Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

החיסונים בהחלט הצלחה, אם כי פחות ממה שהיה צפוי לפני שנה. חלק מזה הוא המאפיינים של התגובה החיסונית לנגיף ולחיסון, וחלק לא פחות חשוב הוא השינויים בגנטיקה - ובעקבות זאת במבנה - של הנגיף. 

בניגוד אליך אני מעריך שהתרופות שמתקבלות בקול תרועה רמה לא יהיו גיים צ'יינג'ר. יש קושי לאתר את המטופלים המתאימים (החל משלב האבחנה בגלל קריסת מערכת המעבדותז), בחינה אישית של הסיכון של כל חולה להדרדר, דרך הלוגיסטיקה - הרי יהיה צורך להביא את התרופה לבית החולה - וכלה בשיתוף פעולה של החולים - השלמת מספר ימי טיפול עם איזה 8 כדורים ביום, משהו שלא כל חולה יטרח לקחת. וזה בלי לדבר על עלויות התרופות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא נכון לא נכון.

החיסונים הם נגד מחלה קשה ומוות. הם עובדים מול זה.

תופעת הלוואי שלהם היא גם מניעת הדבקה. אבל זאת לא הייתה המטרה המקורית.

אז יש נפילה בהגנה מהדבקה. מהתופעת לוואי. ובגלל זה צריך להכריח את כולם להתחסן פעם רביעית. למרות שהחיסון המקורי עוד תופס על ה"גיים צ'נג'ר" הנוכחי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 40 דקות, פינדר כתב:

אני מודה שכבר הלכתי לאיבוד בדיון ביננו.

אני חושב שהדרך להתנהל לצד הקורונה כוללת חיסונים (עם בוסטר מתי שנדרש) וצמצום סיכונים כשיש התפרצות, כמו עבודה מהבית או לימוד מרחוק, איפה שרק אפשר.

מה אתה מציע?

לא יודע לגבי התרופה - אולי גם היא לא גיים צ'נג'ר. אין לי מושג.

מה אני מציע?

(לו הייתי מנהיג גדול, כן? פה אין לנו באמת מה לעשות חוץ מלהתווכח)

לשנות את השיח סביב חיסונים. מצד אחד, הם לחלוטין הצליחו פחות ממה ששיווקו אותם. מצד שני, אני חושב שהיום גם פחות ופחות ברור אם אין הגנה בכלל אחרי שני חיסונים או יש או מה. יכול להיות שהתהליך צריך להשתנות, המסקנה צריכה להיות שעושים חיסון מחדש כל חצי שנה. אבל כל עוד זה אד הוקי אחרי כשכבר יש גל ועם שאלות שלא נפתרות וללא שינוי במה שמוזרק - יהיה יותר קשה לשכנע בזה. ואולי זה לא כ"כ ברור לכם, אבל בעייני זה שמוותרים הלכה למעשה על הגזרים ונשארים רק עם מקלות סביב חיסונים זו טעות.

לא להכריח חברות לעבוד במתכנות תו סגול, אלא להעביר חקיקה שתכריח חברות לאפשר לעובדים לעבוד מהבית (כן אני יודע שזה באוויר יחסית). 

להפסיק להפחיד את כולם כל הזמן בספירת מאומתים מיותרת וסיפורים על לונג קוביד. הקטע הזה עם השוואה למדינות אחרות עובד לשני הכיוונים. בכלליות ללמוד לחיות לצד המגפה עם מינימום פגיעה מתמשכת בכלכלה ובשגרת החיים.

הכי רע: ללמוד לחיות עם זה שלא על כל דבר יש לנו שליטה. אין לנו. הגרף שלך על ניו יורק, על 70-80% המחוסנים שלה מראה בדיוק עד כמה.

• רעיון טוב! 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

מה אתה מציע?

לזרוק את הטלביזיה והעיתונים מהבית, לעשות Unfollow לכל מיני Fearmongers כאן ובטוויטר - ולהתחיל לחיות ללא חרדה קיומית.  נסה - זה כדאי.

עריכה - לגבי גרף אישפוזי ילדים עם COVID שהבאת - הרי שלפני כמה ימים בדיוק עמד דר' פאוצ'י בכבודו ובעצמו קבל עם ועדה, והודיע שנתוני האישפוזים הם עבור חולים שנמצאו חיוביים ל COVID - ללא קשר לסיבת האשפוז.  כלומר, גם אם מישהו נפל ושבר כמה עצמות - ברגע שהוא מגיע לבית החולים הוא נבדק ל COVID ואם הוא חיובי הוא ירשם בתור מאושפז COVID.

https://www.newsweek.com/fauci-children-hospital-covid-omicron-1664676

עריכה אחרונה על ידי tzahico
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

No worries 8)

פורסם (נערך)

עוד דוגמה לכמה מטומטמים יכולים להיום שם במשרד הבריאות (או איך יד שמאל לא יודעת מה יד ימין עושה ולהפך) - אשתי חזרה מחו"ל במוצ"ש הקודם, ולכן נדרשה ל-3 ימי בידוד וכן לבדיקת PCR נוספת, אשר יצאה חיובית, מה שאילץ אותה להיכנס לבידוד של 10 ימים (נעזוב את זה שהתוצאה שגויה בסבירות גבוהה ושהיא קיבלה מיד לאחר מכן עוד 2 תוצאות שליליות).

אתמול הוחלט כי מחוסנים שחזרו ממדינה שהיא לא אדומה פטורים מ-3 ימי בידוד, גם רטרואקטיבית, ולכן נשלחה אליה הודעה כי הבידוד שלה נגמר (למרות שהיא קיבלה תוצאה חיובית ולא עברו עדיין 10 ימים).

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 48 דקות, tzahico כתב:

ברגע שהוא מגיע לבית החולים הוא נבדק ל COVID ואם הוא חיובי הוא ירשם בתור מאושפז COVID.

זה הזמן להזכיר שמר Floyd המפורסם (תמונה מצורפת) נמצא חיובי אחרי מותו וגם הוא נמצא ברשימת המתים מ-covid.

240px-George_Floyd_neck_knelt_on_by_poli

בתאריך 3.1.2022 בשעה 14:29, פינדר כתב:

מסעדות ופאבים זה לגמרי בחירה של אנשים. מי שרוצה מסיבת הדבקה עם כוס בירה שיהיה לו לבריאות.

מקומות עבודה ובתי ספר זה כבר לא נתון לבחירה אישית ודרושה הוראה רשמית.

דרושה הודעה רשמית על מעבר לעבודה מהבית בלבד לכל מי שיכול.

בלי היברידי ושאר בשטויות שהתקופות בין הסגרים הרגילו אותנו אליהם.

לימודים ומבחנים באוניברסיטה צריכים להיות בזום בלבד.

על לימודים בבתי ספר יש אפשרות להתווכח, כי בכל זאת לילדים יש צרכים אחרים.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

חזרתי עכשיו ממתחם החיסונים בגבעתיים (בקניון) לעשות חיסון לשפעת, אלוהים ישמור מה שהולך שם

50+ איש בחלל אחד קטן עומדים בתור אחד על השני (לא באמת "תור" כי קוראים לפי מספר, סתם עומדים אחד על השני), מליון הורים עם ילדים, חיכיתי רבע שעה ואחרי שראיתי שהתור של החיסוני שפעת לא זז (היו 4 מספרים לפניי שבמשך כל הזמן שהייתי שם לא נכנסו, המספרים של הקורונה לעומת זאת רצו בקצב) ברחתי משם. חבל על מי שהגיע שם להתחסן כי זה כבר לא רלוונטי, זה לחטוף אומיקרון 100000%. מצד שני בכל זאת באו להתחסן, חיסון טבעי זה גם משהו

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זה טוב, ככה כולם ידבקו מהר וזה יגמר מהר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

@Blaz00rבדוק במרפאה שלך. חיסוני שפעת אפשר לקבל אצל כל אחות מרפאה, הם נשמרים במקרר רגיל - בניגוד לחיסוני הקורונה שמצריכים הקפאה עמוקה עם ציוד מיוחד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

שנה שעברה באמת התחסנתי בסניף "רגיל" של מכבי (במרפאת אחיות). עכשיו נראה שאי אפשר, תחת מרפאת אחיות אין אפשרות לבחור בחיסון שפעת, וכשבוחרים באופציה של חיסון שפעת (לא תחת מרפאת אחיות) זה מפנה רק למרכזי חיסון משותפים עם קורונה.

פורסם

זה לא מה שכתוב באתר של מכבי, אם כי יתכן שזה תלוי מקום. נסה להתקשר למרפאה. ככלל, אמנם לא במכבי, כבר מזמן למדתי שקשר אישי (פנים אל פנים או טלפוני) עם מזכירות המרפאות מניב הרבה פתרונות שאתר הזמנת התורים לא מאפשר. מה לעשות, בני אדם הרבה יותר פתוחים וגמישים. וחוץ מזה, במכוון משאירים תורים פנויים לכל מיני בעיות יותר דחופות, והמזכירה מכירה את ה"שגעונות" של המרפאה - הכן מנכונות אנשי הצוות לקבל מטופלים מחוץ לתור וכלה את מצב העומס ואחוזי ה-no show שמאפשרים גמישות בהזמנות.

פורסם
לפני שעתיים, ALÞћÃ כתב:

המממ, לא.. בהנחה והוא אכן מחוסן וסופר את הסביבה (עוטה מסיכה בחללים סגורים ומקפיד על שאר ההנחיות).

ואם אחרי החיסון השני הוא הרגיש ממש ממש לא טוב והוא מפחד לעשות את השלישי הוא גם מתנגד?

אם הוא איבד את האמון במשרד הבריאות ולא מסכים לעשות את השלישי - גם מתנגד?

אם הוא מחוסן ואבא לילד בן-7(לא בקבוצת סיכון) וחושב שאין צורך לחסן את הילד שלו - גם מתנגד?

נהפך לאופנה לקרואה לכל אחד שלא מסכים עם הכלל - "מתנגד" , מתנגדי חיסונים זה הדבילים שמדברים על קנספרציות מפגרות של ביל גייטס,5G ומעודדים את כולם לא להתחסן בהתבסס על תאוריות מפגרות.

לפני שעתיים, פינדר כתב:

לא מדוייק.

יש את גיא מרוז ואורלי וילנאי, יורם לס ועוד "חכמים".

הם דואגים לעצמם ומתחסנים, אבל הם גם "רק שואלים שאלות" וגורמים לאחרים לא להתחסן.

אני לא רואה אותם, ההתייחסות שלי ספציפית להמשפט -"רק שואלים שאלות" וגורמים לאחרים לא להתחסן.

מה רע בלשאול שאלות?זה גם חלק ממה שאנחנו עושים כאן בפורום, זה מצויין!

זה שמשהו לא התחסן בגלל פייק כלשהו או התחסן בגלל שהפחידו אותו - בעיה שלו, לכל אחד יש ראש על הכתפיים שאשתמש בו.

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם
לפני 31 דקות, sperial כתב:

זה לא מה שכתוב באתר של מכבי, אם כי יתכן שזה תלוי מקום. נסה להתקשר למרפאה. ככלל, אמנם לא במכבי, כבר מזמן למדתי שקשר אישי (פנים אל פנים או טלפוני) עם מזכירות המרפאות מניב הרבה פתרונות שאתר הזמנת התורים לא מאפשר. מה לעשות, בני אדם הרבה יותר פתוחים וגמישים. וחוץ מזה, במכוון משאירים תורים פנויים לכל מיני בעיות יותר דחופות, והמזכירה מכירה את ה"שגעונות" של המרפאה - הכן מנכונות אנשי הצוות לקבל מטופלים מחוץ לתור וכלה את מצב העומס ואחוזי ה-no show שמאפשרים גמישות בהזמנות.

אנסה מחר. אם התשובה תהיה שלילית חיסון לשפעת אני כבר לא אעשה השנה, לא חוזר לתופת הזאת. יש לציין שעשיתי שם גם את 3 החיסונים לקורונה והסדר היה מופתי, באים ונכנסים כמעט מיידית, לא יודע מה קרה להם שם

פורסם

תשמע - חיסוני השפעת הגיעו באמצע ספטמבר, ולא היה שום קושי לקבל אותם בכל מקום ובלי תורים. הנוהל הזה קיים מימים ימימה, כאשר ב-2020 זה התאחר לאוקטובר בגלל ביקוש גבוה במיוחד בעולם שגרם לאספקה קצת מאוחרת. משום מה השנה יש ירידה חדה מאד במספר המתחסנים נגד שפעת - נראה לי שהשפעת מתנגדי החיסונים יותר רחבה. אני סקרן מה מתרחש השנה בתחום חיסוני השגרה לילדים, שבהם בדרך כלל ישראל עומדת במקום טוב.

פורסם (נערך)

תורים זה לא בעיה, היו בשפע ליטרלי כל 5 דקות במשך כל היום (הזמנתי לחצי שעה קדימה). העניין שבגלל שזה במתחמים משולבים (יודע שגם בהוד השרון זה ככה) כנראה נותנים עדיפות פי כמה וכמה לחיסוני קורונה. אולי אם הייתי מגיע בבוקר כשהילדים במסגרות ולא אחה"צ זה לא היה נראה כמו תור לחלוקת יהלומים בחינם

• תוכן חדש...