Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על חיי מצבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא זוכרת מתי הוחלף מצבר באוטו, אבל בטוח לא בשנתיים האחרונות.

אתמול נסעתי ברכב, החנתי, וכשבאתי להניע חזרה הרכב לא הניע. מישהו עזר לי עם כבלים והתנעה, נסעתי כחצי שעה כדי שהמצבר יטען, הגעתי הביתה. שמתי לב שכשאני נועלת את הרכב עם השלט האורות צד הצהובים לא מהבהבים כרגיל. השכבתי את הילדים לישון וחזרתי לרכב והוא שוב לא הניע.

אני מסיקה מזה שהמצבר גמור (וכבר הזמנתי שירות מצבר עד הבית להבוקר). 

יכול להיות (לא לגמרי בטוחה) שלפני האירוע שהרכב לא הניע יותר, אולי האורות נשכחו כ3 שעות (וכנראה לא נעלתי את הרכב בחניה ולכן האורות לא נסגרו אוטומטית).

השאלה שלי היא על חיי מצבר - 

1. ככה פתאום מצבר נגמר? בלי הודעה מוקדמת של איזה קירטועים?

2. כל כמה זמן מצבר נגמר? (קיה סיד 2011, מצבר 55 אמפר בערך. לא יודעת איזה סוג מצבר יש עכשיו, אבל החדש הזמנתי בוש)

3. האירוע אתמול היה טראומתי עבורי. הייתי עם תינוק רעב ועייף שבוכה בלי סוף ואני תקועה. המון אנשים ששאלתי ברחוב היו ללא כבלים. אני לא רוצה שזה יקרה לי שוב. האם כדאי לקנות בוסטר איכותי לרכב שבמקרה ויקרה לי דבר כזה שוב אני אוכל להסתדר בעצמי?

תודה מראש על התשובות

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. כן גם ככה יכול לקרות.

2.אין דבר כזה כמה זמן מצבר מחזיק, תלוי במצבר (סטארט-סטופ) תלוי האופי הנהיגה (נסיעות קצרות או לא). בין 2-4 שנים.

3.לשקט שלך אפשר לקנות בוסטר.

*תסתכלי על המצבר וצריכה להופיעה הטבעה של תאריך עם 4 מספרים, חודש ושנה. ככה תדעי ממתי המצבר.

**יכולה להיות מצב שהבעיה אינה במצבר אלה באלטרנטור (מטעין את המצבר בזמן נסיעה). 

פורסם
לפני 14 דקות, viper83 כתב:

*תסתכלי על המצבר וצריכה להופיעה הטבעה של תאריך עם 4 מספרים, חודש ושנה. ככה תדעי ממתי המצבר.

היי, 

1. מצ"ב תמונה. 

אז המצבר הוא מאוקטובר 2017? (פינה ימנית תחתונה)

אגב - הנסיעות שלי מאוד קצרות (6 פעמים בשבוע 1.5 קמ הלוך חזור + פעמיים בשבוע 10 קמ הלוך חזור + אולי פעם בנדיר איזו נסיעה קצת יותר ארוכה של חצי שעה שעה)

2. אתה חושב שאני עושה נכון שהתעקשתי על בוש (עולה לי 100 שח יותר, זה לא משנה לי הפער הזה בסכום)? (אני רואה עכשיו שהמצבר הקודם היה שנפ)

WhatsApp Image 2021-09-06 at 9.20.24 AM.jpeg

עוד שאלה - אני רואה שבמצבר הנוכחי-הישן השאירו את הניילון. זה לא מאוד דליק וכדאי להימנע מהשארת הניילון?

יש עוד דברים שכדאי לי לשים לב כשבא היום המכונאי הביתה להתקין את המצבר החדש שהוא מביא?

פורסם
לפני 31 דקות, viper83 כתב:

שיבדוק עם יש טעינה של המצבר צריך להיות בערך 14 וולט.

כדי שאני לא אשמע כמו אחת שרוצה להראות שמבינה אבל ברור שלא מבינה כלום - איך הוא אמור לבדוק שיש טעינה?

הפעולה הזו בעצם מוכיחה שהמצבר שהוא שם לי טעון מלא? שהוא חדש? מה מטרת הפעולה הזו?

פורסם

הבדיקה הכי פשוטה היא באמצעות מכשיר שנקרא רב-מודד, שהוא מכשיר שיודע למדוד כל מיני גדלים חשמליים.

250px-RE50G_Range_Digital_Mutilmeter%2C_professional_Mutilmeter.jpg

את המכשיר מחברים לשני קוטבי המצבר בהתאם והוא מציג את המתח. אם הערך הוא 14-15V, זה אומר שהמצבר תקין

ופעולת ההטענה שלו תקינה. אם הוא מעל הערך הזה או תחתיו, זה אומר שיש בעיה בהטענה שלו (לא בהכרח המצבר, יכול להיות גם האלטרנטור).

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני כשעה, viper83 כתב:

**יכולה להיות מצב שהבעיה אינה במצבר אלה באלטרנטור (מטעין את המצבר בזמן נסיעה). 

היא לא דיווחה על נורת טעינה דולקת.

פורסם
לפני 37 דקות, mcaspi כתב:

היא לא דיווחה על נורת טעינה דולקת.

נכון. אין שום נורה דולקת.

איזו נורה אמורה להידלק אם יש בעיה באלטרנטור?

לפני 46 דקות, Fraysa כתב:

את המכשיר מחברים לשני קוטבי המצבר בהתאם והוא מציג את המתח. אם הערך הוא 14-15V, זה אומר שהמצבר תקין

שווה לקנות רב מודד שיהיה לי ברכב ואחת לחודשיים לבדוק את המצבר?

אני תוהה מה קורה לשאר אוכלוסיית העולם. אם כל 2-4 שנים מצבר נגמר בפתאומיות, המון אנשים אמורים להתקע. אבל לא שמעתי אינסוף סיפורים כאלה מהסביבה שלי. יש להם דרך לזהות לפני שהבעיה במצבר קורית? אנשים מחליפים מצבר גם לפני שהוא נגמר?

כל רב מודד (נגיד רב מודד לדברים בבית) יעשה את המדידה? (אני רוצה לדעת איזה פרמטרים לבדוק לפני שאני קונה)

פורסם

תמיד טוב להחזיק רב-מודד, זה כלי מצוין שיכול לעזור בהרבה מקרים (תקינות פיוזים, המשכיות חוטי חשמל ועוד ועוד).

את לא שומעת סיפורים על אנשים שנתקעים כי אלו מקרים לא שכיחים כל כך. בדרך כלל המצבר יראה סימני עייפות לפני שהוא ימות לגמרי (התנעה קשה, מספר סיבובים נדרשים להתנעה וכיו"ב). בשלב הזה רוב האנשים כבר מתייעצים ומחליפים כדי לא להיתקע.

2016 BMW M235i.

פורסם

אז הוחלף המצבר בשעה טובה.

ואשמח קצת להסברים:

כשהגיע המכונאי בדק קודם כמה מתח יש למצבר הישן - היה 9 וולט

החליף את המצבר, וביקש ממני להניע + אורות + מזגן - היה מעל 14.

כשכיביתי את המנוע סגרתי אורות ומזגן - ירד למתח 12.6

אחכ (לא שמתי לב באיזו סיטואציה ירד ל10 הוא נתן הסברים שזה תקין)

אשמח אם תוכלו להסביר לי - 

מצבר חדש בעומס (מנוע, אורות, מזגן) - צריך להראות 14 וולט?

מצבר חדש במנוחה  - צריך להראות 12 וולט?

מה קרה שהראה 10 וולוט?

פורסם
לפני 20 דקות, shakedr כתב:

אשמח אם תוכלו להסביר לי - 

מצבר חדש בעומס (מנוע, אורות, מזגן) - צריך להראות 14 וולט? - כן

מצבר חדש במנוחה  - צריך להראות 12 וולט?- יותר לכיוון של 12.6 וולט. אם היו צרכנים עובדים בזמן כיבוי המנוע שהחלט המתח עשוי לרדת ל-12.0 וולט.

מה קרה שהראה 10 וולוט? -כנראה בזמן התנעה וזה תקין.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 49 דקות, Fraysa כתב:

תמיד טוב להחזיק רב-מודד, זה כלי מצוין שיכול לעזור בהרבה מקרים (תקינות פיוזים, המשכיות חוטי חשמל ועוד ועוד).

יש לך איזו המלצה איזה מולטימטר כדאי לקנות?

אפשר גם מאמזון

אני עוברת עכשיו על אמזון ואליאקספרסס

על איזה פרמטרים אני צריכה לוודא שיש כדי שהמכשיר יוכל למדוד מתח של מצבר לרכב?

אני מבינה גם שעדיף שיהיו תופסנים לקצה הפלוס ולקצה המינוס? או שלא הכרחי?

איך זה?

https://www.aliexpress.com/item/1005001765453781.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.7295fd27iYD1ea&algo_pvid=81345a70-208c-48cb-bf19-b2f875340c32&algo_exp_id=81345a70-208c-48cb-bf19-b2f875340c32-3&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000017487709635"}

פורסם

זה לא תמיד נכון להגיד שהאוטו צריך להיות על 14v עם מנוע דולק.

יש רכבים שיש בהם פיצר של טעינה חכמה והוא מטעין כמה שצריך ולא כמה שאפשר, אצלי ברכב לדוגמא, תמיד רואים איפשהו בין 13 ל13.8 אלא אם כן לא נגעתי ברכב כמה ימים/השתמשתי בו שהוא לא מונע ואז אני יכול לראות 14.

פורסם

כל רב מודד יספיק למטלה כזאת של בדיקת מתח על המצבר, רצוי ללמוד את כל האפשרויות ברב מודד, האמת לא רואה אותך משתמשת בו בעתיד.

ממליץ על חברה מוכרת כמו UNI-T למשל הדגם הבאה.

https://he.aliexpress.com/item/33063254891.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.7b0951088YTd2A&ad_pvid=202109060232581569401510883840007108143_3&s=p

• תוכן חדש...