Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום 5 שנים ברלינגו 2016 1.6HDI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גליון לא מבריק, אפילו די מאכזב ממכונית שאמורה להיות ״סוס עבודה״. 

אם זכרוני לא בוגד בי, הברלינגו הקודמת שלך הפגינה אמינות הרבה יותר מרשימה.

מה מהות הכשל במצמד שהצריך החלפה מוקדמת? בעיה במיסב?

גם בעיית האיטום בראש מנוע שחוזרת על עצמה, לא נראית טוב, וזה במנוע שנחשב מוצלח של הקונצרן.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מה הייהת הבעיה במצמד, לא בורר. המצמד עצמו יצא עם שחיקה מינימלית ביותר. כנראה תנועה קשה של מיסב לחץ על המוביל שלו, המובלי יצא מעט מחוספס.

אטימה של בית הקאמשפט - יישום סיליקון לא טוב בייצור. מניח שזו גם הסיבה שזה חזר. 

אגב לא ציינתי, יש על האוטו ריקול פתוח להחלפת רצועת טיימניג. 

פורסם

מעניין אם שמים גריז על החלק בו מיסב הלחץ נע, ואולי עם הזמן הוא צובר אבק קלאץ+מתקשה וזה מה שגורם לקושי. אם כן, אמור כבר עכשיו להתחיל לך שוב קושי בקלאץ.

האמת שאני לא התרגשתי יותר מדי מכל ה'מיני' תקלות מסביב, נראה שאמינות לא רעה לרכב שעובד המון.

פורסם
לפני 56 דקות, EliC25 כתב:

מעניין אם שמים גריז על החלק בו מיסב הלחץ נע, ואולי עם הזמן הוא צובר אבק קלאץ+מתקשה וזה מה שגורם לקושי.

כמובן שהוא קשה עכשיו יותר ממה שהיה אחרי ההחלפה (עבר 92.000 ק"מ) אבל עדיין יחסית נסבל. 

בהחלפה שמו גריז על המוביל של המיסב לחץ. 

מהיצרן אני לא יודע אם היה שם גריז. בכל מקרה ביקשתי להחליף את המוביל מיסב לחץ באופן יזום (עולה כ 100 שקל) והוא הוחלף, הישן היה מעט מחוספס וחשבתי שזה אולי מה שגרם לבעיה. 

פורסם
בתאריך 29.5.2021 בשעה 18:51, menir1 כתב:

אם זכרוני לא בוגד בי, הברלינגו הקודמת שלך הפגינה אמינות הרבה יותר מרשימה.

גם בקודמת היו "גליצ'ים" כאלה ואחרים וגם באלו שקדמו לה. זו ברלינגו רביעית שלי. 

כן זה מבאס ואתה בהחלט מצפה ל 0 תקלות ברכב שננהג בעדינות ומטופל הייטב. 

אבל כנראה שאין דבר כזה, לא בסיטרואן בכל אופן. 

סה"כ אנחנו מסתכלים פה על פרקי זמן  ארוכים ועל קילומטרז'ים גבוהים אז אפשר לאמור שזה עדיין סביר. אם כי בהחלט רצוי שיהיה יותר טוב. 

אה, וכמובן חייבים תמונות 😀

20210531_194231_(1).thumb.jpg.2ece6e12a4734e7134a7ba5eb8b9bdbd.jpg

20210531_194142.thumb.jpg.f9b495da44a1391dd84d9b7c6d135c41.jpg

פורסם
בתאריך 30.5.2021 בשעה 01:50, save כתב:

194000 קמ עם מיכל אוריאה מקורי. שאפו.

אני חושב שזה מקרה שמותר לרשום

חחחחחחחחחחחחחחחח 😁

20210603_072654_(1).thumb.jpg.943962fd20a2954b41caf310db6808fa.jpg

• מצחיק 5

פורסם

אאוץ'.

כאן בדיוק אני יכול להגיד שכאשר הרכב ננהג רגוע ומתודלק בדלק לא זבל, מיכל האוראה מחזיק הרבה יותר ואני לא מופע מהתוצאה אליה הגיע בוקי.

אצלי בקקטוס היו תופעות של מיכל אוראה מיד לאחר סיום מיכל דלק שאני דיי בטוח שהיה מהול והצריכה הייתה גרועה. שרפתי יום במוסך שאיפסו ובדקו לחצים ואז שוחררתי לדרכי. זה היה בערך אחרי 30 אלף קילומטר

כשנתיים אחר כך כשהאוטו היה עם בערך 90 אלף, ועם כמה תדלוקים בתחנה אחרת בעקבות הסדר תדלוק, שאני דיי בטוח שהדלק שם לא משהו וכנראה זוהם (בוודאות לא מקום שמוהל), הופיעה אצלי התופעה המקוללת ואז הוחלף מיכל.

הנהיגה שלי לפעמים לוקחת את הרכב לקצה הגבוה של היכולת מבחינת מאמץ המנוע.

אז איך אתה תוקף את זה? מבקש מהמורשה לכסות?

בהצלחה.

פורסם
מבקש מהמורשה לכסות?
ביקשתי. 

התשובה: אין כיסוי אחריות מורחבת או רצון טוב למכוניות עם מעל 150.000 או 5 שנים. 
מכיוון שאני הרבה אחרי 150.000, אמרו שאין על מה לדבר. 

זה אוטו שצריך לעבוד, לכן הוחלף מיכל אוריאה במורשה במחיר 4700 ש"ח שזה אחרי הנחה של 12.5%. 

וכן, זה מסמן מינוס גדול גם שלי ליצרן על המערכת הזאת ועל המחיר הגבוה מאוד (למרות שירד) של החלק.

במקרה שלי אין תירוצים. זה תמיד מילוי דרך משפך נקי ממיכלים נקיים עם תאריך ייצור חדש, הכל לפי ההוראות. 
זו תקלה שלא אמורה להיות. 

פורסם
בתאריך 29.5.2021 בשעה 20:02, EliC25 כתב:

מעניין אם שמים גריז על החלק בו מיסב הלחץ נע, ואולי עם הזמן הוא צובר אבק קלאץ+מתקשה וזה מה שגורם לקושי. אם כן, אמור כבר עכשיו להתחיל לך שוב קושי בקלאץ.

האמת שאני לא התרגשתי יותר מדי מכל ה'מיני' תקלות מסביב, נראה שאמינות לא רעה לרכב שעובד המון.

מתוך ניסיון אישי עם העניין הזה, העלתי את הנושא מספר פעמים בעבר (כאן בפורום) וגם צירפתי מסמך של SKF בנוגע לאופן הטיפול\הרכבה של המייסב לחץ.

מסקנה: אסור לגרז את המוביל או המייסב מעבר לגירוז שמגיע בתוך המייסב עצמו מיצרן החלק - מאחר ובעשורים האחרונים משתילים טבעת (מפלסטיק כלשהו) בחלק הפנימי של המייסב שבא בחיכוך עם המוביל, ולכן לא מגרזים (פלסטיק על ברזל לא צריך לגרז, ברזל על ברזל - כן).
מי שמגרז מקבל תוך שנה-שנתיים קלאץ' כמו בטון - ואם יש לו כבל קלאץ', הוא גם יחליף אותו כל שנה-שנתיים במקרה הטוב או כל כמה חודשים במקרה הרע (במקרה היותר רע- הוא יקרע לעיתים מאוד תכופות).

מי שלא מגרז ועובד לפני הנחיות יצרן החלק - נוסע בשקט כמה שנים טובות עם קלאץ' סבבה לחלוטין (אצלי בקרוב 3 שנים, הקלאץ' בובה).

איציק

• מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מי שלא מגרז ועובד לפני הנחיות יצרן
אני בטוח שהקלאץ' הראשון שהורכב במפעל, הורכב לפי הוראות יצרן...[emoji16] 

פורסם

ברשותך, הזכרת את עיוות הצלחות, כאשר סוגרים את ברגי הגלגל חזק מדי ובאופן לא אחיד.

חשבתי שעיוות זה, נוצר מחימום יתר של הצלחות, בירידות ממושכות. כאשר, מופיעות רעידות בהגה, כבר אין מנוס מאשר חריטה, או החלפה.

ברוב הפאנצריות, [אם לא בכולם], לא מקפידים על סגירת מומנט, בפטישון אוויר שהם משתמשים.

אני מבצע רוטצייה בצמיגי הרכבים שלי, כל 7000-10000 ק"ם.

איך אפשר להימנע ממה שתיארת?

פורסם
Just now, yossiaviel כתב:

איך אפשר להימנע ממה שתיארת?

מאז אחרי שיוצא מפנצ'ריה, משחרר את כל הברגים ומהדק עם מפתח מומנט למומנט שקבע היצרן. 

פורסם (נערך)

בוקי ייתכן ושווה לך לשמור את המיכל הישן. אני מניח שניתן לשפץ את המשאבה בעלות לא מאוד משמעותית.

לגבי העובדה שמדובר ברכב עבודה אפשר היה לאפס את התקלה מהטלפון ואז הספירה מתחילה מחדש...

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • תוכן חדש...