Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום 

אני מעוניינת לרכוש רכב יד 2 ומתלבטת איזה רכב כדאי לי לקנות. יש לי נסיעות בינעירוניות מרובות. כל יום 100 קמ מרחובות לירושלים. 

אני רוצה מכונית משפחתית עם צריכת דלק נמוכה, מנוע חזק, ביצועים טובים בכביש, שתתמודד טוב עם העליות בכביש 1. בנוסף שיהיה לה תא מטען גדול מאחור ומושבים מרווחים מאחור. אני רוצה גם מכונית בטיחותית עם חיישנים לשמירת מרחק וסטייה מנתיב. 

חשוב לי רכב שקט, אחזקה לא יקרה מבחינת רכיבים, אמינות המנוע. 

התעניינתי בטויוטה קורולה היברידית 2019 ראיתי שיש לה צריכת דלק מאוד נמוכה ושהיא מאוד בטיחותית. מתלבטת לגבי יכולות המנוע שלה האם 122 כ"ס מספיקים?

התעניינתי גם בטויטה קורולה 1600 גרסה לא היברדית. אני לא יודעת אם כדאי ללכת על ההיברידית או לא. 

בנוסף יש רכב טוב סקודה אוקטביה. כל הנתונים שלו טובים. אבל הבנתי שהרכיבים שלו מאוד יקרים. ואני לא יודעת מה המשמעות של גיר דו מצמדי בנסיעה. 

אחרי שפירטתי מה שאני יודעת אני זקוקה להמלצה ממומחה שיכוון אותי לסוג הרכב שהכי מתאים לצרכים שלי. 

פורסם

שלום שירין,

בשימושים שהגדרת הייתי מתמקד בטיוטה קורולה או יונדאי איוניק. שתיהן הברידיות, ושתיהן יתאימו יפה לשימושים שלך. היונדאי חזקה יותר. על הקורולה בנזין הייתי מוותר.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יונדאי איוניק או קיה נירו מעט יותר זריזות מהקורולה. 

לקורולה יש דגם סטיישן שימושי מאוד (אם תא המטען ממש חשוב לך). 

יש היצע גדול של רכבים מהדגמים הללו,במיוחד יוצאי ליסינג. 

לא ציינת תקציב. אבל הייתי בוחן אופציה לרכב 0 קילומטר (סביב 125k שקל) אם התקציב מאפשר. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

שלום שירין, 

כפי שציינו פה מעליי לא ציינת תקציב אך לפי השנתונים אני מבין שזה בערך באזור ה 100 אלף ש"ח. 

אם אין מניעה לרכב דיזל ו/או לג'יפונים, אז אני ממליץ (מבעלות אישית) על פיג'ו 3008 משנת 2017 ומעלה. 

לי יש את הרכב הנ"ל והמנוע חסכוני (מעט פחות מהיברידי, אך די טוב כשלעצמו), בנהיגה בין עירונית ממוצעת אני מאמין (ויודע מניסיון) כי הרכב יגיע לצריכה של 1 ליטר לכל 17 ק"מ. 

תיבת ההילוכים בפיג'ו הינה אוטומטית פלנטרית / "רגילה" מתוצרת אייסין היפנית, גיר מאוד מוצלח וחברה מאוד אמינה. 

בעליות הוא ירגיש יותר טוב מרכב היברידי. 

תנסי להשיג את הדגמים המפוארים, הם משפרים משמעותית את חווית הנהיגה הטובה כשלעצמה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

התקציב הוא עד 100,000 שח. 

החלטתי לרדת לגמרי מהרכבים ההיברדים.

מה לגבי סקודה ראפיד?

איזה נפח מנוע מומלץ לחפש? האם לשים דגש על מנוע טורבו?

ואיזה מערכת גיר- אוטומטית רובוטית כפולת מצמד או אוטומטית פלנטרית רגילה? 

האם כדאי לשקול רכב סופר מיני כמו סיאט איביזה?

פורסם

אני חושב שאת עושה טעות שאת מוותרת על כלי הרכב ההברידיים - הם הכי יתאימו לצרכים שלך.

• רעיון טוב! 2

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

את מבולבלת ומערבבת בין קטגוריות (משפחתיות, תת משפחתיות, סופר מיני). 

מה הצרכים שלך? כמה אנשים יסעו ברכב? למה החלטת לותר על ההיברידיות (נסעתי בנירו לירושליים. הרכב על מצב ספורט בגיר אכל את העליות בלי בעיה)? 

איזה רכב יש לך היום ואיך הוא סוחב את העליות לדעתך? 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

היום יש לי טויטה קורולה GLI מנוע 1600 זרוע רובוטית והיא לא ממש סוחבת את העליות. אולי גם כי האוטו ישן מ 2008. 

אני לא מבינה בעולם הרכב כך שטבעי שאערבב בין קטגוריות. זאת פעם ראשונה שאני רוכשת רכב בעצמי. יש לי צורך במכונית משפחתית, בטיחותית, מנוע חזק ואמין, חסכונית בדלק, יציבות בכביש, שקט בנסיעה, נוחות, אבזור של חיישנים מונעי תאונות. חשבתי לוותר על ההיברדיות משלוש סיבות - הן יותר יקרות, הסוללה שההחלפה שלה יקרה ולא ברור כמה זמן מחזיקה מעמד. הסיבה השלישית שהחיסכון המשמעותי של ההיברדיות בדלק הוא בתוך העיר ופחות מחוץ לעיר. ביום יום רק אני אסע ברכב אבל יש לי גם ילדים ויהיו נסיעות פנאי. אבל אני לא פוסלת את ההיברדיות לגמרי 

פורסם

בנוגע לסוללה ההיברידית, יש אחריות של היצרן, כמו כן ניתן גם לבצע הארכת אחריות בכל שנה (עד 10 שנים מהוצאת הרכב בטויוטה) על המצבר בעלות סמלית. משהו כמו 400 ש"ח +-. 

רכבים היברידים יהיו מאוד נעימים בתוך העיר בעיקר בזכות ההנעה החשמלית שלא מייצרת הרבה רעש. 

מחוץ לעיר במהירות גבוהה האוטו יהיה שקט יותר מהרכב ה "ממוצע". 

רכבים היברידיים חסכוניים מאוד גם מחוץ לעיר. 

יונדאי איוניק של חבר עם רגל כבדה על הגז מביאה ממוצע של 17 ק"מ. 

בשיוט רגיל מאמין שתחצה את 20 ק"מ בקלות יתרה. 

אני מאמין כי יונדאי איוניק תתאים לדרישותיך. 

אך המלצתי היא לקחת יום חופש מהעבודה אם אפשרי וללכת למגרש של סוכנות גדולה ומוכרת (בגלל שיש להם הרבה רכבים בהיצע), לבצע נסיעת מבחן על הרכבים שמעניינים אותך. 

המלצתי היא לקנות מיד פרטית ולא ממגרשים, למרות שלפעמים ישנן גם מציאות. 

אם האיוניק לא מוצאת חן בעינייך, ניתן ואף רצוי בעיני לבדוק את האחות הגדולה והמצויינת, יונדאי סונטה. 

אוטו יותר מרווח, ויותר נוח. פחות חסכוני אבל בצורה שולית. 

בהצלחה!

פורסם
לפני 12 שעות, חולה רכב#1 כתב:

בנוגע לסוללה ההיברידית, יש אחריות של היצרן, כמו כן ניתן גם לבצע הארכת אחריות בכל שנה (עד 10 שנים מהוצאת הרכב בטויוטה) על המצבר בעלות סמלית. משהו כמו 400 ש"ח +-. 

גם ברכבים של יונדאי וקיה קיימת תכנית להארכת האחריות לחיי הסוללה
של המערכת ההיברידית מעבר לאחריות היצרן.

ביונדאי העלות: 400 ש"ח לשנה או כל 15 אלף ק"מ מותנה בבדיקה שנתית.
ההגבלה של התכנית ביונדאי היא ל - 255 אלף ק"מ.

בקיה התשלום עומד על 250 ש"ח לשנה
ניתן להאריך את האחריות עד 10 שנים או 200 אלף ק"מ מותנה בבדיקה שנתית.

בטויוטה ניתן להאריך את האחריות בעלות 350 ש"ח לרכב עד גיל 10 שנים
לאחר מכן בעוד שנתיים בעלות: 600 ש"ח  עד להגעת הרכב לגיל  12 שנים מותנה בבדיקה שנתית.

בטויוטה עלות הסוללה על בסיס ניקל כיום היא  9,000 ש"ח.
ביונדאי/קיה עלות הסוללה על בסיס ליתיום כיום היא 17,000 ש"ח. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 שעות, שירין אלחייק כתב:

חשבתי לוותר על ההיברדיות משלוש סיבות - הן יותר יקרות, הסוללה שההחלפה שלה יקרה ולא ברור כמה זמן מחזיקה מעמד. הסיבה השלישית שהחיסכון המשמעותי של ההיברדיות בדלק הוא בתוך העיר ופחות מחוץ לעיר. ביום יום רק אני אסע ברכב אבל יש לי גם ילדים ויהיו נסיעות פנאי. אבל אני לא פוסלת את ההיברדיות לגמרי 

1. הן לא יותר יקרות, המחירים דומים למשפחתיות קנובנציונליות.

2. יש לסוללה אחריות ארוכה,  ויש אפשרות לרכוש ביטוח לסוללה עד 10-12 שנים. זאת מעבר לעובדה שמחירי הסוללה יורדים, ובמקרה תקלה ניתן להחליף רק את התאים המקולקלים בעלות נמוכה יחסית.

3. לפחות בצורה בה המערכת ההברידית ממומשת ביונדאי-קיה צריכת הדלק מחוץ לעיר דומה מאד לצריכה בתוך העיר, ועומדת על סביבות 20 ק"מ לליטר.

• אהבתי 2

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

לי יש איוניק ואני גר בירושלים, נשמע שהרכב עונה על כל הדרישות שלך. 

הרכב חזק בטיחותי וסופר חסכוני ובממוצע הוא עושה אצלי 1:19.5 ללא שום מאמץ.

החיסרון היחיד של הרכב זה רעש כביש ניכר בתא הנוסעים אבל אני דיי בטוח שהוא היה יותר שקט מהקורולה הנוכחית אז אני לא בטוח שזה משנה לך.

דרך אגב הנסיעה מחוץ לעיר הרכב מגיע בקלות ל 1:21.

• רעיון טוב! 1

טסלה 3 2022

• תוכן חדש...