Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם

יש המון המון פתרונות בעולם הבנייה.

עד היום המדינה נכשלה ליישם אותן כאן, בין מתוך חוסר רצון או חוסר יכולת, אבל נכשלה.

מי שמצפה שהמדינה נכשלה לייצר 80 אלף יח"ד בשנה, תצליח לייצר 200 אלף, צפויה לו אכזבה רבתי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

גם היום באמצעים אחרים הורידו את זמן הבנייה, אבל זמן הבנייה בפועל קטן יחסית לשאר הפרמטרים.

סטנדרט הורידו גם במחיר למשתכן.

הורידו? בכמה? אנחנו מדברים על 12 חודשי בניה לעומת 32 בשנה שלפני ובתקופה שלאחר העליה. זה כמעט פי 3 פחות זמן.

סטנדרט מחיר למשתכן (ביחס לדירות אחרות בשוק) גבוה משמעותית מדירות שנבנו בשכונות "עולים", לא רק במפרט הדירה גם באיכות הבנייה, בידוד וכו'.

מה שעבד בשנות ה-90, מסתבר לא עובד בשנת 2022, עובדתית, אין מה להתווכח עם העובדה הזו. 

אתה מנסה לומר לי שאני טועה, אבל זו עובדה קיימת.

אתה מנסה לקשור בין פתרונות דיור למחוסרי דיור היום לפתרונות דיור שעשו למיליון פלוס אנשים שהגיעו בטווח של שנים בודדות. אני מבין מאיפה ההשוואה מגיעה אבל היא לא רלוונטית.

בנוסף, הטיעון כאילו מנסים לפתור עכשיו את משבר הדיור הוא, איך נאמר, קצת לוקה בחסר. אין באמת אינטרס לפתור את משבר הדיור (אבל על זה יש שרשורים נפרדים). 

לא, היא איבדה את היכולות נקודה.

סימוכין? למיטב הבנתי ישראל היא בשיא של התחלות בניה ביחס לשנים עברו. 

לא הכל פתיר בהמון המון כסף.

לא אמרתי שהכל. דיברתי על בעיה ספציפית.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 38 דקות, m3x7r3m3 כתב:

גם היום באמצעים אחרים הורידו את זמן הבנייה, אבל זמן הבנייה בפועל קטן יחסית לשאר הפרמטרים.

מה זה שאר הפרמטרים? ביורוקרטיה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, Gosser1860 כתב:

הורידו? בכמה? אנחנו מדברים על 12 חודשי בניה לעומת 32 בשנה שלפני ובתקופה שלאחר העליה. זה כמעט פי 3 פחות זמן.

סטנדרט מחיר למשתכן (ביחס לדירות אחרות בשוק) גבוה משמעותית מדירות שנבנו בשכונות "עולים", לא רק במפרט הדירה גם באיכות הבנייה, בידוד וכו'.

גם היום מהיתר מלא עד איכלוס זה כ-12-18 חודשים (עכשיו בקורונה קצת יותר).

סטנדרט מחיר למשתכן גבוה מהדירות עולים של פעם, אבל נמוך מהסטנדרט המקביל היום.

אתה מנסה לקשור בין פתרונות דיור למחוסרי דיור היום לפתרונות דיור שעשו למיליון פלוס אנשים שהגיעו בטווח של שנים בודדות. אני מבין מאיפה ההשוואה מגיעה אבל היא לא רלוונטית.

בנוסף, הטיעון כאילו מנסים לפתור עכשיו את משבר הדיור הוא, איך נאמר, קצת לוקה בחסר. אין באמת אינטרס לפתור את משבר הדיור (אבל על זה יש שרשורים נפרדים). 

לא, אני אומר שאם לא מצליחים לפתור את משבר הדיור, אז לא יהיו פתרונות דיור לעולים (כאלה שלא באים מארה"ב וצרפת וקונים דירות בנתניה) ולא לפליטים.

מי שנכשל לבנות בית אחד, כנראה ייכשל לבנות 3.

סימוכין? למיטב הבנתי ישראל היא בשיא של התחלות בניה ביחס לשנים עברו. 

התחלות בנייה מול הדרישה בשוק?

לא אמרתי שהכל. דיברתי על בעיה ספציפית.

בד"כ הרבה בירוקרטיה לא נפתרת בהרבה כסף.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

מה זה שאר הפרמטרים? ביורוקרטיה?

סוגים שונים של בירוקרטיה, מחסור בפועלים, עליית מחירי חומרי גלם, פקק בנמלים, מה לא

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 22 דקות, m3x7r3m3 כתב:

גם היום מהיתר מלא עד איכלוס זה כ-12-18 חודשים (עכשיו בקורונה קצת יותר).

סימוכין?

סטנדרט מחיר למשתכן גבוה מהדירות עולים של פעם, אבל נמוך מהסטנדרט המקביל היום.

דיברתי על הפער בין היחסים, כאשר יחס ראשון זה מחיר למשתכן מול דירה בשוק והיחס השני זה דירת עולים מול דירה בשוק. הפער הזה משמעותית לרעת היחס השני.

לא, אני אומר שאם לא מצליחים לפתור את משבר הדיור, אז

יש פה הנחה מובלעת שמנסים. לדעתי, לא מנסים. והיו על כך הררים של טקסט בפורום.

התחלות בנייה מול הדרישה בשוק?

אז הטיעון מחזיק. מצליחים לייצר דירות (קרי, לא איבדנו), אלא לכל היותר היחס בין התחלות בניה לביקוש הורע.

בד"כ הרבה בירוקרטיה לא נפתרת בהרבה כסף.

"משחדים". כלומר מביאים את הסכמת כל גורמי הבירוקרטיה על מנת לקדם את הפרויקטים הכי מהר שאפשר. זה דורש כסף במובן של הקצאת משאבים ולא במובן של להוציא x כסף מהכיס.

סוגים שונים של בירוקרטיה, מחסור בפועלים, עליית מחירי חומרי גלם, פקק בנמלים, מה לא

מן הסתם יש עוד הרבה פרמטרים שצריך לדאוג להם. להבנתי, ברובם, ניתן לטפל אם זו באמת היתה משימה לאומית/מתועדפת גבוה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 50 דקות, m3x7r3m3 כתב:

היום מהיתר מלא עד איכלוס זה כ-12-18 חודשים (עכשיו בקורונה קצת יותר).

אין אין, מאז שהתחילו לצקת בטון מהבית - רק עיכובים!

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, m3x7r3m3 כתב:

אתה מתעלם באלגנטיות (או פחות באלגנטיות) מהנושא. הנקודה היא שאתה לא דורש מ"המדינה" לקחת אחריות על מי שאתה רוצה לעזור לו, אתה עושה את זה בעצמך. כי אחרת זה להיות "הומאני" על חשבון אנשים אחרים, וזה בזוי.

אני הביא הקבלה לעניין.

זה כמו לתת אוכל רטוב ואוכל יבש לחתולי רחוב מבלי באמת לקחת אותם הביתה.

חשוב להזכיר חתולי רחוב יכולים לשרוד יופי טופי בחוץ כי זה בטבע שלהם.

לעומת זאת אלו שבורחים מאוקראינה הינם בעיקר נשים וילדים, אין לי בעיה להכניס כמויות של אנשים אבל לא בטוח שהשילוב החברתי פה מוצלח כל כך כמו שאנשים חושבים.

בייחוד אחרי המלחמה הזו, די נדרש במציאות של היום שיתחילו לחוקק חוק הגירה נורמלי ולא הפרטאצ' הישראלי שיש היום. שמורכב ממספר חוקי עבודה, הגירה וכדומה.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 1 דקה, DareDevil כתב:

חשוב להזכיר חתולי רחוב יכולים לשרוד יופי טופי בחוץ כי זה בטבע שלהם.

טבע?

אלו חתולים שעברו ביות ואז ברחו\ננטשו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מה זה משנה? טעוני ה-"אתה לא עושה את זה בעצמך אז איקס" הם חסרי תכלית כמעט לכל איקס.

העולם לא עובד ככה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא כל אחד שרוצה לעזור לפליטים יכול לארח אצלו בבית. אנשים מצפים מהמדינה לתת סיוע כלשהו כי לדעתם זה הדבר הנכון. סיוע זה יכול להיות לא רק בהגירה אלא גם בציוד ועזרה רפואית כמו שכבר עושים.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לעולם איכפת מחיי אוקראינים כל עוד הרוסים הורגים אותם.

לעולם איכפת מחייו ערבים כל עוד ישראלים הורגים אותם.

כשצבא אוקראינה לאחר ההפיכה הפציץ מזרח אוקראינים מ2014 ועד לחודש שעבר, זה לא מזיז לאף אחד.

ב2015 העריכו גורמי מודיעין בגרמניה ש50000 מזרח אוקראינים נהרגו בשנה של לחימה.

צביעות של המערב.

סרט סטודנטים ישראלי שצולם ב2015, שוחרר ב2019. כדאי לראות.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 15 דקות, Coro כתב:

כשצבא אוקראינה לאחר ההפיכה הפציץ מזרח אוקראינים מ2014 ועד לחודש שעבר, זה לא מזיז לאף אחד.

צביעות של המערב.

פוטין בוי, אתה יודע מה ההבדל (אם המספרים אכן נכונים, ויש לח ספק ענק עקב הכרות עם די הרבה אנשים מלוגנסק/דונייצק)? 

מדובר במאבק פנימי בתוך מדינה (עם עזרה של רוסיה מבחוץ כמובן, אבל עדיין). יש כאלה מאבקים רבים, ועד שזה לא מגיע לרצח עם בדרך כלל זה נשאר בפנים.

הבעיה מתחילה כשמדינה ריבונית אחת פולשת למדינה ריבונית שניה…

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, Coro כתב:

צביעות של המערב.

סילוף של הדברים ואמירה חד צדדית. זה דיי פופוליסטי איך שאתה מציג את זה.
האוקראינים לא "הפציצו מזרח אוקראינים" כמו שאתה מציג, לכולנו ברור שזה מעשה חסר כל טעם ולא הגיוני לקחת ולהפציץ חלק מהמדינה והאזרחים שלך עצמך.

מה שקרה זה שרוסיה במקביל להשתלטות על קרים ב2014 התחילה להשתלט על אזור חבל דונבאס בעזרת כוחות מיליציה או "צבא פרוקסי" וכמה מקומיים פרו-רוסים שהם גייסו. 
לכולנו ברור שקבוצה של מקומיים פרו-רוסיים לבדה לא יכלה להשתלט צבאית על אזור מסוים ולהילחם בצבא האוקראיני עם טנקים, נגמ"שים ותותחים. כי אין להם לא את הניסיון לא את הכלים ולא את היכולת.

מה שמתרחש שם זה מלחמה, מלחמה שרוסיה התחילה.

הדברים שאתה אומר על ממשלה של נאציסטים או נאציונאליסטים מצוצות מהאצבע, במריופל וחרקוב שהן ערים עם 90% אזרחים מלאום רוסי אין שום תלונות רק בגלל הסיבה שאין שם גבול משותף לרוסיה ולרוסיה אין איך לשלוח לשם כוחות צבא להילחם באוקראינים.

(אגב יש לי חבר שעלה מהאזור המדובר לארץ לאחר תחילת המלחמה, מה שהוא מספר זה שיום אחד הגיעו קבוצות גדולות של גופניקי דוברי רוסית לעיר שאף אחד לא הכיר לפני והשטלתו על העיר בכוח כאשר הם במקביל דיכאו את כל מי שלא מסכים עם האידיאולוגיה הפרו-רוסית שלהם)

=================

ובניתיים ברוסיה ה"לא-פאשיסטית\נאציונאליסטית" ליד דלתו של מגיש רדיו שלא מסכים עם העמדה הפרו רוסית הונח ראש חזיר בצירוף של מדבקה על פתח דלתו עם הסמל הלאומי של אוקראיני והכיתוב "חזיר יהודי".

2d90c53f-42d3-4cf3-ba31-da90994b4f22.jpg

04ed7aeb-6e75-46a1-9f71-e118c87c4580.jpg

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • אהבתי 3
פורסם

אבל מה הקטע של הפאה?

ככה זה ברוסיה? חזירים עם פאה

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כנראה נפל למי ששם את זה שם

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...