Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני מחפש לקנות את הרכב הראשון שלי. ראיתי סקודה פאביה ספייס 2015 (חודש 8), יד 1, 100 קמ שהייתה מטופלת במוסך מורשה. טסט לעוד 3 חודשים, טיפול עוד 5 אלף קמ.

מחירון משוקלל לוי יצחק 40.5, מחירון יד2 42.5 - הבעלים דורש על הרכב 36.5 אלף.

לקחתי את הרכב לבדיקה ואילו התוצאות:

spacer.png

הבוחן אמר שהבעיות הקריטיות לטיפול הן הנזילות מים והפנס השרוף, והשאר לטפל בטסט/טיפול הבא. האם התקלות הכתובות בטסט זניחות זולות? האם שווה לקנות את הרכב עם התקלות הללו במחיר הזה? כמה יעלה לתקן את הדברים הנ''ל?

אגב, בכללי, אתם ממליצים על פאביה? שמעתי שיש להן בעיות של גיר וטורבו והן עלולות להיות יקרות לטיפול, האם זה נכון?

אני סך הכל הייתי מבסוט על הרכב, אין לו שריטות, מכות, נראה מדהים נוסע טוב. הבחינה קצת הרתיעה אותי.

פורסם

הבדיקה כוללת את הכסת"ח הסטנדרטי, למעט נושא משאבת המים - מציע לך לגשת למוסך מומחה שיעיף מבט. במנוע הזה יש משאבת מים כפולה כך שהיא יקרה יחסית. עלות החלפתה כ-2000 ש"ח לערך. 

לגבי הגיר, אין כשלים מהותיים בשנתון הזה, אך קח בחשבון שחיקה של המצמדים. אפשר לבדוק אם בעזיבת דוושת הבלם ולחיצה עדינה על דוושת הגז אם יש רעידות - אם כן, אז יש צורך להחליף מצמדים. עלות החלפתם כ-3000 ש"ח במכוני גיר. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

בעוד כ 3 חודשים יש לך טסט וטיפול בערך 2000 שקל, תלוי איזה טיפול. כלומר סך הכול הוא מוכר לך  בערך 1500-2000 שקל מתחת.

יש לא מעט ליקויים לסדר, וזה יכול לעבור בקלות את הסכום שהוריד לך, לכן הייתי בודק עם מוסך מה בערך העלות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דבר ראשון לבדוק מתי אתה צריך לעשות טיימינג, אני קניתי פולו ואחרי חצי שנה פתאום קלטתי שאני צריך להחליף רצועת טיימינג באלפיים שקל... (ויש לי פולו 2015 אז אני מאמין שגם לפאביה 2015 צריך אחרי 5 שנים להחליף)

במיוחד שכתבו לך שיש רעש בטיימינג.

פורסם
לפני 11 שעות, menir1 כתב:

הבדיקה כוללת את הכסת"ח הסטנדרטי, למעט נושא משאבת המים - מציע לך לגשת למוסך מומחה שיעיף מבט. במנוע הזה יש משאבת מים כפולה כך שהיא יקרה יחסית. עלות החלפתה כ-2000 ש"ח לערך. 

לגבי הגיר, אין כשלים מהותיים בשנתון הזה, אך קח בחשבון שחיקה של המצמדים. אפשר לבדוק אם בעזיבת דוושת הבלם ולחיצה עדינה על דוושת הגז אם יש רעידות - אם כן, אז יש צורך להחליף מצמדים. עלות החלפתם כ-3000 ש"ח במכוני גיר. 

תודה! לדעתך רוב הדברים הם רק כסת"ח ולא תקלות אמיתיות לדעתך?

לפני 10 שעות, yulianx כתב:

בעוד כ 3 חודשים יש לך טסט וטיפול בערך 2000 שקל, תלוי איזה טיפול. כלומר סך הכול הוא מוכר לך  בערך 1500-2000 שקל מתחת.

יש לא מעט ליקויים לסדר, וזה יכול לעבור בקלות את הסכום שהוריד לך, לכן הייתי בודק עם מוסך מה בערך העלות.

תודה. אז אם אני מבין נכון, הנוסחה לחישוב המחיר המומלץ היא המחירון פחות עלויות תיקון התקלות?

אגב, אילו ליקויים הם באמת בעייתיים ויקרים?

לפני 9 שעות, Arteko כתב:

דבר ראשון לבדוק מתי אתה צריך לעשות טיימינג, אני קניתי פולו ואחרי חצי שנה פתאום קלטתי שאני צריך להחליף רצועת טיימינג באלפיים שקל... (ויש לי פולו 2015 אז אני מאמין שגם לפאביה 2015 צריך אחרי 5 שנים להחליף)

במיוחד שכתבו לך שיש רעש בטיימינג.

תודה. אני לא מבין ממש ברכבים, אבל הבנתי שהרכב זה אין רצועת טיימינג אלא יש שרשרת טיימינג וזה רכיב קצת יותר עמיד. מה דעתך?

פורסם

למעט משאבת המים, שייתכן והיא אכן נוזלת. לכן המלצתי לגשת למוסך מומחה לחוות דעת. 

אם איני טועה, הפאביה דור שני שודכה למנוע 1.2 דור שני שמובדל מהדור הראשון בכך שיש לו רצועה ולא שרשרת. אפשר לבדוק לפי קוד המנוע המופיע ברישיון. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

גם נזילת שמן יכולה להיות, בדקת שאין הזעה/נזילה מראש המנוע?

כיוון פרונט עוםה בערך 150-200, אלא אם צריך כיוון מתלה זה בכיוון ה 500 שקל.

נורת לחץ צמיגים דולקת, חסר אוויר או שאחד החיישנים נפגע?

כלומר יכול להיות בהחלט שאתה תצטרך להשקיע פה סכום נחמד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 9 שעות, Matanyed כתב:

תודה! לדעתך רוב הדברים הם רק כסת"ח ולא תקלות אמיתיות לדעתך?

תודה. אז אם אני מבין נכון, הנוסחה לחישוב המחיר המומלץ היא המחירון פחות עלויות תיקון התקלות?

אגב, אילו ליקויים הם באמת בעייתיים ויקרים?

תודה. אני לא מבין ממש ברכבים, אבל הבנתי שהרכב זה אין רצועת טיימינג אלא יש שרשרת טיימינג וזה רכיב קצת יותר עמיד. מה דעתך?

במידה ובאמת יש לך שרשרת טיימינג אז כן לא צריך להחליף אבל גם אצלי בפולו כולם אמרו לי שזה שרשרת והתקשרתי לצמפיון ושאלתי אותם לפי הסוג דגם, ממליץ לך לוודא את זה לפני שאתה קונה כי זה סכום לא קטן 

• תוכן חדש...