Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קצין בטיחות בתעבורה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

שאלה לי למנוסים מביניכם בנושא,

אני בן 23,

עובד כ-שנה וחצי בחברת ליסינג, כשישה חודשים כעוזר קצין רכב בחברה גדולה + אחראי על צי הרכבים שלהם (כ-40 רכבים).

אני לומד הנדסאי מכונות - רכב, שנה א', סמסטר ב',

כרגע, עקב המצב, יש עיכובים בלימודים, שעברו להיות בעזרת ה-Zoom ומאוד מקשים את הלימוד, אך לא זאת הבעיה.

אני לומד במסגרת ערב - כך, שאני אמור ללמוד את ההנדסאי כ-3 שנים, לאחר מכן, לעבור מבחן התאמה במכון אדם מילא ורק לאחר מכן, לעשות קציני רכב,

בפועל, מצטבר ככמעט 6 שנים, במקרה ולא אצטרך לחכות שנה, אז בערך כ-6 ל-7 שנות לימודים.

אין שום מידע שאני מקבל ממשרד הרישוי או מהמכללה, המכללה אומרים לי לפנות למשרד הרישוי עם הידע שלי + המלצות,

משרד הרישוי כרגע לא עובדים אבל מחלקת קציני רכב אכן מדברים איתי ולא נותנים תשובות, אם יש באפשרותי להגיש טפסים + המלצות, גם אם, אני לא עוזר קצין רכב כ-3 שנים.

מניסיונכם, מה כדאי לעשות?

אני מאוד אוהב את תחום קציני הרכב בתעבורה, ממש מושך אותי ואני נהנה לעבוד צמוד לקצין רכב ביום יום וזה מאוד מסקרן אותי (מה גם שאני מוסיף הרבה ידע טכנולוגי לתחום),

אך מנגד, לימודים של הנדסאי מכונות (דיפלומה) רכב, עם המון סיכונים וזמן, יכולים להשאיר אותי עם הנדסאי ביד ובלי החלום, או, להתחיל את החיים מאוד מאוחר.

המלצותכם בנושא?

תודה.

פורסם

אני עשיתי את הדרך שלך אבל עם עבודה במוסכים(איש דיאגנוסטיקה ומנהל עבודה) והוצאת תעודה לניהול מוסך.

כיום משמש כקצין בטיחות בתעבורה כ 8 שנים.

אם המטרה שלך היא להיות קצין בטיחות בתעבורה, דלג על ההנדסאי רכב. לא יתרום לך כקצין בטיחות בתעבורה (למרות שזה נראה טוב בקורות חיים).

היום לא חייבים סוג 2 במכונאות ללימודי קציני בטיחות אז זה די מייתר את ההנדסאי למי שלומד קציני בטיחות.

פורסם
לפני 18 דקות, asix כתב:

אני עשיתי את הדרך שלך אבל עם עבודה במוסכים(איש דיאגנוסטיקה ומנהל עבודה) והוצאת תעודה לניהול מוסך.

כיום משמש כקצין בטיחות בתעבורה כ 8 שנים.

אם המטרה שלך היא להיות קצין בטיחות בתעבורה, דלג על ההנדסאי רכב. לא יתרום לך כקצין בטיחות בתעבורה (למרות שזה נראה טוב בקורות חיים).

היום לא חייבים סוג 2 במכונאות ללימודי קציני בטיחות אז זה די מייתר את ההנדסאי למי שלומד קציני בטיחות.

היי Asix,

תודה רבה על התשובה, כיף לשמוע את זה מקצין רכב,

אז מה הדרך המומלצת?

אני עובד כעוזר קצין רכב ואחראי צי כ-שישה חודשים.

(עובד בחברת הליסינג שנה ושש בכללי).

פורסם

כשאני למדתי הנדסאי רכב מה שעניין אותי זה לתקן ולאבחן תקלות ברכבים. עולם הקצין בטיחות לא קרץ לי כלל ( אני דור שני לקציני בטיחות). זאת הסיבה שעבדתי במוסכים והוצאתי הסמכה לניהול מוסך.

בשלב מסויים נשחקתי מהמקצוע ועשיתי את ההסבה לקצין בטיחות בתעבורה.

בגדול, עולם המוסכים היה הרבה יותר מאתגר, מספק ומעניין.
אם אתה לא מתכוון לעבוד במוסך אתה מבזבז את הזמן שלך בלימודי הנדסאי. לימודי הנדסאי מקצרים את הזמן להסמכת אוטוטק ( הסמכה לניהול מוסך).

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

אז מה כדאי לי לעשות?

כרגע להמשיך בעבודתי עד שאצבור ניסיון וותק?

או שיש דרך כל שהיא אחרת שאוכל להשתלב בקציני הבטיחות,

שוב, הסיבה היחידה שאני עושה הנדסאי, זה על מנת לכנס לקציני בטיחות בתעבורה, שזאת המטרה שלי.

פורסם

תמשיך עוד בתפקיד שלך ואז תיגש למיונים של קציני בטיחות.
בכל מקרה אתה לא תסיים בתקופה של פחות מ 5 שנים לדעתי. הלימודים הם ברוטו כ 3 - 3.5 שנים ועוד כל ההתעסקות לפני והמכינה לסוג 2 ( כי אין לך מכונאות סוג 2).

סדר גודל 5 שנים מרגע ההתחלה ועד הסיום.
אם תסיים הנדסאי הוא יחסוך לך את המכינה של סוג 2.

*הערה - אני יודע שכל הלימודים לקצין בטיחות הולכים להשתנות ולהתקצר משמעותית. אולי עדיף לחכות לשנוי ובזמן הזה ללמוד הנדסאי רכב ולפתוח לעצמך עוד דלת.*

פורסם (נערך)

האם התפקיד שלי, יכול להספיק לכניסה בעוד נגיד כשנתיים?

במידה וכן, אני אכן מבזבז זמן וכסף, על משהו שלא אעשה בו שימוש (הנדסאי), כי מנהל מוסך זה לא המטרה שלי, פחות התחום שאני רוצה.

עריכה אחרונה על ידי ozal5
פורסם

לדעתי זה יכול להספיק, תצטרך את ההמלצה של הקצין בטיחות שאתה עובד איתו.
בנוסף, צריך לעבור את מבחני אדם-מילא.
לא כולם עוברים למרות שהורידו את הרף מהתקופה שאני עשיתי.

תכין לך תוכנית ב' במידה ולא מסתדר. מכיר אנשים שלא עברו את אדם - מילא ואחרי זה הלכו לאיבוד ( כי רק את זה הם רצו) ואחרי זה לא מצאו כיוון אחר אבל זה כבר תלוי בבן - אדם.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
תמשיך עוד בתפקיד שלך ואז תיגש למיונים של קציני בטיחות.
בכל מקרה אתה לא תסיים בתקופה של פחות מ 5 שנים לדעתי. הלימודים הם ברוטו כ 3 - 3.5 שנים ועוד כל ההתעסקות לפני והמכינה לסוג 2 ( כי אין לך מכונאות סוג 2).

סדר גודל 5 שנים מרגע ההתחלה ועד הסיום.
אם תסיים הנדסאי הוא יחסוך לך את המכינה של סוג 2.

*הערה - אני יודע שכל הלימודים לקצין בטיחות הולכים להשתנות ולהתקצר משמעותית. אולי עדיף לחכות לשנוי ובזמן הזה ללמוד הנדסאי רכב ולפתוח לעצמך עוד דלת.*

אשמח לשמוע עוד פרטים אם יש לך על השינוי.
אני עובד בתחום הרכב כבר תקופה די ארוכה,אומנם בתחום המכירות אבל אוהב את התחום.
רוצה לעשות קורס קציני בטיחות בתעבורה אבל ראיתי שדורשים מינימום מכונאי סוג 1,הבנתי שאין קורס כזה כבר , מלבד הנדסאי רכב ,איך עוד אפשר להגיע לדרישות מינימום לקבלה לקורס?

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לגבי השינוי, אפשר להתעדכן במכללות שמלמדות את הקורס. הקורס במתכונתו היה כ 700 שעות והיה מעל שנתיים.
אתה יכול לפנות למכללת המסלול הנכון או עתיד המלמדות את הקורס ולשאול האם נעשה שנוי כלשהוא בקורס.
לגבי מכונאי סוג 1, ישנה מכינה לסוג 2 לתלמידי קציני בטיחות שאין להם מכונאות.
לא יודע מה העלות שלו ומשך הקורס מכיוון שהייתי פטור מכל נושא המכונאות בגלל ההסמכה לניהול מוסך.

פורסם

כאן יש פרטים, נראה שזה מעודכן ודווקא אתה בתפקיד הנכון כרגע.

לפני חצי שנה כשבדקתי את תנאי הקבלה, אני זוכר שאחד מהם היה הנדסאי רכב.

מבין את ההיגיון למה להוריד את התנאי הזה(אנשים שלומדים הנדסאי לא תמיד באים מתחום המוסכים ומשנה הבאה תוכנית הלימודים של הנדסאי משתנה מקצה לקצה) אבל לפחות תרחיבו אותו לכאלה שכן עובדים במוסך או משהו אחר לפחות שהנדסאי יוכל להתקבל.

פורסם

מעולם לא היה תנאי של הנדסאי רכב ללימודי קצין בטיחות בתעבורה.
זה בוודאות. ההפך, בשנים האחרונות הם רק מקלים עוד ועוד את תנאי הקבלה.

פורסם (נערך)

כבר אין תיעוד באתרים של המכללות אז מצאתי רק את זה

https://www.mhh.co.il/קורסים-מקצועיים-לרכב/קורס-קציני-בטיחות-בתעבורה/

בוודאות אני זוכר שאצל כל מכללה שבדקתי חלק מהתנאים היו הנדסאי רכב עם אפשרות המרה לסוג 2.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
פורסם

מכונאי סוג 2 אתה צודק. עד לפני כמה שנים זה אכן היה תנאי קבלה. המקביל של מכונאי סוג 2 היה הנדסאי רכב. כלומר הנדסאי רכב שסיים את הלימודים היה ממיר את התעודה למכונאי סוג 2.
אבל הדרישת חובה הייתה מכונאי סוג 2 ולא הנדסאי.

• תוכן חדש...