Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 24 דקות, Ido12 כתב:

שוב פעם בכמות נסועה זה לא קריטי,יהיה הבדל של שקלים. 

בנסיעה מחוץ לעיר בנסיעה של 120+- קמש לדעתי הi30 תיהיה יותר חסכונית אפילו,כי הסלד יהיה נמוך יותר. 

בנסיעה רגועה בתוך העיר לא יהיה הבדל גדול,אולי קילומטר-שניים לליטר שבנסועה שלך לא צריך להיות שיקול. 

אין לך מה לפחד מצריכת דלק,במקום 600 שקל בחדש תמלא ב650-700,זה יהיה ההבדל כנראה.

ואיך הסקודה ראפיד?  איך היא? 

פורסם
לפני 40 דקות, Gopher כתב:

עדיף לך לרכוש רכב חשמלי זול יד 2 כמו רנו זואי.

אתה תחסוך המון כסף על דלק.

הבנתי אבל שיש בזה רמת קרינה גבוהה,  לכן החלטתי ללכת על רכב בנזין. 

פורסם
לפני 11 שעות, Liquidator כתב:

בחודש הולך לי כמעט 1000 שקל על דלק. 

השאלה כמה יהיה חסכון שבועי? 

בשבוע הולך לי 170+- 

עם נסועה של 10 אלף בשנה?

אני עם משפחתית אוטומטית 1.6 בת 20, שעושה 1:10 ביום טוב, ממלא טנק אולי פעם בשבועיים, יוצא לי 500 שקל בחודש אם אני מתפרע.

לפני 4 דקות, Liquidator כתב:

מה זה קרינה לדעתך? כיצד אתה חושב שזה משפיע עליך? איזה אמת קרינה אלקטרומגנטית יש ברנו זואי לעומת רכב בנזין ממוצע? מה ההבדל בין קרינה מייננת לבלתי מייננת?

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 11 דקות, Liquidator כתב:

זה פשוט לא נכון. ברכב חשמלי יש בידוד לתא הנוסעים מקרינה והוא עומד בכל התקנים המחמירים.

הוכח כבר מספר רב של פעמים שאין לו יותר קרינה מרכב בנזין.

חבל שהתפתת לתעמולה שיקרית שקל מאוד להפריך.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 16 דקות, Gopher כתב:

זה פשוט לא נכון. ברכב חשמלי יש בידוד לתא הנוסעים מקרינה והוא עומד בכל התקנים המחמירים.

הוכח כבר מספר רב של פעמים שאין לו יותר קרינה מרכב בנזין.

חבל שהתפתת לתעמולה שיקרית שקל מאוד להפריך.

שלח לי מקור, מישהו שמבין אמר לי שיש קרינה.

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Liquidator כתב:

שלח לי מקור, מישהו שמבין אמר לי שיש קרינה.

שלח את המישהו הזה ללמוד מה זה קרינה ואיך מודדים אותה.

אתה הפסדת בגללו המון כסף שאתה תשלם על בנזין יקר שמחירו מתייקר כל חודש.

יש הרבה מקורות ברשת שמסבירים על הנושא, הנה אחד: חשיפה לקרינה ברכבים חשמליים - Plugged In (plugged-in.co.il)

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני כשעה, Gopher כתב:

עדיף לך לרכוש רכב חשמלי זול יד 2 כמו רנו זואי.

אתה תחסוך המון כסף על דלק.

אתה מתעלם מהמציאות.
התקציב שלו 70,000 ש"ח

ביד-2 יש כרגע 11 מודעות למכירת רנו זואי, הזולה ביותר ב-69,000 ש"ח ומדובר על רנו 2017 עם 98,000 ק"מ וטווח נסיעה מוצהר ע"י המוכר של 120 ק"מ.
האם אתה בטוח שזה יהיה שדרוג לפות"ש?

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 56 דקות, motior כתב:

אתה מתעלם מהמציאות.
התקציב שלו 70,000 ש"ח

ביד-2 יש כרגע 11 מודעות למכירת רנו זואי, הזולה ביותר ב-69,000 ש"ח ומדובר על רנו 2017 עם 98,000 ק"מ וטווח נסיעה מוצהר ע"י המוכר של 120 ק"מ.
האם אתה בטוח שזה יהיה שדרוג לפות"ש?

יש שם גם זואי עם טווחים גדולים משמעותית במחיר לא גבוה בהרבה. כמו בכל קניה של רכב תבחר מה שמתאים לך.

פורסם
לפני שעתיים, Liquidator כתב:

יש עוד שיקול שלא הועלה כאן בכל הדיון שמבחינתי הוא מאוד משמעותי וזה הזיהום של רכב בנזין, ואם מדברים על קרינה בזה אין וויכוח שזה  מזיק לכולנו וגם אם אני לא ירוץ עכשיו לקנות רכב חשמלי כשכבר אני הולך לקנות רכב חדש איזשהו משקל אני בטח ייתן לזה!

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, מאזדה חבוטה כתב:

יש עוד שיקול שלא הועלה כאן בכל הדיון שמבחינתי הוא מאוד משמעותי וזה הזיהום של רכב בנזין, ואם מדברים על קרינה בזה אין וויכוח שזה  מזיק לכולנו וגם אם אני לא ירוץ עכשיו לקנות רכב חשמלי כשכבר אני הולך לקנות רכב חדש איזשהו משקל אני בטח ייתן לזה!

כמו שכתבתי לפני, אין ברכב חשמלי יותר קרינה מרכב בנזין. מדובר בתעמולה שיקרית שקל מאוד להפריך.

ברכב חשמלי מבודדים את תא הנוסעים מקרינה באמצעות מגוון של אמצעים, למשל ע"י כלוב ברזל שמסכך את הקרינה, כך שהיא אינה עוברת לתא הנוסעים.

הרכב החשמלי עומד בכל התקנים המחמירים של קרינה.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני כשעה, Gopher כתב:

כמו שכתבתי לפני, אין ברכב חשמלי יותר קרינה מרכב בנזין. מדובר בתעמולה שיקרית שקל מאוד להפריך.

ברכב חשמלי מבודדים את תא הנוסעים מקרינה באמצעות מגוון של אמצעים, למשל ע"י כלוב ברזל שמסכך את הקרינה, כך שהיא אינה עוברת לתא הנוסעים.

הרכב החשמלי עומד בכל התקנים המחמירים של קרינה.

כאן מצאתי כתבה קצת מתריעה מפני קרינת רכבים חשמליים מסוכנת:

https://m.ynet.co.il/Articles/5254611

פורסם

אני אתייחס לרכב חשמלי חדש ולא לזואי,

לא ממליץ על הזואי, נסעתי באחת מהשכרה, הרכב מרגיש כבד אך גם לא יציב, בשבילי זה היה פשוט גועל נפש על גלגלים, מעבר לזה חפש כמה בעיות אמינות יש, לא מעט!

רכבים חשמליים מומלצים למי שיש לו טעינה פרטית, הבעיה שכרגע המחיר שלהם יקר, ולא רואה בזה היגיון לשלם כל כך הרבה כסף על רכב רק בגלל חסכון בדלק במיוחד למי שנוסע מעט.

מעבר לזה ברכב חשמלי חייב אחריות, אחרת הסוללה לבד תעלה לך דלק של כמה שנים.

אם אין לך עמדת טעינה ביתית זה יהיה בעייתי ולא נוח, אתה תגמור את הסוללה מהר יותר בטעינות המהירות, עלות הטעינה היא ב4 ויותר מעלות קוט"ש ביתי, ולא תמיד יהיה לך את הזמן והכח להמתין בתור.

פורסם
לפני 21 דקות, wildlands2019 כתב:

אני אתייחס לרכב חשמלי חדש ולא לזואי,

לא ממליץ על הזואי, נסעתי באחת מהשכרה, הרכב מרגיש כבד אך גם לא יציב, בשבילי זה היה פשוט גועל נפש על גלגלים, מעבר לזה חפש כמה בעיות אמינות יש, לא מעט!

רכבים חשמליים מומלצים למי שיש לו טעינה פרטית, הבעיה שכרגע המחיר שלהם יקר, ולא רואה בזה היגיון לשלם כל כך הרבה כסף על רכב רק בגלל חסכון בדלק במיוחד למי שנוסע מעט.

מעבר לזה ברכב חשמלי חייב אחריות, אחרת הסוללה לבד תעלה לך דלק של כמה שנים.

אם אין לך עמדת טעינה ביתית זה יהיה בעייתי ולא נוח, אתה תגמור את הסוללה מהר יותר בטעינות המהירות, עלות הטעינה היא ב4 ויותר מעלות קוט"ש ביתי, ולא תמיד יהיה לך את הזמן והכח להמתין בתור.

לא מתכוון לקנות רכב נטו חשמלי חשבתי על היברדי אולי אלך על הרכב יונדאי איוניק הבנתי שהוא מאוד חסכוני ואין צורך להטעין בעמדה כי זה היברדי השאלה מהי דעתך כל רכב זה? 

בכל זאת אני רוצה לשדרג. 

• תוכן חדש...