Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה כי העולם שונה, חרדים זה לא אינדיקציה יש זוגות חרדים שגרים בחניה שמוסבת לדירה.

אפילו פליט אוקראיני לא יגור כמו חלק מהאנשים בבני ברק.

לא צריך להגזים רק לשם ההגזמה. דיברנו על צפיפות בדירות, לא במחסנים או חניות. 

שוב, העולם שלך (וגם שלי) שונה, אבל זה לא אומר שאחרים מסתכלים עליו באותו אופן. סטנדרט הדיור עבור דירות באוקראינה מאוד שונה מישראל מבחינת שטח, במונחי מ"ר. מבט חטוף בגוגל מאשש את מה שאני מכיר, שטח הדירה הממוצע באוקראינה הוא 55 מ"ר שהוא נמוך מאוד מהממוצע באירופה (בין 75 ל-100 מ"ר), כשבישראל הממוצע הוא 85-120 מ"ר.

בנוגע לפליטי מלחמה, אז שוב, אתה מגזים שלא לצורך. מי שאין לו אוכל בסיסי ומי שתיה זמינים שלא נדבר על חשמל רציף יתעדף דיור הרבה (הרבה) פחות, וגם אולם ספורט יהיה עבורו שדרוג משמעותי.  

אבל אף אחד לא קונה (בבירוקרטיה הישראלית) דירה לשנתיים שלוש.

רק הבירוקרטיה מסביב לוקחת חצי שנה, ולפעמים יותר).

עושים מסלול לעולים. אל תשכח גם שלעולים אין דירה למכור.

ז"א שכמיטב המסורת הישראלית תזרוק את העולים בקיבינימט בפריפריה, באמת שמעתי שחסר דם חדש בדימונה...

מה עדיף? 

כלומר לא למדנו כלום מההיסטוריה הקצרה של המדינה.

זה מפתיע אותך? באמת?

והתייחסתי ספציפית לעניין של בניינים ללא מעלית => 3 קומות ומטה (אגב גם בדימונה כבר לא בונים 3 קומות ומטה).

אז מה נשאר לנו? ירוחם?

איפה שאפשר. 

הטווח בין המפרט של מחיר למשתכן הראשון לתקן הוא קטן, מאוד, והקבלנים ניצלו את כל הפרצות האפשריות בתקנים כדי שיעלה להם כמה שפחות הבנייה בתוכנית הזו.

לכן המפרט הראשון של מחיר למשתכן היה הכי זול (כמעט) שאפשר היה באותה תקופה.

שוב, אני לא יודע אז אין לי מה להגיב.

מאז מדד תשומות הבנייה עלה, משמעותית מאוד, זאת אומרת שהיום אי אפשר אפילו לשחזר את המחיר של מחיר למשתכן הראשון.

לכן אני אומר - בלי להתחיל לקרוע תקנים - אין הרבה מה לעשות, נכון לעכשיו.

לא דיברנו על מחיר, אלא על המרחק מהתקן, ולכן המדד לא באמת רלוונטי.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 31 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה לא מה שפוטין רצה, זה מה שהוא נאלץ להתפשר עליו כדי לא להתבזות או לחרב את כלכלת רוסיה ליסוד.

אנחנו לא יודעים מה הוא רצה.

חוץ מזה שעוד לא הסכימו לכלום.

בכול מקרה להגיד נטרליות אחרי שבמשך חודש "המערב" זורק עליך מיליארדי דולרים בציוד לחימה....... (ולא נדבר על זה שבטוח עזרו להם עם מודיעין)

זה לא בדיוק נטרלי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 57 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה זורק באזז וורדס ולא אכפת לך איך יממשו את זה, ועל חשבון מי זה יבוא ובזכויות של מי זה יפגע.

כמו שזורקים באזז וורדס על התיישבות ביהודה ושומרון ומצפים ממני ומהילדים שלי לבוא ולשמור עליהם?

זה עובד לכל הכיוונים. מותר לי להיות בעד\נגד מדיניות ממשלתית כלשהי גם אם אני לא זה שמושפע ישירות ממנה.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה הסיפור עכשיו עם יפן? הוא באמת חושב שזה זמן טוב להתחיל עוד מלחמה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

עזוב את הפוליטיקה - זה לא פרשנות, השכונות האלה פעם היו מעוז של מר"צ, כבר לא.

עזוב את הפוליטיקה, אמר ליאור, וסיפר איך אין יותר שמאלנים בדרום העיר ;)

אין יותר כל כך שמאלנים באופן כללי. זה לא כל כך מיוחד לדרום העיר. בבחירות במרץ 2020 כמעט 50% מבעלי זכות ההצבעה בת"א הצביעו כחול לבן. אני יודע שמבחינתך זה שמאל אז נחסוך את הויכוח על זה כבר מעכשיו - מרצ או עבודה זה לא. לא יודע מתי נווה שאנן היתה מעוז של מרצ. אולי. אני לא יודע מה היה שם לפני 20 שנה. אבל עובדתית שפי פז היא כישלון פוליטי. למרות שיש כאלו שבטוחים שהיא ה-קול של נווה שאנן ודרום העיר. 

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

זה בדיוק מה שנדמה לך - אתה זורק באזז וורדס ולא אכפת לך איך יממשו את זה, ועל חשבון מי זה יבוא ובזכויות של מי זה יפגע.

אז בוא נבטל את הדמוקרטיה, כי שמאלנים זורקם באז וורדס שלא יודעים ולא איכפת להם איך יממשו (בניגוד כמובן לימניים שיש להם תכנית מדויקת שלא יכולה להכשל איך לנצח את כל האויביים, כי כל אחד מהם היה גנרל עם 8 כוכבים במרינס בעברו, והם יודעים בדיוק איך ועל מה ישפיע כל דבר שהם מציעים וכמובן בהתאם יודעים שכל מי שלא מסכים עם זה ולא עושה את זה הוא בטח בוגד).

די נו.

אני לא יודע לתכנן תחבורה ציבורית. אז אסור לי לבקש תחבורה ציבורית? 

זה סתם. טעונים מוסרניים.

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

אין לזה קשר לעבריינות, אלא בדיוק למה שכתבתי - לזרוק באזז וורדס ודרישה לבצע משהו בלי שום התייחסות למשמעויות שלו.

הקשר הוא אתה משליך ממקרה אחד, מורכב, של הגירה כשלת לכאן (שוב, נזכיר, לוותה גם בנסיונות חוקיים לאסור על המהגרים לעבוד ועוד) על מה שיקרה עכשיו. 

אין שום הבדל עקרוני בין עולה למהגר לפליט. מה נראה לך? שקרובי המשפחה שלי בארהב שהגיעו לשם כפליטים נפלו לחיי הפשע ומתחרים עם חמש המשפחות על השליטה בניו יורק? 

תהליכי קליטה של זרים יכולים להצליח ויכולים להכשל ממיליון ואחת סיבות, ונכתבו על זה מיליון ואחד מחקרים. אתה בטוח שקליטת פליטים מאוקראינה פה תכשל ותפגע בשכונות מצוקה? בסדר. זכותך. אני מעדיף להאמין שהמדינה מסוגלת לקלוט כמות כזו או אחרת של אנשים בלי יותר מדי בעיות. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ההיסטוריה של מדינת ישראל מראה יפה מאוד שאין דבר כזה נייטרליות, או שאתה בצד של המערב ורוכש מהם נשק וחימוש או שאתה בצד של רוסיה ורוכש מהם נשק וחימוש.
אם אתה ניטראלי אז אף אחד לא יספק לך נשק וחימוש כי אתה לא בצד שלהם ואז מישהו פשוט יחליט על דעת עצמו שיש לכבוש אותך בזמן שאתה חסר נשק (רוסיה לדוג') 
זה בלוף תקשורתי שנועד עבור שטופי המוח ברוסיה, ז'לנסקי רוצה לסיים את המלחמה במדינה שלו מצד שני גם פוטין מבין שהוא לא יכול להתקדם ושהוא תקוע עמוק בבוץ אבל הוא זקוק לתמונת ניצחון כלשהי.

ההצהרה של זלנסקי היא вброс תקשורתי קלאסי, מצד אחד הוא מראה מראה לציבור הרוסי שהוא מוכן לפשרות מצד שני הוא נותן רמז לולדימיר שהם יכולים לסיים את זה עכשיו עם איזושהי תמונת ניצחון עבור הציבור הרוסי.

גם כן חוסר ההתייחסות שלו לדרישות הדה-מיליטריזציה מראות שאוקראינה לא מתכוונת להפרז מנשק ואם היא לא מתכוונת לוותר על הנשק מאיפה היא תשיג אותו? או מהמערב או מרוסיה.

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, SlowRide כתב:

מה הסיפור עכשיו עם יפן? הוא באמת חושב שזה זמן טוב להתחיל עוד מלחמה?

הבן אדם הזה צריך לקחת כדורים דחוף.

לא יודע אם קלונקס או ישר 9 מ"מ לראש.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

בטח שמחפשים, בגיל מבוגר נהיה קשה לתחזק בית גדול עם 5 חדרים ולפעמים גם חצר. ולא רק מבוגרים. פעם היו קונים דירה ראשונה של 3 חדרים ואחרי זה משתדרגים ל4 או 5 כשהמשפחה גודלת, היום זוג צעיר שיכול כבר קונה דירת 4 או 5 חדרים, כי זה רוב מה שבונים, והמחיר בהתאם.

כמה מבוגרים שקנו דירות את מכיר?

אני מכיר כמה שמה שהיה חשוב להם זה שיהיה כבר חדר מתאים למטפל/ת ואפילו שניים - גם אם אין כזה עדיין בפועל.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

במכרזים שאני ראיתי של מחיר למשתכן הקבלן צריך להציע בחירה בריצופים, בגימורים ובכלים סניטריים, הפואנטה שאפשר להוריד עלות של דירה בצורה משמעותית בויתור על דברים כאלה ולבנות את כל הדירות בלי התאמות אישיות, קטנות יותר עם פחות כיווני אויר, בפחות זמן, בבניינים עד 4 קומות שלא חייבים במעלית ולתת פחות חניות מ1 לדירה אבל לא יבנו את זה מהסיבה הפשוטה שפשוט לא יקנו. לפליטים זה אחלה, אבל לישראלי ממוצע? 

אתה מדבר על מפרטים מאוחרים יותר, המפרט הראשון אפשר בחירה של ריצופים - מתוך איזה 4 בצבעים נייטרלים.

לא היה בחירה של גימורים או כלים סניטרים (כולל במפרט שבו אני השתתפתי בהגרלות).

לגבי כיווני אוויר - גם במחיר למשתכן היו "דירות כלואות" עם כיוון אוויר אחד.

לפני כשעה, Gosser1860 כתב:

לא צריך להגזים רק לשם ההגזמה. דיברנו על צפיפות בדירות, לא במחסנים או חניות. 

שוב, העולם שלך (וגם שלי) שונה, אבל זה לא אומר שאחרים מסתכלים עליו באותו אופן. סטנדרט הדיור עבור דירות באוקראינה מאוד שונה מישראל מבחינת שטח, במונחי מ"ר. מבט חטוף בגוגל מאשש את מה שאני מכיר, שטח הדירה הממוצע באוקראינה הוא 55 מ"ר שהוא נמוך מאוד מהממוצע באירופה (בין 75 ל-100 מ"ר), כשבישראל הממוצע הוא 85-120 מ"ר.

בנוגע לפליטי מלחמה, אז שוב, אתה מגזים שלא לצורך. מי שאין לו אוכל בסיסי ומי שתיה זמינים שלא נדבר על חשמל רציף יתעדף דיור הרבה (הרבה) פחות, וגם אולם ספורט יהיה עבורו שדרוג משמעותי.  

זה לא לשם ההגזמה - אלה דירות עבורם.

ומה שאתה מתייחס אליו כשדרוג משמעותי - זה לכל היותר פתרון זמני לימים עד שבועות, לא יותר.

עושים מסלול לעולים. אל תשכח גם שלעולים אין דירה למכור.

גם לזוג שקונה דירה ראשון אין דירה למכור, וזה עדיין לוקח חצי שנה.

אם יש לך דירה למכור זה גם יכול לקחת יותר משנה.

ואיזה מסלול לעולים? למכור לעולים דירות בלי בדיקות מתאימות בטאבו ובעירייה? זה לא שהזמן הזה עובר על idle, קורים בו דברים.

מה עדיף? 

כנראה תקופה במחנה עולים כזה או אחר, עם לימודי עברית, ללמד על ישראל ואיך דברים עובדים פה (לפחות הבסיסיים) ואז פיזור גיאוגרפי כמה שיותר נרחב.

איפה שאפשר. 

ז"א ירוחם וערד בערך?

כמה עולים אתה חושב אפשר להכניס לעיירות פיתוח כאלה לפני שהתשתיות העירוניות קורסות?

לא דיברנו על מחיר, אלא על המרחק מהתקן, ולכן המדד לא באמת רלוונטי.

המרחק מהתקן לא בפני עצמו, אלא ככלי להאצה של תהליכי הבנייה.

לפני כשעה, David32 כתב:

אנחנו לא יודעים מה הוא רצה.

חוץ מזה שעוד לא הסכימו לכלום.

בכול מקרה להגיד נטרליות אחרי שבמשך חודש "המערב" זורק עליך מיליארדי דולרים בציוד לחימה....... (ולא נדבר על זה שבטוח עזרו להם עם מודיעין)

זה לא בדיוק נטרלי.

אני יודע מה הוא לא רצה, את זה הוא לא רצה, כל הסימנים מראים שהוא לא רצה את המצב הנוכחי עם סטגנציה ואובדן כזה של חיילים וציוד.

כלומר לא שאי פעם הייתה למנהיגים רוסים / סובייטים בעיה להתקדם דרך דריכה על גופות, אבל מה שקרה פה זה לא זה.

לפני 50 דקות, פינדר כתב:

כמו שזורקים באזז וורדס על התיישבות ביהודה ושומרון ומצפים ממני ומהילדים שלי לבוא ולשמור עליהם?

זה עובד לכל הכיוונים. מותר לי להיות בעד\נגד מדיניות ממשלתית כלשהי גם אם אני לא זה שמושפע ישירות ממנה.

בתור איש שמאל - טענות על ההתיישבות ביו"ש יש להפנות למי שכבש את השטח מירדן (רמז, זה לא גח"ל או הליכוד), או למי שהקים את היישובים הראשונים.

אגב זו דוגמה לא טובה - שהרי המתנחלים מובילים באחוזי הגיוס ובאחוזי הקצונה, ועוד יותר באחוזי הקצונה הקרבית.

אז הם בדיוק אלה ששמים את הכסף איפה שהפה שלהם.

לפני 30 דקות, יבגניפ כתב:

עזוב את הפוליטיקה, אמר ליאור, וסיפר איך אין יותר שמאלנים בדרום העיר ;)

אין יותר כל כך שמאלנים באופן כללי. זה לא כל כך מיוחד לדרום העיר. בבחירות במרץ 2020 כמעט 50% מבעלי זכות ההצבעה בת"א הצביעו כחול לבן. אני יודע שמבחינתך זה שמאל אז נחסוך את הויכוח על זה כבר מעכשיו - מרצ או עבודה זה לא. לא יודע מתי נווה שאנן היתה מעוז של מרצ. אולי. אני לא יודע מה היה שם לפני 20 שנה. אבל עובדתית שפי פז היא כישלון פוליטי. למרות שיש כאלו שבטוחים שהיא ה-קול של נווה שאנן ודרום העיר. 

למה סתם ללכלך? אמרתי במפורש שיש עדיין שמאלנים בדרום העיר, רק הרבה פחות.

כחול לבן זה לא שמאל מבחינתי - זה באמת לא ימין ולא שמאל - זה All over the place, זה אסופה של אנשים בלי אידיאולוגיה מסודרת (למעט הרצון לכיסא ולהיפטר מביבי).

גם יש עתיד באותה סירה.

שפי פז היא כישלון פוליטי, וכנראה גם לא הכי מוצלחת מעבר לזה, היא אינדיקטור (ביחד עם עוד הרבה אחרים), וכלי לקבל דיווחים וסרטונים, לא הרבה מעבר.

בוא, מנהיגה היא ממש לא.

לפני 38 דקות, יבגניפ כתב:

אז בוא נבטל את הדמוקרטיה, כי שמאלנים זורקם באז וורדס שלא יודעים ולא איכפת להם איך יממשו (בניגוד כמובן לימניים שיש להם תכנית מדויקת שלא יכולה להכשל איך לנצח את כל האויביים, כי כל אחד מהם היה גנרל עם 8 כוכבים במרינס בעברו, והם יודעים בדיוק איך ועל מה ישפיע כל דבר שהם מציעים וכמובן בהתאם יודעים שכל מי שלא מסכים עם זה ולא עושה את זה הוא בטח בוגד).

די נו.

אני לא יודע לתכנן תחבורה ציבורית. אז אסור לי לבקש תחבורה ציבורית? 

זה סתם. טעונים מוסרניים.

לא, מינימום הכרחי זה שהבאזז וורדס לא יבוא על חשבון מישהו אחר תוך שימוש בגופים ממשלתיים כדרך להבטיח שאתה לא תצטרך להתמודד עם ההשלכות של הבאזז וורדס שלך.

ובמיוחד כשזה כבר קרה שוב ושוב עם אותן באזז וורדס ועם אותם דורשים...

לפני 40 דקות, יבגניפ כתב:

הקשר הוא אתה משליך ממקרה אחד, מורכב, של הגירה כשלת לכאן (שוב, נזכיר, לוותה גם בנסיונות חוקיים לאסור על המהגרים לעבוד ועוד) על מה שיקרה עכשיו. 

אין שום הבדל עקרוני בין עולה למהגר לפליט. מה נראה לך? שקרובי המשפחה שלי בארהב שהגיעו לשם כפליטים נפלו לחיי הפשע ומתחרים עם חמש המשפחות על השליטה בניו יורק? 

למה הגירה? סיפרתם בזמנו שהם פליטים! כל הטיעון להכניס אותם לפה ולא להעיף אותם חזרה למצרים הוא שהם פליטים!

לפני 40 דקות, יבגניפ כתב:

תהליכי קליטה של זרים יכולים להצליח ויכולים להכשל ממיליון ואחת סיבות, ונכתבו על זה מיליון ואחד מחקרים. אתה בטוח שקליטת פליטים מאוקראינה פה תכשל ותפגע בשכונות מצוקה? בסדר. זכותך. אני מעדיף להאמין שהמדינה מסוגלת לקלוט כמות כזו או אחרת של אנשים בלי יותר מדי בעיות. 

מי בכלל רוצה לקלוט? רוצים להביא פליטים לתקופת המלחמה (ובנוסף זכאי חוק השבות שיעלו - וזה סיפור אחר בכלל)

לפני 25 דקות, Gavrik כתב:

ההיסטוריה של מדינת ישראל מראה יפה מאוד שאין דבר כזה נייטרליות, או שאתה בצד של המערב ורוכש מהם נשק וחימוש או שאתה בצד של רוסיה ורוכש מהם נשק וחימוש.

או שאוקראינה תקבל החלטה אסטרטגית להעביר נשק אסטרטגי לצד המערב, או להשאיר אותו מצד רוסיה.

אבל את הנשק הפחות אסטרטגי? בהחלט אפשר לרכוש מספק אחר (נניח מטוסים רוסיים כמו היום, אבל כלי נ"ט והג"א מערביים)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, m3x7r3m3 כתב:

גם יש עתיד באותה סירה.

יאפ.

לא, מינימום הכרחי זה שהבאזז וורדס לא יבוא על חשבון מישהו אחר תוך שימוש בגופים ממשלתיים כדרך להבטיח שאתה לא תצטרך להתמודד עם ההשלכות של הבאזז וורדס שלך.

אז לבטל את המטרו? את הרכבת הקלה?

אתה לא מבין כמה תלונות יש על כל אחד מאלו. יש אינספור עתירות נגד התוואי של כל קו מתוכנן כי זה יפגע במישהו שגר ברחוב מסוים. אז מה?

גם לא הצעתי באזוורדס. אתה יותר מדי בהייטקס. וגם אתה לא עומד בתנאי הסף שלך עצמך. כאילו, אני מניח שיש סיכוי שכתבת חוברת אסטרטגיה לצהל למגירה וכו'. אני לא אופתע. נותן לך את הקרדיט. אבל בגדול הקונספט המוסרני שלך כרגע זה סתם נפנוף ידיים. סורי.

אתה יכול להפוך אותו ליותר טוב מזה אם תסביר למה הגעת איקס פליטים בהכרח תייצר עוד הרבה בעיות כאן ברמה שהמדינה לא תוכל להתמודד איתה. אבל אין לך איך. אז אתה נשאר במוסרנות חצי אבסטרקטית. עזוב. 

למה הגירה? 

כדי למנוע את האוננות התורנית על האם הם פליטים או לא אני מקל על עצמי. היינו בשיח הזה אבל כבר מיליון פעם. בבקשה בוא לא נפתח אותו שוב. זה לא הנושא. 

מי בכלל רוצה לקלוט? רוצים להביא פליטים לתקופת המלחמה (ובנוסף זכאי חוק השבות שיעלו - וזה סיפור אחר בכלל)

אז מה אתה רוצה? ;)

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם

מה אתה מגדיר בתור נשק אסטרטגי? 
במציאות חוזי רכישת נשק מלווים בהרבה פוליטיקה ולקיחת צד. לא רוצים להיות בצד שלנו? אז לא נמכור לכם מטוסים וטנקים.
נטראליות זה משהו שצריך להיות חזק בשבילו, או להחזיק תעשיה צבאית משלך שמספקת לך את מה שאתה צריך כמו שוודיה או להיות שחקן מספיק גדול וחזק באזורך כדי שלאחרים לא תהיה תכנית לקחת חלק מהעוגה שלך (הודו)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 20 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כמה מבוגרים שקנו דירות את מכיר?

אני מכיר כמה שמה שהיה חשוב להם זה שיהיה כבר חדר מתאים למטפל/ת ואפילו שניים - גם אם אין כזה עדיין בפועל.

3 חדרים זה קלאסי לזוג מבוגר עם מטפל. 

מטפל זה לא זול, מי שיכול להרשות לעצמו 2 כנראה שגם יכול להרשות לעצמו דירה גדולה יותר ואולי גם להביא שירותי ניקיון פעם בשבוע. אבל לא כולם במצב הזה.

לפני 21 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אתה מדבר על מפרטים מאוחרים יותר, המפרט הראשון אפשר בחירה של ריצופים - מתוך איזה 4 בצבעים נייטרלים.

לא היה בחירה של גימורים או כלים סניטרים (כולל במפרט שבו אני השתתפתי בהגרלות).

לגבי כיווני אוויר - גם במחיר למשתכן היו "דירות כלואות" עם כיוון אוויר אחד

הצבעים והצורות זה לא העניין, אלא שצריך לעשות בכל דירה שונה וזה מייקר את העבודה. ככל שיש יותר קסטומיזציה, גם אם זה מתוך מפרט שנקבע מראש, זה מסבך ומייקר. 

דירות עם כיוון אויר אחד זה בגלל שמחייבים לבנות אחוז מסויים של דירות קטנות בפרוייקט אז הם דוחפים אותן בצורה מעפנה כדי לצאת ידי חובה. זה סתם תכנון דפוק.

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

דירות עם כיוון אויר אחד זה בגלל שמחייבים לבנות אחוז מסויים של דירות קטנות בפרוייקט אז הם דוחפים אותן בצורה מעפנה כדי לצאת ידי חובה. זה סתם תכנון דפוק.

יש לא מעט כאלו בחול, לא? אישית הייתי מתפשר על זה לחלוטין אם זה היה הדבר היחידי שהיה מפריד ביני לבין דירה במקום שהוא טוב לי בכל פרמטר אחר

פורסם
לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

אז לבטל את המטרו? את הרכבת הקלה?

אתה לא מבין כמה תלונות יש על כל אחד מאלו. יש אינספור עתירות נגד התוואי של כל קו מתוכנן כי זה יפגע במישהו שגר ברחוב מסוים. אז מה?

המטרו והרכבת הקלה מוגבלים לשכונה מסוימת?

השתמשו במשטרה כדי שהעבודות של המטרו לא "יגלשו" לשכונות אחרות?

לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

גם לא הצעתי באזוורדס. אתה יותר מדי בהייטקס. וגם אתה לא עומד בתנאי הסף שלך עצמך. כאילו, אני מניח שיש סיכוי שכתבת חוברת אסטרטגיה לצהל למגירה וכו'. אני לא אופתע. נותן לך את הקרדיט. אבל בגדול הקונספט המוסרני שלך כרגע זה סתם נפנוף ידיים. סורי.

להגיד "צריכים לקבל פליטים" זה באזז וורד, וכששואלים איפה הם ישוכנו, מה הם יאכלו ומה ילבשו, אז אין אפילו חצי תשובה.

זה בדיוק - אבל בדיוק באזז וורד.

אצלי אין כאלה, אם אני מציע משהו אתה מוזמן לשאול אותי כל שאלה בנושא ואני מבטיח לא להגיד לך "זה לא בעיה שלי למצוא פתרון לזה", אתה יכול לקחת את ההבטחה הזו לחתימה שלך.

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

כדי למנוע את האוננות התורנית על האם הם פליטים או לא אני מקל על עצמי. היינו בשיח הזה אבל כבר מיליון פעם. בבקשה בוא לא נפתח אותו שוב. זה לא הנושא.

אז אם אנחנו מקלים - אז יש הבדל עקרוני בין קליטת פליט, קליטת מהגר עבודה, וקליטת מהגר קבע (פחות או יותר קבע).

זה גם יחס ההשקעה של המדינה הקולטת - הכי השקעה במהגר קבע - כי אתה רוצה להוציא ממנו אזרח מועיל ולקבל את ההשקעה שלך חזרה (בריבית דריבית).

השקעה מינימלית הכרחית במהגר עבודה - כדי שיעשה את העבודה שאתה צריך שהוא יעשה, ויהיה לו מספיק טוב שהוא יגיד לחברים בבית וגם הם ירצו לעשות הגירת עבודה (זה בד"כ רלוונטי בתחומים שלמים שבהם אזרחים לא רוצים לגעת - למשל סיעוד, חקלאות וכו').

ההשקעה בפליט כפליט היא מינימלית - לקיים אותו (חמשת הממים) לתקופה קצובה שלאחריה הוא יחזור למקום שממנו ברח, יבצע הגירה מלאה (אם המדינה הקולטת בכלל רוצה - ואז תשקיע בו כמו מהגר), או הגירה למדינה אחרת.

זה שהעולם המערבי איבד את המצפן בהבחנה הזו גורמת להרבה בעיות באירופה ובארה"ב (שמתבטאת בין היתר במכירה של מערכות שאני עובד עליהן, אז לכאורה יש לי "אינטרס" שהבעיה תמשיך לקרות, ובכל זאת אני אומר שעדיף בלי).

לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

אז מה אתה רוצה? ;)

קליטת זכאי חוק השבות ללא הגבלה.

בנוסף לזה אני בעד קליטה זמנית של פליטים תחת התנאים שציינתי כמה עמודים אחורה:

1. כשהמלחמה מסתיימת - הם חוזרים.

2. שזה יותנה בהסדרה של היחסים שלנו עם אוקראינה - הם מפסיקים להיות נגד ישראל באופן קונסיסטנטי והופכים להיות בעד ישראל באופן קבוע. גם אם אנחנו מפציצים בעזה, הם מצביעים לטובת ישראל. לא רוצים? שיקפצו לי ויחפשו מי יעזור להם עם הפליטים שלהם.

לפני 13 דקות, Gavrik כתב:

מה אתה מגדיר בתור נשק אסטרטגי? 
במציאות חוזי רכישת נשק מלווים בהרבה פוליטיקה ולקיחת צד. לא רוצים להיות בצד שלנו? אז לא נמכור לכם מטוסים וטנקים.
נטראליות זה משהו שצריך להיות חזק בשבילו, או להחזיק תעשיה צבאית משלך שמספקת לך את מה שאתה צריך כמו שוודיה או להיות שחקן מספיק גדול וחזק באזורך כדי שלאחרים לא תהיה תכנית לקחת חלק מהעוגה שלך (הודו)

בוודאי, נשק אסטרטגי הוא בד"כ כזה שכולל חוזים לתחזוקה, הכשרת צוותים, חלפים וכו'.

בד"כ מדובר בעיקר על מטוסים, רק"מים ושות'.

למשל לאחר מלחמת יוה"כ מצרים קיבלה החלטה אסטרטגית לבצע רכש אמריקאי, זה אומר מטוסים חדשים, חלפים, הכשרות, סימולטורים ומה לא.

אבל זה לא הדין לגבי נשקים אחרים - אתה יכול לקנות רובים ותחמושת מספקים שונים, מדינות שונות, קליברים שונים וכו'.

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

3 חדרים זה קלאסי לזוג מבוגר עם מטפל. 

מטפל זה לא זול, מי שיכול להרשות לעצמו 2 כנראה שגם יכול להרשות לעצמו דירה גדולה יותר ואולי גם להביא שירותי ניקיון פעם בשבוע. אבל לא כולם במצב הזה.

מסתבר שהזוגות המבוגרים לא מסכימים איתך :D

לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

הצבעים והצורות זה לא העניין, אלא שצריך לעשות בכל דירה שונה וזה מייקר את העבודה. ככל שיש יותר קסטומיזציה, גם אם זה מתוך מפרט שנקבע מראש, זה מסבך ומייקר. 

בגלל זה הם השאירו מעט מאוד קוסטומיזציה, זה סדרי גודל פחות ממה שיש בשוק החופשי.

לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

חלק מהעניין לא היה שאמרתם שאפשר להוזיל כי לא כולם צריכים 3 כיווני אוויר?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, יבגניפ כתב:

יש לא מעט כאלו בחול, לא? אישית הייתי מתפשר על זה לחלוטין אם זה היה הדבר היחידי שהיה מפריד ביני לבין דירה במקום שהוא טוב לי בכל פרמטר אחר

בוא נגיד שגם אני הייתי מוכן להתפשר על זה בדירת 3 חדרים במרכז ת"א, אבל לא בחדרה או חריש.

מסתבר שהזוגות המבוגרים לא מסכימים איתך

המבוגרים שאני מכיר דווקא מסכימים איתי. חוץ מזה, רוב הזוגות המבוגרים לא חיים עם מטפל בבית.

חלק מהעניין לא היה שאמרתם שאפשר להוזיל כי לא כולם צריכים 3 כיווני אוויר?

אפשר גם 2. 3 זה פריבילגיה ו1 זה אילוץ שברוב המקרים אפשר להימנע ממנו. הבניה עולה אותו הדבר אז למה לבנות משהו גרוע?

אפשר גם לבנות מלונית שכל הדירות בה עם כיוון אחד...

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 41 דקות, יבגניפ כתב:

כן.

אני לא כזה שמח להתפשר על זה, אני ממש אוהב את זה שיש זרימת אוויר, במיוחד בחודשי הקיץ. אבל אם זה מה יש, אז זה מה יש.

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...