Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת מדיח כלים לדירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האחוז הנוסף הוא כנראה שילוב של מימן, היסוד הנפוץ ביקום וחמצן, היסוד החיוני לחיים*.

לגבי המלח הגס, דומני שזה הייעודי יותר גס, אבל לא מדדתי עם קליבר. בכל מקרה, ההפרש הוא משהו כמו 5-10 ש"ח לשנה, אז אני מתעלם.

*זה לקוח מאיזה פרסומת עתיקה לאיזה תמרוק יקר. אני לא יודע האם מדובר במקביל הנוזלי של לופטגעשעפט או באיזה מתיחה של 1 באפריל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל המלח שנמכר בארץ  הוא בדיוק אותו מלח מתוצרת "מלח הארץ" באילת.

שאלתי פעם מנהל במפעל על ההבדלים בין המלח למדיח והמלח הגס הוא כמובן לא רצה לענות, אבל בסופו של דבר הוא אמק

שמלח למדיח הוא בקליבר 13 והמלח הגס בקליבר 12. שניהם מכילים מלח טהור לפי התקן (99% מלח ו1% לחות).

בפועל אני לא בטוח שההבדלים האלה משמעותיים.

מה שכן לא להשתמש במלח דק ואסור להשתמש במלח עם תוספים.

במקומות בהם המים קשים כמו פעיה״ק תובב״א צריכת המלח היא די גבוהה. וחשוב לכוון את כמות המלח לפי דו״ח הקשיות שחברת המים שולחת (או מפרסמת באתר שלה). אני לא רואה סיבה לקנות מלח ב10 ₪ לקילו במקום ב 2₪ (המחיר בפיקוח).

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני לא חוקר מלחים עם תואר, אז "בטוח" ?  לא.

אבל האם בטוח ?  כן.  סביר להניח שה1% הנוסף אצלך זה חומר מונע התגבשות (אם כי לפחות  במלח הבישול שבדקתי כרגע הטענה שהוא מלח טהור).  זה בטוח לפי כל חיפוש שתעשה.

וזה בטוח ולו מהסיבה שכבר כ 25 שנים אני משתמש במלח בישול גנרי ואפילו מתוצרת הארץ ( :- ) ) ללא כל בעיות.

אבל אני כן בטוח כי אני יודע שכל מטרת המלח היא לרענן את מנגנון ריכוך המים.  אין לו כל תפקיד אחר.  ואת מנגנון ריכוך המים מרעננים עם .... מלח.  וזהו.

ואני מבקש - אל תקרא למלח גס !  זה לא PC היום !.

עריכה :  לפי הפוסט מעלי ה 1% זה לחות.  גם הולך.

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם

אכן המלח של המדיח הוא של מלח הארץ.

נסיתי לטעום אותו והוא מלוח כמו מלח גס. לדעתי מהיום אקנה מלח גס רגיל פשוט ב1.5 לק"ג 

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

שני  הגרוש שלי בתור משתמש צעיר (חודש וחצי בערך)

אני לא בא להתווכח או להתפלסף עם חכמים ממני ועם נסיון גדול יותר.

אבל, קניתי את המדיח של אלקטרה שהוא למעשה מידיאה. עם קיבולת של 14-15 מערכות (תלוי איך מחשבים)

הסיבה - המגירה השלישית היעודית לסכו"מ והממטרה השלישית למעלה.

לא חסכתי הרבה כסף. שילמתי 1900 שקל.

יש את כל התוכניות הרלוונטיות למרות שתכלס לא נגעתי באחת מהן חוץ מהאוטומטית שעושה עבודה מצויינת.

הכלים יוצאים נוצצים גם אם הם מלאים ברוטב ספגטי, שאריות אורז על הסירים ומה לא.

את האמת, לא רואה שום הבדל שמצריך לקנות את מיטב גרמניה על פני מיטב סין.

אני מרשה לעצמי לנחש שמכלולים מכאניים כמו משאבת מים, צנרת וכו' מגיעים מאותו מפעל גלובלי (וכנראה סיני) לכל היצרניות.

המיכלים והמסננים נראים בדיוק אותו דבר, גם המגירות עצמן והממטרות.

לגבי שטיפת בשר/חלב ביחד

לפי רוב רובם של הפוסקים, כל עוד השטיפה הראשונית בתוכניות הרגילות לא נעשית בחום מעל 50 מעלות, אין שום בעיה לערבב כלים.

בהמשך התוכנית, חומר הניקוי החזק (המכיל גם אקונומיקה) פוגם בשאריות האוכל ואין עם זה בעיה.

ועם הטבליות החדשות שמתמוססות כבר בחום נמוך, הכל הרבה יותר פשוט.

אבל כל אחד וההחמרות שהוא מחמיר על עצמו. בשבילי זה מספיק טוב.

לגבי שימוש במלח יעודי.

הבעיה עם המלח למאכל שנקרא גם "שולחני" היא שהוא מכיל תוספים כמו יוד ואלומיניום ומגנזיום סולפט שפוגעים במחליף יונים וביעילות של חומרי הניקוי.

אז כן זה עולה 2 שקל לקילו.

אבל אם אני משלם 20 שקל ל 6 קילו מלח מדיח (שזה קצת יותר מ 3 שקלים לקילו), אני מעדיף את זה ככה.

פורסם
בתאריך 4.2.2021 בשעה 13:01, borsood כתב:

כל המלח שנמכר בארץ  הוא בדיוק אותו מלח מתוצרת "מלח הארץ" באילת.

שאלתי פעם מנהל במפעל על ההבדלים בין המלח למדיח והמלח הגס הוא כמובן לא רצה לענות, אבל בסופו של דבר הוא אמק

שמלח למדיח הוא בקליבר 13 והמלח הגס בקליבר 12. שניהם מכילים מלח טהור לפי התקן (99% מלח ו1% לחות).

בפועל אני לא בטוח שההבדלים האלה משמעותיים.

מה שכן לא להשתמש במלח דק ואסור להשתמש במלח עם תוספים.

במקומות בהם המים קשים כמו פעיה״ק תובב״א צריכת המלח היא די גבוהה. וחשוב לכוון את כמות המלח לפי דו״ח הקשיות שחברת המים שולחת (או מפרסמת באתר שלה). אני לא רואה סיבה לקנות מלח ב10 ₪ לקילו במקום ב 2₪ (המחיר בפיקוח).

היכן אפשר למצוא למשל דו"ח קשיות המים של פתח תקווה למשל? לא זכור לי שקיבלתי אי פעם, ולא מוצא באתר של התאגיד.

פורסם

עם המדיח הקודם קיבלתי ערכת בדיקה. עם הנוכחי השארתי לטכנאי לכוון את המכשיר. לפי צריכת המלח נראה לי שכיוון אותו למים יחסית רכים, למרות שעד כמה שאני והקומקום יודעים המים בחיפה די קשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רוב המדינה מקבלת מים מותפלים (או ברובם מים מותפלים) ולכן רכים. אם אין משקעים על כלי הזכוכית אפשר ללכת על כמות המלח המינימלית.

:turn-l:
פורסם
לפני שעה, ceyal כתב:

לגבי שימוש במלח יעודי.

הבעיה עם המלח למאכל שנקרא גם "שולחני" היא שהוא מכיל תוספים כמו יוד ואלומיניום ומגנזיום סולפט שפוגעים במחליף יונים וביעילות של חומרי הניקוי.

אז כן זה עולה 2 שקל לקילו.

אבל אם אני משלם 20 שקל ל 6 קילו מלח מדיח (שזה קצת יותר מ 3 שקלים לקילו), אני מעדיף את זה ככה.

נכון, אסור להשתמש במלח שולחני \ אלטנטי\ הימאליה\מחצב.
כדאי להשתמש במלח גס שמכיל רק מלח נתרן כלורי לפי התקן ללא תוספות אחרות.

Image result for מלח גס

(שימו לב שלפי הבדץ המלח הזה חמץ...)

לפני כשעה, Nemesis כתב:

היכן אפשר למצוא למשל דו"ח קשיות המים של פתח תקווה למשל? לא זכור לי שקיבלתי אי פעם, ולא מוצא באתר של התאגיד.

סעיף בדו"ח איכות המים שהתאגידים מחויבים לספק: איפה שכתוב כמה דגימות עשו, כמה חיידקים מצאו.

אם לא משאל את שרות הלקוחות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

עדיין, כל מלח למאכל מכיל יוד.

היוד פוגע במחליף היונים וגם ביעילות של חומרי הניקוי.

מלח גס הוא  מלח שולחני.

לגבי קשיות המים בישראל, אין שום תקן או חיוב לעמוד בתקן.

כל עיריה/מועצה מדווחת לפי איזה מדד שבא לה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מלח גס הוא *לא* מלח שולחני !

מציע שתלך לחנות הקרובה ותחפש חבילה של "מלח לבישול" או "מלח למטבח".  ואז ממליץ לך לקרוא את רשימת המרכיבים.

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, ceyal כתב:

עדיין, כל מלח למאכל מכיל יוד.

היוד פוגע במחליף היונים וגם ביעילות של חומרי הניקוי.

מלח גס הוא  מלח שולחני.

לגבי קשיות המים בישראל, אין שום תקן או חיוב לעמוד בתקן.

כל עיריה/מועצה מדווחת לפי איזה מדד שבא לה.

לצערי זה לא מדוייק.

מלח גס הוא מוצר בפיקוח כולל הרכבו ואינו מכיל יוד.

יש מלח שולחני שמכיל יוד. מלח שולחני אינו מתאים למדיח בגלל גודל הגרגרים.

Image result for מלח הארץ יוד

עריכה אחרונה על ידי borsood

• תוכן חדש...