Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יוניון תתחיל לייבא את רכבי Geely ב-2022

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*אין לינק לידיעה כי אין מספיק בשר לידיעה, אבל זה פריט מידע מעניין שחשבתי שתרצו לדעת*

יוניון מוטורס, יבואנית טויוטה, מודיעה שהיא חתמה על הסכם ייבוא עם חברת Geely לייבא את המכוניות של מותגי Geely ו-Geometry בשנת 2022. על הייבוא תהיה אחראית חברה חדשה (בנוסף לכל החברות שכבר קיימות תחת יוניון - אחת לטויוטה, אחת ללקסוס, ואחת ל-GAC) שתיקרא גיאו מוביליטי.

מחד, קצת מוקדם לפתוח את השמפניות לדעתי, במיוחד לאור מצב ההיצע של המותג האחרון של יוניון, GAC, שעשרה חודשים אחרי תחילת השיווק עדיין כולל רק דגם אחד. 

מאידך, גילי לא רק עושה רושם של חברה יותר מתקדמת ורצינית מ-GAC אם לשפוט לפי היצע הדגמים שהיא מוכרת בסין, אלא גם כידוע היא מחזיקה בשליטה בוולוו ותת המותג שלה, פולסטאר, וגם ב-51% ממניות לוטוס - דברים שמאפשרים לה גישה לטכנולוגיות פיתוח וייצור מתקדמות למדי. 

מה דעתכם, האם מדובר בעוד בלון ניסוי של יבואנית טויוטה ו/או חסימת הייבוא ע"י חברות אחרות, או שמא אנחנו באמת על סיפה של מהפכת המכוניות הסיניות שיתחילו להגיע לכאן בקרוב בהמוניהן?

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

אלה שהגיעו נמכרות לא רע..

באחד הטיפולים במורשה של לובינסקי, נאמר לי שה MG החשמליות נחטפות כמו לחמניות.

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

geely הם בעלים של וולוו והם מעבירים את כל הייצור של וולוו למפעלי geely בסין.

הם גם הבעלים של לוטוס

בקשר למרצדס זה יותר מורכב.

geely קנו 10% ממרצדס ובאותו זמן baic קנו 5% והם קונים עוד מניות בכוונה להגיע ל 10%

עכשיו baic, geely יכולים לשנות החלטות הנהלה במרצדס.

הם יכולים להודיעה יום אחד שמרצדס מעבירים את כל הייצור לסין ואף אחד לא יכול להתנגד.

יוניון מוטורס יכולים לשכנע את Geely להעביר את כל ייבוא המותגים שלהם אליהם עכשיו

• מעניין 1

אייל

פורסם
לפני 9 דקות, LotusElise כתב:

יוניון מוטורס יכולים לשכנע את Geely להעביר את כל ייבוא המותגים שלהם אליהם עכשיו

זה בדיוק הכיוון שמעניין אותי בסיפור הזה. עצם ההליכה "מעל הראש" של המותגים ישירות לבעלת הבית יכול לפתוח ליוניון פתח להפוך לשחקן הכי גדול בשוק הישראלי, במיוחד מול מאיר וכלמוביל - שתי חברות שמייבאות רק את אחד המותגים שבבעלות גילי כל אחת מהן, מה שיכול להוות חולשה עבורם במלחמה על ייבוא המותגים האלה אם גילי תחליט שהיא רוצה לרכז את היבוא של כלל המותגים שבבעלותה (מלאה או חלקית) תחת יבואן אחד. 

פורסם

יש הבדל בין ה-MG שנמכר עם תקינה אירופאית מלאה ומערכות בטיחות לבין ה-GAC הנוכחית שמוגבלת ל-400 רכבים בשנה ונחותה מה-ZS גם בפרטמרים של בטיחות והיעדר אופציה לטעינה מהירה.

מי שקונה רכב חשמלי לרוב יותר מעורה ויודע מה כל מתחרה מציעה ומה היתרונות והחסרונות - לכן ה-MG מוכרת יותר.

מה שכן, לא הייתי רוצה לראות את ייבוא וולוו עובר ליוניון מוטורס בעקבות כך, כי זה ייצור קניבליזציה מול מותג לקסוס.

אני לתומי חשבתי שאם ג'ילי תגיע זה יהיה תחת מאיר.

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 10 דקות, itsik170 כתב:

כי זה ייצור קניבליזציה מול מותג לקסוס.

קשה לי מאוד להאמין. אלה מותגים ש"מנגנים" על רגשות שונים לחלוטין, ובתור פאנבוי של שניהם אני יכול להגיד שהם מכוונים ללקוחות מסוגים אחרים בתכלית.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

1. הממונה על ההגבלים העיסקיים לא יאפשר ריכזו כזה גדול של מותגים תחת מטריה אחת.

2. אני חושב שכבר היו לפחות 5 יבואנים שטענו שאוטוטו הם מתחילים בייבוא Geely.

3. לי דווקא נראה שהיבואן שיש לו את הסכויים הכי טובים לייבא את תוצרת Geely הוא דווקא יבואן וולוו.

עריכה אחרונה על ידי PriceDevil
פורסם

כן, תעשיית הרכב העולמית תחל בקרוב לשלם על היום בו העניקה לסינים את המפתחות לייצור רכב והאיחוד האירופי שדחף להנעה מבוססת סוללות. 

פורסם

האם יש רכבים חשמליים שיכולים להגיע ל 500 קמ ריאלי ?

לדעתי צריך לחכות לרכבים עם טווחים ארוכים בין טעינה לטעינה
ולא להתלהב מרכבים שעושים 300 קמ על סוללה

פה בארץ מדליקים מזגן בארצנו החמה , נתקעים בפקקים, מבאס לתכנן כל פעם את הנסיעה ויכול לקרות משהו לא צפוי

ולדעתי חייב לבדוק מחירים של סוללה חדשה

בטויוטה נותנים אפשרות להאריך אחריות .

אני לדוגמא הייתי ממש קרוב לרכישת סונטה חדשה אבל לצערי אין ליונדאי פיתרון לאחריות על הסוללה
ולא ארצה לשלם 10000 אחרי 7 שנים שהסוללה מתחילה להוריד מהכוח שלה.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

פורסם

ידע אפשר לקנות.. שליטה באמצעי הייצור ועלות כ"א אי אפשר לקנות (צריך עבור זה לעבור לקומוניזם).

חברת חוואווי מחזיקה בארץ "מרכז פיתוח"... מן הסתם לא מייצרת כאן כלום. 

היא פשוט יודעת שיש כאן אספקה יפה של מהנדסי שבבים בוגרי אינטל, מארוול, סיסקו ועוד..

הם מפתחים עבורה את הבסיס לכיבוש עולם השבבים (אשר כרגע, למגינת ליבה של ממשלת סין יוצר תלות כלכלית במערב).

היא גם יכולה לשלם הרבה יותר ממה שהמתחרים משלמים ובפער. 

אז עוד 5 עד 10 שנים לכל היותר, נגמרה החגיגה של אקסלוסיביות מערבית בתחום חברות השבבים  (אינטל, קוואלקום, AMD .. ).

אותו דבר בדיוק עם מטוסי נוסעים - כבר יש להם חברת מטוסים עם מוצר אחד. 

אותו דבר בדיוק עם רכבים. 

סין: בערך רבע מהאנושות מאורגן תחת שלטון שמנהל אותו כמו חברה כלכלית אחת. 

קשה להתחרות בזה.

• אהבתי 2
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

הטווח פחות עקרוני, מה שחשוב הוא יכולת טעינה מהירה, באמת, כלומר לא יותר מ-5 עד 80% ולא יותר מ- 10 דקות לטעינה מלאה. הבעיה היא שאם רוצים לשמור על אורך החיים של הסוללה על בסיס ליתיום-יון זה לא אפשרי. יהיה ניתן לקצר בעוד זמן לא רב את נתון העד 80%, אלו בדיוק הסוללות החדשות שטסלה מפתחת, אך עבור ה-20% הנותרים צריך כבר משהו אחר. 

בסופו של דבר אי אפשר לפזר אין ספור עמדות טעינה בכל חור ולכן טעינה מהירה זה הפתרון היחידי עבור שוק הרכב החשמלי מבוסס הסוללות, כמובן שגם הפתרון של בטר פלייס היה נכון במובן הזה ומי יודע, אולי עוד נחזור לשם. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...