Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חניה במכפילים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מחפש דירה לבני ברמת גן. לבני אין מכונית והוא לא מתכנן לקנות מכונית בשנים הקרובות. למרות זאת יעצו לי לרכוש דירה עם חנייה, אחרת קשה יהיה למכור אותה.

אבל, ברוב הבתים יש חניות עם מכפילים וההתרשמות שלי היא שבמקרה של מכפילים בלבד, עדיף לו לרכוש דירה ללא חנייה מהסיבות הבאות :

1.      הוצאות אחזקה/בטוח שיכולות להגיע לכ 80 ₪ בחודש.

2.      בדרך כלל וועדי בתים מתנגדים להשכרת חניות עם מכפילים לאנשים שלא מתגוררים בבניין.

האם השיקול שלי נכון ?

פורסם

שכרתי בעבר חניה על מכפיל וזה היה זוועה.

עם רכב קטן, גם כשחניתי הכי צמוד לצד הנוסע בקושי היה לי יכולת לפתוח (בגלל המעקה) וכל יציאה או כניסה לאוטו ההפכה לתרגיל אקרובטיקה.

לגבי כדאיות כלכלית קשה לי לייעץ, אך מחוויתי האישית אני יכול לומר שמדובר בפתרון חניה רע.

פורסם

אני אגיב לסעיף 2 מניסיון: אין שום מניעה להשכיר חניה גם לאנשים מחוץ לבניין. בדקתי את זה בעבר משפטית - אתה יכול להשכיר מחסן או חניה לכל מי שתחפוץ.

פורסם

לא הייתי רוכש דירה ללא חניה, הסיבה לריבוי החניות במכפילים (וגרוע מכך ברובוטים) היא שבפרוייקטים של פינוי בינוי או חיזוק היו חייבים להקצות חניה לכל דירה חדשה (אני לא יודע לומר מה המצב כיום, בת"א זה כבר משתנה לרעת הדיירים והדרישה יורדת, כלומר לא לכל דירה תהיה חניה)

בנוסף, לא הייתי רוכש דירה עם חניה במכפילים, גם אם זה אומר שחיפוש הדירה יארך עוד זמן עד שתמצא דירה עם חניה רגילה.

לא מכיר את ר"ג והיכן אתה רוצה לרכוש אבל יש מקומות באיזור המרכז שיהיה לך קשה למכור דירה ללא חניה.

גם אם הבן לא ישתמש בחניה הוא תמיד יכול להשכיר אותה, או פשוט יותר, לכל מי שיבוא לבקר אותו יהיה היכן להחנות (וזאת מבלי להסתובב ברחובות מסביב ולחפש חניה, מניסיון באיזורים מסויימים)

פורסם

אני לא הייתי רוכש דירה עם חנייה במכפיל אם מנגד יש דירה שדומה לה והחנייה שם רגילה (כמובן שאם הדירה עם המכפיל היא מציאה ומשתלמת כלכלית זה עניין אחר).

היתה לי פעם בעבודה חניה במכפיל וזה אחד הלא נוחים (שלא לדבר על זה שהייתי צריך ממש להזהר כדי שהדלת לא תפגע במעקה צד כשאני יוצא מהרכב).

לגבי קושי במכירה אני לא יודע לענות, אבל ללא ספק זה מוריד את מחיר הנכס מאשר אם הייתה חניה.

לדעתי, אם כבר אתה משקיע ורוכש דירה אז חבל לוותר על חנייה פרטית (במיוחד במרכז) כי כמו שנאמר קודם, אם לא ישמש את בנך כעת זה יכול לשמש אותו בעתיד (פתאום ימצא עבודה שהתחב"צ אליו גרועה/מחוץ לעיר) או אחרים (אותך, שאר המשפחה, חברים וכו').

פורסם

אנחנו שכרנו לתקופה קצרה חנייה עם מכפיל, אז כך שהנושא חוקי למהדרין. לא היה הכי נוח אבל המכפיל עבד תקין לכל אורך התקופה.

ובעניין הדירה, אני מאמין שללא יוצא מן הכלל דירה עם חנייה צמודה תהיה שווה יותר מדירה ללא חנייה, לא רק ברמת המחיר אלא ברמת הדרישה(בהנחה כמובן שהמפרט+איזור זהים)

כמובן שעדיף חנייה רגילה אבל עם ריבוי התמ"אות באיזור המרכז מכפיל חנייה הוא בכלל לא דבר נדיר

פורסם

מעדיף דירה עם חנייה רק אם אין ברירה קונה עם מכפיל.

אם הבן מתכוון לגור רק כמה שנים בדירה ואין צורך ממשי לרכב, יכול להיות שפחות הייתי מודאג עם בדירה יש חניה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תוכן חדש...