Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טעות שלי - מותר למתווך להתערב במו"מ אבל לא יותר מדי. אולי רק להעביר הצעות מחיר

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

אין לכם מושג כמה חשוב מתווך טוב

נדמיין מצב בו המוכר רוצה באמת 1.7 מיליון זוזים והמוכר מוכן לשלם 1.7 מיליון זוזים

מוכר אני רוצה 2 מיליון זוזים לא גרוש פחות

קונה קבל הצעה רצינית שלנו 1.5 מיליון זוזים לא גרוש יותר

לאאא אומר המוכר אין מצב טוב , ביי אומר הקונה

וכך כל אחד מתבצר בעמדתו

מתווך טוב הוא זה שיסגור את העיסקה בלי האגו של המוכרים ב 1.7 מיליון זוזים

עריכה אחרונה על ידי ישה
  • אהבתי 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מותר למתווך לקבל הצעת מחיר מצד המוכר או הקונה ו "לשווק" אותה לצד השני, אסור מן הסתם לנהל מיקוח עצמאי. 

ואחרי מכירת בית של המשפחה בשנה האחרונה ובתהליך הנוכחי של חיפושים (עבור אחי, אבי ואמי) התקבלה המסקנה הבלתי נמנעת:

יש כמה יחידי סגולה שהם אנשים הגונים, חרוצים וישרים. מעבר לזה- מתווכים הם השקרנים הגדולים עלי אדמות, ולא ימצמצו פעמיים לפני שידפקו את המוכר "עבורו הם עובדים" כדי לסגור כבר ולהרוויח את העמלה. שיא השיאים היה מתווך שניסה לשכנע את הוריי שההצעה שקיבלו, כחצי מיליון שקלים מתחת למחיר הממוצע עבור בית דומה באותו איזור, זו הצעה מצוינת והגבוהה ביותר שיקבלו וצריך לסגור עכשיו לפני שהקונה בורח, כי "השוק קפוא". ממש מופע לחץ.

בסופו של דבר המכירה נסגרה בערך במחיר הממוצע לאיזור, ללא תיווך.

שמרו נפשותיכם מפני עם זה, לסנן בפינצטה.

פורסם

יש מתווכים מאכרים ויש לא מעט שהם רציניים ופעמים רבות הם אלו שמביאים לסגירת העסקה.

מתווך טוב מכיר את השוק, מתאים את האזור והדירה לצרכים של הקונים, דואג לתיאום ציפיות בהתאם למחירים הריאלים של הנכסים,

משמש כ-middle man, מכיר בעלי מקצוע טובים רלוונטים ( מעו"ד, שמאים, מהנדסים ועד בנקים למשכנתאות) ויודע לדלוור.

בארצות נידחות כמו ארה"ב 99% מהעסקאות נסגרות רק עם תיווך ולא בכדי.

אבל בישראל, כל אחד מבין הרי יותר טוב מכולם את הכל, ויש לו גם הרבה ניסיון - בטח בלמכור או לקנות נכס ששווה כמה מיליונים .

אז בקטנה, נתחיל במחיר פתיחה לא ריאלי לנכס (בטח יבוא הפראייר...) אחרי שהתעייפנו ואיבדנו את מרבית הקונים הפוטנציאלים, נוריד את המחיר ואז נתווכח במשך חודשיים על הפרש של 10 אש"ח במחיר,

אבל העיקר שיצאנו גדולים.

אה ושכחתי, גם לשלם לעו"ד זה מיותר (למה מה הוא מבין), אז ניקח את ההצעה הכי זולה של ילדון שסיים אתמול את המכללה (ומתגלח עלינו) ואולי במזל לא נידפק מחישובי מיסוי שגויים או מזכויות בניה ששכחנו לתמחר...

פורסם
לפני 4 דקות, yuval1111 כתב:

מתווך טוב מכיר את השוק, מתאים את האזור והדירה לצרכים של הקונים, דואג לתיאום ציפיות בהתאם למחירים הריאלים של הנכסים,

משמש כ-middle man, מכיר בעלי מקצוע טובים רלוונטים ( מעו"ד, שמאים, מהנדסים ועד בנקים למשכנתאות) ויודע לדלוור.

זה בדיוק מה שקיוויתי שקיים, רק שבישראל... עזוב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

גם בישראל יש בעלי מקצוע טובים בתיווך.

כלל אצבע - הם בד"כ מנוסים ומבוגרים ו/או באים מסוכנויות גדולות (אנגלו סכסון/רימקס).

מעבר לאמור, תבקש ממליצים ותבחן את הידע והבקיאות של המתווך בעיר/שכונה/אזור.

עריכה אחרונה על ידי yuval1111
פורסם

@yuval1111 תפקיד המתווך בארה"ב שונה לחלוטין מאשר בארץ, לפי מה שהבנתי הוא תופס גם את מקומו של עורך הדין.

הניסיון שלי עם מתווכים מעורב מאד. אם אתה מדבר על תאום ציפיות, אז לפני מספר שנים מתווך הרס לאמי הזדמנות למכירת דירה בכך ששכנע את הקרוב שטיפל במכירה להתחיל במחיר שהיה גבוה מהריאלי בערך בשליש. כמובן שעד שהמחיר ירד לאזור הריאלי הדירה היתה "שרופה" בשוק.

בעיה שניה עם מתווכים היא המנהג "לשרוף" דירות - להציג לקונים פוטנציאליים דירות שאינן ב"בלעדיות" שלהם ולדבר בגנותן, על מנת לקדם את הדירות שב"בלעדיות" שלהם ושעליהם הם מקבלים דמי תיווך כפולים (גם מהקונה וגם מהמוכר). 

וכמובן, החומר האנושי שמגוון מאד. יש בעלי מקצוע, אפילו הגונים, אבל יש מספיק חאפרים לא ישרים שהורסים את המוניטין של המקצוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני כמה שנים מכרנו דירה בלי לפגוש את הקונים,  לבקשת הקונים. אפילו לא במעמד חתימת החוזה.

את כל העבודה בשבילם ביצע מתווך. החוזה החתום נשלח עם השליח אל עו"ד שלנו.

היה קצת מוזר, אבל הכל עבר בשלום.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

1. מתווך טוב שווה את משקלו בזהב

2. לא יודע מאיפה הגרילו פה למעלה את השטות הזאת ש"אסור לו להתערב במו"מ

3. הטעות הכי גדולה של בעלי נכסים זה לסגור בלעדיות עם מתווך "ותיקח כסף רק מהקונה". ברכותי, ברגע זה נעלת לעצמך את הבית. ואין לי עכשיו כח להסביר למה.

4. מה שישה כתב הכי חשוב - מתווך טוב מברר מראש מה הקווים האדומים של 2 הצדדים ומה הטווח הסביר למו"מ, וכך יוצאים לפועל עסקאות שלא היו מתבצעות בין הקונה למוכר בלבד כי כל אחד היה מתבצר בעמדה הראשונית שלו.

5. לשאלת פות"ש 

מתווך טוב עובד צמוד עם עורכי דין מהאזור, ובהחלט הוא יוכל לקחת את העסקה קדימה כולל החתימה על החוזה בשת"פ עם העו"ד. אתה תצטרך רק לבור לחתום או אפילו לתת יפוי כח.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ואדים - זה בהחלט קיים.

ולא מעט נכסים ריקים משאירים את המפתח במשרד התיווך והמתווך מראה את הנכס.

אפשר גם לתאם איתו במידה ואתה גר שם ולא רוצה להיות בבית שיגיד מתי הוא בא ואתה מתחפף משם ומשאיר את המפתח בארון חשמל או משהו.

שכר הטרחה שלהם מתחיל ב-2% פלוס מע"מ - אבל זה פתוח למו"מ עד לרמה של תיקח רק מהקונים.

לבלעדיות יש תוקף. אתה חותם בלעדיות ל-X זמן. לא לכל החיים.

הוא יכול לסגור לך הכל מהבחינה הזאת ואז אתה מתקדם דרך עו"ד לחוזה ובא לחתום.

בשלב העו"ד - רוב ההתעסקות זה בין עורכי הדין ואתה פחות מעורב. שיש הסכם סופי אתה בא לחתום כמובן.

אם אתה לא לחוץ למכור - אז אני לא חושב שיש לך יותר מדי מה לפחד ש"תיפול" על מתווך לא טוב.

תן לו בלעדיות יחסית קצרה - תזכור שהכל נתון למו"מ - לא משנה כמה הם יספרו לך שהם משקיעים בנכס בפרסום וכו' וכו' - ופחות מחצי שנה לא שווה לו.

פורסם
לפני 16 שעות, sperial כתב:

@yuval1111 תפקיד המתווך בארה"ב שונה לחלוטין מאשר בארץ, לפי מה שהבנתי הוא תופס גם את מקומו של עורך הדין.

בארה"ב צריך עו"ד גם בשביל ללכת ברחוב 🤣  וברצינות - העו"ד מהווה חלק מהותי מכל עסקת נדל"ן עם או בלי מתווך - החל מ  Attorney Review התחלתי של החוזה מכר וכלה ביום הסגירה מול ה-Title Company. 

No worries 8)

פורסם

מוכר שלוקח מתווך פוסל מיידית הרבה קונים פוטנציאליים ורציניים.

בשנים האחרונות קרובי משפחה שלי רכשו דירות וכמעט כולם פסלו הצעות ממתווכים - למה לשלם עשרות אלפי שקלים למישהו שהשקיע 5 דקות בפרסום מודעה ועוד 10 דקות להראות לי אותה? ובמיוחד מתווכים שמצאו דירה ביד2 והחליטו להחתים אנשים על תיווך בלי לתאם מילה עם בעל הבית. בעולם של פרסום חינמי באינטרנט לדעתי מתווכים כאלה הם עלוקות על הציבור שמקשות על אנשים למכור ולקנות דירות.

• אהבתי 2

קקטוסולר ידנית

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מצד אחד אתה צודק, מצד שני על כל מודעה שכתוב בה "לא למתווכים" יש 20 מודעות עם לוגו של חברת תיווך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה שיש המון מודעות שלהם לא סותר את מה שאני אומר. הרבה סוחרים מנכסים לעצמם דירות ללא בלעדיות - כמה מתווכים מפרסמים אותה דירה, או מפרסמים דירה שמפורסמת במקביל באופן פרטי ללא ידיעת הבעלים (או גם וגם). כשחיפשתי דירות המודעות של הסוחרים פורסמו במשך המון זמן לעומת מודעות פרטיות שירדו מהר יותר (למרות שזה רק ניסיון שלי ולא משהו מבוסס).

מסקרן אותי למה כל כך הרבה אנשים מוכרים או קונים את הנכס הכי יקר שלהם דרך מישהו ששואב מהם כל כך הרבה כסף על לא כלום.

קקטוסולר ידנית

• תוכן חדש...