Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד מחודש מאי אני טוען שהמצב הכלכלי פה כנראה טוב ממה שחושבים.

מעבר למרכזי הקניות המלאים, לחנויות האלקטרוניקה שלא עומדות בעומס הזמנות,

למחירי הדיור שממשיכים לעלות ומסה של רכישות בשוק הרכבים.

אני מאמין שגם שוק יד2 אגב, שהוא לא נמדד בנתון הזה, ישקף עליה בהיקף העסקאות.

פורסם
לפני 34 דקות, רק מיאטה כתב:

נתון לא פחות ממדהים.  1,000,000 מובטלים...

בקיצור בני ישראל במצב טוב !

בני ישראל רחוקים מלהיות במצב טוב.

מבלי להכנס להתנהלות כלכלית לא נכונה של לא מעט ישראלים בכל הקשור (גם) לקניית רכב, בתקופת הקורונה היו לא מעט מבצעים בתחום כי היבואנים חששו שהמכירות יירדו עם המגיפה.  

פורסם
לפני שעתיים, רק מיאטה כתב:

שרובם חותמים אבטלה וממשיכים לעבוד בשחור

מעניין כמה מובטלים יהיו אחרי יוני

פורסם

כמה תובנות ופיקנטריה מסיכום השנה האלטרנטיבי שלי:

1. ממוצע המחיר של מכונית חדשה בישראל התייקר מ-157 אלף שקלים ל-162 אלף שקלים 

2. נכון שאלו לא מספרים שמאיימים על מישהו (בינתיים), אבל בעוד השוק יורד בכללותו, היבוא המקביל עולה ב-10 אחוזים ונכנס למקומות בהם לא היה בעבר (כולל יונדאי i10)

3. תצורת הסדאן ממשיכה לצלול, לא חדשות לאף אחד

4. השנה לראשונה תיבת הילוכים כפולת מצמד היא הנמכרת ביותר בישראל. זה לא קרה בגלל שפולקסווגן נדרו ונשבעו באמא שהפעם באמת באמת הם תיקנו את ה-DSG זה קרה כי יותר יותר קוריאניות משתמשות בה

5. עם עין זהירה צופיה ל-2021 - יותר סיניות ויותר חשמליות

https://cars.walla.co.il/item/3408802

• אהבתי 2
  • מעניין 1

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם (נערך)

נחכה לנתוני ינואר.. אז נגלה שהמצב בארץ לא פחות מפנטסטי..

עכשיו קצת יותר ברצינות - לדעתי תרבות הקנייה בארץ היא מגיפה לא פחות מסוכנת מהקורונה. יש כאלו שלא יסכימו, אבל זה המצב.

הפירסום מגרה את המוח הישראלי מאוד מהר ולרוב גורם לו לסגור עסקה ממניע רגשי. תרבות העדר, פזילה ימינה שמאלה לכיוון האחר, לפעמים סתם קנאה - גורמת לצרכנים לרצות לעצמם מה שהם לא יכולים. גם משפט המחץ "חיים פעם אחת" שמוזכר בכל רכישה לא הכרחית..

כל זה מסביר איך חברות מימון חיצוניות שתוקעות לנו הלוואות של 100 תשלומים בריבית שוק אפור עכבר מיטלי + שיעבוד הרכב + שיעבוד הכליות, ממשיכות להתקיים..

עריכה אחרונה על ידי LEGACY 1.8
  • אהבתי 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני 3 שעות, רק מיאטה כתב:

באמת נתון מפתיע אבל זה לא באמת מפתיע בצורה מדהימה,

אולי אני אדבר באופן מכליל מעט אבל מרבית האנשים שנפגעו כלכלית מהקורונה הם אנשים משכבות סוציו אקונומיות נמוכות יחסית.
כן יש גם זמרים וטבחים וכו' שגם נפגעו אבל אין מאות אלפי שפים וזמרים בארץ, כן יש מאות אלפי עובדים בשכר מינימום שחלקם כן נפגע ממשבר הקורונה כלכלית אבל הם גם ב2019 לא רכשו רכב חדש וגם ב2020 לא רכשו רכב חדש.

לעומת זאת, אם ניקח את מעמד הביניים, גם אם חלק מהחברות עברו צמצומים וכו', מרבית העובדים לא פוטרו וגם אם הוצאו לחל"ת, עדיין סכום החל"ת שהם מקבלים יותר גבוה משמעותית משכר המינימום כנראה.

וזה לרוב מעמד הביניים+- שרוכש רכבים חדשים מהיבואן, ואם מבחינה כללית, מצבו הפיננסי לא הורע משמעותית, גם הנתונים לא ישתנו.

• אהבתי 1
פורסם

כמו שMarcNL כתב, מעמד הביניים נפגע פחות ואני דווקא חושב שבגלל שאין אפשרות לטוס לחול, להוציא כסף בקניונים וכולי אז לאנשים נצבר כסף והם החליטו לשדרג את הרכב במקום.

פורסם

עדיין לא נתפס בעיני, אבל בסדר...

האם קיימת רשימה של היבאונים על כמות טרקטורנים, רכב שטח שנמכרו ?

מסקרן לראות את הכמויות. ברכבי ה rzr למינהם רף הכניסה הוא 100,000₪

והשמים הם הגבול, מעניין אם גם שם זה הגיע לאלפי כלים...

חוץ מזה, אם למישהו היה תקווה שהמיסוי על הרכבים ירד, אפשר לשכוח מזה... בעצם לאף אחד לא היה תקווה...

אנחנו מדינה מאוד מעניינת צרכנית, עשרות אלפים הקפיאו משכנתאות. ( סביר להניח מעמד ביניים קלאסי ) , מצד שני מעל 200,000 רכבים.  באמת זה מדהים אותי ומרגיש שקצת מחרטטים אותי בטלויזיה...

פורסם

נתונים לא נתפסים בשנה כזו, באמת מעניין אותי איך בדיוק זה קורה, במיוחד בשנה של עבודה מהבית שאמורה להוריד את הנסועה ואת הצורך בליסינג מהעבודה. לא ברור לי איך עם ישראל מצליח תמיד לשמור על הסטטיסטיקה ההזויה הזו, ההתמכרות פה לרכב חדש היא משהו שמרגיש לי חריג מאוד. 

בשביל המדינה זו אנחת רווחה עצומה שהישראלי הממוצע לא אכזב והמשיך לתרום מליארדי שקלים לקופה, בתקופה קשה כל כך זה הכרחי. 

פורסם

תחשוב שאין תחבורה בסופש + אי אפשר לסמוך כרגע על התחבורה הציבורית בגלל כל ההנחיות והסכנה ,אז אנשים חייבים רכב באמת בשביל להתנייד, במיוחד שיש משפחה עם ילדים ורוצים לטייל.

אני מאמין שאנשים עשו חושבים וראו שמשלמים על הליסינג אלפי שקלים בחודש ולא באמת משתמשים באוטו והחליטו להחזיר את הרכב ואולי לקנות רכב חדש. אין לנו נתונים של הרכבים יכול להיות שהמכירות היו בעיקר רכבים זולים.

אני יכול להגיד שאני קניתי רכב יד שניה באפריל ומכרתי את שלי שזה היה השיא של הקורונה וקיבלתי מלא טלפון מאנשים שאין להם רכבים ומכרתי אותו תוך יומיים במחיר מעל המחירון.

פורסם

שלושה תחומים נפגעו אנושות מהקורונה, תיירות, אירועים ומסעדות. אלו שני תחומים שיש בהם אמנם המון עוסקים ועסקים אך מרבית המועסקים בהם אלו צעירים, לא בדיוק הקהל לרכב חדש. 

עובדי מדינה כלל לא נפגעו למיטב הבנתי ויש עוד תחומים בהם היה בכלל רווח גדול יותר כמו תחום מוצרי המזון והאלקטרוניקה. כסף שלא הלך לתחומים אחרים כמו תיירות, ילדים וחוגים הופנה למקומות אלו, גם לרכישת רכב חדש. לא אשכח את הסרטון בחדשות בו מראיינים אישה שרכשה רכב יד 2 במגרש ליסינג שאמרה "נכון, בעלי פוטר ואני בחל"ת אבל תקופה קשה וכבר מזמן רציתי להתפנק ברכב חדש אז קניתי". מה אומר ומה אגיד. 

הכנסות המדינה נפגעו משמעותית, להערכתי גם כמות הכסף השחור גדלה בצורה משמעותית, וכמובן שגם הוצאות המדינה גדלו פי כמה, חיסונים, חל"ת וכו'. את החשבון יאלצו להגיש לנו אם וכאשר תהיה כאן ממשלה יציבה שתאשר תקציב בו נלמד כמה כל זה עלה לנו ואיך נשלם על זה. מה תהיה ההשפעה של זה על שוק הרכב החדש? לא יודע לומר אך ברור שתהיה לזה השפעה. 

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...