Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום אין צורך בהחלפות שמן אחרי הרצות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ברור שמבחינת הוראות יצרן אין כלל צורך בכך. 

מתי בכל זאת אני ממליץ על כך? 

אם אתה נהג סופר פדאנט באחזקה ומתעתד להחזיק את הרכב לשנים רבות מאוד הרי יש תועלת קלה בפעולה זו וגם זה בסימן שאלה מסוים.

בגישה זו - אם תחליט לנקוט בה - ניתן להתמיד ולנקוט באחזקה מחמירה מבחינת קיצור זמני האחזקה לכל אטורך חיי הרכב. 

מן הסתם רכב כזה שיטופל באופן מחמיר יחזיק לדוגמא 500,000 ק"מ לעומת רכב "רגיל" שיחזיק רק 350,000 ק"מ. 

שווה או לא? שיקול אישי. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, outnex כתב:

איוניק לצורך העניין

השמן עלול להיות מזוהם בדלק.   (אפשר לזהות לפי הריח).

וכדאי לשים לב לצבע.  אם יש סימנים להשחרה כדאי להחליף,

בכל מקרה לא יגרם נזק מלבד לכיס.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם (נערך)

לשמן משומש יש ריח של דלק גם כשהוא לא מזוהם.

שמן שמהול בהרבה דלק כנראה לא יגרום לנזק קטסטרופלי אבל זה לא משהו שכדאי לעבור איתו 15,000.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם
לפני 30 דקות, tribel כתב:

....שמן שמהול בהרבה דלק כנראה לא יגרום לנזק קטסטרופלי ....

הדלק לא מדלל את השמן וגורם להורדת הצמיגות ?

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, רוןS כתב:

הדלק לא מדלל את השמן וגורם להורדת הצמיגות ?

אני לא כימאי ולא יודע להסביר בדיוק מה ההשפעה של דלק על שמן.

בכל מנוע יש ספיחה של דלק או סולר מצד השמן והיצרן של המנוע לוקח את זה בחשבון.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם
לפני כשעה, om2 כתב:

לסיכום,

על פי ההנחיות הרשמיות, אין צורך.

אבל רק טוב יקרה אם כן תחליף 

בהצלחה

לפני 42 דקות, outnex כתב:

בשביל 130 ש"ח שמן פילטר וקצת עבודה עצמית - שווה.

בדיוק מה שהייתי עושה. מחליף עצמאית או במוסך כללי בלי מחירי העושק בחברה, להקפיד על שמן בצמיגות ותקן היצרן והכי חשוב מסנן מקורי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

עצמאית ברכב באחריות לא הייתי עושה שום דבר.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שאלה לכל הממליצים להחליף, על מה אתם מתבססים? 

הרי לא בדקתם שתי מכוניות זהות שעשו קילומטרז' מכובד, כאשר באחת מהן הוחלף שמן אחרי הרצה ובשניה לא וראיתם הבדלים.

היו לי מכוניות שהגיעו למעל 300 אלף ק"מ ללא צריכת שמן חריגה, ולא הוחלף בהן שמן אחרי הרצה. רק טיפלים לפי הוראות היצרן. מה הייתי משיג אם כן הייתי מחליף שמן אחרי הרצה? 

בגדול הדעה שלי היא לקיים את הוראות היצרן כמו שהן. לעשות מה שרשום ולא לעשות מה שלא רשום. החלטתי שזה מספיק טוב בשבילי. 

• אהבתי 1

פורסם

Buki, 

בתגובתי נתתי רק המלצה מסוייגת. 

אתה צודק לגמרי שהמלצה גורפת לפרקטיקה כזו אינה מבוססת על מחקר מבוסס או ניסיון בפועל. 

המלצה כזו יש בה מעט הגיון "מכני" אבל היא גובלת יותר במניע רגשי . אם זה יעשה טוב לבעל הרכב אז בבקשה. אי אפשר להוכיח את היתרון בדבר. 

לגבי זה שאתה ממליץ לקיים את הוראות היצרן כמו שהן אני מסכים באופן כללי אולם מידע נצבר עולה שלעיתים יצרן מפספס והמלצותיו במבחן המציאות מתגלות כשגויות. 

לדוגמא, יצרנים רבים עברו למתן המלצה למרווח החלפת שמן מנוע ופילטר כל 30,000 ק"מ. במבחן המציאות התגלה במספר סוגי מנועים שהמלצה זו גרמה לתקלות שונות כגון בלאי מואץ, בוצה ועוד. (לדוגמא תקלות במנועי מולטיאיר של פיאט/אלפא שטופלו כל 30K למול מי שטיפל כל 10-15K). 

ועוד הרהור כפירה שקשה להפריך אותו :

כידוע, כמות רכבים גדולה בארץ מתוחזקת באחזקת שבר ירודה- טיפול בחלפים ירודים, שמנים נחותים ולא מתאימים לתקן, מרווחי אחזקה לא תקניים ועוד. 

יש למישהו הוכחה ברורה שרכבים אלו עוברים יותר תקלות או  שאורך חיי המכלולים קצרה משמעותית למול רכב מקביל שעבר אחזקה קפדנית לפי הספר? 

• תוכן חדש...