Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמנות (ועלות) אחזקת ה-M2

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 2.7.2022 בשעה 18:44, BobbyMiata כתב:

, הייתי צריך לחפור קצת, אבל זו גם הזדמנות לדאוג שהתמונות לא יעלמו. מעולם לא תחזקתי בלוג ל-WRX כמו ל-M2, אבל זו הייתה קניה של Value for Money, רכב עם כ-40 אלף ק״מ שהיה כמו חדש, אבל לא היה הדבר האמיתי. הרבה כוח, מעט בלמים וחוסר מוטיבציה לשינוי כיוון. (כשחושבים על זה, עשיתי את אותה הטעות שנים אחרי עם ה-235...). אבל הנה כמה זכרונות:

מפתיע מה שכתבת על ה- wrx. בלמים אני יודע שהם "קצת" אבל היא באמת לא אוהבת לשנות כיוון?

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתאריך 8.7.2022 בשעה 20:38, BRAVO30 כתב:

מפתיע מה שכתבת על ה- wrx. בלמים אני יודע שהם "קצת" אבל היא באמת לא אוהבת לשנות כיוון?

באמת באמת. צריך לזכור שאין פה את הדיפ׳ים ה״חכמים״ שיש ב-STI. 

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

וואו, סחטיין.

מדהים ההתארגנויות על רכיבים מקוריים או אפטרמרקט מאוד איכותיים, משומשים, במצב מדהים, ויפה מאוד שאתה סבלני ובורר היטב את הרכיבים שאתה מרכיב על האוטו. הכל בטוב טעם, מדויק, ובהחלט משפר - מראה, ביצועים, שווי. 

כל הכבוד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, BobbyMiata כתב:

יוצא. יותר GT, פחות חוליגן, חיים קשים.

טאק מחזיר מהר צמיגים ישנים לפני עושה לכולנו חממוח!

אליפות של אוטו והשקעה מדהימה, בדיוק איפה שצריך.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

רכב מטורף, תמיד נהנה לקרוא את העדכונים.

• רעיון טוב! 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
לפני שעה, BobbyMiata כתב:

אם יש שאלות, מוזמנים

שרשור מעולה שגיליתי באיחור.

רציתי קודם כל להגיד כל הכבוד על ההשקעה בכל דבר.. מרשים מאוד. 

השאלה שלי..

איך האוטו בנסיעה עירונית רגילה, מהבית לעבודה? אנשים נועצים מבטים? מעירים הערות?

ואני מתגעגע לגיר ידני, אז אתה יכול בכמה מילים להגיד איך ההעברות הילוכים ? המשך לנסוע בדרכים טובות.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

30,000 שקל עלות אחזקה בשנה (לא כולל ירידת ערך, ימי מסלול וכו׳) זה סכום מפגר לרכב שהוא אומנם מדהים אבל עם כל הכבוד לא בדיוק פרארי ובחו״ל בשנתונים האלה נגיש לכל הדיוט. רק מחזק את זה שהמקסימום שאפשר לשאוף אליו בישראל עבור חובב הרכב הממוצע זה ברז/מיאטה. 

פורסם (נערך)

השאלה היא האם, בהינתן שחצי מהסכום זה שדרוגים ותיקון נזק תאונתי, הוגן להתייחס אליו כמייצג. מצד אחד זה אולי מצביע על עלות חלפים גבוהה, מצד שני בכל זאת מדובר בהוצאות חד-פעמיות (בתקווה). בשנה בה התקנתי קוילוברים במיאטה - אם היה לי שרשור תחזוקה דומה, הייתי מספר על עלות תחזוקה שנתית של קרוב ל-25 אלף...

עריכה אחרונה על ידי chrono
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 11 שעות, BobbyMiata כתב:

החלטתי לטפל בזה לבד ולא להזמין את החלקים מהחברה, מה שבדיעבד היה טעות לדעתי. למרות שהחלקים עלו כ-2,000 ש״ח (מניח שפחות מהעלות בארץ) המשלוח לארץ עלה עוד 3,000(!) ש״ח. 3,000 ש״ח נוספים השארתי אצל הפחח (שצבע לבקשתי את שני הצדדים, כי לא יכלתי להכיל חוסר סימטריה - החלק הזה מקבל לא מעט מכות קטנות מאבנים קטנות בכביש ולא רציתי שצד אחד יהיה ״עייף״ וצד שני חדש). אז לסיכום, הארוע הזה עלה לי 8,000 ש״ח. 

לצערי למדתי על בשרי כמה טעויות כה קטנות ברכבים האלה יכולות להסתכם באלפי אם לא עשרות אלפי שקלים של נזקים. גם אני טיפלתי בנזק שמצאתי (ללא תיעוד) ב-M235i באופן עצמאי, שהסתכם בכמעט 10,000 ש״ח.

לפני 7 שעות, Doron_Z כתב:

30,000 שקל עלות אחזקה בשנה (לא כולל ירידת ערך, ימי מסלול וכו׳) זה סכום מפגר לרכב שהוא אומנם מדהים אבל עם כל הכבוד לא בדיוק פרארי ובחו״ל בשנתונים האלה נגיש לכל הדיוט. רק מחזק את זה שהמקסימום שאפשר לשאוף אליו בישראל עבור חובב הרכב הממוצע זה ברז/מיאטה. 

זה לא בדיוק מייצג, כי @BobbyMiata (בצדק, לדעתי) בוחר תמיד לקחת את ה-extra mile. בתיאוריה, אתה יכול לנסוע רגיל ולעשות רק טיפולים. אבל ברכבים האלה תמיד צריך להיות עם יד על הדופק וכמובן שתמיד יש הזדמנויות לשדרג ולשפר שזה חלק מהכיף. וגם כשאתה מחזיק רכב כזה, השאיפה שהוא לעולם יהיה מושלם. תיקנת צד אחד? תעשה גם את השני, כי אין סיכוי להשאיר את זה לא מושלם - גם אני במחשבה הזו. 

@BobbyMiata תודה על העדכון, תמיד כיף לקרוא. 

2016 BMW M235i.

פורסם

אני חושב שהביטוח לבד של 12,500 לנהג מעל 40 עם עבר ביטוחי נקי זה לבד מוריד 90 אחוז מהאנשים הממוצעים שכן יכולים לתת פוש על התקציב של הברז ואולי ללכת על אחת משומשת כזאת. זה עוד לפני עלות טיפולים, דלק וחלפים כבר מוריד את החשק. 

ומה שעצוב זה שבסוף עד שיש נזק שאתה אומר לעצמך יופי לפחות חלק מכספי הביטוח יחזרו אלי - אתה כבר מעדיף לתקן עצמאית ולספוג עוד אלפי שקלים כדי לא להסתכן בתביעה של הביטוח הקדוש שקיבל ממך 12,500 וישב בייסיקלי רגל על רגל למשך כל השנה. 

פורסם
לפני 11 שעות, saar5555 כתב:

איך האוטו בנסיעה עירונית רגילה, מהבית לעבודה? אנשים נועצים מבטים? מעירים הערות?

ואני מתגעגע לגיר ידני, אז אתה יכול בכמה מילים להגיד איך ההעברות הילוכים ? המשך לנסוע בדרכים טובות.

אם תשאל את אשתי, היא תגיד שהוא לא נוח. אבל אם אתה שואל אותי (וזה המצב) אז אני אגיד שהמצב עם האוהלינס (המתלים אצלי הוחלפו, עוד בתקופתו של הבעלים הקודמים) המצב לא רע בכלל. הם גם מתכווננים, כך שביום יום אני נוסע ב-full soft מה שנותן איכות נסיעה טובה לטעמי. בטיולים אני שם במצב ביניים ובמסלול מקשיח כמעט עד למקסימום (יש כ-20 קליקים).

אני מת על הגיר הידני, וכמו כן גיר ידני צריך להתרגל אליו וזה שבבימר מעט גומי. אני מניח שבהונדה (ובוודאות בפורשה) הגיר טוב יותר כלומר מדוייק וקליקי יותר. אבל זה הופך את הנהיגה למהנה יותר עבורי.

לפני 8 שעות, Doron_Z כתב:

נכון ואני תמיד מופתע כשאני עושה את החשבון (זו אחת הסיבות שאני מתחזק את השרשור הזה), אבל כמו שכתבו לפני, רוב הסכום היה שידרוגים ונזק ואת זה לא נכון "לספור" כי גם בברז/מיאטה יכולה להיות אותה ההוצאה. נזכרתי ששכחתי לספור טיפול במוסך מורשה - 1,500 ש"ח. אאאאבל אם אתה רוצה לעשות חשבון נכון יותר, קח בחשבון רק את העלויות הללו:

ביטוח - 9,200 (כולל הכל) - זה יקר בכ-3000 ש"ח מברז חדשה

טיפולים - אני לרוב מביא את החלקים לבד ומשלם רק על עבודה, כך שהטיפולים הם סביב 1,000-2,000

רפידות - אני מביא מחול לבד, סט של רפידות משופרות קדימה/אחורה לקיט המוגדל עלה לי כ-2,000 ש"ח

צלחות בלימה - סרט, יכול לעלות כ-10,000 ש"ח, אבל האחוריות מחזיקות 100,000 ק"מ (לא טעות) והקידמיות בין שנתיים לשלוש שזה בין 20,000 ל-30,000 ק"מ באופי הנהיגה שלי (3-4 טיולים גדולים, 2-3 ימי מסלול, גיחות לנס הרים אני לא סופר)

צמיגים - בין 3,000 ש"ח ל-6,000 ש"ח לסט

דווקא כשעושים את החשבון ככה, מגלים שהשד לא מאוד נורא. (אני גם לא סופר את הדלק, כ-7 ק"מ לליטר בממוצע)

אין ספק שזו לא ברז ולא מיאטה, ואכן, גם לא פרארי... (דווקא פורשה מהשנתונים האלו זול יותר להחזיק, אגב)

• אהבתי 4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...