Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, איציק נ. כתב:

התחזוקה (ל 308 GTI שאמורה להיות דומה ל 308GT) היא רצחנית:
פלאגים כל טיפול, שמן גיר (בידנית, ב GTI) כל טיפול שני ודברים יותר נקודתיים יקרים בטירוף (ברקסים).
את עניין הנוחות נסיעה כדאי שתבדוק טרם הקניה, זה נתון למחלוקת (הכל עניין של פרספקטיבה).

עלות הפלאגים לא גבוהה, אך אכן יש להחליף כל טיפול.

כל שאר הדברים שרשמת רלוונטיים רק ל-GTi שכבר לא מיוצרת ובכלל לא משווקת בארץ מסוף 2018. ל-GT בלמים סטנדרטיים, גיר אוט' (בלבד בארץ) כמו בשאר דגמי הקונצרן ונוחות הנסיעה שלה מעט קשיחה יותר מ-308 רגילה (רחוק מאד מה-GTi).

ככלל, הגיר האוט' נחמד בהתנהלות רגילה, אך מאד מסרס בנהיגה ספורטיבית. בהשוואה ל-308GT הלאון FR 2.0 מרגישה הרבה יותר נמרצת. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הגיר בלאון עושה את ההבדל וזה - מה לעשות - ההבדל בין פלנטרי לכפול מצמדים. כבודו של כל אחד מהם - במקומו, לטוב ולרע.

שאר הדברים שרשמתי (כמו שאמרת - למעט עניין הבלמים) נכונים ל THP המדובר, כך שאם מדובר באוטו חדש - יהיה לו שקט תעשייתי לכמה שנים (בק"מ שנתי ממוצע), אבל אלו דברים שבסופו של דבר פוקדים את המנוע הזה.
אני דווקא חושב הפוך מפותח השירשור: אם ההסתייגות היחידה שלך היא ה-DSG, אז לא הייתי מוותר עליה. פשוט תכין את עצמך לזה בשלב כלשהו, ותרוויח רכב שאתה כבר מכיר, חזק מספיק, עם גיר אוטומטי שיתן לך את המקסימום ביצועים שתוכל לסחוט מהמנוע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 16 דקות, menir1 כתב:

עלות הפלאגים לא גבוהה, אך אכן יש להחליף כל טיפול.

כל שאר הדברים שרשמת רלוונטיים רק ל-GTi שכבר לא מיוצרת ובכלל לא משווקת בארץ מסוף 2018. ל-GT בלמים סטנדרטיים, גיר אוט' (בלבד בארץ) כמו בשאר דגמי הקונצרן ונוחות הנסיעה שלה מעט קשיחה יותר מ-308 רגילה (רחוק מאד מה-GTi).

ככלל, הגיר האוט' נחמד בהתנהלות רגילה, אך מאד מסרס בנהיגה ספורטיבית. בהשוואה ל-308GT הלאון FR 2.0 מרגישה הרבה יותר נמרצת. 

תיקון קל.

308GTI שווקה בארץ עד אמצע 2019.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

לפרוטוקול בלבד, ב-2019 עלו 5 מכוניות בלבד, עודף מהמשלוח השני שהגיע ב-2018...

סה"כ כ-60 מכוניות בלבד. 

פורסם

הם סיימו לשווק את הכמות הזאת באמצע 2019.

עד היום אני מצטער שבמרץ 19 עשיתי נסיעת מבחן, קיבלתי הצעת מחיר ובסוף לא הלכתי על זה.

0_IMG-20190327-WA0024.thumb.jpg.4b5e391edd4961a03aaa00adfbfae273.jpg

0_IMG-20190327-WA0026.thumb.jpg.7a57b7b6576694cd7df697c9d5f91e14.jpg

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
לפני 15 שעות, איציק נ. כתב:

התקלות הן אותן התקלות שמאפיינות את ה THP המוכר:
מכסה שסתומים, פולי משאבת מים, חיישן חמצן, ממיר קטליטי, שסתום פריקה לטורבו.
זה לא יפקוד אותך באותו השבוע אבל בטווחי הממוצע שבין 80K ל 100K ק"מ זה מגיע - על פי ניסיון של חברי פורום שהחזיקו מנועים כאלה בטווחים האלו (חלקם שיתפו את המידע כאן, חלקם לא).

התחזוקה (ל 308 GTI שאמורה להיות דומה ל 308GT) היא רצחנית:
פלאגים כל טיפול, שמן גיר (בידנית, ב GTI) כל טיפול שני ודברים יותר נקודתיים יקרים בטירוף (ברקסים).
את עניין הנוחות נסיעה כדאי שתבדוק טרם הקניה, זה נתון למחלוקת (הכל עניין של פרספקטיבה).

לא ציינת אם אתה קונה חדש מהניילון או משומש.

חוץ מהממיר קטליטי ,שאר החלפים דרשו החלפה בגרסה הקודמת -156 כ"ס ואינם עוד בגרסת ה165 כ"ס,היו 2 בעלי פיקאסו שהחליפו מכסה שסתומים אבל לא בעלי פיגו,גם בקילומטראז גבוה בהרבה מ - 100,000ק"מ.

פורסם

יש פה לא מעט חברי פורום. יש גם קומץ עם  GTI למינהם אבל בטוח לא THP156 הישן אלא הרביזיות החדשות.
אני מכיר אותם אישית וחלקם אפלו העבירו לי את ההיסטוריה מלובינסקי של רכביהם. לא חושב שאני צריך לחשוף פה מישהו כי זה לא אתי בעליל והם חברים שלי ואני מכבד אותם.

שורה תחתונה: 

ב 308GTI הדברים האלו הולכים, גם ב 208GTI ובעצם בכל THP165 ומעלה זה עדיין קורה אבל לא בשלבים המאוד מוקדמים של החיים, אלא יותר לכיוון 80K-100K ק"מ ואילך.  מאחר ואלו רכבים שננהגים קשה, גם נתקלתי בכמה שהחליפו טורבו באיזור הזה.
מאידך - אלו רכבים שננהגים בד"כ HARDCORE ולכן אם זו היתה פיקאסו אני בטוח שהטורבו היה חי שם חיי נצח והבלאי בחלקים שציינתי היה מגיע בשלב מעט יותר מאוחר. בסופו של יום כמה וכמה משתמשים גם עם פיקאסו דיווח על החלפה של שסתום פורק טורבו ב 165 כ"ס - וזה לא נדיר.
אותי זה לא היה שובר כי את הרוב הייתי מחליף לבד או אפילו לפני שמתקלקל - וממשיך בחיי. אבל לא הייתי מציג מצג שווא ואומר שכל הנ"ל נעלם לחלוטין וזה מנוע BULLET PROOF.

ב THP165 שהיה לי, לא היתה שום תקלה בכל ה 4.5 שנים וה 49,000 ק"מ שהרכב עבר.

אממה, בבדיקה במכירה גילו הזעה קטנה (אמיתית ומוחשית) מאגן השמן (נבדק ואומת שזה רק משם ולא משום מקום אחר מעל).
זה קורה ויכול לקרות לכל אחד ומסתבר שזה גם לא נדיר מאוד.
זה פצצה של מנוע אבל עדיין לא BULLET PROFF. לא הייתי מפחד לקנות שוב לעצמי אבל גם לא הייתי אומר למישהו אחר לקנות בעיניים עצומות על אחת כמה וכמה אם זה משומש. חדש פחות מעניין כי יש אחריות 3 שנים וברוב המקרים בנסועה ממוצעת אתה לא מגיע לנסועה של תקלות.

איציק

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני אגיד לך למה אני מתפלא,לאחי ב508 המנוע הזה,הוא עבד שם קשה ,הבחור פשוט לא מרחם והרכב עם 90,000ק"מ ומעל חמש שנים על הכביש ,וחוץ מהממיר נדא,והשבוע הרמתי את הרכב כדי לבדוק והקרטר יבש לחלוטין,אין אפילו הזעונת.

מעבר לכך יש לי חבר טוב שמנהל סניף של אחת מחברות הליסינג הגדולות והוא אמר לי שהיו לו פיגו עם המנוע הזה ,במיוחד 508,והרכבים היו מאד אמינים ,ושאלתי אותו לגבי המנועים והוא אמר לי שהיו לו רכבים כאלה גם עם מעל 200000ק"מ ללא בעיות כאלה או אחרות.

כנראה שהאמת איפשהו באמצע.

בכל מקרה מדובר במנוע מעולה ואמין מאד,בזה אין לי ספק.

פורסם

@ronrcz מכבד את ניסיונך ודעתך, אנחנו לא חייבים להסכים פה אחד :-) הכל בסדר.
אנחנו כאן בשביל שכל אחד יביע דיעה על סמך ניסיונו - וזה נורמלי שלא תהיה כאן אידיליה בנושא.

איציק

• אהבתי 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני חבר בקבוצה של בעלי GTi (308/208),

- ללא מעט, הלך הממיר הקטליטי

- סלונואיד תזמון משתנה (יש 2, אחד לשסתומי הפליטה ואחד לשסתומי היניקה), לרוב באזור ה-100K דורש החלפה 

- שסתום פריקה של הטורבו - כמו שאיציק כתב, בין 80K ל-100K הדיאפרגמה מגומי מתחילה להתפורר ודורשת החלפה. BMW עדכנו את החלק הזה לחלק הרבה יותר עמיד ורוב האנשים משדרגים לחלק של BMW (כולל אני שהזמנתי מחו"ל והיום קבלתי הודעה שהגיע :-) - ההחלפה מאד פשוטה - זה השיפור היחיד שאני אתקין במכונית שלי, פשוט כי החלק המקורי מתוכנן חרא) 

- צורך בהחלפת מכסה שסתומים, היה לכמה.

- חיישן חמצן גם בעל אורך חיים לא גדול במיוחד (80K ק"מ).

דווקא הטורבו מגלה אמינות טובה ולמעט בחור אחד, לא מכיר מישהו שנדרש להחליף. רוב האנשים מתחזקים את המכוניות בתחזוקת יתר - אני מחליף שמן כל 10K ק"מ (במקום 20K או שנה לפי המלצת היצרן), לכן המכוניות שורדות יפה. מכוניות משנת 2013 עם מעל 160K ק"מ (שמתוחזקות היטב) נוסעות חזק מאד. בכלל, איכות הבנייה טובה בהרבה מהפיג'ואים של פעם, ותא הנוסעים נשמר יפה. 

מדובר במנוע באמת מצויין, חזק מאד ויחד עם זאת מאד חסכוני, ולמעט הצורך להחליף מכלולים היקפים לא מאד יקרים (למעט הקטליזטור - כל עוד מזמינים מחו"ל), אין לו כשלים ולא מעט מנועים (במיוחד של הדגמים הראשונים שעלו על הכביש ב-2013 כבר מתקרבים ל-200K ק"מ ונותנים עבודה יפה.

• אהבתי 1

פורסם

תודה על התשובות, אני אכניס אותם למערכת החישובים שלי

בכל מקרה אני לא קונה חדש, אלא יד2, אני מניח שכשאקנה זה יהיה רכב בן 3.

ושאלה נוספת, האם לפוקוס טיטניום החדשים(החל מ-2017) עם ה180~ כ"ס יש יכולת לתת פייט מבחינת ניהוג, כוח ואמינות?

נהגתי קצת בפוקוס הספורטיבית 1.6 ידנית ומאוד נהנתי, למרות שהייתה הרגשה של מחסור קטן בכוח מיידי, הלאון שלי חלשה בהרבה אבל איכשהו מרגישה נמרצת יותר במהירויות נמוכות

פורסם

הפוקוס 1.5 יכולה לתת פייט מול ה-GT אבל לא מול צמד ה-GTi. 

יש סימני שאלה לגבי האמינות, יש מכוניות שנזקקו להחלפת מנוע כתוצאה מסדק בבלוק,  לא יודע לאמר אם זה רלוונטי לשנתון ספציפי או לא.

• תוכן חדש...