Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני ממשיך בחיפושים אחרי רכב ידני שיתאים לי גם בעיר עם עליות וגם בנסיעה בינעירונית למרחק כ20 ק"מ לכיוון. חשוב לי שיהיה רכב אמין וחסכוני.

אני רואה שיש דגמים עם מנוע טורבו למשל איביזה 1.0 טורבו ואני לא יודע אם זה כדאי, לא נהגתי ברכב עם מנוע כזה, האם טורבו יותר חסכוני? האם המנוע יותר רועש?

האם צריך להתנהג שונה בנהיגה? 

אני חושש שלא אתמרן איתו מספיק טוב וכך במקום שיהיה יותר חסכוני יהיה ההפך... מה אני צריך לדעת ? תודה

פורסם

אני לא מתכוון לנהוג כאילו אני במירוץ מכוניות, אז זה יהיה חסכוני עבורי או לא?  אם אחליט להימנע מקנית רכב עם מנוע כזה, יצטמצמו עוד יותר האפשרויות המצומצמות ממילא...

פורסם

היתה לי פאביה 1.4 ידנית, היום יש איביזה 1.0 ידנית המנוע באיביזה חזק יותר מהפאביה בנסיעה רגועה צריכת הדלק שלהם דומה (היום תידלקתי יצא 13.5 ק'מ לליטר בנסיעה משולבת)

פורסם

מנוע טורבו בתוואי הררי יצרוך יותר דלק משמעותית ממנוע אטמוספרי. אם הדגש שלך הוא על חיסכון בדלק, וזה הרושם המתקבל מדבריך, חפש מנוע חסכוני אטמוספרי ובכך תוותר על חוויית הביצועים והכוח.
אם עניין החיסכון ממך והלאה ההנאה שתקבל ממנוע טורבו היא אדירה, פשוט כל-כך הרבה יותר כייף

פורסם

אני לא מסכים איתך, לפחות לא בכול רכב.

אני מקבל עם מנוע טורבו צריכת דלק דומה ואף טובה מרכב עם מנוע אטמוספרי.

• רעיון טוב! 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מנוע טורבו בד"כ עם מומנט יחסית גבוה בסל"ד נמוך, בעליות הרכב יסחוב טוב יותר.

אחרי שבוע עם מנוע טורבו אתה לא תבין איך אפשר לסוע שוב עם מנוע אטמוספרי.

פורסם (נערך)

ערימה של חצאי אמיתות ודוגמאות לא מייצגות (מנוע קיצון של פושה באמת?) או מנוע שעובד כל הזמן על המקסימום שלו?

כך דוגמאות פרקטיות... כל רכב מודרני עם מנוע טורבו קטן משיג צריכת דלק ממוצעת נמוכה יותר ממקבילות האטמוספרי גם בנסיעה עירונית וגם מחוץ לעיר.

למשל אני נוסע על 308 עם גיר אוטומטי 6 הילוכים ומנוע טורבו 1.2 ומקבל צריכת דלק ממוצעת של 15.5 חברים מהעבודה שנוסעים על מאזדה והונדה עם עם יחידות הנעה מקבילות במסלול דומה מקבלים 12-10 קילומטר לליטר.

גם בכל מבחן רכב שנעשה לא במצב נהיגת קיצון רכבי טורבו משיגים צריכת דלק נמוכה יותר למרות שהם מספקים יותר מומנט וכוח.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אקדים ואומר שאני מהאנשים שמעדיפים רכבי ספורט אטמוספיריים. אך בכל מה שנוגע למכוניות לשימוש יומי אז אין שום סיבה לא לקנות רכב עם טורבו במיוחד אלה עם המנועים הקטנים. הרכב עם טורבו סוחב יותר טוב בכמה רמות, חסכוני ברב הנסיעות (אני מדבר על איביזה 1.2 טורבו ידנית שעושה בקלות 14 משולב) ורכבים אמינים בסך הכל. ההערות שנאמרו מעליי לגבי צריכת דלק וכו' יש בהם חלק מן האמת אך בחיי היום יום זה לא ישפיע עליך בשום צורה ובכלל אם אתה נוסע משולב אתה תראה שהטורבו חסכוני הרבה הרבה יותר.  לצורך הדוגמה, יש לי בבית סיאט איביזה שהזכרתי מקודם ופולקסווגן גולף 1.6 ידנית ללא טורבו. הסיאט מרגישה הרבה יותר זריזה, הרבה יותר חסכונית וגם יותר קל איתה בעליות (חיפה). אין ספק שהנסיעה בגולף היא הרבה יותר איכותית וגם אני אוהב שבאטמוספירי התגובה של הדוושה לינארית, אך זה לא משהו שאמור להשפיע על השימוש שלך.

פורסם
מנוע טורבו יהיה לרוב חסכוני יותר ממנוע אטמוספרי מקביל בכוחו בכל טוואי או סגנון נהיגה.
מה זה "מקביל בכוחו"? כ"ס? מומנט?
צר לי אך אתה טועה ומטעה.
מנוע קטן נפח מוגדש ידגים צריכה טובה יותר ובפער בתוואי רגוע בינעירוני, פשוט כי הוא לא גודש שם ונפח המנוע הקטן יותר יצרוך פחות דלק לכל מחזור.
כשהוא מתחיל לגדוש, בעיקר בתוואי עירוני, הצריכה עולה פלאים, ולרוב יותר ממנוע אטמוספרי דומה וזה בגלל שהשריפה שלו יעילה יותר משמעותית וקצב הטיפוס בסל"ד מהיר יותר בעקבות זאת, מה שמביא לצריכה מוגברת.

לטובת פות"ש ששאל, הוא רק צריך להבין שהפער לא חד משמעי בדיוק בגלל שוני בתוואי.
אני טוען, שמנוע גודש ממכר בגלי המומנט שלו ולכן קצת קשה לשמור על פער צריכה כמו הדוגמא שנתת בהשוואה של הפיג׳ו מול האסייתיות האטמוספריות
פורסם

מקביל בכוחו זה מקביל בתאוצה שלו מכיוון שלהשוות מומנט וכ"ס זה יחסית לא פרקטי בגלל רצועת כוח שונה בתכלית.

אני לא יודע מי סיפר לך את הסיפור שמנוע גודש שורף יותר דלק ברגע שהוא גודש ושהוא צורך יותר בגלל שהשריפה שלו יעילה יותר כי מה שאתה אומר זה פרדוקס דיי ברור. (יעילות שריפה גבוהה = צריך פחות דלק לביצוע אותה העבודה)

כל ההיגיון במנוע קטן וגודש זה שהחלקים קטנים יותר וקלים יותר לכן הוא מאבד פחות אנרגיות על חיכוך ועל הוזזה של חלקים ששוקלים פחות (בוכנות טלטלים וכו...) בגלל זה מנוע גודש וקטן גם יכול לעלות מהר יותר בסל"ד ובכל סל"ד מנוע קטן יותר עדיין יצרוך פחות אנרגיה על חיכוך והוזזה של חלקים.

תוסיף לזה את העובדה שמנוע טורבו יכול לספק מומנט גבוהה בסלד נמוך ויכול לספק ב2000 סל"ד את אותה עבודה שמנוע אטמוספרי צריך לעלות ל4000 סל"ד כדי לספק אותה ואז תקבל חסכון כפליים. גם על סל"ד נמוך יותר וגם על חלקים קלים יותר וגם על פחות חיכוך.

• מעניין 1
פורסם

ההסבר לחוסר היעילות בטורבו קשור לתערובת שבה טורבו משתמש ברגע שקצת דורשים ביצועים. אני מסכים שבכביש החוף אם אתה רק מלטף את הדוושה קלות ויש קצת רוח גבית : אז מנוע מוגדש יותר יעיל ממקבילו. אבל פה זה נגמר. רובנו לא נוהגים כמו סבתא.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...