Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משקפי קריאה בגיל 47+

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע הזמן, לא מצליח לפקס את העיניים, כמעט לא מצליח להתרכז בקריאת עיתון והסלולארי מתחיל להיות מטושטש. מה קונים, איפה אתם מניחים אותם כשהם לא בשימוש (אבל צריך אותם באזור תמיד). במה שווה להשקיע ובמה לא, אשמח להמלצות, תודה רבה.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

מסכים לחלוטין - בגילך נדרשת בדיקה שנתית אצל רופא עיניים.

כמוכן בדיקת אופטומטריסט כדי לבחון את טיב הראיה  בכל הטווחים ולהתאים משקפיים.

לגבי "משקפי סופרפארם" - אלה משקפיים נחותים שמתאימים רק אם אין בעיה נוספת. מצד שני, אפשר לזרוק זוג בכל פינה בבית כפתרון למצבים בהם הזוג האיכותי לא זמין.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בוקר טוב.

מעט יותר צעיר ממך אבל כבר קרוב ל6 שנים עם משקפי קריאה בגלל ניתוח קטרקט בשתי העיניים.

מסכים לגבי בדיקת רופא לשלול דברים אחרים,מתחבר גם לבדיקת אופטימטריסט לראות שבאמת רק טווח הראיה לקרוב לא טוב, פחות מסכים לגבי משקפיים איכותיות אם מדובר רק על משקפי קריאה.

אצלי לפחות, בגלל שהמשקפיים בשימוש רק לקריאה, הם כל היום בתנועה , על האף , על הפדחת, על השולחן, על החולצה מקופלות...  וכיוצא בזה, כתוצאה מזה, הבלאי שלהם גבוה מאוד, גם הפלסטיקה, וגם העדשות,  וכבר החלפתי עשרות זוגות במהלך השנים , כולם מ"סופר פארם ושות.." במחיר ממוצע של 3 ב100..

מכיוון שמדובר על "זכוכית מגדלת" בוריאציה כזאת או אחרת, כל מה שחשוב לטעמי זה שרואים ברור את מה שרוצים לקרוא, מגיעים לעמדת סופר פארם ועושים בדיקה פשוטה לבד לראות איזה מספר מתאים לך.

לא רואה טעם להשקיע מאות שקלים על משקפי קריאה.

בהצלחה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני עם משקפי קריאה מגיל 45, רטרוספקטיהית כנראה שסבלתי שלא לצורך 2-3 שנים.

כרגע אני על משקפי סופרפארם אחר שאיזה זוג קצת יותר טוב נשבר ואני ממתין למשקפיים חדשים שהזמנתי, אני מסתדר, אבל ההבדל באיכות מורגש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האם לא כדאי לסחוב כמה שיותר? אני לא רואה להיט לקרוב (עדיין לא בשלב שצריך להרחיק קילומטר, אבל כבר לא מה שהיה פעם), חבר שבמצב קצת פחות טוב עשה משקפיים ומאז הוא טוען שהראיה שלו לקרוב בלי המשקפיים התדרדרה משמעותית, עד כדי כך שהוא לא מצליח לקרוא הודעות בפלאפון בלי המשקפיים.

פורסם
לפני כשעה, flytomars כתב:

חבר שבמצב קצת פחות טוב עשה משקפיים ומאז הוא טוען שהראיה שלו לקרוב בלי המשקפיים התדרדרה משמעותית

זו אמירה חסרת משמעות, הסקת מסקנות על בסיס מקרה פרטי שפרטיו לא ידועים (איזה מספר יש לו, כמה זמן הוא מרכיב משקפי קריאה, באיזו תדירות, האם ההדרדרות שלו מהירה או איטית יותר ביחס למי שלא מרכיב....).

אם אתה רוצה לדעת האם הרכבת משקפיים תורמת להחמרה בראיה, קרא מחקרים. מרפרוף קל ברשת, הטענה שהרכבת משקפיים מחמירה את הראיה היא שגויה.

יכול להיות שהתחושה שלו סובייקטיבית, בגלל שהוא רגיל כבר למשקפיים, בלעדייהם הוא מרגיש ״עיוור״.

פורסם

דווקא ההפך, בגלל שלא הרכבתי משקפיים בתקופה שהתחלתי לראות מעט מטושטש למרחקים (בנהיגה במיוחד)

הראיה רק הידרדרה. בקריאה הרכבתי משקפיים. רצוי לעשות בדיקה ראיה, כדי להתאים משקפיים איכותיות - אפילו רק לקריאה.

בתקופה האחרונה הראיה שלי הידרדרה מכל מיני סיבות, בתקופה ממש קצרה של פחות משלוש שנים.

מתלבט אם לעשות ניתוח, או לקנות משקפיים חדשות שהן לא זולות -מעל 4200 ש"ח לעדשות צייס,  יש לי איתן ניסיון טוב

במיוחד לשדה ראיה רחב שאני מחפש/חייב.

פורסם (נערך)

הראיה תדרדר כך או כך. הפיזיולוגיה היא שהעדשה מאבדת את הגמישות ולכן השרירים שסביבה לא יכולים להתאים אותה לראיה מקרוב. התהליך  מתחיל להפריע סביב גיל 40, והפתרון הוא משקפיים. לא יעזור דבר, התהליך יתפתח על פני 10-15 שנה ומפעם לפעם תצטרך להחליף ל"מספר" יותר גבוה. מה לעשות, זה חלק מההזדקנות.

פורסם

בדיקת אצל רופא עיניים - מומלצת לכל אדם בסביבות גיל 40, אז עולה הסיכון לקטרט. 

רק במידה ויש גורמי סיכון (לחץ דם גבוה, סכרת וכו') - אז יש צורך בבדיקה חוזרת כל שנה (ולפעמים גם בתדירות יותר גבוהה).   אחרת, לשאול את רופא עיניים מתי מומלץ להגיע לבדיקה נוספת.

אי שימוש במשקפיים כאשר יש צורך ו/או שימוש במשקפיים לא מתאימים - אינם גורמים להרעת בעיית ראיה.  זה מיתוס נפוץ אך שגוי.   כפי שענה ספריאל, בסביבות גיל 40 +/- מפתחים בעיות בראיה לקרוב הנגרמות בעקבות שינוי בגמישות קרנית העין.

פורסם

גיא - הבדיקה התקופתית חשובה בשביל מדידת לחץ תוך עיני. יש איזה המלצה של תדירות הולכת ועולה עם הגיל, אני לא מכיר אותה - רופא העיניים שלי רוצה לראות אותי פעם בשנה.

פורסם
לפני 13 שעות, michaelbe6 כתב:

מכיוון שמדובר על "זכוכית מגדלת" בוריאציה כזאת או אחרת, כל מה שחשוב לטעמי זה שרואים ברור את מה שרוצים לקרוא, מגיעים לעמדת סופר פארם ועושים בדיקה פשוטה לבד לראות איזה מספר מתאים לך.

לא רואה טעם להשקיע מאות שקלים על משקפי קריאה.

את אותו נאום, במילים אלה ממש, שמעתי מרופאת העינים שלי.

אני מבצע בדיקות תקופתיות של הקשתית (בגלל מצב רפואי כלשהוא), ובערך בגיל 40 (כמו כולם כנראה...) כשבמסגרת הביקור התלוננתי שאיני רואה היטב מקרוב- זה בדיוק מה שהיא הציעה לי.

פשוט ללכת לסופרפארם ולמדוד משקפיים עד שאמצא משהו שאראה בו היטב.

היא טענה שלאור הכרותה עם מצב העיניים שלי, אין לי שום סיבה לבזבז יותר מ-30  שקל לזוג משקפים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, sperial כתב:

גיא - הבדיקה התקופתית חשובה בשביל מדידת לחץ תוך עיני. יש איזה המלצה של תדירות הולכת ועולה עם הגיל, אני לא מכיר אותה - רופא העיניים שלי רוצה לראות אותי פעם בשנה.

צודק. שכחתי מנושא זה.  בגדול, הרופא שולל קיום מחלות עיניים (גלאוקומה, קטרקט, ניוון מקולרי)

מאחר ואינני יודע מה התדירות הנדרשת אצל אדם ללא גורמי סיכון, כתבתי באופן כללי - בהתאם להמלצת רופא העיניים.

סכרת ו/או לחץ דם גבוה הם גורמי סיכון מאוד משמעותיים לנזקים בעיניים, ואז יש צורך בבדיקה כל שנה (ולעיתים גם בתדירות יותר גבוהה).

לאחר חיפוש ברשת, ראיתי כי קביעת תדירות הבדיקות נעשית לפי תוצאות של בדיקות קודמות.  כלומר, אין קביעה חד-משמעית לפרק זמן מומלץ.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
בתאריך 31.12.2020 בשעה 08:52, sperial כתב:

כרגע אני על משקפי סופרפארם אחר שאיזה זוג קצת יותר טוב נשבר ואני ממתין למשקפיים חדשים שהזמנתי, אני מסתדר, אבל ההבדל באיכות מורגש.

מורגש בגלל מספר לא מדוייקאו סיבה אחרת?

אני עם מולטיפוקל איכותיות ומחזיקזוג משקפי סופרפארם למקומות שמולטיפוקל לא מתאים (כשאתה צריך לראות מקרוב משהו שנמצא מעל לראש ולא מה שאתם חושבים). למרות שהן בלי צילינדר ובלי ההפרש בין העיניים רואה איתן מצויין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

זה מתחיל באיכות העדשות וממשיך כיוון שאין התאמה אישית. למשל מדידת המרחק בין האישונים, והבדלים בתשבורת בין שתי העיניים.

אני ממתין כעת לשני זוגות "אופיס" - שאלה מולטיפוקל שמועדים לקריאה ולעבודה עם מחשב, לא לראיה מרחוק כגון טלויזיה או נהיגה - אבל האספקה מתעכבת, לא ברור לי אם בגלל הסגר או סתם בגלל איטיות של אופטיקנה.

• תוכן חדש...