Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מטען סופר צארג'ר לבית - אפשרי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Uri-G כתב:

יש עמדות עם חיבור בלוטוס

אוקיי, אני לא מכיר. ואז, לא צריך חיבור לרשת?

The older you get, the better you used to be

פורסם
לפני 8 שעות, Mr.Hybrid כתב:

במקום מכסה דלק יש לו רשת 

בתוך צינור מתחת לפקק יש סוג של רשת שמונעת גניבה

לפני 6 שעות, galbh כתב:

בטעינת AC בייתית המטען בכלל ברכב והעמדה רק מנהלת את הזרם שמגיע לרכב. ממה שהבנתי רוב הרכבים הסיניים מטעינים חד פאזי וזה באמת +10-12 שעות לטעינה מלאה.

הבנת נכון

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

לפני 7 שעות, Transporter כתב:

בבית כמה זמן לוקח לך מ 50 ל 100 ? או שלא מדדת בכלל

לא מדדתי. באמת שזה לא מעניין. מחברים בערב וקמים בבוקר לסוללה מלאה. גם כשמגיע ל-100% מערכת ניהול הסוללה של הרכב ממשיכה ועושה ״איזון תאים״ זה לוקח עוד 20-30 דקות.

מה שחשוב בבחירת רכב זה טווח שיספיק לנסיעות היומיומיות ללא צורך בטעינה מחוץ לבית.

אני לא הייתי קונה רכב שמטעין ב 3-7 קילווואט.

אם חשובה לך כל כך האופטימיזציה הזאת חפש רכב שמטעין ב-22kw או שתשקול טסלה שיותר יעילה אנרגטית מרכבים אחרים (טווח ביחס לגודל בטריה). זה משפיע על זמן טעינה ועלויות (די זניחות). לצורך ההשוואה אצלי בטסלה הנעה אחורית סוללה 62 קווט״ש, באיוניק 5 סוללה 72.5 קווט״ש זה בערך הבדל של שעה בטעינה מלאה וכ-5 ש״ח בטעינה בייתית. הטווחים לפי wltp באיוניק 485 ק״מ ובטסלה 510 ק״מ (זה לא אומר כלום אבל הכי טוב שיש לי לתת לך. בפועל כנראה שיהיה הבדל של כ 50 ק״מ ביניהם) .

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם
לפני 8 שעות, galbh כתב:

יש מספר רכבים שיכולים להטעין בקצב 22 קילוואט. צריך לזה תשתית מתאימה (תלת פאזי 32 אמפר)

זה מעורר את השאלה הבאה

למה באמת טסלה לא מאפשרת טעינה ביתית ב22KW?

לצורך העניין אצלנו בחברה התקנתי עבור העובדים עמדה שיושבת על מונה ייעודי מחברת חשמל שמספק 3×40 (שום דבר אחר לא יושב על הקו הזה. והכבלים בחתך 5×10)

העמדה עצמה מוגבלת ל32x3, אבל הרכב מוגבל ל16x3 מה שגוזר קצב טעינה של 11KW "בלבד"

למה?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

1. זה יקר יותר. המטען של הרכב בעצם יושב בתוך הרכב. מטען גדול יותר יקר יותר וכבד יותר.

2. זה לא נדרש ל 99% אחוז מהנהגים. מטען 11kw יטעין סוללה מ 0-100 (דבר שלא קורה בפועל) ב 6 שעות לדגם sr ו 8 שעות ב lr(וב lr יש סוללה שלא מומלץ להטעין אותה ל 100% על בסיס קבוע בגלל מבנה הסוללה) . אין הרבה אנשים שהיומית שלהם מעל 300 קמ נסיעה ביום בלי לפחות 6 שעות שינה.

3. טעינה מהירה יותר פחות בריאה ויותר בזבזנית בחשמל, בגלל הצורך לקרר את המטען והסוללות תוך כדי. לפי בדיקות, טעינה ב 7kw לדוגמה יעילה ב 1-2% מהטענה ב 11kw . טעינה מהירה יותר הייתה גורמת ליותר בזבוז אנרגיה בזמן טעינה.

טעינת 22kw בעיקר מקובלת ברכבים שאין להם אפשרות לטעינה מהירה וזה התחליף שלהם או לרכבי יוקרה שעולים ושוקלים בהתאם ולכן גם הסוללה שלהם גדולה והנסיעה בזבזנית באנרגיה ולכן נדרשת להם טעינה מהירה. טסלות הם בין הרכבים היותר יעילים אנרגטית ביחס לגודל הרכב.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תודה על התגובות

בכל מקרה בדקתי ואין בעיה לשים עמדת טעינה גם מעל התת קרקרעי

אם בסך הכל אני מטעין שם 6 שעות בשבוע זה לא מעניין אף אחד

אז יש דרך להפסיק את הפעילות של המטען דרך אפליקציה וכו ?

פורסם
לפני שעה, Uri-G כתב:

lr(וב lr יש סוללה שלא מומלץ להטעין אותה ל 100% על בסיס קבוע בגלל מבנה הסוללה) .

אם זה כמו במחשבים ניידים וסמארטפונים, אז אמור להיות מנגנון חומרתי או תוכנתי ברכב עצמו שעוצר את הטעינה כשמגיעים ל95%, כדי לא לגרום נזק לסוללה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

דבר ראשון יש. בד"כ לא כל הסוללה מנוצלת ונשארים קוטש"ים בודדים להגן על הסוללה. אבל בגלל שטווח לפעמים הוא קריטי והנזק הוא קטן לשימוש של פעם בכמה טעינות מקובל לאפשר לטעון סוללות ביותר מהכמות המיטבית לצורך טיולים ארוכים.

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, Transporter כתב:

תודה על התגובות

בכל מקרה בדקתי ואין בעיה לשים עמדת טעינה גם מעל התת קרקרעי

אם בסך הכל אני מטעין שם 6 שעות בשבוע זה לא מעניין אף אחד

אז יש דרך להפסיק את הפעילות של המטען דרך אפליקציה וכו ?

מכל הדיון הזה בסוף יספיק לך 6 שעות בשבוע?

טסלה למשל אוהבת להיות מחוברת לחשמל כמה שיותר. הרכב עושה דברים ״ברקע״ כמו ניהול סוללה וקירור/חימום שלה, ייבוש מערכת המיזוג, שליטה מאפליקציה, הכנת הרכב לנסיעה מרחוק או בזמנים מוגדרים מראש (מיזוג/חימום + הכנת סוללה). כל זה לא קורה על בסיס הסוללה כשהרכב מחובר.

בטסלה אפשר להפסיק את פעולת הטעינה, או להגביל אחוזים מרחוק דרך האפליקציה

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם
לפני שעתיים, Turbulence כתב:

חדש פה?

מדהים שהדיון התחיל מהפנטזיה להתקין עמדת DC מהירה בבית כי לא רוצה להטעין 6-10 שעות ביום והגיע לזה שמספיק 6 שעות שבועיות.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם

@Transporter

אני חייב להבין מה מערכת השיקולים שלך בקניית רכב חשמלי בכלל, טסלה בפרט, ואיך הגעת למחשבה בכלל על עמדת טעינה מהירה בשביל אוטו שזז מהחניה פעם בשבוע

• מצחיק 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...