Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האם אפשר לדעת מה מצב הבלמים על ידי הרמה על הליפט בלבד? או שצריך לפרק בשביל לראות?

חזרתי ממש עכשיו מטיפול 120 אלף(הונדה סיוויק האצבק 2011) וביקשתי שיבדוק לי גם בלמים כי בלם ימני חורק, כשהרים על הליפט טען שאפשר לראות שהרפידה במצב מצויין וגם הצלחות, כשניסיתי להסתכל לא הצלחתי לראות כלום ולמרות שביקשתי הוא כאילו ניסה להוריד אותי מלנסות להחליף (כמו שהוא אמר 'אני מבחינתי לקחת לך על זה כסף, זאת העבודה שלי, אבל אני אומר לך דוגרי שהבלמים במצב טוב').

האם אפשר לסמוך על המילה שלו או שעבדו עליי ? 

עריכה אחרונה על ידי maor23
פורסם

אין עם זה בעיה, השאלה אם באמת אפשר לראות שהכל תקין גם ללא פירוק הגלגלים? 

סתם לצורך הדוגמה, אני עם הונדה סיוויק האצבק 2011 וחבר שלי עם הונדה סיוויק 2005,שנינו היינו שם בטיפול. אצלו פירקו גלגלים ואמרו שצריך להחליף, אצלי כלום. השאלה אם זה הגיוני שאפשר לראות מתחת לרכב בלי פירוק? 

פורסם

תפחד מאלה שאומרים לך להחליף, לא להיפך. לצערי ולמרות שאני מבין בתיקונים

החליפו אצלי את הבלמים האחוריים בלי שיכולתי לבדוק אותם, כי במוסכים מרכזיים לא ניתן להסתובב במוסך.

רק בדיעבד הצטערתי שלא אמרתי להם, נחליף עוד כמה חודשים. ניסו להחליף גם את הצמיגים הקדמיים, אמרתי לא. 

פורסם

@עמית100 אז למה אצלו כן פירקו גלגלים ואצלי לא? אם הוא כזה מיומן?

אני כשבועיים לפני נסיעה לאילת, אני צריך שהבלמים שלי יעבדו קומפלט

@yogev20 אבל פה בדיוק הבעיה, אצלך אסור להסתובב אצלי היה מותר, עברתי איתו על הכל ובלי לפרק פשוט טען שלא צריך. אחריי חבר שלי עלה ואצלו פירקו, אז למה בעצם? 

פורסם

יש חלונית ביקורת דרכה ניתן לראות את עובי הרפידות בלי שמפרקים גלגלים.
צלחות באמת צריך למדוד, אבל לפי הקנט אפשר בערך לדעת. בכל מקרה, אם הרפידות במצב טוב ואין רעידות בבלימה, לא נוגעים בצלחות עד לשחיקת הרפידות.

תקרא כאן:

https://carsforum.co.il/topic/587074-%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%95%D7%99%D7%96%D7%95%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%99-%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9C%D7%9D-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%AA-%D7%91%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%A8/

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

@vladclar לא יודע, זה לא עוזר לי כי לפי איך שאני ראיתי זה לא היה דומה לתמונה.

הוא אמר לי לבוא ולהסתכל, הסתכלתי ברווח שבין הגלגל לפלסטיקה למטה, שם הוא סימן לי משהו שנראה כמו רפידה ואמר שהכל במצב תקין. 

אני לא באמת ידעתי אם אני רואה רפידה או רואה חרטוט של איש מקצוע, וקצת (קצת הרבה) מוזר לי שלא בוצעה בדיקה כמו שצריך ואני ממש חושש מזה עכשיו. 

פורסם

אתה יודע היכן הבעיה, שאתה לא מאמין למוסך שבו אתה מתקן את הרכב.

כפי שנאמר לך הכל תקין ואפשר לראות גם בלי לפרק, עשו את זה אצלי כמה וכמה פעמים.

אתה עדיין בספק, קבל חוות דעת נוספת לשקט נפשי במוסך אחר. (אגב, ככה אני נוהג שאני בספק בכל תחום)

פורסם

התרגלנו שדופקים אותנו כל הזמן במוסכים.

וכשפתאום נופלים על מכונאי ישר,כבר יש ספקות ולא מאמינים.

תפרסם את שמו שנגיע אליו.

פורסם

לפעמים יותר מדי יושר גם לא טוב, כפי שחוויתי בעבר אצל מכונאי ישר כמו פלס שלא היה מוכן בשום מצב

להחליף לי חלק מסוים, למרות שידעתי ששם הבעיה. בסוף שילמתי כפול. (גם אצלו שעשה חצי עבודה מהתעקשות לא לקחת לי כסף, ובסוף עבודה מלאה מחדש, שפתרה את הבעיה כפי ששיערתי)

אבל לא כועס עליו כי הוא זן נדיר בתחום. 

פורסם

לא אשקר, הרגעתם אותי אבל עדיין מתקשה להבין את זה שאצלי הוא לא פתח לבדוק ואצל חבר שלי שמיד אחריי התחיל את הטיפול ישר פירקו לבדוק. 🤷🏽‍♂️

פורסם

יש מכוניות שבהן ניתן להציץ בחלונית הבדיקה שבקליפר גם כשהגלגל עדיין מורכב, ויש כאלה שלא רואים וחובה לפרק גלגל.
אל תחפש בעיות איפה שלא נראה שיש, המכונאי שלך נשמע הגון.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...