Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש רכב סטיישן עד 70K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני מחפש רכב סטיישן משפחתי אמין וחזק.

יש לי 2 כלבים גדולים וילד בדרך.

חשבתי על מספר אפשרויות אך לכל אחת מהן יש חסרון מובהק:

1. סקודה אוקטביה סטיישן - בעיות גיר.

2. פורד פוקוס מנוע 1.5 טורבו - נשמע מכמה פוסטים שיש בעיות עם המנוע.

3. קאיה סיד/יונדאי i30cw - קצת משעממות אבל אמינות.

4. טויוטה אוריס היבריד סטיישן - בגדול אחלה רק חלשה.

אשמח להמלצות.

תודה

פורסם

ב3 גם יכולות להיות בעיות גיר, מדובר בגיר רובוטי דומה לזה שבאקוטביה.

ממליץ לשקול הונדה סיוויק סטיישן, רכב סטיישן אמין, מרווח (תא מטען גדול יחסית גם אם קטן מזה של האוקטביה) עם ביצועים סבירים. 

פורסם (נערך)

סיוויק יכולה להיות אופציה טובה רק שהיא לא מרגישה חזקה כמו שהיא נראית על הנייר מנוע מתעורר אי שם ב4-5 אלף סל"ד מה שמצריך ללחוץ.

ב70K אתה יכול למצוא 308SW אחרי מתיחת הפנים עם מערכות בטיחות ואחת שכבר הגיעה עם הרצועת תזמון החדשה לכן לא אמורה לסבור מבעיות בנושא.
או לחילופין אחת מלפני מתיחת הפנים ולבדוק שהרצועה הוחלפה או להחליף לה רצועה.

יצא לי לנסוע לא מעט על אוריס סטיישן היברידיות בעבודה לדעתי רכב נוראי כול תאוצה מלווה בהרבה רעש וומאמץ.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

שלום 

סיוויק סטיישן רכב אמין . הוא בכלל לא חלש . הוא לא זריז כמו רכב משפחתי עם טורבו . אם אתה אוהב גיר ארוך וחלק ומנוע שעובד בסל"ד נמוך בשיוט זה רכב טוב . מולטימדיה בהתקנה מקומית לא טובה ביחס למה שיש היום .

פורסם

אלטרנטיבה טובה לאוקטביה היא הסיאט לאון סטיישן. לדעתי נושא הגיר הוא לא כזה אישיו. ישנו הסדר פשרה לגבי הגיר שמסתיים בימים אלו. אם תמצא רכב שיש לו רעידות קלות במצמדים שווה לבדוק מול מוסך מורשה את האפשרות להחליף אותם כעת על חשבון היבואן ואז יש לך מספר שנות שקט. גם אם לא, עלות ההחלפה היא אלפים בודדים ומצמדים מחזיקים היום תקופה בת מספר שנים. גם התקלות במכטרוניק הרבה פחות שכיחות וגם שם העלות היא אלפים בודדים. היתרון הגדול של הרכבים הללו הוא מחיר קניה נמוך ביחס לתמורה וצריכת דלק טובה משמעותית מהמתחרות ולכן לדעתי בטווח הארוך העלויות הללו, גם אם תידרש לשאת בהן, מתקזזות מול צריכת הדלק.

לגבי הצמד הקוריאני שים לב שהקיה הגיעה מלכתחילה עם תיבת הילוכים דו מצמדית וגם לגביה נשמעו טענות ביחס לאמינות. לרכבים פרטיים אמורה להיות אחריות לשבע שנים, לאלו שהתחילו בליסינג- לא. היונדאי התחילה עם גיר פלנטרי אמין וקיבלה תיבה דו מצמדית זהה לקיה מתישהו במהלך הדרך.

עוד אופציה מעניינת היא האופל אסטרה. התקציב שלך יכול לאפשר מודל 2017 מהדגם החדש (שהתחיל ב-2016, בראשית הדרך במקביל לדגם הישן, שכונה "ברלינה"). אם אתה מאתר רכב פרטי שטופל כמו שצריך, זו קניה מעולה. הביצועים מעולים, תא המטען מרווח והגיר הינו גיר פלנטרי שאמור להבטיח ראש שקט. 

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

שי, לא כל רכבי קיה נמכרו בשוק הפרטי עם 7 שנות אחריות.

כדוגמה: הסטוניק למשל לא נמכרת עם 7 שנות אחריות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מצטרף להמלצה על האסטרה סטיישן. מכיר די מקרוב אחת כזו מליסינג שהוחזרה לא מזמן לחברה אחרי שלוש שנים עם 80K פלוס ק"מ ואפס תקלות. אז נכון שזו תקופה לא ארוכה והקילומטראז' לא בשמיים ובעיקר זה אוטו אחד שלא אומר כלום, אבל הוא נוח, מרווח וחזק באופן מאוד מרשים, ודאי כזה ששווה בשבילו לברר הלאה באשר לתקלות סידרתיות אם ישנן. גם ה 308 סטיישן אוטו מצוין, מרווח ונוח, בכפוף לטענות על הטיימינג שדורשות בירור במוסך.

פורסם

סובארו לבורג.

רכב מעולה שפוספס פה בגדול בגלל מחיר שערורייתי כחדש, וחבל.

הנעה כפולה, איבזור טוב, חזק (יחסית) ואמין.

אם יש לך סבלנות - חכה לאחת כזו.

אני מצאתי לפני כחודש אקזמפלר כזה - יד 2 מודל 2016 עם 60K ק"מ שמור וללא תאונות ב-65K ש"ח, אבל בסוף ירדתי מזה כי הבנתי שזה לא מה שאני מחפש כרגע.

אגב הוא נמכר די מהר.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
שי, לא כל רכבי קיה נמכרו בשוק הפרטי עם 7 שנות אחריות.
כדוגמה: הסטוניק למשל לא נמכרת עם 7 שנות אחריות.
זה ברור וידוע. אבל לא מדובר בשרשור הזה על ג'יפונים. רכבי קיה פרטיים זוכים לשבע שנות אחריות

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אני נוהג על אסטרה סטיישן מודל 2017, זה נקרא אסטרה k.

עברתי אליה אחרי 2 יונדאי i30cw שהיו אמינות מאוד אבל גם משעממות טילים, אחת היתה מהעבודה שהחזרתי עם 150000 ק״מ והשניה קניתי פרטית עם היסטוריית ליסינג ומכרתי אותה עם 158000 ק״מ.

אף אחת מהן לא התקלקלה מעולם, טיפולים שוטפים וזהו, לפני המכירה נקרעה גומיה במיקרוסוויץ של הדוושת בלם- עלה לי 58 שקל גומיה מקורית במוסך של החברה.

האסטרה מרווחת בהרבה מודרנית בהרבה עם בגאז הרבה יותר גדול.

המנוע היה בזמנו החזק בקטגוריה ומבחינצ מומנט הוא עולה גם על הפוקוס החדשה וההונדה סיוויק, הגיר קצת איטי בתגובות שלו ולא ממהר להוריד הילוכים.

צריכת דלק טובה משהיתה לי ביונדאי ב20% ומבחינתי ההבדל מהרגע שהחלפתי את הרכבים הוא של 400 שקל בחודש (אני נוסע הרבה)

המתלים מכויילים על הצד הקשיח אבל היא בשום אופן לא מתרסקת בבורות ומרגישה בטוחה מאוד עם אחיזת כביש ב2 רמות מעל מה שהיה לי ביונדאי, היא גם מהירה ומרגישה חזקה הרבה יותר בכל טווח הסל״ד עד שהתחלתי למרות שיש בינהן רק 15 כ״ס הבדל עד שהתחלתי לשאול את עצמי לאן הלך כל הדלק של היונדאי 😆.

מבחינת אמינות- פה הסיפור הופך מעניין.

אם תכניס אותה למוסך לא מרכזי ותתחיל לשחק עם שמנים לא מקוריים או לא בתקן הנדרש על ידי החברה היא תעניש אותך, דגם k נחשב אמין יותר מהקודם ולמעשה זה רכב ברמה אחת מעל אבל אני לא חי באשליות שהיא תהנה מאותה רמת אמינות כמו שהיתה לי בi30.

בגדול אני מאוד ממליץ על הרכב מכל הבחינות ובמידה ותמצא אחת מיד פרטית (לחברות הליסינג יש נטיה לפעמים לחרטט בנושא הטיפולים ולכן יש לדרוש היסטוריית טיפולים מלאה) בתקציב שלך זאת תהיה אחלה קניה.

פורסם

ממוצע 12.8 ק״מ לליטר בקיץ עם מזגן כשהנסיעות ברובן עירוניות כולל בין עירוני הרבה פחות מסתבר כיוון שהמחשב דרך מעמיד את המהירות הממוצעת בין איפוס לאיפוס על 35-40 קמ״ש.

אני נוהג לרוב רגוע אבל מדי פעם נדלק לי שוב החיידק ואז קצת לוחץ או שפשוט לוקח את האוטו לנהיגת כיף הררים באזור אשתאול/ סטף/ לפעמים גם כשיש חל״ת קורונה יורד דרומה ועושה את כביש סדום-ערד או משהו מהנה אחר...

הרכב חסכוני יחסית לכוח שלו ולעובדה שעדיין מדובר בתיבת הילוכים פלנטרית שנחשבת פחות יעילה מאשר תיבה רובוטית לדוגמא.

מה שכן האוטו מצטיין בבידוד רעשים כגם במהירויות שישלחו אותך לבית משפט מחוזי ניתן לנהל שיחה באוטו מבלי להרים את הקול, היא משייטת ב130 על 2200-2300 סל״ד שקטים ונעימים ונראה שזו המהירות המועדפת עליה עמוק בתוך התחום של שיא המומנט כשכל לחיצה במהירות הזו מעיפה אותה קדימה.

הבידוד הזה יעיל גם כבידוד טמפרטורה כאשר בשבת הראשונה אחרי שהחלפתי את היונדאי עם האסטרה גילינו להפעתנו (הצודקת ואני) שלמרות שהיה שרב בחוץ והאוטו חנה בשמש לא היינו צריכים לשלוח אותי לאוטו 5 דקות לפני שאשתי יוצאת עם הילדים לכיוון ההורים שלה כדי שהמזגן יתחיל לקרר. מאז ההחלפה מעולם לא שמעתי תלונות ״חם לי״ משלושת היורשים במושב האחורי למרות שלמרבה ההפתעה אין פתחי מיזוג מאחור. 

פורסם
בתאריך 6.10.2020 בשעה 10:14, Twohusky כתב:

אהלן

אני מחפש רכב סטיישן משפחתי אמין וחזק.

יש לי 2 כלבים גדולים וילד בדרך.

חשבתי על מספר אפשרויות אך לכל אחת מהן יש חסרון מובהק:

1. סקודה אוקטביה סטיישן - בעיות גיר.

2. פורד פוקוס מנוע 1.5 טורבו - נשמע מכמה פוסטים שיש בעיות עם המנוע.

3. קאיה סיד/יונדאי i30cw - קצת משעממות אבל אמינות.

4. טויוטה אוריס היבריד סטיישן - בגדול אחלה רק חלשה.

אשמח להמלצות.

תודה

וואלה לא יודע למה אמרת על הבחירה שלישית שהיא משעממת בגלל שהביצועים די בנאליים. תשמע בינינו אם את לא הולך על איזה רכב קופה, ספורט או שטח אז אתה צריך שיהיה לך רכב שישרת אותך נאמנות לאורך זמן, ביצועים סבבה, שיהיה בטיחותי ושיהיה נוח, ונראה לי שהסיד למשל עונה על כל זה. ממליץ לך לנסות לעשות עליה נסיעה ולבדוק, האוריס גם סבבה אבל מבחינת כוח הסיד לוקחת.

• תוכן חדש...