Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה google/apple pay לא עובדים בארץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שהבנתי אכן שינו ב4-5 שנים האחרונות את ההתנהגות הדיפולטיבית של הכרטיסים האירופאים.

אני פחות ״באיזור״ בימינו (הייתי טס הרבה במסגרת העבודה הקודמת באחד התפקידים) - אז פחות מעודכן לגבי אירופה. טוב לדעת.

בכ״א - בארה״ב החלוקה היא כמו שציינתי.

אשראי - תמיד עם צ׳יפ - אף פעם עם קוד. (אם תנסה להעביר כרטיס עם צ׳יפ בלי - במסופון שיש בו צ׳יפ - העיסקה אוטומטית תדחה , ולעסקאות אונליין / בלי צ׳יפ - אפשר להגדיר התראות / הגבלות בנפרד)

דביט - תמיד עם קוד.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

רגע, לא הבנתי משהו על עמלות ועל מי גוזר פה מה ומי מבטח, כמה שאלות

רקע לשאלות:

אם אני משתמש בכרטיס בריטי, בחנויות באנגליה, מתחת ל 30 פאונד אני יכול להחליט לקרב את הכרטיס למסוף וזהו, NFC מחייב אותי ושלום, בלי קוד, בלי חתימה בלי כלום (מה שתמיד גרם לי לתהות מדוע לא לקחת מסוף, להיצמד לאנשים בטיוב ולחייב אותם כל אחד ב 15 פאונד בלי שהם ישימו לב, אבל זה נושא אחר)

אם אני רוצה לשלם עם האיפון, אני מיצא את הכרטיס מהאפליקציה של הבנק לתוך הארנק של הטלפון ואז במקום לקרב את הכרטיס למסוף אני מקרב את הטלפון למסוף (וזה מחייב זיהוי ביומטרי של הטלפון, יתרון על הכרטיס), עד עכשיו חשבתי שזה זהה להצמדת הכרטיס למסוף, אין פה התערבות של אפל, זה לא כסף שעובר באיטיונס, אני רואה את הטרנזקציה מידית על הכרטיס שלי מבית העסק, האם יש פה עמלה כל שהיא שאפל גוזרים מזה? מדוע שאפל יהיו אלה שיבטחו את העסקה?

בתאריך 11.9.2020 בשעה 08:41, amosbmw כתב:

כשהייתי בלונדון רציתי לסדר גוגל פיי כדי לשלם לתחב"צ.

אבל זה לא עבד עם הכרטיסי אשראי הישראליים שלי.

מבאס

זה אפילו יותר מסובך מזה, גם אם היה לך אשראי בריטי זה לא היה עובד לך עם הטלפון שלך כי הוא מוגדר "ישראלי"

היתי צריך לשנות כמה וכמה הגדרות עד שהטלפון שלי הסכים לקבל את הכרטיס ולהתחיל לעבוד איתו

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
לפני 1 שעה, DrorZi כתב:

חשבתי שזה זהה להצמדת הכרטיס למסוף, אין פה התערבות של אפל, זה לא כסף שעובר באיטיונס, אני רואה את הטרנזקציה מידית על הכרטיס שלי מבית העסק, האם יש פה עמלה כל שהיא שאפל גוזרים מזה? מדוע שאפל יהיו אלה שיבטחו את העסקה?

ובכן - פה אתה קצת טועה.

בגדול - אפל יוצרים בדרך מספר אשראי (יחודי למכשיר + הכרטיס) וקוד אישור וירטואלי לעיסקה הבודדת. כלומר - הצמדת טרמינל אחר וניסית ״לגנוב״ את העיסקה או את המספר - אין לזה משמעות (היוזר מאשר פר עסקה - קופץ לו על המכשיר)

על זה אפל גובים עמלה בדרך.

בנוסף - כל המידע הזה יושב על השבב המאובטח בנפרד מהמערכת הפעלה והשבב הראשי של המערכת (לכן יש מכשירים שלא תמכו בזה כשזה יצא).

החנות גם לא מקבלת את האשראי שלך או הפרטים שלך (דבר שחנויות פה עושות ״כדי לשלוח קבלות״ , אבל תכלס כדי לאסוף מידע על הקונים) ויש עוד כמה יתרונות פרטיות.

יש מאמר לא רע במקרומורס עם דיי הרבה פרטים:

https://www.macrumors.com/roundup/apple-pay/

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

היום ששילמתי פעם שלישית בתשלום הסלולארי של ישראכרט. זו גם הייתה הפעם השלישית שאמרו לי שאני הלקוח הראשון שעשה את זה אצלם...

קצת מוזר, כי ישראלים בדרך כלל מאמצים טכנולוגיות מהר (בתנאי שהרגולטור לא שם רגליים כמובן).

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...