Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חום מנוע פאסאט 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך את עזרתכם בפיתרון בעיה בחום מנוע ברכב 

המד של החום מנוע לא כל כך עובד כמו שצריך 

בזמן עמידה המד עולה כמו שצריך עד 90 ונעצר 

אם אני נוסע כשמנוע קר המד עולה גג עד 60 מעלות ונעצר ואז כשאני עוצר ברמזור נגיד הוא ממשיך לעלות עד ל 90 

החלפתי חיישן טמפרטורה ולא עזר 

מה עוד יכולה להיות הבעיה ? 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עבר קצת זמן אבל מעדכן אתכם מה עשיתי 

לאחר החלפת תרמוסטט הבעיה באמת נפתרה 

עכשיו נשמעים רעשים של מים מהצד הקדמי של הרכב איפה שהדשבורד נאמר לי שזה כנראה בועת אוויר או משהו כזה 

השאלה שלי האם ניקוז האוויר מתבצע דרך בורג מתחת לרדיאטור? 

פורסם

זה יחלוף, אל תדאג..

תבדוק שהחימום עובד כאשר המנוע חם.

ואם זה כולכך מטריד אותך, גש למוסך שהחליף לך טרמוסטט שידאג לזה, זה חלק מהעבודה!

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

פורסם
בתאריך 3.4.2020 בשעה 18:17, Shsul-c כתב:

זה יחלוף, אל תדאג..

תבדוק שהחימום עובד כאשר המנוע חם.

ואם זה כולכך מטריד אותך, גש למוסך שהחליף לך טרמוסטט שידאג לזה, זה חלק מהעבודה!

לא הייתי במוסך.. את החלק אני החלפתי לבד 

אנסה לבדוק את החימום לראות שעובד רגיל 

פורסם
לפני כשעה, Blior32017 כתב:

לא הייתי במוסך.. את החלק אני החלפתי לבד 

אנסה לבדוק את החימום לראות שעובד רגיל 

מיכל העיבוי אמור להיות המקום הכי גבוהה..

האוויר אמור לצאת לשם, באם החימום עובד אל תתייחס הכול טוב.

מקווה שמילאת g12 או g13

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

פורסם (נערך)

אם אתה חושב שיש לך אוויר . תפתח את הפקק של המיכל עיבוי ואז תניע את הרכב תראה בועות אז תבין שהאוויר יצא. אחרי 5-10 דק תסגור את הפקק.

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם

ברכבים הגרמניים אני דווקא מנקז אויר גם על מערכת קירור חמה בטמפרטורת עבודה כלומר אני מבצע פעמיים ניקוז: פעם ראשונה כאשר המערכת קרה ממלא נוזל עד איפה שצריך מפמפם קצת על הצינורות עם היד, מניע ונותן למנוע לעבוד מיספר דקות ואז סוגר את הפקק, ממתין לפתיחת הטרמוסטט  ולפעולת המאוורר רדיאטור 2 מחזורי עבודה, מכבה ולאחר כ 2 דקות אני פותח בעדינות מירבית את המיכסה של מיכל העיבוי לאט לאט בסיבובים עדינים עד שהלחץ מהמערכת מישתחרר ואם היה אויר כלוא הוא ייצא כמו שצריך. יש לנקוט כל אמצעי הזהירות ולבצע זאת בסבלנות ובעדינות ובאיטיות כמובן. זו השיטה שלי לשחרר את כל האויר הכלוא במערכת הקירור ברכבים גרמניים מכיוון שאין נקודות לניקוז אויר.

פורסם
לפני 19 דקות, מאור30 כתב:

ברכבים הגרמניים אני דווקא מנקז אויר גם על מערכת קירור חמה בטמפרטורת עבודה כלומר אני מבצע פעמיים ניקוז: פעם ראשונה כאשר המערכת קרה ממלא נוזל עד איפה שצריך מפמפם קצת על הצינורות עם היד, מניע ונותן למנוע לעבוד מיספר דקות ואז סוגר את הפקק, ממתין לפתיחת הטרמוסטט  ולפעולת המאוורר רדיאטור 2 מחזורי עבודה, מכבה ולאחר כ 2 דקות אני פותח בעדינות מירבית את המיכסה של מיכל העיבוי לאט לאט בסיבובים עדינים עד שהלחץ מהמערכת מישתחרר ואם היה אויר כלוא הוא ייצא כמו שצריך. יש לנקוט כל אמצעי הזהירות ולבצע זאת בסבלנות ובעדינות ובאיטיות כמובן. זו השיטה שלי לשחרר את כל האויר הכלוא במערכת הקירור ברכבים גרמניים מכיוון שאין נקודות לניקוז אויר.

האמת שעשיתי בדיוק מה שאתה אומר 

אצלי יש 2 מאווררים אחד של הרצועת אביזרים היא עובדת קבוע ואחד לא עובד בכלל

בדקתי גם את הצינור מים התחתון הוא נשאר בין קר לחמים זה אמור להיות ככה ? 

פורסם

הצינור שמתחבר אל הטרמוסטט צריך להיות בדקות הראשונות קר ובהמשך שהטרמוסטט ניפתח הוא מתחמם מאוד ואז למעשה שהרכב בטמפרטורת עבודה, טרמוסטט פתוח, מאוורר עבד 2 הצינורות צריכים להיות פחות או יותר חמים באותה מידה. אם לאחר הרבה זמן צינור אחד נשאר פושר מצב לא תקין ומצריך בדיקה אולי אפילו רדיאטור סתום חלקית.

פורסם
לפני 4 דקות, מאור30 כתב:

הצינור שמתחבר אל הטרמוסטט צריך להיות בדקות הראשונות קר ובהמשך שהטרמוסטט ניפתח הוא מתחמם מאוד ואז למעשה שהרכב בטמפרטורת עבודה, טרמוסטט פתוח, מאוורר עבד 2 הצינורות צריכים להיות פחות או יותר חמים באותה מידה. אם לאחר הרבה זמן צינור אחד נשאר פושר מצב לא תקין ומצריך בדיקה אולי אפילו רדיאטור סתום חלקית.

למרות שהרכב לא מתחמם יש מצב לרדיאטור סתום ? 

ואיך אני יכול לוודא את זה ?

פורסם

לפעמים בעומס קל רדיאטור סתום בחלקו לא יבוא לידי ביטוי בהתחממות יתר אך במאמץ רציני זה יכול להיות מורגש. לא יודע מה ההפרשי חום שאתה חווה בין 2 הצינורות כך שעדיין לא הייתי רץ לכיוון של רדיאטור סתום. מה גם שעכשיו הבעיה היא כניראה אויר במערכת הקירור אז קודם טפל בעניין הזה.

פורסם (נערך)

מחר אשב על הרכב לעומק אנסה לפתור לגמרי את בעיית האוויר 

אעדכן מחר

ממש תודה 😃

עריכה אחרונה על ידי Blior32017
פורסם

טוב אז מעדכן על התהליך שביצעתי 

הרכב מכובה פתחתי את המכסה של המיכל עיבוי ופמפמתי על הצינורות מים כמה דקות 

הנעתי את הרכב כשהמכסה מיכל עדיין פתוח הנעתי עד שהרכב הגיע לטמפרטורת עבודה 

סגרתי את המכסה ונסעתי עם הרכב בערך 10 דקות בתוך העיר לאחר מכן כיביתי את הרכב ופתחתי לאט את המכסה מיכל עיבוי 

בפתיחה נשמע מין ואקום כזה שהשתחרר 

הצינור מים העליון נהפך חם 

הצינור מים התחתון שאליו מחובר גם הטרמוסטט גם הוא חם אבל ממש לא חם כמו העליון אפשר להגיד שחמים 

חיכיתי שהמאוורר השני יכנס לפעולה אבל שמתי לב שהוא לא עובד בכלל 

IMG-2852.jpg

IMG-2850.jpg

IMG-2851.jpg

• תוכן חדש...