Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

breaker bar

ik3
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

משום מה אני לא מצליח למצא את המוצר הזה באתרים הישראלים, אולי משתמשים בארץ בשם אחר לזה.

יש דגמים מומלצים? אני בעיקר צריך שיהיה ברכב למקרה של פנצר(פעם אחת כבר נשבר לי המפתח כשניסיתי להחליף גלגל בגלל פנצר)

ואיזה אורך רצוי? המפתח שיש בדרך כלל ברכב הוא בערך באורך 40 סמ נראה לי וזה ממש ממש לא מספיק- אין שום סיכוי לפתוח את זה עם הידים, כשכן כמה פעמים החלפתי בעבר אז הייתי משתמש בכל המשקל גוף וגם אז צריך שתהיה לך נעל עם סוליה חזקה ולא רכה.

האם 60 סמ יספיק בשביל שיהיה מספיק מומנט לפתוח עם הידיים או שצריך יותר?

בנוסף חשבתי שכדאי שיהיה ברכב למקרה שאני ירצה לפתוח ברגים קשים יחסית כמו נגיד של המושבים כדי לפרק אותם ולנקות כראוי.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

יש בארץ ידיות כח של 60 ס"מ להשיג במקומות שמוכרים כלי עבודה כמו ל.כ.

פותח בקלות ברגי גלגלים, אבל אין צורך להחזיק את זה קבוע ברכב.

המפתח המקורי אמור להיות מספיק בשביל תיקון לצד הדרך.

לברגים שזה לא מספיק (אין הרבה כאלה ברכב) אני מלביש את הידית צינור של ג'ק הידראולי על הידית כח.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בארץ הקודש זה נקרא ידית כח או ידית ברך.
אם אתה באיזור חיפה - שז"ר\אלמוג\בורג המפרץ וכו'.
אם אתה במרכז - ל.כ. ברמלה.
אבל תכלס - כל חנות אספקה טכנית שמכבדת את עצמה מחזיקה כאלה.
אני את שלי (70 ס"מ) קניתי בכלל מאיביי.
אין מה להחזיק אותה באוטו, אם כבר - אחרי ביקור אצל בעל מקצוע, שחרר וסגור מחדש את הברגים עם ידית מומנט במומנט המתאים (אם תגיד איזה גודל בוקסה זה או איזה רכב - אנסה לבדוק מה מתאים - זה סביבות 110 לרוב הרכבים אפשר להיעזר בטבלה שמצאתי פה בכמה שניות של גוגל.

110NM זה אומר הפעלה של 11 ק"ג ממרחק של מטר, או 33 ק"ג ממרחק של 33 ס"מ, תוסיף לזה קצת איבודים וקצת 'הדבקות' של הבורג לגלגל וההברגה לנאבה ואין שום סיבה שגם בחורה במשקל 40 ק"ג שדורכת (לא בועטת, לא מבין למה צריך סוליה עבה - לבעוט=סכנה לגזור את הבורג במקרה הטוב) על הידית המקורית בקצה שלה לא תצליח לפתוח.
ברכב שלי אני בא לפנצ'ריה עם ידית משלי (לפעמים גם ידית מומנט) ואומר להם שלא יהדקו את הברגים אלא רק יבריגו. אם זו פנצ'ריה שאני מכיר ומכירים אותי, אני לוקח את אקדח האוויר מהעובד ועושה לבד (דיסקליימר: אקדח אוויר זה לא כלי לשחק איתו על הרכב שלך בפעם הראשונה, אלו של הפנצ'ריות מגיעים לרוב ל600 ניוטון בכמה שניות דפיקה ואפשר בקלות לגמור בהחלפת גוז'ונים).

הנה קישורים לקנות בארץ:
בראנד
ל.כ.
***לא משנה מה - אל תקנה את השיט הטלסקופי של הוםסנטר ואוטודיפו - זה בזווית 45 מעלות וזה רוקד ולא יושב טוב על הבוקסה - אחד הדברים הלא יציבים שיצא לי לעבוד איתם

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כמתנדב בידידים יש לי צינור ברזל באורך 1.5 מטר.

לגלות לך שגם עם זה לפעמים קשה לפתוח ברגים שפנצריות סוגרות?

חושב שכדאי להחזיק ברכב ידית כוח הפשוטה שנפתחת. לא תופס הרבה מקום ולא תופס הרבה משקל.

עולה סביב 20-50 בכל חנות נוחות.

אפילו באושר עד ראיתי פעם

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם (נערך)

תודה על הסברים.

לפני 9 שעות, shellcase כתב:

110NM זה אומר הפעלה של 11 ק"ג ממרחק של מטר, או 33 ק"ג ממרחק של 33 ס"מ, תוסיף לזה קצת איבודים וקצת 'הדבקות' של הבורג לגלגל וההברגה לנאבה ואין שום סיבה שגם בחורה במשקל 40 ק"ג שדורכת (לא בועטת, לא מבין למה צריך סוליה עבה - לבעוט=סכנה לגזור את הבורג במקרה הטוב) על הידית המקורית בקצה שלה לא תצליח לפתוח.

תראה בשטח המצב שונה, ואני שאני שוקל כ70 קג, גם אם אני עומד על הקצה של המוט המקורי הוא לא יפתח בחיים- סוליה קשה כי עם רכה אתה תכאיב מאוד לרגל.

יותר מזה הסיכוי היחיד של לפתוח את הבורג, וזה עניין של מזל לא מדובר ב100% סיכויי הצלחה בפתיחה זה אם אתה עומד עם כל המשקל גוף וסוג של קופץ במקום(כלומר לא באמת קופץ אלא מזיז את המרכז מסה מלמעלה למטה כדי לנסות לשחרר את הבורג- כמו שלמשל  כשאתה עומד על משקל, אתה יכול "להגדיל" את המשקל רגעית אם אתה משחק עם המרכז מסה)

בחורה במשקל 40 קג הסיכוי היחיד שלה לפתוח את הבורג הזה- זה אם החברה שלה ששוקלת פי 3 ממנה תנסה לעמוד על המפתח ותנסה לשחרר את הבורג

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

תקשיב, אני מבין שאתה מבסס דברים על הנסיון שלך, אבל לפני כחודש עזרתי לידידה לטפל בכמה תקלות ברכב שלה, היא 1.50 מ' ושוקלת 40 וקצת.
סגרתי את הברגים עם ידית מומנט כמו שצריך, עשינו סיבוב ואמרתי לה נסי לפתוח, היא נעמדה (עם כפכפים) על הידית המקורית שלך הפיג'ו שלה והצליחה.
ולכן הצעתי, שאחרי שאקדח אוויר נוגע בברגי הגלגל שלך, שחרר אותם בתנאים ביתיים ותחזק מחדש עם ידית מומנט (לא צריך להרים את הרכב, שחרר אחד וחזק אותו).

@om2 אני מתנגד גדול של הידיות הטלסקופיות הזולות האלה, הן לא יושבות יציב על האומים\ברגים וגם הבוקסה לא יושב יציב על הידית, אם כבר עדיף באמת צינור על הידית המקורית, אבל אני עדיין בדיעה של בורג גלגל שנסגר במומנט נכון - אדם בוגר או בוגרת(!) יכול לפתוח אותו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

כלומר הפתרון הוא לקנות ידית מומנט וידית כוח, ואחרי כל מקרה של פתיחה\סגירה של הגלגלים במוסך או פנצרמאכר אתה צריך לשחרר את כולם עם הידית כוח ולסגור את כולם עם הידית מומנט למומנט הנכון.

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעה, shellcase כתב:

ולכן הצעתי, שאחרי שאקדח אוויר נוגע בברגי הגלגל שלך, שחרר אותם בתנאים ביתיים ותחזק מחדש עם ידית מומנט

גם אצלי זה הנוהל, תמיד אחרי תיקון פנצ'ר לשחרר את הברגים (תמיד מהודקים הרבה יותר חזק ממה שצריך, יש מקרים שאני ז'לוב גדול 115 קילו מתקשה לפתוח) ולהדק למומנט יצרן. 

פורסם (נערך)

אגב מהו המומנט יצרן, כלומר יש דרך קלה לבדוק או חיפוש ברשת?

עריכה: מחיפוש זריז, אמנם לדגם שלי(208) לא מצאתי אבל לרוב הרכבים זה סביב ה 100-120 NM

ומה שכתוב זה שלכל הדגמים זה 100 של פיגו חוץ מכמה ספציפיים נגיד 206\307 שצריך 90.

עם כמה שנהוג להבריג בארץ כנראה שגם אם מפעילים יותר עומס אז לא נגרם נזק משמעותי.

https://blobs.continental-tires.com/www8/servlet/blob/1080706/71cfb5154e939befc74980e98145e9a3/download-torque-settings-data.pdf

בקיצור אם אני מבין נכון 100NM יהיה טוב.

עריכה נוספת:

נראה שכל העסק הזה לא זול בכלל, ומחירים של ידית מומנט נעים סביב האלפייה+, הידית כוח זולה יותר אבל גם סדר גודל של כ 200 שח+

יש פתרון יותר נגיש לבעיה הזו?

עריכה אחרונה על ידי ik3

פורסם

כן.

עד כמה שזכור לי ידית כוח עולה כ100 שח, קניתי לפני שנים. בוקסה עמוקה עוד איזה 25.

אם תסגור עם הידית המקורית של הרכב בכוח הידיים בלבד, הגעת למומנט הנכון.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

המקורית נשברה כמו שציינתי, יש לי תחליפית בצורת X, כן זה פחות אפקטיבי כי אין לך מספיק מומנט.

פורסם

הx לא שוות כלום. תשים בפח. זה גם מסביר למה היה לך כל כך קשה.

תחפש בפירוק רכב את המקורית.

עמוס

פורסם (נערך)

לא ניסיתי איתה מעולם לפתוח, אני הנחתי שהיא לא פתרון אידיאלי(קיבלתי אותה מדוד שלי שהיה לו בלי שימוש פשוט🤷‍♂️)

אני לא יודע אם זה באמת דרוש לחפש את המקורית(יתכן ותישבר שוב פעם) אני חושב שעם הידית כוח זה יהיה פתרון טוב לפתיחה

עריכה אחרונה על ידי ik3

פורסם
לפני 41 דקות, ik3 כתב:

אגב מהו המומנט יצרן, כלומר יש דרך קלה לבדוק או חיפוש ברשת?

עריכה: מחיפוש זריז, אמנם לדגם שלי(208) לא מצאתי אבל לרוב הרכבים זה סביב ה 100-120 NM

ומה שכתוב זה שלכל הדגמים זה 100 של פיגו חוץ מכמה ספציפיים נגיד 206\307 שצריך 90.

עם כמה שנהוג להבריג בארץ כנראה שגם אם מפעילים יותר עומס אז לא נגרם נזק משמעותי.

https://blobs.continental-tires.com/www8/servlet/blob/1080706/71cfb5154e939befc74980e98145e9a3/download-torque-settings-data.pdf

בקיצור אם אני מבין נכון 100NM יהיה טוב.

עריכה נוספת:

נראה שכל העסק הזה לא זול בכלל, ומחירים של ידית מומנט נעים סביב האלפייה+, הידית כוח זולה יותר אבל גם סדר גודל של כ 200 שח+

יש פתרון יותר נגיש לבעיה הזו?

ידיות מומנט סבירות עולות סביב ה 150-200 שח, של סיגנט בארץ תעלה לך 220 בחנויות זולות.

אפשר גם מאמאזון או מעלי.

אין מה להשתמש בידית כזו בשביל גלגלים, ההפרש בסגירה ביד לא מספיק גדול בשביל שזה ישנה משהו.

זה יותר מומלץ לחלקי מתלה, לפלאגים ודברים דומים.

ידית הכח 24 אינץ של בראנד שעולה 92 שקל היא ממש סבבה, וכנראה תפתח כמעט כל בורג שתתקל בו.

יש גם את הידיות הנשלפות שעולות 30 שקל שהן כמעט באותו אורך. סהכ ממש שוות את הכסף אבל לא באותה רמה.

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

הx לא שוות כלום. תשים בפח. זה גם מסביר למה היה לך כל כך קשה.

תחפש בפירוק רכב את המקורית.

דווקא אני אוהב לעבוד עם ה X, יש לו יתרן בכך שאתה מפעיל  מומנט בצורה שווה משני צידי הבורג, אני מצליח לפתוח עם ה X גם ברגים מאוד קשים.

• תוכן חדש...