Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום ולחכמיו,

לפני שבע שנים וחצי התייעצתי כאן לגבי רכישת אוטו משפחתי, התייעצות מועילה שבסופה קניתי פוקוס סטיישן ידני. ללא ספק האוטו המוצלח ביותר שהחזקתי בו אי פעם. לאחרונה הוא התחיל להראות סימני התעייפות. עדיין לא תקלות של ממש, אבל אני מרגיש את זה מתקרב. הוחלט במועצה המשפחתית להתחיל ללטוש עיניים לכיוון האוטו הבא, תוך ניצול העובדה שאנחנו לא בלחץ.

נדלג 6 שנים קדימה בזמן.

קצת לפני פרוץ הקורונה, טיילנו כל המשפחה בכרתים ושכרנו קאדי 1.4 בנזין ידני, כמו זה שנמכר בארץ עד לא מזמן. כולנו נהננו ממנו: מרווח מאחורה לשלושה מתבגרים/בוגרים, תא מטען ענק, נסיעה נוחה ונעימה למדי (לא כמו הפוקוס אבל לא רחוק משם).

נדלג עוד שנה ומשהו לימינו אנו.

אנחנו גומאים בערך 10K ק"מ בשנה, חצי מזה עירוני יחסית חלק (ללא פקקים), וחצי בין-עירוני ארוך שמתפלג באופן לא-אחיד על פני השנה (בעיקר אוגוסט וחגים). לכן התמקדתי בבנזין.

שניים מתוך שלושת הילדים כבר מחזיקים ברישיון נהיגה. הם נוהגים זהיר ואחראי, וחשש מפני השתוללות שלהם על הכביש לא מהווה שיקול.

ועוד משהו: לאוטו צריכות להיות שלוש דוושות. אוטומטי/חשמלי/ סילוני/גרעיני לא בא בחשבון.

טילפנתי לסוכנות פולקסווגן ושאלתי על קאדי. נעניתי שכרגע אין שום קאדי במלאי, ובמרץ יגיע הדור החמישי של הקאדי. יהיה בנזין, ובהזמנה מיוחדת יהיה אפשרי לרכוש ידני.

יצרתי קשר עם לובינסקי באמצעות הווטסאפ שלהם, ושאלתי לגבי הברלינגו הידני (יש רק דיזל):

ברשותי אוטו משפחתי ידני (רק ידני) שמתחיל להתעייף.  אני מחפש להחליף אותו ברכב חדש ידני (רק ידני). שמתי עין על הברלינגו, אבל אני לא בטוח שדפוס הנסיעה שלי יתאים למנוע דיזל.

דפוס הנסיעה הוא כזה (ללא קורונה):
נסיעה כל יום לעבודה - 4 ק"מ כל כיוון עירוני חלק (יורדים את פרויד ונכנסים למת"ם).
עוד 2-3 בשבוע נסיעות עירוניות דומות.
נסיעה פעם בשבוע-שבועיים לכפר חסידים (16 ק"מ כל כיוון, מתוכם 11 מחוץ לעיר).
נסיעה למרכז פעם בחודשיים-שלושה.
באוגוסט ובחגים נוסעים הרבה לאורכה ולרוחבה של הארץ.
סה"כ 10,000 ק"מ בשנה.

לפי ספר הנהג (שניתן להורדה מהאתר שלכם) רגנרציה מתבצעת החל מ-60 קמ"ש למשך כמה דקות - האם הבנתי נכון?

ובסופו של דבר - האם מנוע הדיזל של הברלינגו ישרוד אצלנו?

אני מצרף את העמוד מספר הנהג אליו התייחסתי (ההדגשה הירוקה שלי).

נציגת שרות כתבה שהיא בודקת, ולאחר כ-3 שעות חזרה אלי טלפונית. היא אמרה שאין שום בעיה, דיזל ישרוד כזה שימוש.

מצד שני, יש לה/להם אינטרס למכור לי את האוטו וללכת לדרכם.

מה דעתכם? האם בכלל שווה לבדוק את הברלינגו? או עדיף לא להכניס ראש בריא למיטה חולה?

חשוב לי לציין שאין לי שום כוונה להשמיץ אף אחד או לצאת למסע-צלב משפטי. אני שואל רק לגבי קבלת ההחלטה שלי.

תודה מראש,

וכמובן שוב תודה לאלה שעזרו לי לפני שבע שנים וחצי.

dpf.png

דייקנות היא הכישרון לנחש בכמה הצד השני יאחר

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מאז 2016 יש לי פיז'ו 208 דיזל.

אני גר בחיפה [אחוזה], יורד (ועולה) למת'מ דרך פרויד, סה'כ הנסיעות השנתיות פחות מ 12,000 ק'מ כשרובן עירוני קצר ומיעוטן ארוכות.

נשמע לך מוכר ?

לא תהיה לך שום בעיה עם הברלינגו.

פורסם

שימוש לא אידיאלי לדיזל, אני מקווה שנסיעה שבועית של 16 ק"מ איכשהו תפצה על זה...

תוכל לקרוא פה את הסקירה שכתבתי על ברלינגו אוטומטית. הדגם הידני לא קיים בהספק 130 כ"ס אלא רק ב 100 או 75. 

אם תחליט לקנות, ממליץ על 100 כ"ס כמבון (אם בכלל קיים במלאי).

https://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3419/מבחנים/סיטרואן-ברלינגו---מבחן-דרך

פורסם

אני רוצה לעלות עוד נקודה שהתייחסתי אליה בסקירה:

אני גם חובב מושבע של גיר ידני, אבל אחרי שאתה נוהג בברלינגו אוטומטית עם 8 הילוכים וכמה דקות אחרי זה עובר לידנית עם 5 הילוכים, אתה מיד מבין שלידנית חסרים הילוכים והמנוע לא מנוצל טוב בגלל זה. 

גיר ידני 6 הילוכים שלא מיובא לארץ היה פותר חלק מהבעיה, ב 5  הילוכים הפערים בין ההילוכים גדולים מאוד וזה לא שאי אפשר לנהוג אבל זה קצת מפריע.

למשל בפרויד אתה בהילוך שלישי בסל"ד גבוה ומיותר לדיזל, אבל אם אתה מעלה לרביעי,  אתה נופל ל 1500 סל"ד שם המנוע לא סוחב. 

האוטומטי 8 הילוכים נוסע בהילוך שמתאים בדיוק.

פורסם

אני לא מכיר את הקאדי, הברלינגו אכן מצויין מניסיון העבר עם הגרסאות הקודמות. 

אולם, אני עדיין סקרן מדוע אדם המבלה זמן לא משמעותי ברכב זקוק לרכב מסחרי. 

נניח והתקציב הוא 140,000 ₪ אני הייתי בוחר לקנות רכב עם מנוע היברידי או מנוע אטמוספרי (כדי לא להתמודד עם הבלאי של הטורבו), ואת הכסף העודף הייתי משקיע או שם בצד במיוחד בתקופה כלכלית מעורפלת זו. 

בהצלחה, 

בברכה, אדם

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בתור אחד שגם היה לו ברלינגו בסיסי בעברו, אשמח לגלות לך שזה אחלה רכב משפחתי.

ואם לצטט את הבנות שלי שעמדו במקרה בחלון כשהגעתי עם הברלינגו החדש שהחליף סיביק (שלפניה היה לנו c15 שחוט) (כולם מהעבודה) -

"אבא בא עם המכונית עם המקום מאחורה !"

ולגבי הבלאי של הטורבו, לא הגיע הזמן לשים בצד את האמונה הדי טפלה הזו ?

פורסם

הברלינגו אכן אחלה רכב, אבל האמינות של הדגמים האחרונים כבר לא מושלמת (לא מדבר על הדגם החדש),

חבר עם ברלינגו שלישית מהבציר הלפני אחרון (2019 כמדומני) ו120K, הרכב כבר היה פעמיים לא מתוכננות במוסך (פילטר אוראה 3K שהחזיר את נשמתו, ועוד איזה חלק בברקסים),

והיו עוד ריקולים, וזה לפני טיפולים שוטפים.

עוד משהו בשיוט ב100 קמ"ש הסל"ד יחסית גבוה נושק ל3K. 

פורסם
לפני 42 דקות, llaavvii כתב:

עוד משהו בשיוט ב100 קמ"ש הסל"ד יחסית גבוה נושק ל3K

יש לי את הדגם הקודם ידני, הסל"ד בשיוט ב 100 קמ"ש הוא 1900.

בדגם החדש אוטוטמי הסל"ד בשיוט ב 100 קמ"ש הוא 1800, בידני אני מניח שכמו בישן. 

3000 סל"ד זה 150 קמ"ש. 

פורסם

תודה על ההערות. בשבוע הבא יש לי נסיעת מבחן עם הברלינגו, אבדוק את הנקודות שהעליתם. בכל מקרה, סיכוי טוב שאמתין עד מרץ כדי להשוות לקאדי (הבנזין הידני עם 6 הילוכים). זה היתרון כשאין לחץ.

לפני 13 שעות, חולה רכב#1 כתב:

אולם, אני עדיין סקרן מדוע אדם המבלה זמן לא משמעותי ברכב זקוק לרכב מסחרי.

1. הילדים כבר גדולים - וצריך הרבה מקום במושב האחורי ותא מטען גדול.

2. בעוד לא הרבה זמן הם יתחילו לארוז ולנסוע לדירה שכורה/מעונות של איזו אוניברסיטה וכדומה. דפוס השימוש ישתנה - וכנראה גם הקילומטראז' יגדל בהתאם.

לפני 4 שעות, dani666 כתב:

בתור אחד שגם היה לו ברלינגו בסיסי בעברו, אשמח לגלות לך שזה אחלה רכב משפחתי.

שכרנו קאדי בטיול משפחתי לכרתים וראינו את האור. התמכרנו...

מתברר שביבשת הקלאסית הרבה אנשים כבר גילו את הפטנט הזה.

דייקנות היא הכישרון לנחש בכמה הצד השני יאחר

פורסם
לפני 5 שעות, Buki כתב:

יש לי את הדגם הקודם ידני, הסל"ד בשיוט ב 100 קמ"ש הוא 1900.

בדגם החדש אוטוטמי הסל"ד בשיוט ב 100 קמ"ש הוא 1800, בידני אני מניח שכמו בישן. 

3000 סל"ד זה 150 קמ"ש. 

מקווה שאספיק הערב לצאת לטיול ולצלם....או שהייתי עייף מאוד.

פורסם

יש לי בעבודה ברלינגו 2019 אוטומט, יחסית למסחרית נוסע מעט (כמה עשרות אלפי ק"מ). רכב כבר מספר פעמים חזר לחברה לתיקונים, פעם אחרונה תקלה במזגן. גומיות בדלת אחורית התפרקו, התקנות מקומיות (סטיה מנתיב והתרעה בתנועה לאחור) מזמן לא עובדות. נראה לי יותר מדי לרכב בן שנה וחצי. כסאות לא הכי נוחים, אבל אני רגיל לסיוויק. אוטו רגועה ועצל, במצב ECO בקושי סוחב בעליות. אהבתי הרבה יותר את ה-CONNECT שהיה לי קודם.

פורסם

הצעה לרכב שלדעתי יהיה שימושי הרבה יותר ונוח משמעותית למשפחה והוא הסיטרואן ספורטורר , לייתר דיוק בדגם הקצר 5 דלתות .

לנסועה של 10,000 ק"מ בשנה באופן כללי הייתי ממליץ לך מבחינה כלכלית לחפש רכב יד 2 בן שנה - שנתים אשר כבר הפסיד את ירידת הערך הקשה שלו, גם אם תמצא רכב עם נסועה יחסית גבוהה זה לא אמור להרתיע כיוון שזה יתאפס עם הזמן.

באופן אישי הייתי בודק רכב היברידי אשר מתאים בדיוק לפרופיל הנסיעה שלך, הנירו יכולה לתת פיתרון טוב לצרכים שלך.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...