Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 24 דקות, MiniMiz3r כתב:

א) יש הרבה אנשים שמוכנים לארח פליטים אצלם בבית, המדינה עדיין לא מאפשרת להם לעשות את זה. להורים של אשתי יש חברים בצ'רניגיב, איפה מגישים את הבקשה לארח אותם אצלם בבית? 

https://govforms.gov.il/mw/forms/[email protected]#!pirteyHamevakesh

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 4 שעות, m3x7r3m3 כתב:

אלה שדורשים שהמדינה תפתח את השערים ללא הגבלה

אני לא ראיתי שמישהו ביקש לפתוח את השערים ללא הגבלה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

נראה לי שרובינו או אפילו כולנו יכולים להסכים שישראל לא יכולה לקלוט גם מאות אלפי פליטים. אני מנחש בשמם של נחמן שי ותמר זנדברג שהם לא מצפים שיגיעו לכאן בכמויות כאלו. ואבסולוטית (לא יחסית. אבסולוטית) רוב האוקראינים שברחו עד היום הגיעו למדינות השכנות, או למדינות אחרות במערב כמו גרמניה.

אישית אני בעד קליטה של מספר סביר של פליטים. לא יודע לכמת כמה זה וזה גם לא התפקיד שלנו פה בפורום. כן יודע להגיד שאני לא מאמין בגישה של אנשים כמו שקד או ליבסקינד לזה, מהסיבות שכבר פורטו. וכן יודע להגיד שלא חסרים אנשם שגישה רחמנית וכאילו מקבלת של פליטים קיימת בעולם שלהם רק באיזו תאוריה או בשיחות על העולם הרוחני המדהים של התורה ועל המוסר שבו - שמשום מה אף פעם לא באים לידי ביטוי בשום דבר במציאות.

בתור אזרח שמשלם מיסים ןעם זכות להצביע ולהשפיע, לא חושב כמובן שזה שאני בעד קליטה של פליטים, אומר שאני צריך לנדב את עצמי לארח פליטים. אני גם לא מפעיל בית חולים בבית שלי ולא נוהג באוטובוס - למרות שאני בעד בסבוד של תחבורה ציבורית ושירותי רפואה. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אחרי כל הפייק, אחרי חודש לחימה - יש איזשהי מפה של השטחים שנכבשו ומוחזקים בפועל ע"י רוסיה?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 15 שעות, Gosser1860 כתב:

גם אם נניח שזה הבסיס ליחסים בינ"ל זה לא סותר את העובדה שכנראה גזענות יכולה להיות קיימת בפן הזה.

אבל עבר שבוע מאז שדיברנו על זה. מי זוכר..

אז... אם הקונספט של מדינות רלוונטי בעינינו (והוא לא רלוונטי בעיני כולם), ואנחנו רוצים שבין המדינות יהיו יחסים, אז אולי, יכולה להיות שם גזענות.

לפני 15 שעות, יבגניפ כתב:

לא יודע, אבל זה בטח לא נקבע בדיון שלנו פה. אנחנו פה לכיף ולהעביר את הזמן נטו :)

נכון, אחרת מה נעשה בזמן קומפילציה?

לפני 15 שעות, יבגניפ כתב:

בהתחשב בגיל של השרשור הפוליטי אנחנו כבר אחרי קבע מובהק ואמורים להתחיל לקבל פנסיה תקציבית

אני אפילו לא חושב שעמוס בגיל לקבל פנסיה תקציבית 🤣

לפני 13 שעות, MiniMiz3r כתב:

א) יש הרבה אנשים שמוכנים לארח פליטים אצלם בבית, המדינה עדיין לא מאפשרת להם לעשות את זה. להורים של אשתי יש חברים בצ'רניגיב, איפה מגישים את הבקשה לארח אותם אצלם בבית? 

ב) לא צריך לארח בבית, אם יש כסף להטיס בית חולים לאוקראינה אפשר כנראה גם להקים מתחם לקליטת פליטים בישראל, בדיוק כמו שקיים במעברי הגבול היבשתיים סביב אוקראינה 

ג) ישראל טיפלה בפליטים סורים טוב יותר ממה שהיא מטפלת בפליטים אוקראינים

א. למשרד הפנים, למי חשבת? לקונסול הכללי של איי פארו? תכין גם סכום ערבות למקרה שבתום המלחמה הם לא ירצו לחזור.

ב. אתה מתעלם באלגנטיות (או פחות באלגנטיות) מהנושא. הנקודה היא שאתה לא דורש מ"המדינה" לקחת אחריות על מי שאתה רוצה לעזור לו, אתה עושה את זה בעצמך. כי אחרת זה להיות "הומאני" על חשבון אנשים אחרים, וזה בזוי.

ג. ו... מה הנקודה?

לפני 11 שעות, פינדר כתב:

אני לא ראיתי שמישהו ביקש לפתוח את השערים ללא הגבלה.

חברי ממשלה שונים? חברי כנסת מהקואליציה?

לדוגמה:

אני לא יודע איך אתה מתרגם "להפסיק לספור ראשים" - אבל אני מתרגם את זה לפתיחת שערים ללא הגבלה.

אגב סבא שלה, ספר או לא ספר ראשים לרכבת ההצלה? (בלי קשר לויכוח אם זה היה נכון או לא).

הדרישה המרכזית - ביטול המכסות, וזו לא חברת כנסת, אלא שרת התחבורה, ויו"ר מפלגה בקואליציה.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

נראה לי שרובינו או אפילו כולנו יכולים להסכים שישראל לא יכולה לקלוט גם מאות אלפי פליטים. אני מנחש בשמם של נחמן שי ותמר זנדברג שהם לא מצפים שיגיעו לכאן בכמויות כאלו. ואבסולוטית (לא יחסית. אבסולוטית) רוב האוקראינים שברחו עד היום הגיעו למדינות השכנות, או למדינות אחרות במערב כמו גרמניה.

ברור, הם גם אומרים את זה במפורש, הם רוצים לקבוע שאין מכסה מספרית מתוך הנחה שיגיעו לפה מעט מאוד.

עובדתית לפני המלחמה, היו בישראל לפי ההערכות מעל 20K שב"חים אוקראינים, אז עם המלחמה אפשר להניח שיגיעו לפה לפחות פי כמה מזה.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

אישית אני בעד קליטה של מספר סביר של פליטים. לא יודע לכמת כמה זה וזה גם לא התפקיד שלנו פה בפורום. כן יודע להגיד שאני לא מאמין בגישה של אנשים כמו שקד או ליבסקינד לזה, מהסיבות שכבר פורטו. וכן יודע להגיד שלא חסרים אנשם שגישה רחמנית וכאילו מקבלת של פליטים קיימת בעולם שלהם רק באיזו תאוריה או בשיחות על העולם הרוחני המדהים של התורה ועל המוסר שבו - שמשום מה אף פעם לא באים לידי ביטוי בשום דבר במציאות.

אז אתה בעד מספר כלשהו, שזה כבר מציב אותך פוליטית ימינה מהמפלגת בית שלך (מר"צ), ואפילו מהמפלגה הבאה בתור (עבודה) ואפילו מחלקים מיש עתיד וכחול לבן.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

בתור אזרח שמשלם מיסים ןעם זכות להצביע ולהשפיע, לא חושב כמובן שזה שאני בעד קליטה של פליטים, אומר שאני צריך לנדב את עצמי לארח פליטים. אני גם לא מפעיל בית חולים בבית שלי ולא נוהג באוטובוס - למרות שאני בעד בסבוד של תחבורה ציבורית ושירותי רפואה. 

ואיפה אמורים לגור כל הפליטים האלה? ומה הם יאכלו? וכו'?

זה לא דומה לסבסוד, זה להביא אנשים, עם צרכים, אתה לא יכול לזרוק עליהם שטר של 100 שקל ("סבסוד") ולצפות שיסתדרו משם.

הדומה לסבסוד זה תמיכה כספית בפליטים מבלי להביא אותם.

• אהבתי 2

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אם יש צד אחד אלים והצד השני לא אלים אבל "מתסיס" את האלימות של הצד הראשון (במיוחד אם זה רק על ידי "נוכחות" ולא מעשים), כנראה שהצדק עם הצד השני, זה שלכאורה "מתסיס". גם אישה שלבושה חשוף "מתסיסה" אנסים?

לפני 18 שעות, פינדר כתב:

אנחנו לא בעולם הקדום.

אין שום תסריט ריאלי, שבו מיעוט של מוסלמים שיש להם בדיוק 0 כח פוליטי, משתלט על מדינה אירופאית.

אנחנו הלכה למעשה שועטים מהר מאוד חזרה לעולם הקדום, כאשר פוליטיקאים רבים מפסיקים לכבד גבולות לאומיים, או אפילו את הקונספט של גבולות לאומיים. כיום יש למיעוט המוסלמי 0 כוח פוליטי, מחר יהיה להם "רק" 5%, מחרתיים "רק"15%", ושבוע הבא תתעורר ויהיה להם כוח פוליטי של 60% והם יעצבו מחדש את אופי המדינה על פי גחמותיהם.

א' ב' של תפיסה ביטחונית, אתה לא נותן לאידיאולוגיה עויינת דריסת רגל במדינה שלך, גם קטנה.

עריכה אחרונה על ידי MostlyWicked
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 26 דקות, m3x7r3m3 כתב:

איפה אמורים לגור כל הפליטים האלה? ומה הם יאכלו? וכו'?

זה לא דומה לסבסוד, זה להביא אנשים, עם צרכים, אתה לא יכול לזרוק עליהם שטר של 100 שקל ("סבסוד") ולצפות שיסתדרו משם.

הדומה לסבסוד זה תמיכה כספית בפליטים מבלי להביא אותם.

עזוב אותך, זה שאלות חסרות פואנטה. אתה חושב שישראל לא מסוגלת לקלוט כמה עשרות אלפי פליטים? לדעתי היא כן. איך פותרים את זה? לא שאלה שיבגני וליאור צריכים לענות עליה בפורום, כמו הרבה שאלות אחרות על ניהול מדינה שהן כמה רמות מעלינו ובשביל לענות עליהן יש נבחרי ציבור, רשויות, ידה ידה ידה.

האמת זה גם לא כזה משנה.. לא הצלחתי להבין ממך אם אתה לחלוטין נגד קבלת פליטים כאן או לא. גם אם כן - דעה לגיטימית לחלוטין. אין לי בעיה אם מישהו שחושב שישראל לא צריכה לקבל אף אחד אף פעם. הכל לגיטימי. אנחנו לא חייבים להתיימר להיות אור לגויים. יש לי בעיה עם מי שמתיימר כן להיות אור לגויים, בונה סביב זה "אידיאולוגיה" שלמה ובסוף כשמגיעים לmoney time מגלים שאין מאחורי זה כלום, חוץ מחוסר חיבה לגויים בכלל או סוגים ספציפיים של גויים בפרט.

לפני 28 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני אפילו לא חושב שעמוס בגיל לקבל פנסיה תקציבית 🤣

בוא נדבר עם גנץ, אני בטוח שהוא ישמח לדאוג גם לזה.

פורסם
לפני 17 שעות, m3x7r3m3 כתב:

העדפה של מדינה כלפי אינדיבידואלים על בסיס אתני-לאומי היא הבסיס לכל היחסים הבינלאומיים של היום.

החל מאזרחות (למה אני לא יכול לקבל אזרחות גרמנית? אז מה אם אין לי שום קשר משפחתי לגרמניה?), ועד תיירות (אזרח ישראלי בינתיים צריך להוציא ויזה לארה"ב, ואזרח גרמני לא).

בכל העולם, למעט מדינות מבוססות הגירה (ונוציא את הקטע הפורטוגלי) אזרח הוא בנו של אזרח. (לא בני זוג ולא כל קשר אחר).

במדינות מבוססות הגירה -אוסטרליה,ארצות הברית, קנדה ודומותיהן, ניתן לקבל אזרחות על בסיס מקום הלידה , כלאמר נולדת באותה מדינה אתה אזרח בה.

בכל מצב אחר אתה תושב. על מנת להפוך לאזרח במדינה שאינה מבוססת הגירה , קבלת אזרחות היא תהליך לא פשוט ודורש להיות "תורם למדינה" על פני זמן. וממש לא מבטיח קבלת אזרחות.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קשור לזה שפוטין מכריח אותם לשלם על הגז ברובל?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 28 דקות, יבגניפ כתב:

עזוב אותך, זה שאלות חסרות פואנטה. אתה חושב שישראל לא מסוגלת לקלוט כמה עשרות אלפי פליטים? לדעתי היא כן. איך פותרים את זה? לא שאלה שיבגני וליאור צריכים לענות עליה בפורום, כמו הרבה שאלות אחרות על ניהול מדינה שהן כמה רמות מעלינו ובשביל לענות עליהן יש נבחרי ציבור, רשויות, ידה ידה ידה.

מדינת ישראל לא מסוגלת לשכן ביעילות את האזרחים הקיימים ומשלמי המיסים שלה, ולא מסוגלת לשכן בצורה אנושית את השב"חים הקיימים.

אז קל וחומר שהיא לא מסוגלת לשכן עוד כמה עשרות אלפי פליטים.

לפני 29 דקות, יבגניפ כתב:

האמת זה גם לא כזה משנה.. לא הצלחתי להבין ממך אם אתה לחלוטין נגד קבלת פליטים כאן או לא. גם אם כן - דעה לגיטימית לחלוטין. אין לי בעיה אם מישהו שחושב שישראל לא צריכה לקבל אף אחד אף פעם. הכל לגיטימי. אנחנו לא חייבים להתיימר להיות אור לגויים. יש לי בעיה עם מי שמתיימר כן להיות אור לגויים, בונה סביב זה "אידיאולוגיה" שלמה ובסוף כשמגיעים לmoney time מגלים שאין מאחורי זה כלום, חוץ מחוסר חיבה לגויים בכלל או סוגים ספציפיים של גויים בפרט.

אישית אין לי דעה לכאן או לכאן, בתנאי שכל אלה שאינם זכאי חוק השבות, חוזרים כשזה אפשרי, ובתנאי שכמדינה אנחנו משתמשים בזה כדי לרתום את אוקראינה להיות לטובתנו מבחינה בינ"ל תמיד. עד היום הם תמיד הצביעו נגדנו.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

בוא נדבר עם גנץ, אני בטוח שהוא ישמח לדאוג גם לזה.

😂

לפני שעתיים, zaf כתב:

בכל העולם, למעט מדינות מבוססות הגירה (ונוציא את הקטע הפורטוגלי) אזרח הוא בנו של אזרח. (לא בני זוג ולא כל קשר אחר).

במדינות מבוססות הגירה -אוסטרליה,ארצות הברית, קנדה ודומותיהן, ניתן לקבל אזרחות על בסיס מקום הלידה , כלאמר נולדת באותה מדינה אתה אזרח בה.

בכל מצב אחר אתה תושב. על מנת להפוך לאזרח במדינה שאינה מבוססת הגירה , קבלת אזרחות היא תהליך לא פשוט ודורש להיות "תורם למדינה" על פני זמן. וממש לא מבטיח קבלת אזרחות.

בדיוק, אבל בן של אזרח גרמני לשעבר - יכול לקבל אזרחות גרמנית, למשל.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, korola כתב:

image.thumb.png.3ad196a90f9166536fe40eaf2421a80e.png

כנראה שאוהב השניצלים הצליח להכניס כסף לבורסה במוסקבה.

מי שקונה מניות עכשיו זה ממשלת רוסיה. רוב הברוקרים הגדולים לא פועלים במדינה כרגע.

לפני 55 דקות, SlowRide כתב:

קשור לזה שפוטין מכריח אותם לשלם על הגז ברובל?

זה לא יקרה. הם יפסיקו לקנות ולא יתחילו לשלם ברובלים. עוד פרויקטים של עשרות מיליארדי דולרים שמומנו על ידי רוסיה - נורד סטרים ונורד סטרים 2 - יורדים לטמיון.

פורסם

בין שאר הדיווחים כבר יומיים מדברים על זה ששר ההגנה של פוטין נעלם.

הדוברים של הקרמלין סרבו להתייחס למצבו ולשמועות סביב, והפנו את העיתונאים למשרד הבטחון הרוסי, בטענה ששר הבטחון עסוק מדי כדי להתעסק בתקשורת.

מעניין מה קרה לו, ואם הוא חי בכלל עדיין

• תוכן חדש...