Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם חדש בפורום
טוסון 2006 2.7.
 שעון חום עומד על קו מתחת לחצי והמאוורר נכנס לעבודה בערך ב 94 מעלות (לפי אפליקציה) ומוריד אותה עד כ 90 אבל לא מפסיק לעבוד.

כשנותנים קצת גז הטמ"פ יורדת עוד קצת והוא עוצר בערך ב 86 מעלות.

בסרק זה לא קורה.
בכל מקרה חיכיתי כמה דקות בסרק ועדיין לא יורד מ 90 מעלות ולא מפסיק לעבוד אבל מצד שני גם החום לא עובר את המצב ההתחלתי.

הוחלף טרמוסטט ורדיאטור.

לפני ההחלפה המצב היה אותו דבר.
למישהו יש רעיון?

פורסם

בוצע ניקוז אוויר למערכת כמו שצריך? נוזל קירור איכותי?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Itai Israel כתב:

שלום לכולם חדש בפורום
טוסון 2006 2.7.
 שעון חום עומד על קו מתחת לחצי והמאוורר נכנס לעבודה בערך ב 94 מעלות (לפי אפליקציה) ומוריד אותה עד כ 90 אבל לא מפסיק לעבוד.

כשנותנים קצת גז הטמ"פ יורדת עוד קצת והוא עוצר בערך ב 86 מעלות.

בסרק זה לא קורה.
בכל מקרה חיכיתי כמה דקות בסרק ועדיין לא יורד מ 90 מעלות ולא מפסיק לעבוד אבל מצד שני גם החום לא עובר את המצב ההתחלתי.

הוחלף טרמוסטט ורדיאטור.

לפני ההחלפה המצב היה אותו דבר.
למישהו יש רעיון?

טמפ' של 90 מעלות צלזיוס היא תקינה ולא צריכה לרדת מתחת לערך זה.

האם הבדיקה בוצעה בזמן שהמזגן עובד ?

* למעשה אני מבין שמה שמטריד אותך שהמאוורר לא מפסיק אף פעם לעבוד ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אם המאוורר של הרדיאטור לא מפסיק לעבוד לאחר פרק זמן מסויים כאשר הטמפ' של נוזל הקירור ירדה ל-90 מעלות צלזיוס אכן קיימת כאן בעיה.

לדעתי הבעיה יכולה לנבוע מכמה סיבות והם :

1. ממסר שנתפס למשך פרק זמן ארוך.

2. חיישן טמפ' שתפקידו לדווח על טמפ' נוזל הקירור למחשב ניהול מנוע. למעשה אצלך כנראה קיימים 2 חיישנים במארז אחד כאשר אחד מדווח על טמפ' נוזל הקירור לשעון החום בלוח השעונים והשני למחשב הרכב שמפעיל/מכבה את המאוורררים.

* האם המאוורר ממשיך לעבוד במהירות גבוהה או נמוכה. כמה זמן המתנת אחרי שהטמפ' ירדה ל--90 מעלות צלזיוס והמאוורר לא כבה ? האם המאוורר כבה רק לאחר כיבוי המנוע ?

** האם ביצעת סריקת תקלות וחילצת קוד תקלה ?

פורסם

תודה מרק.

המאוורר עובד בטמ"פ נמוכה.

למעשה לא נכבה בכלל בסרק,חיכיתי כמה דקות טובות,ולאחר כיבוי המנוע הוא נכבה.

ביצעתי סריקה ואין קוד תקלה.

פורסם (נערך)

תנסה שוב פעם למדוד כמה זמן המאוורר עובד בסרק לאחר נסיעה כאשר המנוע הגיע לטמפ' עבודה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

רגע רגע!

טמפ' ההדלקה של המאורר תמיד גבוהה מהטמפ' בה הוא כבה (אחרת הממסר שלו היה מתחרפן), הבעיה שאני מבין ממך היא שהמאורר לא מצליח להוריד בסרק בעמידה את הטמפ' אל מתחת ל90 מע'.

**קודם כל אני יוצא מנק' הנחה של שהמאורר מקורי או זהה למקורי מבחינת פרמטרים.

לפני שאנחנו קופצים למסקנות - צריך להבין האם מדובר בתקלה בכלל, ואת זה אפשר לבדוק או אצל היבואן (מחלקה טכנית) או לנסות לחפש בפורומים בחו"ל. (הכוונה שלי היא שיתכן שהרכב תוכנן כך שהקירור בעמידה יבוצע בעזרת מאורר ובנסיעה המאורר כבה. אתה יכול לבדוק אם בנסיעה הטמפ' יורדת מתחת לסף הכיבוי של המאורר ולאחר מכן לא עולה על סף ההפעלה.

במידה וזה אכן כך - אתה יכול להחליף למאורר חזק יותר/גדול יותר אם זה מפריע לך, מצד שני אם זה ככה by design והרכב כבר בן 14, אז אל תתקן את מה שלא התקלקל.

ניקוז אוויר: אני לא מכיר את הדגם הספציפי - אבל: בחלק מהרכב יש ברז ניקוז אוויר בחלקה העליון של הצנרת, אם אין כזה ברכבך - אפשר להניע עם פקק רדיאטור פתוח ולראות אם המפלס יורד ויוצאות בועות אוויר אחרי שהתרמוסטט נפתח  (ברגע שהמאורר נכנס לפעולה לכבות את המנוע כי הנוזל מתרחב כשהוא מתחמם).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בוקר טוב.

אני ינסה למדוד זמן.

אין לי כוונה להחליף מאוורר רק לדעת אם הפעולה תקינה,בכל מקרה בנסיעה אני רואה טמפ' של 90 +-.

עוד משהו ששמתי לב,כשאני מדליק מזגן בטמ"פ של 94 מעלות המאוורר כבר מסתובב ברמת מהירות 1 המאוורר עולה לרמת מהירות 2 ומין הסתם הטמ"פ יורדת נגיד ל 91 מעלות ואז אני מכבה את המזגן והמאוורר מפסיק לעבוד.

בדקתי נגד מהירות שיושב ליד המאוורר ונראה שהוא תקין.

בכל מקרה ניקוז מים ועוד בדיקות יקח לי קצת זמן לעשות,קורונה ילדים וכ"ד

פורסם
לפני 3 שעות, Itai Israel כתב:

בוקר טוב.

אני ינסה למדוד זמן.

אין לי כוונה להחליף מאוורר רק לדעת אם הפעולה תקינה,בכל מקרה בנסיעה אני רואה טמפ' של 90 +-.

עוד משהו ששמתי לב,כשאני מדליק מזגן בטמ"פ של 94 מעלות המאוורר כבר מסתובב ברמת מהירות 1 המאוורר עולה לרמת מהירות 2 ומין הסתם הטמ"פ יורדת נגיד ל 91 מעלות ואז אני מכבה את המזגן והמאוורר מפסיק לעבוד.

בדקתי נגד מהירות שיושב ליד המאוורר ונראה שהוא תקין.

בכל מקרה ניקוז מים ועוד בדיקות יקח לי קצת זמן לעשות,קורונה ילדים וכ"ד

תקין לחלוטין.

פורסם

בוקר טוב

אתמול הצלחתי לגנוב קצת זמן בכדי לבדוק.

המאוורר נכנס לעבודה ב 94 מעלות ויורד עד 90 די מהר,לאחר מכן הטמ"פ יציבה עד שמעלים קצת טורים ואז יורד ל 88 מעלות והמאוורר נכבה.

לחילופין בסרק אם מדליקים חימום בתוך הרכב אז בסרק הוא יורד ל 88 מעלות ונכבה.

בכל מקרה נראה שהכל תקין,בהמשך הייתי בודק אויר במערכת למרות שלא נראה שבאת יש צורך.

תודה לכולם.

• תוכן חדש...