Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בקיצורררר

האומיקרון הזה זה בעצם bye bye covid? אחלה התחלה לשנת 2022

הולך לעשות מחר חיסון לשפעת כי כבר נראה שהפוטנציאל לחטוף קשה משפעת (שאני אומר לחטוף קשה זה כמה ימים של חום ואי נוחות, לא אשפוז חו"ח) גדול עשרות מונים מההשפעה של האומיקרון. בכנות, זה נראה כאילו מתחילים לספור אנשים שחטפו צינון

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
  • רעיון טוב! 4
פורסם
לפני שעה, flytomars כתב:

מה בדיוק זה חוסך?

אני שילמתי בזמנו 120 שקל לבדיקת PCR לחו"ל,

קיבלתי תור ושעה מדוייקת, מה שלא הפריע לי לחכות שלוש שעות עד שהתפנו לעשות את הבדיקה.

אני לא באמת מכיר את השירות הנ"ל. פשוט זה נראה לי תמוה שמתלוננים על תורים ארוכים בשביל בדיקה חינמית.

בגלל זה הצעתי את השירות הזה, אם זה שירות חרא אז אני לוקח את מה שכתבתי..

לפני שעה, korola כתב:

אלו אנשים שצריכים להיות בבידוד בבית, מה רע לעמוד בתור או לשבת באוטו בחוץ ?
במקום להיות בבית?

נו מילא זה היה שירות יעיל אבל הוא מחורבן

לפני כשעה, Blaz00r כתב:

פתחת את הפה, עכשיו קבל עוד שנתיים קורונה. 

אני כמובן צוחק, אם באמת מדובר בגל אחרון אז זה אחלה דבר. מקווה שסיימנו עם שנתיים-שלוש בלבד. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

הכריזו על בוסטר 4. לבני 60 ומעלה.

ביקשו מהזקנים שאם לא צריך לצאת שלו יצאו.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 8 דקות, yor2 כתב:

ביקשו מהזקנים שאם לא צריך לצאת שלו יצאו.

שזו בקשה מוזרה בפני עצמה, שכן עד כמה שידוע לי אפילו בקרב ה"זקנים" המחוסנים אין ממש מאושפזים מאומיקרון?..

פורסם

ספר את זה ל 6 בני 60 פלוס שמתו בחודש האחרון

image.png.507c8951bb14d6efebaeb62619a1ecce.png

מבחינת חולים קשה חדשים כל יום .. אז המצב לא כזה אופטימי.
יש עלייה קטנה וזה עוד לפני שהגענו למספרים הגדולים שבנט מדבר עליהם.

ופילוח הנתונים לפי מחוסנים ולא מחוסנים.. זה די חצי חצי
היום היו 14 חולים קשה חדשים מעל גיל 60, 7 מחוסנים ו7 לא מחוסנים.

אני מניח ש- 3-5 מהם ימותו בשבועיים הקרובים 

לא סתם בנט חושש מ 50,000 מאומתים ו 2400 חולים קשה.
התקווה שהחיסון ה-4 + בקשה לשמור על הקשישים אולי תעזור.

הצעירים יכולים לעזור אם הם ידבקו מהר ויעזרו לגמור עם הגל הזה במהירות.

בסוף לקחו את הרעיון שלי לגדנ"ע קורונה ושולחים את כל הילדים לבתי הספר להידבק

image.png.bad91b240a650f72e2f5e26e653f8b71.png

image.png.f751f302c820179c5671eb730bd58f20.png

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אם הם מתו *בחודש האחרון* אז הם נדבקו לפני חודש לפחות (אם לא יותר)

מי אמר שזה מהאומיקרון (כנראה שלא)? איך יודעים שהחולים קשה החדשים הם חולי אומיקרון? יש נתונים על זה בכלל? הרי במקומות שהאומיקרון השתולל עוד הרבה לפנינו רואים שאין ממש עליה באשפוזים/חולים קשים

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
פורסם
לפני 6 דקות, korola כתב:

מתחת לראדר יש המון בתי ספר וגם כיתות סגורות, וזה אחרי שמגלים בד"כ 3 או יותר מאומתים באותה הכיתה.
אנחנו לא שלחנו את הילדים ON\OFF בשבועיים האחרונים, והיום הבית ספר כבר היה סגור (כמה כיתות כבר נסגרו ואחרי שגם המנהלת נדבקה [וכנראה עוד לא מעט מהצוות החינוכי שנדבקו - ועדיין לא קיבלנו דיווח על זה] החליטו לסגור אתמול בלילה).
מהעיריה כבר קיבלנו דיווח שקיימת הערכה ביום ד' הקרוב לסגור את כל מערכת החינוך בעיר ולעבור ל ZOOM היכן שאפשר.
ימים יגידו מה יהיה ואם באמת יסגרו או לא, אבל ההערכות כרגע מדברות על זה שמדובר בזן מאוד מדבק (אבל הרבה פחות אלים) ושתוך זמן קצר 99% מהאוכלוסיה תידבק.

גם כאלה שלא נדבקו, לכאורה כמובן, ייתכן ונדבקו וכמעט לא הרגישו.
אצלנו בוודאות אני יודע שהילדים לא הרגישו מי יודע מה לפני כשבוע\שבועיים, אבל הם מחוסנים כך שיכול להיות שזה תופעות לוואי, ומאידך גם אני וגם אישתי (מחלימים+חיסון אחד) הרגשנו לפני שבוע\שבועיים כמה ימים ב"אי נוחות" שלא אופיינית לנו,  לי במיוחד.

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נכון לעכשיו , כנראה אף אחד לא יכול לעצור את זה בארץ, אין לנו ברירה אלא ללכת למסלול שחסינות עדר. 

הבעיה שאנחנו עדיין בהתחלה וכבר מספר החולים קשה מגיע ל 114. 
והם עולים יחסית במהירות.. רק לפני כמה ימים היינו על איזור ה-80 וסיפרו לנו שהמצב החולים קשה יציב.

לדעתי עשו טעות שלא התחילו את החיסון הרביעי לפני שבוע, הפסידו שבוע חשוב.
עכשיו הולכים להוציא את המבוגרים לחיסון בזמן שהמספרים כבר גבוהים, הרבה ידבקו בזמן החיסון 

או בתור לחיסון מקשישים אחרים , או מהאחות שתחסן אותם. 

אבל מוטב מאוחר מאשר אף פעם.

מקווה שלא נגיע למספרים קשים, אבל זה מה שיפה בגידול מעריכים , זה עולה מהר ונגמר מהר

image.png.33cf3ee26828b2f39b18688de0367bb8.png

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, korola כתב:

ספר את זה ל 6 בני 60 פלוס שמתו בחודש האחרון

image.png.507c8951bb14d6efebaeb62619a1ecce.png

מבחינת חולים קשה חדשים כל יום .. אז המצב לא כזה אופטימי.
יש עלייה קטנה וזה עוד לפני שהגענו למספרים הגדולים שבנט מדבר עליהם.

ופילוח הנתונים לפי מחוסנים ולא מחוסנים.. זה די חצי חצי
היום היו 14 חולים קשה חדשים מעל גיל 60, 7 מחוסנים ו7 לא מחוסנים.

אני מניח ש- 3-5 מהם ימותו בשבועיים הקרובים 

לא סתם בנט חושש מ 50,000 מאומתים ו 2400 חולים קשה.
התקווה שהחיסון ה-4 + בקשה לשמור על הקשישים אולי תעזור.

הצעירים יכולים לעזור אם הם ידבקו מהר ויעזרו לגמור עם הגל הזה במהירות.

image.png.bad91b240a650f72e2f5e26e653f8b71.png

image.png.f751f302c820179c5671eb730bd58f20.png

אם נגיע ל 50,000 מאומתים ביום

לעומת 11,000 בגל הקודם

זה לא אמור לסיים אותו פי 5 יותר מהר?

תוך 20 יום מליון נדבקים

זה קצב אש

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 10 שעות, Blaz00r כתב:

בקיצורררר

הולך לעשות מחר חיסון לשפעת כי כבר נראה שהפוטנציאל לחטוף קשה משפעת (שאני אומר לחטוף קשה זה כמה ימים של חום ואי נוחות, לא אשפוז חו"ח) גדול עשרות מונים מההשפעה של האומיקרון. בכנות, זה נראה כאילו מתחילים לספור אנשים שחטפו צינון

לך תדע מה הוירוס הזה עוד ישלוף מהשרוול. אם לפניחודש וחצי מישהו היה מדבר על התכונות של האומיקרון היינו מסתכלים עליו עקום לגמרי.

לפני 17 שעות, יבגניפ כתב:

אני לא בטוח שזה מה שאתה עושה עם הפוסטים שלך, עם כל הכבוד.

מילא

נראה לך שאני חבר בצט"מ? מכסימום מקטר ב-CF.

לפני 17 שעות, snoop90 כתב:

@sperial

ארה"ב כדוגמא לאוכולסיה בריאה? שם אנחנו?

הטענה שלי היא לא "לא צריך להתחסן"

הטענה שלי היא "לחסן רק את מי שצריך ומי שרוצה" 

רק בגלל שהניואנס הזה - אני נמצא בקבוצה של הזויים, של מתנגדי חיסונים ומאמיני בעולם השטוח.

@David32

תעשה מה שאתה חושב לנכון.

אצלנו לא היה כזה קיצור של תוחלת החיים, אבל כמה שמערכת הבריאות שלהם דפוקה (וכמערכת היא דפוקה) זו עדיין מדינה מתקדמת. ותראה מה שקורה שם. באנגליה, למשל, הקיצור היה "רק" חודשיים.

לפני 17 שעות, SlowRide כתב:

להינעל שבועיים בבית זה יותר לא בריא, נראה לי שעדיף להמשיך כרגיל ולהתרחק מהקהלויות מיותרות. 

לפני 14 שעות, hwgeek כתב:

בידיוק קיבלתי מייל מHIT שכבר החל ממחר עוברים ללימוד בזום, ככה מהיום להיום.

אני כבר יותר מחודש לא הולך שם כי כבר כתבתי מה היחס של רוב הסטודנטים לשימוש במסכות כאשר הם לא מול המרצה בשיעור.

יש לי בן שלומד באוניברסיטת חיפה, שם מתעקשים על לימודים פרונטלייםן. הקפדה על מסיכות? תלוי מי המרצה\מתרגל, ואם הוא לא מעיף סטודנטים סוררים אין להם בעיה להשתעל על כל הכיתה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 20 דקות, sperial כתב:

יש לי בן שלומד באוניברסיטת חיפה, שם מתעקשים על לימודים פרונטלייםן. הקפדה על מסיכות? תלוי מי המרצה\מתרגל, ואם הוא לא מעיף סטודנטים סוררים אין להם בעיה להשתעל על כל הכיתה.

התנהלות הנהלת האוניברסיטה היא פושעת. איפה משרד החינוך/משרד העבודה?

מילא להתעקש כל לימודים פרונטליים בבתי ספר (שם מדובר בילדים שעבורם הזום קשה יותר מבחינה רגשית וכד') אבל למה זה קורה גם באוניברסיטאות?

פורסם (נערך)

מה אתה רוצה מהאוניבסיטה ... שרת החינוך בספירה אחרת.

כבר שמעתי על מורה בתיכון (מחוסן) שהודיע לתלמידיו שיבואו כל יום לכיתה כל עוד הם מרגישים טוב רק שלא ילכו להבדק . הוא ממתין להם בכיתה, פותח את החלונות והם יושבים במעילים , לא נח אבל זה עדיף על זום.

משרד החינוך כבר לא מעביר באופן מסודר רשימות שמיות אז אין אפשרות באמת לעלות על זה.

אחרי זה מקרה אחר: כמה כיתות באולם כדורסל. היה שם מאומת מסתבר.  מי חייב בבידוק/בידוד ? אפילו משרד הבריאות לא ידע לתת להם תשובות.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני 5 שעות, Transporter כתב:

אם נגיע ל 50,000 מאומתים ביום

כנראה שלא נראה מספרים כאלה, כי הרבה לפני פשוט יבטלו את חובת הבדיקה למחוסנים.

לכן מחוסן ללא תסמינים אפילו לא יהיה צריך להיבדק, לכן לא באמת נראה מספרים כאלה.

לפני 5 שעות, Transporter כתב:

לעומת 11,000 בגל הקודם

זה לא אמור לסיים אותו פי 5 יותר מהר?

כן ולא. 
בגלים הקודמים אולי מיליון מחלימים הספיקו על מנת לעצור את הגל,

עכשיו לא ברור, האם צריך 2 מיליון מחלימים או כמו ההפרחה ש 99% צריכים להידבק!! 

המספר 99% מתאים למקדם הדבקה של 100!!  במקדם הדבקה של 3, מספיק לך 66% לצורך חיסון עדר.

במקדם הדבקה של 1.5 מספיקים רק 33% מהאוכלסייה. 

אבל אי אפשר באמת לדעת את מקדם ההדבקה האמיתי של הנגיף ולכן אי אפשר באמת לדעת כמה צריכים לעבור את זה.

כל מספר בין מיליון ל 4 מיליון כנראה זוכה. 

פורסם (נערך)

עם מה שמתרחש בימים האחרונים ומה שצפוי לזמן הקרוב אני מתחיל לשאול את עצמי מה הטעם בבדיקות. הרי אנשים מקבלים תוצאות אחרימשהם מחלימים, וחוץ.מזה, כנראה שהרבה נשאים ללאנתסמינים או עם תבמיניםמקלים כלל לא נבדקים, אבל מסתובבים ומפיצים את הנגיף.

אז אם מתברר שהדלתא נדחק סופית על ידי האומיקרון אנינרואה שתי אפשרויות - קיצוניות.

1. סגר בנוסח סין.

2. שחרור כמעט שלם של מה שחיוני, עם הגבלה רק של התכנסויות המוניות, ובדיקה רק של סימפטומטיים ולא מחוסנים/מחלימים, אולי רק כאלה שמרגישים ממש רע. הרי עם התכונות של האומיקרון בן משפחה אחד או בן כתה אחד ידביק את כל, או לפחות מרבית, הסובבים אותו, וכנראה שרובם כלל לא ידעו שהם נדבקו. אבל, מצד שני, לשקול חובת חיסון, בעיקר בגלל החשש מהגלים הבאים, שמי יודע מה יביאו אתם. הבעיה - זה מצריך הרבה אחריות אישית של האזרחים (ואני לא בטוח שבכלל מתקרבים למה שנדרש), ואכיפה דרקונית של האמצעים הנותרים (הצחקת את המפכ"ל).

לאור הפוליטיקה הישראלית אפשרות מס. 1 יורדת מהפרק, אלא אם יהיה איוםמשל קריסת מערכות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...