Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

כיף לחזור לפורום הזה אחרי תקופה ארוכה (תודה פבל).

אז קצת עלי (34) נשוי + 2 ילדים קטנים שנתיים וחצי וחמש וחצי גרים כרגע ברמת גן במרום נווה.

מחפשים את המקום הבא שלנו.

הדרישות:

- בית פרטי 

- חיי קהילה (צופים וכל דבר נוסף שמחבר)

- חינוך טוב (בית ספר + גן)

- קרוב למרכז (עובדים ליד קניון איילון)

המקומות שאהבנו עד עכשיו: 

- רמת אפעל

- קרינצקי 

- רמת חן (חצי חצי)

- סביון (מדהימה ביופיה אבל קצת רחוקה ולא מבינים כל כך את סוג האוכלוסיה)

אשמח לשמוע על מקומות נוספים שאנחנו לא מכירים

תקציב יחסית פתוח, אשמח גם לשמוע עם שיקולים נוספים שאולי לא נרשמו פה.

תודה רבה

ליאור

פורסם

לא מכיר את האיזור. אבל המונח "תקציב פתוח" נראה לי פתוח מדי. נסה לחשוב על טווח סביר מבחינתך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא חושב שתמצא פה המון משתמשים שהתקציב שלהם בכלל מתקרב לאזור (כולל אותי).

מה זה "בית ספר ברמה" בעיניך? כי זו שאלה מאוד מורכבת, שיש לה כמה תשובות שונות לגמרי.

אישית, שכונות "יוקרה" עושות לי אלרגיה, ואחרי ניסיון קצר עם ילדים משכונה כזו (פארק צמרת), הייתי ממליץ לך להתרחק כמו מאש מאזורים כאלו. אבל זה מאוד אישי, יש כאלו שיגדירו בדיוק את זה כ"איכותי", אז כדאי לפרט.

בת"א יש לך בתים פרטיים (יקרים, מאוד) בתל ברוך, אפקה וצהלה, אני לא מכיר את החינוך שם, מניח שהוא סביר.

אם אתה מחפש משהו קצת יותר מרכזי, יש לך אזור מאוד מצומצם של בתים פרטיים (די צפופים) ממזרח לאיכילוב, בין הנרייטה סולד לדפנה. להבנתי משם אתה מגיע לבי"ס היובל, שלפחות לפי מדל"ן הוא לא יותר מסביר, אבל אני לא מכיר אותו אישית. האזור עצמו סביר לגמרי לטעמי (כלומר, יקר אבל לא יוקרתי מהסוג של פארק צמרת).

למי שהחינוך התל-אביבי לא אליטיסטי מספיק עבורו, וממש לא אוהב את הילדים שלו, תמיד יש בתי ספר פרטיים (כשהשיא הוא כנראה ביה"ס האמריקאי באבן יהודה).

באופן כללי, אין דבר כזה ב"ס "מעולה" ובי"ס "גרוע". חלק מאוד גדול מהחוויה תלוי במחנכת ובחברים לכיתה שאותם אתה לא יכול לבחור. גם בבי"ס טוב אתה יכול ליפול על מחנכת פחות מוצלחת או על ילדים בעייתיים, ובשכונות יוקרה אמיתיות ילדים בעייתיים זה כמעט מאסט.

• אהבתי 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 15 דקות, pooh-bear כתב:

אני לא חושב שתמצא פה המון משתמשים שהתקציב שלהם בכלל מתקרב לאזור (כולל אותי).

מה זה "בית ספר ברמה" בעיניך? כי זו שאלה מאוד מורכבת, שיש לה כמה תשובות שונות לגמרי.

אישית, שכונות "יוקרה" עושות לי אלרגיה, ואחרי ניסיון קצר עם ילדים משכונה כזו (פארק צמרת), הייתי ממליץ לך להתרחק כמו מאש מאזורים כאלו. אבל זה מאוד אישי, יש כאלו שיגדירו בדיוק את זה כ"איכותי", אז כדאי לפרט.

בת"א יש לך בתים פרטיים (יקרים, מאוד) בתל ברוך, אפקה וצהלה, אני לא מכיר את החינוך שם, מניח שהוא סביר.

אם אתה מחפש משהו קצת יותר מרכזי, יש לך אזור מאוד מצומצם של בתים פרטיים (די צפופים) ממזרח לאיכילוב, בין הנרייטה סולד לדפנה. להבנתי משם אתה מגיע לבי"ס היובל, שלפחות לפי מדל"ן הוא לא יותר מסביר, אבל אני לא מכיר אותו אישית. האזור עצמו סביר לגמרי לטעמי (כלומר, יקר אבל לא יוקרתי מהסוג של פארק צמרת).

למי שהחינוך התל-אביבי לא אליטיסטי מספיק עבורו, וממש לא אוהב את הילדים שלו, תמיד יש בתי ספר פרטיים (כשהשיא הוא כנראה ביה"ס האמריקאי באבן יהודה).

באופן כללי, אין דבר כזה ב"ס "מעולה" ובי"ס "גרוע". חלק מאוד גדול מהחוויה תלוי במחנכת ובחברים לכיתה שאותם אתה לא יכול לבחור. גם בבי"ס טוב אתה יכול ליפול על מחנכת פחות מוצלחת או על ילדים בעייתיים, ובשכונות יוקרה אמיתיות ילדים בעייתיים זה כמעט מאסט.

יש לי מספר חברים עם ילדים שלמדו/לומדים בבי"ס היובל. אישית לא הייתי שולח לשם את ילדי, ורוב חברי באמת העבירו את הילדים לבתי"ס אחרים כמו האנתרופוסופי. שלא לדבר על כך שהבתים הפרטיים ברחוב דפנה יעלו הרבה מאוד (אם בכלל יש כאלו להשכרה).

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

אני לא ראיתי שפות"ש דיבר על שכירות...

בית פרטי במרכז עולה המון, אין דרך לעקוף את זה. בטח במקום מרכזי יחסית בת"א.

אני מסכים איתך

פורסם

תודה לכולם,

ההמלצות: ארלוזורוב בגבעתיים, תל ברוך, אפקה והצהלה אני אבדוק את האזורים האלה.

ממש לא מחפש שכונות יוקרה כמו פארק צמרת, מחפש שכונה עם בתי קרקע וחינוך טוב (מסכים שכל אחד והחוויה שלו) ואוכלוסיה נעימה.

אשמח לעוד המלצות לשכונות כאלה באזור המרכז לצערי כמעט ואין, אנחנו מאוד אוהבים את רמת אפעל אבל אני לא מרגיש בנוח לקנות במחירים שהם מוכרים בית שצד אחד יש את כביש 4 וצד שני יש את תל השומר.

יש פה מישהו שגר בסביון? אחרי ביקור שם המקום נראה מדהים אבל לא באמת הצלחנו להבין את האוכלוסיה שם, האם יש שם קהילה כמו צופים וכד... אשמח לקצת עזר 

בעקרון אנחנו עובדים ברמת גן וכרגע לא ניתן להעביר את המיקום אנחנו מחפשים לעבור לבית קרקע וממש לא רוצים לנסוע כל יום שעה לכל כיוון.

תודה

ל

פורסם

שיכון ותיקים ברמת גן.

יש לך שם את כל מה שאתה רוצה רק שצריך לבדוק לגבי בית ספר יסודי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בסביון יש צופים. מניסיון בלנדוור בשישי תראה המון ילדים נאספים ע״י ההורים. או כאלה שמגיעים בrzr. תקציב פתוח מה הכוונה? בסביון בית נורמלי יעלה סביבות 10, בצהלה 15 ו30 במקומות מסוימים בתל אביב. לכן תקציב פתוח זה קצת ערטילאי. אלא אם כן מבחינתך 10 ו30 זה היינו הך. 

בכל אופן אם אתה רוצה חיי קהילה לך למושב / לקיבוץ. יש המון אוכלוסיה זבל במקומות כמו סביון, צמרת, צהלה וכו׳. (לא כולם, אבל הרבה). לרוב במושבים (במיוחד אלו היו שם לפני שנהיו מגורי יוקרה) תמצא אוכלוסיה איכותית יותר. 

אנשים לוקחים כסף כמדד לאיכות וזו טעות. לרוב זה מנוגד. איש זבל הוא איש זבל. איש זבל שעשה כסף הוא איש זבל שחושב שמגיע לו הכול והוא הופך למגה איש זבל. 

והדבר האחרון שאתה רוצה שהילדים שלך יסתובבו בקרבתו זה ילדים עשירים שאין להם מה לעשות בחיים, והם מרגישים שכולם חייבים להם משהו, משם ההתדרדרות לסמים, פשיעה, והתנהגות מסוכנת קצרה מאוד. (הכרתי לא מעט כאלו בחיי). 

פורסם (נערך)

שרשור משעשע של רמזים והליכה סחור סחור שלא יבייש תחילה של ספר מסתורין. 

פותח השרשור רומז מספר פעמים שהתקציב "פתוח" ומפלפל ב"בדקנו בסביון", כשכולם יודעים שבית (צנוע) גמור ומשופץ/חדש שם עובר בקלות את התשעה מליון- ואז מתלונן שרמת אפעל יקר. 

המשיבים משתוקקים לדעת מה הוא אותו תקציב מסתורי של זה שעזב את הפורום וחזר עם תקציב "פותח", אך לא שואלים. הם כן מנסים לבדוק את חום המים על ידי ציון שמות של שכונות יוקרה בתל אביב. 

וברצינות, מה בכלל השאלה ? אם התקציב כזה  פתוח, למצוא את המקום אינה הבעיה ולא נראה לי שפה זה מקום לקבל על כך המלצות. 

הרצליה פיתוח, הרצליה ב, כפר שמריהו, ארסוף, צהלה, כוכב הצפון, הרחובות הסובבים את כיכר המדינה. 

תקציב פתוח, רק תבחר (רק שים לב שזה קצת יותר יקר מרמת אפעל).

אגב, התקציב גדל מה4-5 מליון שציינת לפני כשנתיים? גם אם הוא הכפיל את עצמו זה ממש לא תקציב "פתוח", כשמדובר בבית פרטי במקומות המדוברים זה תקציב "סביר" לכל היותר.

עריכה אחרונה על ידי david brown
  • מעניין 1
פורסם

למי אכפת מה התקציב? למה זה מעניין?

אם אתה חושב שהרצליה פיתוח, כפר שמריהו או ארסוף הם מקום טוב לגדל ילדים, שיהיה לך בהצלחה. בלי רמזים, הם לא, ממש לא. וחוץ מזה, הם מספיק רחוקים מקניון איילון, שזה היה אחד הקריטריונים של פות"ש.

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 12 דקות, pooh-bear כתב:

למי אכפת מה התקציב? למה זה מעניין?

אם אתה חושב שהרצליה פיתוח, כפר שמריהו או ארסוף הם מקום טוב לגדל ילדים, שיהיה לך בהצלחה. בלי רמזים, הם לא, ממש לא. וחוץ מזה, הם מספיק רחוקים מקניון איילון, שזה היה אחד הקריטריונים של פות"ש.

תודה! 

תקציב פתוח (במקומות שיש בתים ב30 יש גם בתים ב20 וגם ב10וגם ב7) אז הסכום פה פחות משחק תפקיד.

כמו שאמרתי מקום שקרוב לקניון איילון (30-40ד נסיעה לכיוון מקסימום) אשמח להמלצה לשכונות טובות לגידול ילדים ואם יש מושבים בטווח הנסיעה שציינתי אשמח מאוד לשמות שלהם.

אם מישהו מכיר מתווך שעובד באזור המרכז ולא רק בשכונות ספציפיות אשמח להמלצה, עד עכשיו כל המתווכים שאני מדבר איתם עוסקים בכמה שכונות ספציפיות.

תודה

ליאור

פורסם

תבדוק את רמת השרון. אחלה עיר/עיירה. שכונות עם בתים צמודי קרקע. פרט למורשה, רוב השכונות האחרות טובות עד מצוינות, עם הצע נרחב של בתים צמודי קרקע.

פורסם

מניסיוני הדל עם אנשים שיש להם "תקציב פתוח" הוא שהם לוקחים מישהו נותנים לו סכום כסף יפה והוא עושה את כל עבודה הרקע כולל זמני פקקים, סיקור אוכלוסיה, ושאר הפרמטרים שפות"ש מחפש ועד כמה קיבל הבן של שכן במבחן במתמטיקה בכיתה ג' בשנה שעברה.. 

• תוכן חדש...