שיפגעו מזה. יש המון דוגמאות לזה. אבל זה לא ויכוח על תחבורה ציבורית, כן? הטענה שלך היא כללית. ואתה יכול באנלוגיה להגיד שאני צבוע בגלל שאני מתכנן את החיים שלי לפי קרבה לתחבצ מצד אחד, ומצד שני לא חי ברחוב שיש בו חפירות ולא מאבד את העסק שלי כי סוגרים את הרחוב שלי ולא מתכנוון לגור מעל התחנה המרכזית בת"א. אבל, שוב, זה פשוט טעון חלש שלא עומד בפני עצמו. גם כי הוא מדלג בין רעיון למימוש, וגם כי בעייני זה ויכוח מוסרני. 

אבל אני חושש שזה הולך לעוד ויכוח בו אחרי חמישה עמודים אני כבר לא יודע מה הנושא ומגיב אוטומטית. תעזור לי פה.

לפני 36 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בד"כ הדברים שאני מציע קודם פותרים לאנשים אחרים בעיות, זה נכון לגבי נושאי ההגירה, מערכת המשפט וכו'.

כל הכבוד. הפער, אני מניח, נשאר בזה שאתה חושב שהרעיונות שלך בהכרח יעבדו. ויכול להיות שהם לא. בדיוק כמו שיכול להיות ששלי לא.

לפני 37 דקות, m3x7r3m3 כתב:

וגם אז הבנתי את התפיסה שלך, ואמרתי לך שהיא נמצאת ימינה לאותן שתי מפלגות.

הויכוח הוא פחות ליאור מול יבגני, הרבה יותר ליאור ויבגני מול מר"צ והעבודה

הבנתי, סבבה. 

פורסם
לפני 22 דקות, SlowRide כתב:

אני מכיר סקרים של המדינה בנושא ורוב הזקנים גרים בזוג או עם בן משפחה. לרובם אין מטפל צמוד אלא סיוע לכמה שעות בשבוע.

אני גם יודע שמנהל התכנון דוחף להגדלת כמות הדירות הקטנות בשביל לספק מענה למבוגרים וזוגות צעירים.

מסביר כמה דברים.

גם מי שאין לו כרגע מטפל, לוקח את זה בחשבון.

לפני 23 דקות, SlowRide כתב:

לרוב יש 3, שהשלישי זה בדרך כלל פינה קטנה. בבתים ישנים יותר נפוץ שיש 3 כיוונים מלאים.

או שעושים בניין בצורה לא מלבנית כדי שלכמה דירות יהיה "כיוון שלישי", אבל הוא פונה לתוך המטבח של הדירות שמולך

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

איך הגענו מדיון על הפוטין לדיון על דירות עם מספר כיווני אוויר ?

תחזרו לדיון המקורי. אזהרה אחרונה :unsure:

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 20 דקות, יבגניפ כתב:

כי העולם לא בינרי ומותר שיהיו לך גם דעות באמצע, כמו שעושה רושם שיש לשנינו במקרה הנוכחי? וכי אני לא חושב שהם נכשלו לחלוטין? 

מה לא נכשלו בזה שהם אמרו "מפחידים אותנו שמחר זה יהיה אלפי ועשרות אלפי אפריקאים שיגיעו, אנחנו צריכים להתעלם מזה ולהתייחס ל-250 שהגיעו".

זה 100% כישלון.

הם העריכו שלא יבואו הרבה (כמו עם האוקראינים עכשיו) - והגיעו הרבה, מאוד.

לפני 22 דקות, יבגניפ כתב:

בכל אחת מהערים שבהן תעבור רכבת יהיו אנשים שירוויחו מזה ויהיו אנשים שיפגעו מזה. יש המון דוגמאות לזה. אבל זה לא ויכוח על תחבורה ציבורית, כן? הטענה שלך היא כללית. ואתה יכול באנלוגיה להגיד שאני צבוע בגלל שאני מתכנן את החיים שלי לפי קרבה לתחבצ מצד אחד, ומצד שני לא חי ברחוב שיש בו חפירות ולא מאבד את העסק שלי כי סוגרים את הרחוב שלי ולא מתכנוון לגור מעל התחנה המרכזית בת"א. אבל, שוב, זה פשוט טעון חלש שלא עומד בפני עצמו. גם כי הוא מדלג בין רעיון למימוש, וגם כי בעייני זה ויכוח מוסרני. 

אתה מתעלם שוב לחלוטין מהחלק השני - הפעלת כלים משטריים כדי לוודא שהחפירות לא יגיעו לרחוב שלך.

לפני 24 דקות, יבגניפ כתב:

אבל אני חושש שזה הולך לעוד ויכוח בו אחרי חמישה עמודים אני כבר לא יודע מה הנושא ומגיב אוטומטית. תעזור לי פה.

שזה דיי מסריח לגור במרכז ת"א, להגיד שצריך לקלוט פה פליטים ללא הגבלת כמות, מתוך ידיעה ברורה שאין סיכוי שאפילו חצי פליט יהיה שכן שלך בבניין, ולא רק זה אלא שאנשים מסוימים ידאגו להפעיל את המשטרה כדי שהם אפילו לא יסתובבו ברחובות שלידך אחרי 8 בערב.

ואז אתה גם אומר לעצמך "אני כל כך הומני ומוסרי, אני עוזר לעולם, אני מקבל פליטים", ומצד שני אתה גם לא צריך להתמודד עם ההשלכות של אותה הומניות ומוסריות, כי הפליטים הגיעו והם נמצאים שם איפשהו, במקום שאתה לא רואה ולא מרגיש.

או בראשי תיבות NIMBY.

לפני 31 דקות, יבגניפ כתב:

כל הכבוד. הפער, אני מניח, נשאר בזה שאתה חושב שהרעיונות שלך בהכרח יעבדו. ויכול להיות שהם לא. בדיוק כמו שיכול להיות ששלי לא.

יכול להיות, הבעיה היא לא עם רעיונות שלא עובדים, אלא עם זריקת כותרות בלי רעיונות.

להגיד "להסיר את המכסות" כמו שכתבה שרת התחבורה - זו כותרת. איפה הרעיונות מאחורה? איפה לשכן אותם? מי אחראי להאכיל אותם? להלביש אותם? או שמצפים שהם יגיעו עם בית ואוכל כבר?

גם להגיד לשכן בעיר אוהלים ואוכל מתרומות זה רעיון, אולי יעבוד ואולי לא, אבל רעיון.

כרגע גם זה אין - רוצים להביא בלי להתחשב בשום דבר אחר חוץ מהכותרת, וזה בדיוק באזז וורד.

זה כמו (אני מניח שאתה מכיר כאלה) מנהלי מוצר שמנותקים מהמציאות.

לפני 1 דקה, מרק10 כתב:

איך הגענו מדיון על הפוטין לדיון על דירות עם מספר כיווני אוויר ?

תחזרו לדיון המקורי. אזהרה אחרונה :unsure:

המרחק מפוטין לכיווני אוויר קצר מאוד.

תראה כמה כיווני אוויר יש להם:

Kyiv residential tower hit by missile as fighting rages: Mayor | Russia- Ukraine war News | Al Jazeera

• מצחיק 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה מתעלם שוב לחלוטין מהחלק השני - הפעלת כלים משטריים כדי לוודא שהחפירות לא יגיעו לרחוב שלך.

סבבה, אני לא מפעיל כלים משטריים כדי שלא יהיו חפירות ברחוב שלי.

לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

שזה דיי מסריח לגור במרכז ת"א, להגיד שצריך לקלוט פה פליטים ללא הגבלת כמות, מתוך ידיעה ברורה שאין סיכוי שאפילו חצי פליט יהיה שכן שלך בבניין, ולא רק זה אלא שאנשים מסוימים ידאגו להפעיל את המשטרה כדי שהם אפילו לא יסתובבו ברחובות שלידך אחרי 8 בערב.

אני לא מכיר שום איסור על מהגרים או פליטים להסתובב במרכז תל אביב ב8 בערב. תבוא פעם לבירה - תראה מי עובד בחנויות שפתוחות 24\7 או במסעדות.

וכן בוודאי יש אנשים צבועים. אפילו הרבה. אם ספציפית זנדברג ומיכאלי כאלו אני לא יודע כי אני לא מכיר אותן. יכול להיות. בינתיים מיכאלי מצטיירת כשרת תחבורה גרועה בעיקר. ומצד שני אתה שוכח שמעבר לפוליטיקאים יש גם אנשים בשטח שמתנדבים או חיים בשכונות המצוקה או סתם תורמים.

אבל שוב אני גם לא חושב שקליטת פליטים או מהגרים או עולים היא בהכרח מתכון לאסון ומה שיקבע אם הקליטה תכשל זה אם יחיו במרכז תל אביב. וברור גם שזה יתקשה לעבוד אם יזרקו אלפי בני אדם בשכונת מצוקה ללא שום יכולת להסתדר ויגידו להם "תסתדרו". 

לפני 9 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה כמו (אני מניח שאתה מכיר כאלה) מנהלי מוצר שמנותקים מהמציאות.

אני רוצה להאמין שמעבר לכותרת העיתונאית יש גם עבודה פרלמנטרית. אנחנו יודעים שיש. ולחלוטין התפקיד האמיתי של פוליטיקאים הוא לא לזרוק סיסמאות אלא להביא פתרונות. כן. אבל בגדול כן אני מסכים. בין אם חושבים שצריך לפתוח את השער לכולם לבין אם לאו זה צריך להיות מגובה בתכנית פעולה.

פורסם
לפני 21 דקות, m3x7r3m3 כתב:

המרחק מפוטין לכיווני אוויר קצר מאוד.

תראה כמה כיווני אוויר יש להם:

אני רק רוצה להזכיר, שאם תכבה את כיפת ברזל, תקבל גם כיווני אוויר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...