Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

התחלתי ליסינג פרטי בחברת Avis ולצערי הרכב החדש לא מתאים לצרכיי. האם ישנה אפשרות להחליף רכב (אפילו רכב עם שנתון מוקדם יותר) מבלי לספוג את הקנס שמצוין בחוזה?

תודה,

גיא

פורסם
לפני 20 דקות, Rbix כתב:

שלום,

התחלתי ליסינג פרטי בחברת Avis ולצערי הרכב החדש לא מתאים לצרכיי. האם ישנה אפשרות להחליף רכב (אפילו רכב עם שנתון מוקדם יותר) מבלי לספוג את הקנס שמצוין בחוזה?

תודה,

גיא

זה תלוי איזה רכב יש לך, לאיזה רכב אתה רוצה להחליף, והאם לאוויס יש עניין להביא לקוח שיכנס בנעליך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 5 שעות, zvit כתב:

זה תלוי איזה רכב יש לך, לאיזה רכב אתה רוצה להחליף, והאם לאוויס יש עניין להביא לקוח שיכנס בנעליך.

i10 2021

רכב אחר בקטגוריה, ספארק למשל. העניין הוא שאני מוכן להחליף גם לשנתון 2020 במידת הצורך.

פורסם

מה זה 'הרכב לא מתאים לצרכיי'? 

זה לא שהספארק יותר גדולה או יותר מפנקת. 

למעשה, ה i10 עולה עליה בכל פרמטר, למעט התנהגות תיבת ההילוכים, וזה לא שבספארק יש גיר פלנטרי עם שמונה הילוכים אלא גיר רציף

אז מה בדיוק לא מתאים לך בה? 

עכשיו אשאל אותך הפוך,

נניח שהיית מקבל טלפון מאוויס, תשמע אחינו, טעינו. לא רוצים לתת לך את הרכב הזה. הוא לא מתאים לך. תחזיר לנו אותו בבקשה. איך זה היה נשמע לך? סבבה כזה או רגע, לפי החוזה אתם חייבים לי ככה וככה כסף עבור שבירת ההסכם? 

חתמת - קח אחריות על מה שחתמת, אתה לחלוטין בידיים שלהם. גם אם יבוא להם עכשיו לקוח שרוצה מחר בבוקר את הרכב שאתה לקחת, זכותם לבקש ממך עמוד בתנאי ההסכם, לרבות תנאי השבירה. 

ואחרי שאמרנו הכל- דיברת איתם? ביררת מולם מה הם אומרים? 

• מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא מתאים = לא מסתדר עם הגיר?

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, zvit כתב:

לא מתאים = לא מסתדר עם הגיר?

הרכב מדרדר בקלות בעליות (גם מתונות יחסית) כתוצאה מהגיר, וזו התנהגות של מתאימה לי ולבת זוגתי.

לפני 19 דקות, discoTD5 כתב:

מה זה 'הרכב לא מתאים לצרכיי'? 

זה לא שהספארק יותר גדולה או יותר מפנקת. 

למעשה, ה i10 עולה עליה בכל פרמטר, למעט התנהגות תיבת ההילוכים, וזה לא שבספארק יש גיר פלנטרי עם שמונה הילוכים אלא גיר רציף

אז מה בדיוק לא מתאים לך בה? 

עכשיו אשאל אותך הפוך,

נניח שהיית מקבל טלפון מאוויס, תשמע אחינו, טעינו. לא רוצים לתת לך את הרכב הזה. הוא לא מתאים לך. תחזיר לנו אותו בבקשה. איך זה היה נשמע לך? סבבה כזה או רגע, לפי החוזה אתם חייבים לי ככה וככה כסף עבור שבירת ההסכם? 

חתמת - קח אחריות על מה שחתמת, אתה לחלוטין בידיים שלהם. גם אם יבוא להם עכשיו לקוח שרוצה מחר בבוקר את הרכב שאתה לקחת, זכותם לבקש ממך עמוד בתנאי ההסכם, לרבות תנאי השבירה. 

ואחרי שאמרנו הכל- דיברת איתם? ביררת מולם מה הם אומרים? 

חלילה לא מסיר אחריות, להיפך, אני כועס על עצמי מאוד שלא ביקשתי נסיעת מבחן שהייתה יכולה למנוע את האי נעימות הנוכחית (היו כמובן סיבות לכך, אך זה לא רלוונטי).

פניתי אליהם היום בבוקר, אך טרם החזירו לי תשובה, אני מניח שזו פרוצדורה שלוקח זמן לברר, לכן חשבתי בנתיים לקבל עזרה מחוכמת ההמונים.

לפני 24 דקות, motior כתב:

בדקת את החוזה?  שאלת באוויס?  

יצרתי קשר הבוקר, טרם החזירו תשובה.
אני מציע חלופה לקחת רכב אחר בצי הרכב שלהם גם בשנתון מוקדם יותר, לא קיימת לחלופה זו התייחסות בחוזה.

בחוזה מדובר על ביטול עסקה באופן מלא ללא המשך לעסקה אחרת כלשהי.

עריכה אחרונה על ידי Rbix
פורסם

יש לך חוזה, אז אתה "נתון לחסדיו". תחכה לתשובה מהם ותראה מה הם אומרים. קשה לי להאמין שיש איזו דרך אוניברסלית להפר חוזה ליסינג בגלל תלונה לא מהותית (התנהגות הגיר היא לא תלונה מהותית, מה גם שהיא פתירה לחלוטין - נהגתי באוטו הזה, אין סיבה שהוא יתדרדר) מבלי לשלם את הקנס שקבוע בחוזה. בסופו של דבר זה לא שקיבלת מוצר שלא תואם את המפרט שכתוב בחוזה. אז גם מבחינת מו"מ אין לך בדיוק קייס. 

אם אתה שואל את דעתי, יהיה לך הרבה יותר זול ופשוט ללמוד איך להתנהג עם הגיר הזה. תכלס, כל מה שאתה צריך לעשות כדי שהוא לא יתדרדר זה להעביר את הרגל מהברקס לגז קצת מהר - יש ברכב מערכת Hill Hold שמחזיקה את הברקס בעליות למשך 3 שניות אחרי ששחררת אותו - אז במשך 3 השניות האלה אתה צריך ללחוץ על הגז ואז האוטו לא יתדרדר. אם זה לא קורה, יכול להיות שהמערכת לא תקינה (או כבויה, מה שאני לא חושב שאפשרי לעשות).

כך או כך, שיהיה בהצלחה.

• רעיון טוב! 2

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 3 שעות, פבל כתב:

יש לך חוזה, אז אתה "נתון לחסדיו". תחכה לתשובה מהם ותראה מה הם אומרים. קשה לי להאמין שיש איזו דרך אוניברסלית להפר חוזה ליסינג בגלל תלונה לא מהותית (התנהגות הגיר היא לא תלונה מהותית, מה גם שהיא פתירה לחלוטין - נהגתי באוטו הזה, אין סיבה שהוא יתדרדר) מבלי לשלם את הקנס שקבוע בחוזה. בסופו של דבר זה לא שקיבלת מוצר שלא תואם את המפרט שכתוב בחוזה. אז גם מבחינת מו"מ אין לך בדיוק קייס. 

אם אתה שואל את דעתי, יהיה לך הרבה יותר זול ופשוט ללמוד איך להתנהג עם הגיר הזה. תכלס, כל מה שאתה צריך לעשות כדי שהוא לא יתדרדר זה להעביר את הרגל מהברקס לגז קצת מהר - יש ברכב מערכת Hill Hold שמחזיקה את הברקס בעליות למשך 3 שניות אחרי ששחררת אותו - אז במשך 3 השניות האלה אתה צריך ללחוץ על הגז ואז האוטו לא יתדרדר. אם זה לא קורה, יכול להיות שהמערכת לא תקינה (או כבויה, מה שאני לא חושב שאפשרי לעשות).

כך או כך, שיהיה בהצלחה.

תודה על התגובה.
אז כן, בעליות הרכב מדרדר באופן מיידי לאחר שאני עוזב את הברקס. אני ממש חייב ללחוץ על הגז מהר, ממש כאילו מדובר ברכב ידני (רק שאין לי שליטה בקלאץ'), וזה דיי מפחיד אותי האמת.
האם ייתכן שמדובר בתקלה? בנוסף, גם שהרכב מגיע כמעט לעצירה מוחלטת, לא משנה כמה חלש אגע בברקס, ברגע שאגיע לנקודה שזה באמת עוצר את הרכב, כל הרכב עוצר בפתאומיות כאילו היה מדובר בעצירת חירום, וזה ממש מוגזם לעניות דעתי.

פורסם

אתה יכול לשים את רגל שמאל על הברקס - יהיה לזה אפקט דומה לקלאץ'.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני כשעה, Rbix כתב:

אז כן, בעליות הרכב מדרדר באופן מיידי לאחר שאני עוזב את הברקס. אני ממש חייב ללחוץ על הגז מהר, ממש כאילו מדובר ברכב ידני (רק שאין לי שליטה בקלאץ'), וזה דיי מפחיד אותי האמת.

אני לא יכול להיות נחרץ מן הסתם על סמך התיאור שלך אז קח את זה בעירבון מוגבל וט.ל.ח ואין הכתוב מהווה המלצה וכו', אבל זה אכן נשמע כאילו מערכת הזינוק בעליה תקולה. 

כשלב ראשון הייתי מציע לך לנסות ללחוץ חזק יותר על הברקס בזמן העצירה (כלומר אחרי שהאוטו כבר עצר, שזה מתחבר למה שכתבת על זה שאתה לוחץ עליו מאוד בעדינות). אולי אתה לוחץ כל כך חלש שהמערכת לא נדרכת (חחח זה מצחיק כי "נדרכת", ודוושה... הבנתם?).

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

הנה ההסבר -

https://www.manualslib.com/manual/1208522/Hyundai-Grand-I10.html?page=223#manual  

עמוד 223

Hill-Start Assist Control (HAC)(if equipped)The Hill-Start Assist Control (HAC) pre-vents the vehicle from rolling backwards when starting a vehicle from a stop on a hill. The system operates the brakes automatically for approximately 1.5 seconds and releases the brake when the

accelerator pedal is depressed or after1.5 seconds

✽ NOTICE• The HAC does not operate when the shift lever is in P (Park) or N (Neutral)(for automatic transaxle vehicle.)

• The HAC operates when:- the shift lever is in N (Neutral) or D(Drive) on up hill.- the shift lever is in R (Reverses) on down hill.(for manual transaxle vehicle)•

The HAC activates even though the ESC (Electronic Stability Control) is off but does not activate when the ESC has malfunctioned

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...