Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה איטית

ידני
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני טיפוס שלא אוהב לקרוע את הרכב

יש לי מנוע 1200וכשזה מגיע לעליות משמעותיות אני מוריד הילוך ונותן לרכב לאכול את העלייה בקצב שלו משהוא כמו 3000 סל"ד 

אני רואה כמה דלק אוכלת נסיעה אגרסיבית וכמה שמן נאכל פשוט לא בא לי כל עוד אני לא ממהר

(אם זה לא היה רכב שלי ולא הייתי משלם על הדלק הייתי מורד אפי 2 הילוכים וקורע את הטורים מצידי עד4000סל"ד)

מה שקורה זה שבכבישים עם נתיב אחד מגיע מאחוריי רכב עם מנוע רציני יותר ואז מתחילים עצבים שלא נגמרים איתותים, צפירות ,אצבע משולשת וכן על זה הדרך......

ואני לא רוצה להיות ראש בקיר( למרות שלעיתים יש כאלו שמגיע להם שאתנהג איתם כך)אז אני יורד לשוליים ונותן לעקוףבמצב כזה שהעוקף לא צריך לחצות קו הפרדה רצוף

רציתי לדעת מה דעתכם על הנושא וכיצד אתם "נוהגים"(תרתי משמע)

פורסם

כמה לאט זה "לאט", ביחס למהירות המותרת?

כמה פעמים בשבוע זה קורה לך?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

מהתאור שלך, צורת הנהיגה הזו היא על גבול הפרעה לתנועה באותם מיקרים שאתה חושש מסל"ד גבוה. לרכב שלך לא יגרם כל נזק אם תיסע לפעמים בסל"ד גבוה בהילוך מתאים. פרט אולי לכאב לב על שריפת דלק מוגברת. כל המנועים המודרניים יכולים לפעול ללא כל בעיה בסלד של 5000-6000 שם בדרך כלל יהיה גם שיא ההספק או קרוב לכך.

אם אתה מזדחל בעליה בכביש בו אין אפשרות לעקוף אותך מבלי שתרד לשוליים, אתה למעשה מהווה הפרעה לתנועה ללא סיבה. אתה לא נוהג ברכב כבד שנאלץ לזחול במעלה הדרך, אתה בוחר לעשות זאת במודע.

לנהוג במהירות נמוכה ב 20-30 קמ"ש מאשר שאר כלי הרכב כשאינך במסלול הימני ביותר זה איטי. 

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 7
  • רעיון טוב! 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לאט זה אומר שאם אתה תצליח ליסוע 60-70כשתקרע את המנוע אז אני אסע 50 ונפגש ביחד ברמזור בדרך כלל וכשידי על העליונה כי אני עם שוונג

• משעמם 1
פורסם

אגב מדבר על עליות קשות במיוחד סטייל העיות מצרעה ירושלים שחכתי את מספר הכביש או העליות החזקות בגליל שלא תבינו לא נכון

לפני 3 דקות, eladts כתב:

נהיגה איטית כמו שאתה מתאר היא גם מסוכנת וגם בניגוד לחוק. אם אתה לא רוצה "לקרוע את הרכב" תעמיד אותו בחניה וקח מונית.

אני לא מדבר על איטיות כמו בכתבה אני מדבר על על 10 15קמש חות שהם המשמעותיים לנזק לרכב מה גם שלנהג עם מודעות לסביבה יש ייתרון שכשאני מזהה משהו שמגיע במהירות אני יורד מעט לשוליים בדרך כלל הוא קולט אותי ועוקף בבטחה

פורסם

מובן, עדיין זה בגדר הפרעה.
ניתן לעלות למשל את מעלה הראל בכביש 1 בלי בעיות במהירות 80-90 בעוד אתה תתנהל במהירות של 40 בערך.  גם את העליות מראש פינה לצפת ניתן לעלות בקלות במהירות שגבוהה משלך לפחות ב20 קמ"ש.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אגב בדרך כלל אני הוא זה שנוסע במהירות המותרת והעוקפים עוברים אותה אז אני לא מתכונן לקחת מונית אם כבר שהם ייקחו טיסה ...

• רעיון טוב! 2
פורסם

אהה, אז אתה מורה ומחנך בישראל. 😊

אם כך, אז אתה צודק. רק בקשה קטנה, תכייל בבקשה את מד האוץ שלך לקריאה מדוייקת ללא סטיה ושמור על מידת לחץ אוויר תקינה בצמיגים בכל עת על מנת שתוכל למדוד נכון את מהירות הטיסה של העוקפים.😂

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

קודם כל רכב נועד לנסוע ולא לעמוד במוזיאון, אין שום בעיה לעלות סל"ד היטב לכמה דקות, כל עוד המנוע חם ואתה לוחץ בצורה מבוקרת אין שום נזק, להפך לפעמים זה אפילו טוב למנוע.

שנית, לא כל מי שעוקף אותך קורע את האוטו, הרבה מכוניות מודרניות יכולות לעלות את העליה לירושלים, למשל, בהילוך אחרון ובניחותא מבלי למצמץ.

לענייננו, הכל במידה הנכונה. אם תעלה לירושלים בנתיב הימני  במהירות שקקרובה למותרת, אין שום טענות. אם אתה נוסע 60 בעליה כלשהי בגלל תנאי דרך (פיתולים, ראות, מז"א) - אין תלונות. אם אתה נוסע 50 בעליה עם נתיב יחיד לכל כיוון שאין בעיה של תנאי דרך ושיפוע לעלות אותה על 90 במהירות המותרת, זה מרגיז. לכל הפחות תרד לשוליים כשאפשר.  גם אני , כשמתיישב לי מישהו על הזנב (לא משנה באיזו מהירות נוסעים, תמיד יגיע מישהו יותר מהיר) משתדל לרדת לשוליים כשניתן וישעוף לי מהעיניים.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 2

חזיר דיזל

פורסם

מדביק דוושה ברגע שאני יכל,ומקלל הרבה. 

אין שום בעיה לרכב תקין עם מנוע 1.2 לעלות עלייה בקצב נורמאלי,ואם הרכב לא תקין אז הוא לא צריך להיות על הכביש. 

יצא לי לנהוג עם הוט אצ חזקה הרבה וכולם פשוט נוסעים כמו סבתא. וביום ביום נוהג כולה על מאזדה 3. 

ומרגיש גם עם המאזדה שכולם מפחדים לעבור את ה3000 סלד

כל רמזור יוצא ראשון,ואני על 2500 סלד גג ובקושי לוחץ וכולם נעלמים.

אנשים פשוט לא זזים וזה מכה. 

• אהבתי 1
  • לא הבנתי... 2
פורסם
לפני 34 דקות, ידני כתב:

רציתי לדעת מה דעתכם על הנושא וכיצד אתם "נוהגים"(תרתי משמע)

אין ספק שזה אחד התופעות היותר מעצבנות בכבישי ישראל - כביש חד נתיבי, הגבלת מהירות על 80 קמ"ש, קו הפרדה רצוף וה"לא מחובר" התורן שנוסע על 60 קמ"ש כי..

חושש על האוטו שלו, מדבר עם האחרים באוטו, מתעניין בנוף המרהיב, פעם ראשונה בחייו ראה כביש חד סיטרי וכו'.

זה מעצבן את הנהגים האחרים וככל הנראה נהגים עצבניים מסביב זה הרבה יותר מסוכן מאשר לנסוע במהירות המותרת.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 30 דקות, ידני כתב:

שאם אתה תצליח ליסוע 60-70כשתקרע את המנוע אז אני אסע 50

שום רכב לא צריך לקרוע מנוע כדי לעלות מ-50 ל-70 קמ״ש, לא משנה באיזו עליה.

נשמע שאתה חושב שכל עליה של סל״ד מעבר ל-3000 נחשבת קריעה, כי יש יותר רעש, שזה פשוט לא נכון.

• תוכן חדש...