Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, yoni2sh כתב:

זה לא רכב דפוק.

פשוט לקחו את הטכנולוגיה המכאנית עד לקצה היכולת,

תבינו,כל החלקים של המנוע,מיוצרים בטכנולוגיית CNC מאוד גבוהה,הם חייבים לעבוד באופן מאוזן ומדוייק,מספיק שינוי של מספר מיקרו מילימטרים וכל העסק מתחיל לזרוק שבבים ולצאת מאיזון מכני מדוייק.

וכל החרא הזה מאוזן ע"י רצועה שמשתנה עם הזמן 

תוסיפו לזה מנוע 3 צילינדירים שלא מאוזן,הזרקה ישירה,וכל הדבר הזה צריך לעבוד ביחד,ושהוא עובד,הוא עובד מצויין,חזק חסכוני,פליטה מזערית.

זוכרים את ה DSG ? שהוא עובד,הוא עובד מצויין,עד שהקלצים הולכים.

וזה כל הסיפור

זה בדיוק ההגדרה של דפוק. אתה יכול גם לקחת מנוע 1.0 ליטר ולדחוף בו 3 מגדשי טורבו. הוא יעבוד מדהים עד שיתפוצץ.

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא,המנוע לא דפוק,זאת הרצועה דפוקה ,או לייתר דיוק האלסטיות הפגומה של הרצועה פוגמת במהלכים המכניים המדוייקים של המנוע.

אני חוזר ואמר,אם המנוע הזה היה יוצא עם שרשרת או רצועה מחוץ לשמן,זה היה יכול להיות מנוע מוצלח מאוד,רק שלא עומד בתקן זיהום מחמיר (-:

אז נכון,אם נדבר בלי התייפיפות,המנוע דפוק,אבל זה קצת יותר מורכב מזה (-:

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, wildlands2019 כתב:

רון, תפסיק, אתה עושה מעצמך צחוק,

לגבי הטענה של צריכת השמן,

אצלי ב208 לא היתה צריכה לפני החלפת הרצועה אצל גבע, אחרי ההחלפה אמנם היתה צריכה אך קלה יחסית, טוב שמכרתי.

אפילו כבר יצא לי לראות פיג'ו 3008 עם מנוע 1.2 עם בעיה במנוע במוסך גזית בחיפה.

תגיד מה אתה רוצה שאני אשקר שאני מרוצה משני ה 308 בבעלותי?.

אני מרוצה מאד מהרכבים,אם לא הייתי הייתי רושם.

מה שאני לא מבין זה את מי שבאמת נפגע ולא את להקות המעודדות,וזה למה במקום לקטר הם לא שוקלים לתבוע,אולי יש סיכוי שיצא להם מזה משהו מזה.

עריכה אחרונה על ידי ronrcz
פורסם
לפני 19 שעות, farkash7 כתב:

תכנון צרפתי למהדרין אתה מתכוון:
פרנסואה: "אווו זה מאניפיק, נתבול את הרצועה בשמן היא תרעיש פחות ותחזיק יותר זמן אווו זה גאוני".
ז'ילבר: "אבל פרנסואה השמן עלול להרוס את הרצועה אווווו ואז המנוע ימות מוקדם"
פרנסואה: "exactement! ניתן להם  רצועת טיימינג שמחזיקה לאורך כל חיי המנוע".

רצועה טבולה בשמן כבר הופיעה בשנת 2007 בדגמי פורד. שנה אחר כך כבר אומצה במונעי וולקסווגן. זו לא המצאה של פיג'ו. ראה למשל כאן https://www.tomorrowstechnician.com/belt-in-oil-timing-drives/

פורסם

טבילה בשמן לא קצת הורסת את הגומי של הרצועה?

לא אמורים לשים שרשרת במקרה כזה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, yoni2sh כתב:

אני מסייג,מנועים עם רצועה חדשה שלא עברו ריקול,קרי מנועים מסוף 2017,אלה מנועים שכל הנראה לא יתקלו בבעיות לפני 120-150K אבל הבעיה בוא תבוא בשלב יותר מאוחר

מעניין אם מנועי סוף 2017 מבצעים כעת החלפה יזומה בעצם דוחים את הקץ או שמגיעים לקו הסיום יותר מהר. הרי כבר יש התפוררות רצועה. בהחלט מעניין..

לפני כשעה, yoni2sh כתב:

עזוב את לובינסקי.

זה שרשור ספציפי על הטכנולוגיה של המנוע,נטו !

זה שילוב של השניים. בלי חרא יחס מלובינסקי סביר להניח שלא היה נפתח פה כזה שרשור. היו נפתחים שרשורים אחרים עם פן אחר בנוגע להחלפת מנועים כמו טויטה לדוגמה

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אם זה רכב שיוצר בסוף 2017 אמורה להיות רצועה חדשה.

אם עדיין ישנה תלויה באיזה היא נמצאת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

תראו,בנתיים אנחנו לא רואים כמות נכבדה של תלונות על מכוניות שיוצרו מסוף 2017 עם הרצועה החדשה שהורכבה במפעל.

אני קורא להם מנועים דור 2.

אנחנו נקבל אינדיקציה טובה על מנועים דור 2 מהנגלות הראשונות,קרי סוף 2017 (ייצור מנוע) לקראת סוף 2022.

קחו גם בחשבון שאלו מנועים שדורשים תחזוקה נאותה ותדירות החלפת שמנים גבוהה.

לפי דעתי אנחנו כן נראה ניצנים של בעיות,אבל לא באותם אחוזים גבוהים,רובם כנראה יהיו בעלי תחזוקה לקויה ועם 100K בממוצע על השעון בניגוד ל 70K בדור הראשון.

עוד דבר שאני רוצה להוסיף,אבל אין לי שום גיבוי לזה,שמעתי שמנועים שיוצרו בסוף 2020 ונכנסו ולתקן יורו 6.3  (זה המנוע שלי) קיבלו רצועה עוד יותר משופרת,אבל אין לי דרך להוכיח זאת.

אם מישהו יכול למצוא לזה סימוכין אז זה יהייה מצויין

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
פורסם

באחד מהסירטונים שראיתי אכן דובר על רצועה ״דור 3״ לקראת סוף 2020, אולי זה מה שקיבלנו בריקול.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 56 דקות, nev כתב:

זלילת השמן גם לאחר החלפת רצועה מעלה חשש שאולי יש עוד בעיות בלבד הרצועה הנ"ל במנועים האלו (קראתי את ההסבר שהביאו לתופעה, מקווה שהוא נכון).

באמת שאני נדהם ממי שמגן על המנועים האלו ועל ההתנהלות של פז'ו. הם המשיכו למכור את המעונים האלו הרבה אחרי שידעו על התקלה!

העובדה הזו כשלעצמה כבר צריכה לגרום לכל צרכן להתרחק מהם עוד לפני הטיפול\חוסר הטיפול שלהם ושל היבואנית.

עריכה:

מדהימה אותי גם ההתהנלות של לובינסקי. יש להם דוגמא טריה של הפוקוס - מרכב מוביל שוק הפך למותג מוקצה מחמת מיאוס.

זה באמת מה שהם רוצים שיקרה למותג שלהם?

זה קרה למותג שלהם עשרות ויותר שנים קודם.
אני אעלה כאן בקרוב את הנסיון שלי עם 306, מנוע 1800 סמ״ק מטיפוס XU7 שיצא לשוק ב-1993, אטמוספרי, הרבה לפני Euro6 וחלק מסידרת XU  שהתחילה ב-1981.
יותר מ-30 שנה לפני שיצאה סידרת ה-PureTech.
במנועי XU הרצועה לא טבולה בשמן, ועדיין היו לי הרבה בעיות עם רצועת התיזמון, והתיכנון גרוע כך שגלגלת קצת משוחררת הורסת את כל המנוע (הפתיע כמה מכונאים שראו את זה).
כבר אז כשקניתי את המכונית (1998) היה לצרפתיות שם רע, וסחירות רעה. לקח לי אח״כ יותר משנה למכור אותה, אחרי 5.5 שנים .
כשקניתי לפני שלוש שנים סיטרואן חדשה והגעתי לעולם התצוגה, סוכן המכירות ואח״כ גם מנהל אולם התצוגה (הראשי, תל-אביב) פתחו בהרצאה מאד מתדוננת על אמינות, בלי שאני בכלל העליתי את הנושא.
ה-404 נחשבה מאד אמינה. גם ה-504 , וכנראה קודמיהן. הן היו נפוצות בסיני וירדן עד כדי כך שהפועל ״נסיעה במכונית״ בערבית מדוברת שם גזור מהמילה פיז׳ו.
דברים השתנו אח״כ.

פורסם

בסוף הסירטון אומרים שיש רצועת דור 3 מסוף 2020.

https://youtu.be/m1JcxzTfrDs

• אהבתי 1

• תוכן חדש...