Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Lamdan2 כתב:

עוד שאלה שעלתה לי בראש

האם זה משנה באיזה הילוך מוחנה הרכב? (ר' \ 1)

לצורך העניין, האם התוצאה תהיה זהה כשהרכב מוחנה כלפי מטה כשהוא על הילוך רוורס וגם במקרה שהוא יהיה על הילוך ראשון? שואל גם כלפי מעלה אותה שאלה .. 

ההשערה שלי שהרכב לא יזוז, אבל רוצה לוודא.

תודה

למי מה שקראתי והבנתי ממקורות שונים אין תשובה ממשית לשאלה הזו.

מה שהכי משנה זה שהרכב יהיה בהילוך הכי נמוך שהוא יכול להיות - כלומר הילוך ראשון או רוורס.

מדוע?

כאשר הרכב בהילוך (ובלם היד לא מופעל), כדי שהרכב יתחיל בתנועה על הגלגלים לסובב בעצמם את המנוע ולדחוס לבדם את האוויר, זוהי בעצמה פעולה שדורשת כוח רב. בדר"כ בשיפועים קלים אין לגלגלים מספיק "כוח" כדי לדחוס את האוויר ולסובב את המנוע ולכן הרכב יישאר במקום.

הכי חשוב שהרכב יהיה בהילוך ראשון או רוורס (יותר רלוונטי לתיבה ידנית ולא רובוטית), ולא בהילוך גבוה , עקב שיקולי יתרון מכני. אנסה להסביר בדוגמה פשוטה (מספרים שרירותיים לחלוטין):

בהילוך ראשון בשביל סיבוב אחד של הגלגלים המנוע צריך להסתובב 10 פעמים,

לעומת זאת בהילוך גבוה כמו הילוך שישי בשביל סיבוב אחד של גלגלים המנוע צריך להסתובב רק 2 פעמים.

כלומר בהילוך נמוך הגלגלים צריכים לסובב את המנוע הרבה יותר פעמים כדי להצליח להתגלגל בעצמם, משמע יותר קשה לרכב להתקדם קדימה.

לשאלה האם לחנות ברוורס/ראשון בעלייה/ירידה יש שני צדדים:

מצד אחד, ברוב המקורות, בין היתר ספרי רכב ומה שלימדו אותי בשיעורי הנהיגה, צריך לחנות בהילוך הנגדי לכיוון שהרכב עלול להתקדם.

כלומר שחונים בעלייה לשים ראשון ושחונים בירידה לשים ברוורס.

מצד שני, יש הטוענים את ההפך המוחלט - אם נחנה כפי שכתבתי והרכב משום מה יתקדם בכיוון המנוגד להילוך - המנוע יסתובב בכיוון ההפוך וזה יכול לגרום נזק גדול לרכיבי המנוע.

לכן אני מפנה את השאלה למומחי הפורום, האם באמת יכול להיווצר נזק למנוע אם הוא נאלץ להסתובב בכיוון ההפוך?

(רכב חונה בהילוך ראשון בשיפוע תלול ומדרדר אחורה)

ואם זה המקרה אז אולי באמת כדאי לחנות בעלייה ברוורס ובירידה בהילוך ראשון?

• מעניין 1

• תוכן חדש...