Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה google/apple pay לא עובדים בארץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשהייתי בלונדון רציתי לסדר גוגל פיי כדי לשלם לתחב"צ.

אבל זה לא עבד עם הכרטיסי אשראי הישראליים שלי.

מבאס

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תראה, חברות האשראי מבטחות אותך נגד הרבה הונאות ותקלות. מן הסתם הרגולציה תדרוש ביטוח דומה גם מאפל, גוגל או כל חברה אחרת שתרצה להכנס לשוק התשלומים. זה בפירוש מגן עליך.

אני לא הייתי רוצה לתת לחברה לא ישראלית גישה לחשבון הבנק שלי, לא רוצה להכנס לסאגה של תביעות בארה"ב אם גונבים ממני כסף דרך חד האמצעים האלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, save כתב:

האם להזמין מסוף emv L2 ניתן להזמין מחו"ל או שבגלל התוכנה חייבים משהו מאושר בארץ

זה לא יעבוד בארץ. חייבים להתקין עליו את התוכנה של שב"א.

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

תראה, חברות האשראי מבטחות אותך נגד הרבה הונאות ותקלות. מן הסתם הרגולציה תדרוש ביטוח דומה גם מאפל, גוגל או כל חברה אחרת שתרצה להכנס לשוק התשלומים. זה בפירוש מגן עליך.

אני לא הייתי רוצה לתת לחברה לא ישראלית גישה לחשבון הבנק שלי, לא רוצה להכנס לסאגה של תביעות בארה"ב אם גונבים ממני כסף דרך חד האמצעים האלה.

א) למה אתה חושב שאין להם? אם לפייפאל יש ביטוח נגד הונאות ותקלות (מניח שכל גם alipay, ושאר הירקות), אז גם להם יש.

יתר מזה, במקרה שלהם אני יותר בטוח שפשוט לא יתעסקו איתך וישלמו במקרה הצורך, מאשר חברה ישראלית שתוציא ממך את הנשמה בגלל שקל וחצי.

ב) אתה משתמש בפייפאל? מזמין מוצרים מעליאקספאס? עשית מנוי בנטפליקס/ספיטיפיי וכו' ?(טוב, במקרה שלך ספציפית לא יודע, אבל הבנת את הכוונה). מזל טוב, נתת לחברה זרה גישה לאשראי שלך. ואם ייגנב דרך זה כסף, אתה תצטרך להיכנס לסאגת תביעות עם חברה זרה (למרות שלא נראה לי, רוב הסיכויים פשוט ישלמו לך וזהו).

פלוס, אם שירותי תשלום של אפל/גוגל ייכנסו באמת לארץ, הם יפתחו נציגות בארץ למטרה זו, או לפחות יקימו מערך שירות עם נציגים דוברי עברית.

ככה שלדעתי אין מה לחשוש מהם. לא יותר מחברות אשראי ישראליות, שעובדות לפי חוש שילינג וחוש ש***טה. אמריקאים לפחות דופקים אותך by the book.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

נכון, הגישה היא לכרטיס האשראי, לא לחשבון הבנק שלי. יחי ההבדל הקטן. 

בכל המקרים שתארת אני מבוטח דרך חברת האשראי. ולזכות החברות האלה לפחות פעמיים קיבלתי התראה על ניסיונות הונאה בכרטיסי אשראי ובמקרה נוסף התקשרו לאשתי לאשר עסקה לגיטימית שהיתה חשודה כהונאה. וגם במקרה של גניבת כ"א התהליך להחזר כספי מלא היה מילוי של טופס או שניים ושליחה בדואל. כקוריוז, לפני הרבה שנים, הייתי מקבל פעם בחודש טלפון מהבנק כדי לאשר את הצ'ק למס הכנסה.

אני מניח שבסופו של דבר כל החברות האלה, אם יחליטו שכדאי להן להכנס לשוק הישראלי, יאלצו ליישר קו עם דרישות הפיקוח על הבנקים או הרשויות המקבילות. וברגע שתהיה להן נציגות ישראלית נושא ההתנהלות המשפטית מול חברות זרות נפתר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל ההבדל הוא שיש בדרך עוד גורם שגובה ממך עמלה.

אצל אפל/גוגל עדיין תצטרך לקשר את החשבון לכ.אשראי מקומי, כמו היום.

במקרה של חיוב השרשרת תהיה אתה > בנק > חברת אשראי > גוגל > מוכר.

לא שונה מהיום בעצם. גם עכשיו אתה יכול לקנות תכנים מחנויות של אפל וגוגל.

לא שונה מהעברת כספים דרך ביט או פייבוקס.

זה לא מחליף את האמצעי תשלום הקיים, רק מתלבש עליו.

הסיבה שזה לא פועל עדיין בארץ, ובמקום זה מציעים לך שירות תשלום קיקיוני של חברת אשראי עצמה היא אותה סיבה שרשמתי מעלה:

"הפרה שלנו ואנחנו חולבים אותה".

בדיוק כמו שאתה לא יכול לראות את כל התכנים שיש בנטפליקס או לא יכול לקנות מוצר בלי שיעבור דרך יבואן ישראלי כזה או אחר*. חייב להיות גורם ישראלי בדרך שיגזור קופון.

במקרה של גוגל, הכסף יוצא מישראל והולך לאמריקה. וזאת בעיה.

* זה הזכיר לי. אני עובד בסניף ישראלי של חברת הייטק אמריקאית.

יש לנו חנות עובדים, שבה אפשר לקנות מוצרים של אותה חברה בהנחה.

אז עזוב שאת המוצר שפותח כולו בארץ ע"י מהנדסים ישראלים, צריך לקנות עדיין דרך יבואן חיצוני. זה אפשר איפשהו להבין, כי הייצור עדיין במזרח הרחוק.

אבל העניין הוא שאותם מוצרים, שאמורים להימכר לעובדי החברה בהנחה משמעותית, אפשר לקנות בksp/אייבורי לא הרבה יותר יקר. ואם הולכים לאמאזון, אז גם יותר זול.

בגלל שיש בדרך יבואן שגוזר קופון. לא יודע אם אפשר לקרוא לזה חזירות, כי די בטוח שגם לאותו יבואן יש עלויות תפעול לשלם, ורגולציות לעמוד בהן.

אבל אותם מוצרים שקונים לצרכים תפעוליים של החברה עצמה כן אפשר לקבל בערוצי הפצה הפנימיים של החברה.

אבל למכור אותם לעובדים ישירות, לשימוש הפרטי של אותם עובדים (שמשלמים במיטב כספם) אי אפשר. כי חייב שזה יעבור דרך יבואן בארץ.

לך תבין.

עד כאן היה הrant שלי (לא מצאתי תרגום הגיונית למילה הזאת עדיין)

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

קיטורים? קוטריי? נדמה לי שהתרגום מספק.

אני מניח שיש עניין של מיסוי. ודרך אגב, אם המעסיק שלך ימכור לך את המוצר מהיבוא שלו תחוייב במס הכנסה על ההפרש בין המחיר ששילמת למחיר השוק של המוצר, כך שבכל מקרה ההפרש יהיה די קטן.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

יש כמה סיבות שזה לא נכנס לארץ.

1. כל העסקים בארץ צריכים להחליף את הציוד שלהם שזה כבד על עסקים קטנים ורשתות צריכות להוציא מיליונים.

2. חברות הסליקה צריכות להוציא הכי הרבה כסף ולהם יש את ההשפעה הכי גדולה על הפקידים

3. במדינות שמשתמשים באפל פיי רוב הטלפונים שנמכרים במדינה הם אייפון, בארץ רוב הטלפונים שנמכרים הם סינים בלי NFC

4. אפל צריכים להפעיל כאילו בנק בארץ בשביל להפעיל את זה בארץ וכנראה הם לא ממהרים להיכנס לפה.

באנגליה משתמשים בכרטייס אשראי רק עם NFC כבר איזה 10 שנים.

בארה"ב שרצו להכניס את זה לפני כמה שנים, רצו להקל על הציבור ולא צריך להכניס פין לפחות בסכום מסויים אז הכרטיסים החדשים פחות מאובטחים מהישנים.

והכי חשוב שאתם לא מבינים שאתם גרים במדינה קטנה וענייה שאף אחד לא סופר אותנו

אייל

פורסם

מסופון חכם אלחוטי , נניח כמו זה שבדואר , מוצע לעסקים במחיר של ₪1200 . המדינה נותנת השתתפות בקניה עד 80% שזה נשמע יפה אבל עדיין גזל . מכשיר ישן שרק קורא פסים בכרטיס אשראי עלה כ 20$ בעלי .
אז אל תגיד שהמדינה לא עושה כלום.

פורסם

מסכנים העסקים אצלנו. העסקים בעולם לא היו צריכים לבצע את השינוי? כרגיל, יש זמן להתארגנות, אבל כולם מושכים עד הדדליין ואז בוכים.

פורסם
לפני 10 שעות, LotusElise כתב:

יש כמה סיבות שזה לא נכנס לארץ.

1. כל העסקים בארץ צריכים להחליף את הציוד שלהם שזה כבד על עסקים קטנים ורשתות צריכות להוציא מיליונים.

2. חברות הסליקה צריכות להוציא הכי הרבה כסף ולהם יש את ההשפעה הכי גדולה על הפקידים

3. במדינות שמשתמשים באפל פיי רוב הטלפונים שנמכרים במדינה הם אייפון, בארץ רוב הטלפונים שנמכרים הם סינים בלי NFC

4. אפל צריכים להפעיל כאילו בנק בארץ בשביל להפעיל את זה בארץ וכנראה הם לא ממהרים להיכנס לפה.

באנגליה משתמשים בכרטייס אשראי רק עם NFC כבר איזה 10 שנים.

בארה"ב שרצו להכניס את זה לפני כמה שנים, רצו להקל על הציבור ולא צריך להכניס פין לפחות בסכום מסויים אז הכרטיסים החדשים פחות מאובטחים מהישנים.

והכי חשוב שאתם לא מבינים שאתם גרים במדינה קטנה וענייה שאף אחד לא סופר אותנו

באמת יש רק מסופונים ישנים בלי touchless בכל הארץ?

בארהב זה פועל בכמעט כל עסק שתתקל בו.

למעמשה אני לא זוכר שנכנסתי לעסק שלא היה לו כבר שנים (כולל חורים ומכולות קטנות)

כרטיסים עם nfc גם קיימים פה שנים. אבל זה אף פעם לא תפס.

לגבי קוד - החלק הזה זה קשקוש.

בארהב אף פעם לא הכניסו כרטיסים עם קוד.

רק דביט קארד הם עם קוד. לא קרדיט.

אם אתה מתעקש - חלק מהחברות יתנו לך להוסיף קוד (עבור כרטיסים בינלאומיים אם אתה מתעקש)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

גם בארץ יש הרבה מאד מסופונים כאלה - אבל השירות לא מופעל. כבר קרה שהכנסתי את הכרטיס לחריץ של ה-EMV והתברר כי המסופון פועל רק באמצעות קורא הפס המגנטי שבצד.

אני לא מבין את ההערה שלך לגבי הקוד - האם לא נדרש PIN בכל עסקה מעל סכום מסויים?

פורסם

לדעתי זה שדורשים להכניס קוד זה טוב - במקרה של קניה אימפולסיבית יש לך אקסטרה זמן להתחרט

מן הסתם זה פחות נוח למוכר עצמו (כן, יש לך 14 יום להחזיר את המוצר, אבל זאת טרחה נוספת)

פורסם
לפני 9 שעות, sperial כתב:

אני לא מבין את ההערה שלך לגבי הקוד - האם לא נדרש PIN בכל עסקה מעל סכום מסויים?

לא

Nope

no

מספיק ברור?

כרטיסים ישראליים / אירופאים מבקשים קוד גם על 2 דולר במכולת.

עם הכרטיס האמריקאי שילמתי 5 אלף דולר על חלק מהרכב שקנייתי עם חתימה.

יש להם מערכת התראות אם העיסקה מוזרה (ולא מפחדים לדחות עיסקאות ולדרוש אישור ולהעביר אותן שוב)

כמו שהסברתי - דביט קארד (תחשוב כספומט שאתה יכול לחייב בבתי עסק ויורד מיידית מהחשבון) מגיעים עם קוד.

אשראי לא מגיעים בכלל עם קוד. תצטרך להתקשר לבקש לקבוע קוד אם אתה בכלל רוצה ולהגדיר איל ישתמשו בו.

בדביט ככלל אצבע עדיף לא להשתמש אונליין - והם יעבירו עסקאות קטנות בלי קוד אונליין.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

כרטיסים ישראליים / אירופאים מבקשים קוד גם על 2 דולר במכולת

תלוי בהגדרות הכרטיס. הכרטיס האירופאי שלי מאפשר עד 50 יורו ללא קוד לקנייה אחת, בהגבלה של עד 100 יורו ליום בסך הכל לכל הקניות.

אפשר לשלוט בהגדרות באתר של כרטיס האשראי.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...