Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי סיאט איביזה 2017 מנוע 1.2 טורבו, איך הנהיגה בו?

לרכב מספר נמוך של קמ אבל המוכר אומר שהמדחס מקולקל, עלות התיקון כ2500 שח.

הוא אומנם יוריד את העלות, אבל מה דעתכם? תקלה כזאת היא סבירה? 

פורסם

לדעתי האיביזה די מהנה, מנוע די זריז מושבים נוחים ותומכים.

רק רמת אבזור בינונית.

תקלות יכולות לקרות, יש היסטורית טיפולים? דוח סליקה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עדיין לא ראיתי את הרכב, אבל טען שהרכב מטופל וסהכ לא נסעו בו הרבה, לכן זה קצת מוזר שיש תקלה כזאת רצינית.

אני תוהה אם יש מספיק אמינות לאביזה...

פורסם
בתאריך 30.5.2021 בשעה 23:05, yaniv3993 כתב:

היתה לי פאביה 1.4 ידנית, היום יש איביזה 1.0 ידנית המנוע באיביזה חזק יותר מהפאביה בנסיעה רגועה צריכת הדלק שלהם דומה (היום תידלקתי יצא 13.5 ק'מ לליטר בנסיעה משולבת)

נתון לא מוצלח במיוחד לנסיעה משולבת, אלא אם כן אתה לוחץ הרבה.

מקבל בארונה (שיותר כבדה ויותר גבוהה קצת מהאיביזה) עם DSG קצת יותר מ-1:15 משולב. מדוד במשאבה על פניי קרוב ל-25 אלף ק"מ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 35 דקות, dorsht כתב:

תון לא מוצלח במיוחד לנסיעה משולבת, אלא אם כן אתה לוחץ הרבה.

מקבל בארונה

יכול להיות שגר באזור הררי ששותה יותר (מנסיון).

משתדל לעזור

פורסם

@dorshtאם זכרוני אינו מטעני השימוש שלך בארונה הוא בין באר שבע למרכז הארץ - תוואי יחסית מישורי עם כבישים פתוחים. גם לי יש ארונה, בשימוש של אשתי בתוך חיפה הצריכה 10-11 קמ"ל, בתוואי הבינעירוני ההררי של חיפה - צפת הבן שלי מגיע לצריכה סביב 14 קמ"ל.

צריך להשוות תפוחים לתפוחים. צריכת הדלק תלויה מאד במאפייני הדרך, ולא הזכרנו את סגנונו של הנהג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מזמן כבר לא.

עברתי לפני שנה לגור במרכז, אני נוסע עם הרכב על בסיס יומי לעבודה, נוסע לחברים במרכז וכו'. (וכן נוסע לבאר שבע, אבל זו כבר לא הנסיעה המרכזית שלי)

הצריכה המדודה גם כוללת נסיעות לאילת ונסיעות בכבישים בינעירוניים שדורשים האצות רבות בגלל סיבובים ועליות, צריכת הדלק עדיין בסגנון של מה שאמרתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 31.5.2021 בשעה 18:26, ZvikH כתב:

מה זה "מקביל בכוחו"? כ"ס? מומנט?
צר לי אך אתה טועה ומטעה.
מנוע קטן נפח מוגדש ידגים צריכה טובה יותר ובפער בתוואי רגוע בינעירוני, פשוט כי הוא לא גודש שם ונפח המנוע הקטן יותר יצרוך פחות דלק לכל מחזור.
כשהוא מתחיל לגדוש, בעיקר בתוואי עירוני, הצריכה עולה פלאים, ולרוב יותר ממנוע אטמוספרי דומה וזה בגלל שהשריפה שלו יעילה יותר משמעותית וקצב הטיפוס בסל"ד מהיר יותר בעקבות זאת, מה שמביא לצריכה מוגברת.

לטובת פות"ש ששאל, הוא רק צריך להבין שהפער לא חד משמעי בדיוק בגלל שוני בתוואי.
אני טוען, שמנוע גודש ממכר בגלי המומנט שלו ולכן קצת קשה לשמור על פער צריכה כמו הדוגמא שנתת בהשוואה של הפיג׳ו מול האסייתיות האטמוספריות

מי שמטעה הוא דווקא אתה. 

מנוע טורבו הזרקה ישירה "גודש" כבר מ-1500 סל"ד. מנוע טורבו הזרקה ישירה מודרני חסכוני בכמעט כל תוואי. 

אני נוהג ב-GTi, ובתוואי מנהלתי אני משיג צריכת דלק במשאבה של 14 ק"מ /ל'. אף מנוע אטמוספרי עם ביצועים מקבילים, לא יתקרב לנתון הזה. 

רק אם אני נוסע כל היום במסלול, צריכת הדלק שלי תהיה גבוהה יותר. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

@dorsht יפה  מאד. כנראה שסיגלת לעצמך סגנון נהיגה מאוזן היטב.

אני לא  רוצה להלאות אתכם במספרים, אבל ניסיוני הוא שקשה להשוות צריכת דלק כאשר לא מבצעים תיקנון מלא של תנאי הנהיגה. טווחי הצריכה, עבור אותו נהג ורכב, גדולים מדי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...