Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 28 דקות, sperial כתב:

העניין הוא שכשאתה מגיע ל-1000 חולים קשים אתה בפיגור של שבועיים וה-1000 האלה יוכפלו כמה פעמים בשבועיים הראשונים (ואולי יותר) של סגר, אפילו בנוסח שיאן. ו-50,000 מאומתים ביום לא יהיו, כי הבדיקות לא יספיקו לאימות. כלומר, אם במערכת שלנו יהיו 50,000 מאומתים זה אומר שיש עוד 50,000-100,000 נדבקים שלא נבדקו. אנשים יצטרכו להכניס עצמם לבידוד כמו עם כל מחלת חום שגרתית בלי להבדק - זה אחד המרכיבים של מה שאני קורא משמעת. 

הבעיה היא שבממשלה הזו ובשלוחתה בכנסת יש מפלגה של משהו שגובל במכחישי קורונה ומתנגדי חיסונים. טוב, לא סתם הם קוראים לעצמם "תקווה" - נראה שזו תוכנית הפעולה שלהם, ובמיוחד שלהן.

דרך אגב, הזרוע שלי קיבלה היום מנה מס' 4, ואני חייב לציין שמוקד החיסונים היה פעיל מאוד.

מזל טוב על המנה הרביעית, אצלי קופת החולים שלי עדיין לא מאשרת לי מנה רביעית.
נכון , כבר היום אין ערך לבדיקות,  אחוזי הבדיקות החיוביים עולים במהירות. היום אנחנו כבר על 5.7 אחוז חיוביים 

לפני שבועיים היינו על 1.28 אחוז. 

אני מניח שמחר בבוקר המספרים של היום יעצרו קצת לפני 10,000.. בטח יסגרו את הספירה של היום על 9872 ואת שאר המאומתים של היום יעבירו למחר, רק לצורך דחייה פסיכולוגית של חציית ה 10,000 בעוד יום או יומיים קדימה.

אני בכוונה אומר 1,000 חולים קשה ומבין את המשמעות של סגר הדוק לשבועיים , לא אמרתי שאלו יהיו שבועיים קלים.
אבל, אין מה לשעות אי אפשר לעשות סגר הדוק שיש רק 200 חולים, גם אם אתה חושב שתוך שבועיים תגיע ל 800.
במצב של 1000 חולים קשה ובתי החולים על סף קריסה, אתה בכיף עושה סגר בנוסח סיני.
ואז במשך שבועיים כולם סגורים בבית, וצופים מסביב לשעון בעידכוני חדשות.

אם התחזית לך נכונה , אז במשך השבועיים האלה מספר החולים קשה בבתי חולים צפויים לעלות ל 3000 או 4000 לפני העצירה. 
מכיוון ששנינו יודעים שאין מספיק כח אדם ומקום בבתי חולים לאחסן 4000 חולי קורונה קשה.

אז בהגדרה זה לא יקרה, הרבה לפני שנגיע ל 3000 חולים קשה, המקררים של חברת קדישא יתמלאו. 

אולי יבקשו מתנובה מכולות קירור. ככה ליד הבתי חולים יביאו משאיות של תנובה.. אחלה פרסומת לתנובה. 

זה כמו שאני אתן לך דלי של 10 ליטר ואגיד לך לסגור את הברז שהמים מגיעים ל 9 ליטר.
אבל הברז לסגירה נמצא בקומה 3 ואתה בקומה 1.
אז אתה לא יכול להגיד לי שעד שתגיע לקומה 3 לסגור את הברז יהיו 40 ליטר מים בדלי.. כי לא יכולים להיות 40 ליטר בדלי של 10 ליטר. 

אחלה ממשלה , הם פשוט יודעים ששמה שלא הורג מחסן .. ומה שהורג את האמא מחסן. 

אז אחרי הגל הזה כולנו נהיה מחוסנים הרבה יותר,  מישהו בכלל חושב על הרשות ?
ועל עזה?
מה קורה שם עם האומיקרון?  

איפה הכתבות על הפועלים שעוברים את הגדר? הם עדיין באים ? 

בקרוב נקבל תביעה מאבו מאזן שאנחנו מדינה אדומה והדבקנו אותם.

פורסם (נערך)

למה שבועיים? כי זה מה שאנחנו מכירים. אנחנו עדיין לא יודעים לגבי האומיקרון, מה גם שהמגיפה כרגע כנראה פיפטי - פיפטי בין הדלתא לאומיקרון (נכון לפעם האחרונה שראיתי איזה הערה בעניין. אני לא בטוח כמה עדיין מרצפים ועד כמה יש סחיפה לאומיקרון).

לגבי חוק ימי המחלה - יש במה שאתה כותב לא מעט מהאמת. בארה"ב אחד הגורמים להתפשטות הקורונה הוא העובדה שהעובדים צריכים לבחור בין להגיע לעבודה חולים או לא לקבל שכר, ובמקרה הרע להיות מפוטרים. דרך אגב, יש לא מעט מקומות עבודה שנותנים את התנאים האלה, מן הסתם מתוך הבנה שעדיף שעובד חולה ישאר בבית ולא ידביק את כל המחלקה, או כשזה במסגרת התנאים שנועדו לשמר עובדים. כמובן שיש לזה מחיר מסויים בניצול לרעה. 

בינתיים הוספת עוד הודעה - אז אתייחס אליה.

@korola אתה בן 60 ומעלה? בינתיים זה התנאי למנה רביעית. אני מניח שבימים הקרובים - נניח בעוד כשבוע - ירחיבו לשכבות גיל נוספות.

שנינומבינים את המשמעות של קו הבלימה ומרחק העצירה, ובהתפרצות כל כך מהירה מגיעים מהר מאד לקיר. 

לגבי המספרים העגולים - אם שמת לב בכל האלה שעצרו לפני האלף העגול בדיווח של אחה"צ כבר דילגו על המשוכה, ה-1955 הפך ל-2038. 

ומה לא הורג מחסן - כנראה שבארץ אנשים החליטו שמה שמחסן הורג..... דווקא היום ראיתי תורים יפים במקום בו נדקרתי. אני מניח שהאוכלוסיה שלקחה את הסיבוב השלישי היא האוכלוסיה שתקח את הרביעי (מינוס אלה שבינתיים חוסנו בדלתא ואומיקרון).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא חושב שאנחנו 50% דלתא ו 50% אומיקרון .. אני מאמין שהדלתא נשאר איפהשהו שם למטה בין 500- ל 1000 מאומתים ביום ואילו השאר הם אומיקרון. 
יש לי עוד יותר מעשור להגיע לגיל 60,  לא  נראה לי שיפתחו כל כך מהר לגילאים נמוכים יותר, לפחות כל עוד לא נראה חולים קשה בגילאים הנמוכים. 
כן שמתי לב לתופעה של דיווח הבוקר עצרו לפני , ואז לקראת הצהריים הבינו שהיום הבא לא כזה להיט אז החזירו את המאומתים של אתמול לאתמול.

כמובן שהפסיקו לרצף מזמן  (לפני 4 ימים), זה היה במקביל להחלטה שלהתייחס לכל המאומתים כאילו הם אומיקרון ואז גם שלחו את המחוסנים לבדיקה בכל מקרה.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, David32 כתב:

ואני עוד מתלבט מתי ללכת לקבל את הבוסטר הראשון 😅

לך לשרשור חיסון הילדים, השיקולים מובאים שם. הם זהים לחיסון ראשון ולבוסטרים.

ואחזור, בניסוח אחר, על מה שכתבתי שם: אני לא מבין למה אנשים חוששים מהחיסון, שבעצם מבוסס על בניית חלבון אחד של הנגיף - אבל הוירוס קומפלט, עם כל החומר הגנטי והחלבונים ושאר המרכיבים שלו - זה בסדר.

דרך אגב, קצת כדי להפחיד אותך (לא באמת. זו תופעת לואי של הקריאה), פורסם עכשיו מחקר פתולוגי שמקורו ב-NIH (מוסדות הבריאות הלאומיים של ארה"ב) שבדק המצאות הנגיף ברקמות שונות, ואכן נמצא הנגיף בהרבה רקמות, כולל המוח והלב, עד 9 חודשים אחרי ההדבקה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אני לא מבין למה אנשים חוששים מהחיסון, שבעצם מבוסס על בניית חלבון אחד של הנגיף - אבל הוירוס קומפלט, עם כל החומר הגנטי והחלבונים ושאר המרכיבים שלו - זה בסדר.

בורות, מחלה קשה בהרבה מהקורונה.

אתמול נתקלתי בפוסט מביך של מורה, שהוא גם מתנגד חיסונים מוכר (שגם הופיע בתקשורת) שמכר שלו הגדיר במכשיר האנדרואיד שלו (תחת dev options) שכל התקני הבלוטות' שהסלולרי שברשותו סורק יוצגו רק כ  MAC Addresses והוא למעשה משוכנע שהכתובות הללו משמשות את הממסד לצרכי מעקב וסימון, גם לאחר שאותם מכשירים כבר מזמן יצאו מהטווח. אותי זה ריגש.

• מצחיק 3
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

ואחזור, בניסוח אחר, על מה שכתבתי שם: אני לא מבין למה אנשים חוששים מהחיסון, שבעצם מבוסס על בניית חלבון אחד של הנגיף - אבל הוירוס קומפלט, עם כל החומר הגנטי והחלבונים ושאר המרכיבים שלו - זה בסדר.

זה לא מה שקורה. הרוב בישראל התחסנו, לפחות אצל מבוגרים מעל גיל 18-20. 

מה שקורה זה שאנשים לא רוצים לקחת בוסטר כל כמה חודשים (גם זה בערבון מוגבל - 60% בערך קיבלו בוסטר לא?).

ויש לזה כמה סיבות, לדעתי.

הראשונה היא שיש ירידה באמונה בזה שהחיסון באמת עושה משהו או עושה מספיק. אני לא מאוד עוקב אבל נראה שהנרטיב השתנה מ"מנצחים את המגפה" ל"אולי תהיו חולים פחות קשה אחרי החיסון".

השניה היא שלאנשים נמאס להתעסק כל הזמן בקורונה.

השלישית - והיא נלוות לשניה - היא שחיסון פעם בשלושה חודשים לחלקנו אומר בסבירות של כמעט 100% יומיים של מחלה לא נעימה פעם בשלושה חודשים. בעוד שבמקרה של הקורונה עצמה אנשים מעדיפים להמר שלא יהיו חולים. 

הרביעית היא שבקושי יש תמריץ חיובי לזה מעבר לניהול הסיכונים. אני מזכיר שוב איך לפני חודש בהתחלה רצו שכל מי שחוזר ממדינה אדומה ישב בבית שבוע ואחר כך סגרו את השמיים גם למי שהיה עם תו ירוק בתוקף כמוני. 

ואם לסכם את כל זה, אז יש פער עצום בין מה שהובטח לציבור שהחיסונים יצליחו לעשות לבין מה שהם הצליחו לעשות בפועל. וזה לא רק בישראל. ועכשיו קוצרים את הפירות של זה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כשאמרו שצריך לעשות חיסון ואחריו עוד חיסון ונסיים עם זה זה היה נשמע סבבה לגמרי גם אם הוא יספיק לשנה ולא לכל החיים.

אחר כך אמרו לנו "כנראה שכל חצי שנה נצטרך לעשות חיסון - זה גם היה נשמע הגיוני וסבבה בסך הכל פעמיים בשנה ללכת להתחסן זה בסדר

אבל עברו 3 חודשים מהחיסון ואז באים ואומרים "טוב תעשו עוד אחד"

מה יהיה השלב הבא? נתחסן שוב ועוד חודש יבואו ויגידו "טוב יאללה אז חיסון חמישי" ?

כשכל פעם מצמצמים את הטווח בין חיסון לחיסון זה פשוט נשמע לא אמין

אף אחד לא מוכן להתחסן בחיסון שמגן עליו למשך חודש ואז כבר לא רלוונטי

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני כן, רק אני מעדיף שהוא יגיע עם שליח של וולט או שניתן יהיה לאסוף את החיסון מסניף פארם כלשהו קל"ב להזרקה עצמית. אם זה לבינתיים הכלי להתמודד עם המחלה, so be it, גם אם תדרש הזרקה אחת לשבוע.

#כבשה_מבוהלת

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, sperial כתב:

אני לא מבין למה אנשים חוששים מהחיסון, שבעצם מבוסס על בניית חלבון אחד של הנגיף - אבל הוירוס קומפלט, עם כל החומר הגנטי והחלבונים ושאר המרכיבים שלו - זה בסדר.

אני לא חושש מהחיסון, הסברתי את עצמי 300 פעם, פגעתי בול בזה שירצו עוד ועוד ותוך פחות זמן. איך נאמר בפרלמנט? "אכלת רק 2? זה בשלישי נופל הטעם"

זה א.

לפני 3 שעות, sperial כתב:

דרך אגב, קצת כדי להפחיד אותך (לא באמת. זו תופעת לואי של הקריאה), פורסם עכשיו מחקר פתולוגי שמקורו ב-NIH (מוסדות הבריאות הלאומיים של ארה"ב) שבדק המצאות הנגיף ברקמות שונות, ואכן נמצא הנגיף בהרבה רקמות, כולל המוח והלב, עד 9 חודשים אחרי ההדבקה.

מה אני אעשה ספריאל. פעם היה כבוד. עכשיו אני מצטער אבל לא.

אתה מפחיד בכוונה, עם מחקרים שנראה לך שרק אתה שמעת עליהם. בפועל המחקר הזה על הימצאות הנגיף ב44 *מתים* מקורונה. שכמעט כולם עברו הנשמה, חלקם הגדול מאוד מבוגרים, ועם הרבה מחלות רקע שבממוצע היו 26.4 ימים מאושפזים. אה כן, מהגלים הראשונים לפני החיסונים.

[https://assets.researchsquare.com/files/rs-1139035/v1_covered.pdf?c=1640020576 עמוד 48-49 יש פירוט של כול החולים]

אז יש להם מלא קורונה ברקמות בגוף.

איך זה מפחיד כשכותבים את האמת? איך?

כמובן שמהמחקר ששלחתי שמראה שהחיסון גם בלי הבוסטר מגן ממחלה קשה והזיכרון של תאי ה T או משהו לא יורד - מזה התעלמת. כי זה חדשות טובות.

עריכה אחרונה על ידי David32
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 24 דקות, ALÞћÃ כתב:

אני כן, רק אני מעדיף שהוא יגיע עם שליח של וולט או שניתן יהיה לאסוף את החיסון מסניף פארם כלשהו קל"ב להזרקה עצמית. אם זה לבינתיים הכלי להתמודד עם המחלה, so be it, גם אם תדרש הזרקה אחת לשבוע.

#כבשה_מבוהלת

אבל זה לא באמת, או חצי, או רבע.

מה שקורה בלולאה הוא שאומרים שהחיסון עובד, מגיע גל חדש, עדיין אומרים שהחיסון עובד, רואים עליה בחולים, אומרים שצריך בוסטר, ובשבועות שעוברים עד שאנשים מתחסנים הגל דועך, כמו שקורה כנראה באופן טבעי ואז חוזרים להתחלה.

החיסון בסופו של דבר לא מתגלה כגיים צ'נג'ר אמיתי כמו שההוא הוצג

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אפילו בתחזית קצרת טווח נכשלנו להבין מה הם רוצים.

כנראה שגם מי שאחראי על פרסם הנתונים שינה את דעתו
עכשיו הנדסת התודעה היא להציג נתונים גובהים.  הרי בקלות היו יכולים להעביר את ה 644 להיום. 

מצד שני.. ממש מוזר לי שתמיד מדווחים על יציבות במספר החולים קשה, אבל היציבות הזאת נמשכת באופן יציב מאז שהיינו על 80 חולים קשה ולמרות שכבר הגענו ל 117 !!
וכמו שספיראל טוען , לוקח 10-14 יום מאימות החולה להידרדרות למצב קשה, אז הגל הענק של העלייה בחולים הקשה עוד לפנינו. 

image.thumb.png.37c123581d22fd07a4e6efd38fe5b38b.png

פורסם (נערך)
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

ובשבועות שעוברים עד שאנשים מתחסנים הגל דועך, כמו שקורה כנראה באופן טבעי ואז חוזרים להתחלה.

החיסון בסופו של דבר לא מתגלה כגיים צ'נג'ר אמיתי כמו שההוא הוצג

אתה כבר מתחיל לזלוג לצד האפל..

רואים בבירור את הגיים צ'יינג'ר גם בקורלציה מקומית, דעיכה תיכף אחרי תחילת מתן הבוסטר וגם בהשוואה למדינות שבהם איחרו לתת את בוסטר השלישי.

גם רואים בבירור את מספר המאושפזים והמתים וההבדלים הגדולים בין מחוסנים פעמיים לבין מבוסטרים. גם בשכבת גיל של המבוגרים.

מה שאתה קורא "דועך באופן טבעי" הגיע במדינות אחרות אחרי אלפי מתים.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ALÞћÃ כתב:

#כבשה_מבוהלת

לגיטימי ומתקבל על הדעת, כל עוד לך יש אפשרות להחליט מתי להפסיק  עם זה ואף אחד לא יפטר אותך מהעבודה בגלל זה ולא ילחצו עליך שלא תכנס לפוקס.

עריכה אחרונה על ידי snoop90
  • תוכן חדש...