Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הממשלה התירה את הרסן ומנהלת (או לא מנהלת) מתווה שמוביל להדבקה המונית. נראה כאילו יפעת שאשא ביטון היא רוה"מ בפועל..

מעכשיו זה איש איש לנפשו. אין יותר אחריות חברתית.

מכיוון שלא הורו על למידה\עבודה מרחוק, אני ממשיך להתנהל כרגיל, מחוסר ברירה. מקווה שהחיסונים ישמרו עלי ועל המשפחה. רכשתי מסיכה רב פעמית, עם רמת הגנה של N95, לשימוש בתחב"צ.

תשתדלו לא להיצטרך להגיע לבתי החולים בחודש הקרוב. לא תקבלו שירות אופטימלי שם..

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, sperial כתב:

עם מה שמתרחש בימים האחרונים ומה שצפוי לזמן הקרוב אני מתחיל לשאול את עצמי מה הטעם בבדיקות. הרי אנשים מקבלים תוצאות אחרימשהם מחלימים, וחוץ.מזה, כנראה שהרבה נשאים ללאנתסמינים או עם תבמיניםמקלים כלל לא נבדקים, אבל מסתובבים ומפיצים את הנגיף.

נכון, גרוטו כבר אמר משהו דומה שסגרו את נתב"ג לפני חודש,

הוא טען שאין סיכוי לעצור את האומיקרון וכל חודש עיכוב המשמעות היא שהחיסוניות של תושבי ישראל יורדת. 

אז אם מתברר שהדלתא נדחק סופית על ידי האומיקרון אנינרואה שתי אפשרויות - קיצוניות.

1. סגר בנוסח סין.

אבל מה זה יתן?   האם יש לך סיכוי להוריד את מקדם ההדבקה מתחת ל-1? אני בספק.

למחוק את האומיקרון לגמרי זה לא ימחוק , ברגע שתפתח המספרים שוב יעלו.

לחכות לגרסת חיסון מעודכנת מפייזר ולסגור את כולם עד שהגרסה תגיע.
אז את זה אפשר לעשות על בסיס וולנטרי , לא חייבים לסגור את כולם. מי שרוצה סגר נוסח סין שיטיל את זה על עצמו

במילא תוך חודש , חודש וחצי נגיע לחיסוניות עדר ואז הוא יוכל לצאת למדינה מחוסנת. 

מבחינת הפרט זה זהה לחלוטין למצב של סגר נוסח סין והגעת חיסונים מותאמים 

2. שחרור כמעט שלם של מה שחיוני, עם הגבלה רק של התכנסויות המוניות, ובדיקה רק של סימפטומטיים ולא מחוסנים/מחלימים, אולי רק כאלה שמרגישים ממש רע. הרי עם התכונות של האומיקרון בן משפחה אחד או בן כתה אחד ידביק את כל, או לפחות מרבית, הסובבים אותו, וכנראה שרובם כלל לא ידעו שהם נדבקו. אבל, מצד שני, לשקול חובת חיסון, בעיקר בגלל החשש מהגלים הבאים, שמי יודע מה יביאו אתם. הבעיה - זה מצריך הרבה אחריות אישית של האזרחים (ואני לא בטוח שבכלל מתקרבים למה שנדרש), ואכיפה דרקונית של האמצעים הנותרים (הצחקת את המפכ"ל).

לאור הפוליטיקה הישראלית אפשרות מס. 1 יורדת מהפרק, אלא אם יהיה איוםמשל קריסת מערכות.

שיחרור מלא מלא מלא.. ללא שום חובת בדיקות וללא שום חובת בידודים.

צריכים לצאת מתפיסת המחשבה שהבידודים והבדיקות מצילות מישהו מלהידבק או להיות חולה.

מספר המאומתים שמדינת ישראל צריכה להגיע אליהם כבר נרשם , רק חיסון מותאם יכול לשנות את המספר הזה.
כל המשחקים של בידודים ובדיקות רק משנה את השמות שרשומים ברשימה,  זה לא משנה את המספר הכולל של המאומתים בישראל.
אם הייתי קשיש בבית אבות או בדיור מוגן , אז היה עדיף לי שיסגרו את השערים בכניסה למתחם ובחוץ הכל יהיה משוחרר.   ככה זמן הבידוד שלי היה קצר יותר. 

לגבי הגלים הבאים .. אני לא טוען שהאמיקרון הוא הגל האחרון
אבל ככל שהגלים מתקדמים הסיכוי שהגענו לגל האחרון הולך וגדל 

ככל שהגל יותר גדול ככה הסיכוי שלו להיות אחרון גדול יותר ממה שהיה בגל הראשון.

אבל רוב האנשים נוהגים לצפות את העתיד לפי העבר.

כלומר דווקא בגלל שאנחנו בגל החמישי רוב האנשים מעריכים שיהיו עוד לפחות 5 גלים קדימה.

אבל זה בדיוק הפוך.. הסיכויים הרבה יותר גדולים שזה  הגל האחרון מאשר שיהיו עוד גלים.

בסוף הגל הראשון שביבי שיחרר את כולם לשתות בירה.
אז אנשים מסביבי אמרו, "וואו היה חודש נוראי איזה מזל שזה נגמר" 
אני עניתי להם "זאת רק ההתחלה הולך להיות הרבה יותר גרוע" , הסתכלו עלי כאילו אני משוגע.
היום אותם אנשים אומרים בייאוש .. "לא רואים איך יוצאים מזה , זה יכול להימשך עוד עשור"
ואני עונה להם , "אנחנו יותר קרובים לסוף הקורונה מאשר להתחלה", מפה זה הולך להיות יותר ויותר קל ומהיר.

ושוב מסתכלים עלי כאילו אני משוגע ולא מחובר למציאות 

עריכה אחרונה על ידי korola
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בוא נקווה שאתה צודק עד הפעם הבאה שאיזה סיני יחליט לאכול עטלף לא מבושל.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

@korolaאת הבדיקות לסימפטומטיים צריך כדי להשתמש נכון בתרופות למניעת הדרדרות. וחשוב לבדוק את החולים הסימפטומטיים שבסיכון גבוה כדי שהתוצאות יהיו מהירות והתרופות יינתנו מוקדם, כשהן יעילות. כך או כך הלוגיסטיקה בעייתית (ברבש דיבר על זה אתמול).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

הממשלה התירה את הרסן ומנהלת (או לא מנהלת) מתווה שמוביל להדבקה המונית. נראה כאילו יפעת שאשא ביטון היא רוה"מ בפועל..

מעכשיו זה איש איש לנפשו. אין יותר אחריות חברתית.

מכיוון שלא הורו על למידה\עבודה מרחוק, אני ממשיך להתנהל כרגיל, מחוסר ברירה. מקווה שהחיסונים ישמרו עלי ועל המשפחה. רכשתי מסיכה רב פעמית, עם רמת הגנה של N95, לשימוש בתחב"צ.

תשתדלו לא להיצטרך להגיע לבתי החולים בחודש הקרוב. לא תקבלו שירות אופטימלי שם..

אל תהייה כמו ספריאל, אתה יותר רציוני מזה.

לממשלה או למדינה בכלליות אין ככ מה לעשות כרגע. בטח בהתחשב בעלות תועלת.

אין איזה מתווה קסם שהם יכולים להציע שהוא לא סגר מלא שימנע את הגל. אין. אתם מחשפים אשליה של פתרון או בטחון אבל זו תהייה אשליה בכל זאת. בדיוק כמו סגירת השמים דה פקטו שהיתה כאן עד עכשיו ולא נתנה שום דבר לכלום, חוץ מאולי עוד קצת זמן לשכנע אנשים להתחסן.

כל העדויות שמצטברות מלמדות שמדובר בוריאנט גם יותר קל וגם גל מהיר יותר (וכן אני יודע. יכול להיות שפה זה יראה אחרת. למרות לא סביר. בדיוק כמו שבגל הראשון לא ראינו פה תמותה כמו באיטליה).

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

אין איזה מתווה קסם שהם יכולים להציע שהוא לא סגר מלא שימנע את הגל.

למה החשיבה הבינארית? זו לא דיכוטומיה של סגר מלא או הדבקה מלאה.

יש הרבה מה לעשות כדי למתן את הגל הזה. אפשר לעבור אותו עם 80% נדבקים או עם 40%.

מעבר ללימודים מהבית בתיכונים. עבודה מהבית במקומות שאפשר. ביטול הופעות המוניות. יש הרבה מה לעשות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, korola כתב:

שיחרור מלא מלא מלא.. ללא שום חובת בדיקות וללא שום חובת בידודים.

בשעה טובה ומוצלחת ! 

ברצוני להודיע כי עברת לצד האפל, עוד מעט תתוייג כמתנגד חיסונים.

עריכה אחרונה על ידי snoop90
פורסם (נערך)

מישהו מבין בתוצאות של בדיקות PCR?

מה למעשה אומר המשפט "הדגימה חיובית בערכים גבוהים מאוד מבחינה קלינית...   יתכן שבעת ביצוע חזרה על הדגימה תקבל תוצאה שלילית"?

האם לא כל דגימה חיובית (ולא חיובית-גבולית לצורך העניין) עלולה לתת תוצאה שלילית במקרה ובודקים אותה שוב?

PCR.thumb.JPG.11fd9cd99f9c0cbc8dc1fb5e3f712512.JPG

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 17 דקות, פינדר כתב:

למה החשיבה הבינארית? זו לא דיכוטומיה של סגר מלא או הדבקה מלאה.

יש הרבה מה לעשות כדי למתן את הגל הזה. אפשר לעבור אותו עם 80% נדבקים או עם 40%.

מעבר ללימודים מהבית בתיכונים. עבודה מהבית במקומות שאפשר. ביטול הופעות המוניות. יש הרבה מה לעשות.

בהייטקס רוב החברות שיוצא לי לשמוע עליהן או מהן חוזרות לfully remote או לא מונועות את זה. וגם אז - בהדבקה כל כך מהירה, ברמה שמדברים על זה שמספיק להיות במעלית עם מישהו חולה כדי לחטוף, זה לא ממש משנה. אנשים עדיין יצאו לעשות קניות, למסעדות, הופעות לא המוניות, ביקורי משפחה, תפילות, אירועים.

מה שהמדינה עושה בגדול זה להגיד ״אין לנו איך לשלוט בזה, ולפי הנתונים שיש עד עכשיו גם לא ברור אם זו עדיין מגפה עם הוריאנט הזה, או שאנחנו מתייחסים אליה ככזו כי אנחנו סופרים כל חולה גם אם אין לו שום סימפטום״. זו האמת. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

החברה שאני עובד בה לא תעבור לעבודה מהבית ללא הנחיה מחייבת של הממשלה.

אני לא יודע איך יסתיים הגל הזה, אבל אני כן חושב שאפשר לתת לאנשים הזדמנות להימנע מהדבקה, גם אם הסיכון הוא "רק" כמה ימים של נזלת וכאב גרון.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה אתה צריך בשביל זה את הממשלה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה לא הבנת במה שכתבתי?

ההנחיה לתיכונים ולשאר בתי הספר היא לימודים כרגיל, נוכחות חובה.

מקומות עבודה שעובדים לפי הספר, לא נותנים לעבוד מהבית ללא הנחיה מפורשת של הממשלה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מסעדות ופאבים זה לגמרי בחירה של אנשים. מי שרוצה מסיבת הדבקה עם כוס בירה שיהיה לו לבריאות.

מקומות עבודה ובתי ספר זה כבר לא נתון לבחירה אישית ודרושה הוראה רשמית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...