Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אסטון מרטין בישראל !?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עוד לא ראית אינפיניטי,אקורה...?

ראינו גם ראינו

אבל

אקורה = חטיבת היוקרה של הונדה

אינפיניטי = חטיבת היוקרה של ניסן

מה שכן , זמנית היה פה פרארי 360 , ולמבורגיני דיאבלו וקאונטש

וכל זה מתועד בתמונות ועדויות

כך שזה נראה לי סתם חוק יבש :?

שחר.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

א. אין שום קשר בין היצע הדגמים שיש לפיאט-אלפא-לנצ'יה להציע לבין מה שנמכר בארץ.

לא חסרות דוגמאות של מכוניות שנמכרו יפה באירופה ולא הגיעו (לנצ'ה דלתא II, פיאט סטילו, אפסילון I, אלפא 155, פיאט ברקטה, והרשימה ארוכה...).

ההחלטה היא החלטה ניהולית (מטומטמת) בחברה על צמצום מדורג של היצע הדגמים (החל משנות ה-90 המקדמות, ועד לשיא בסוף שנות ה-90).

ב. אתה במו פיך מבסס את מה שאמרתי, אם את הטזיס לא מביאים אז פרארי כזו או אחרת יביאו? זה הרי מקל וחומר.

ד. בתור צרכן הדבר האחרון שצריך להדאיג אותך זה אם החלטה ניהולית טובה לחברה (והיא לא אגב).

אותך (ואותנו) צריך לעניין שיהיה לנו מבחר כמה שיותר גדול של דגמים לבחור ביניהם ושירות כמה שיותר טוב לכל רכב שנקנה.

ואחרי כל זה אתה עוד מאמין שהחברה האלה ימכרו פרארי בארץ..?

סע להוליווד - אתה מבוזבז...:popcorn:

א. תודה על הציונים שאתה נותן לי. עכשיו תבדוק את עצמך - באיזשהו מקום טענתי שיש סיכוי שיביאו פרארי לארץ? אתה מייחס לי דברים שאמרו אחרים.

ב. זה פורום צרכנות? לא שמתי לב. הבעת דעה (ואתה ממשיך להביע) על ההחלטות ה"מטומטמות" של הנהלת סמל"ת. לזה התייחסתי. מה לעשות וההחלטות הללו מתקבלות על סמך שיקולי רווח והפסד, כמו כל חברה נורמלית במשק. למשל: העובדה היא שבשוק שלנו אין זכות קיום לרכב משפחתי לא-אוטומטי. אין קונים, נקודה. לכן אין כל סיבה רציונלית להביא לכאן את הסטילו, ואני מבטיח לך שאתה כמנהל החברה לא היית מקבל החלטה אחרת (אגב, גם דלק הפסיקו לייבא את הפייסטה, בגלל העדר תיבה אוטומטית רגילה). אני לא ממש זוכר אבל מנחש שלאלפא 155 לא היתה גרסה אוטומטית, ואני משער שגם את ה-156 לא היו מביאים אם לא היתה אופציית סלהספיד. אתה כמנהל גם לא היית מעלה על דעתך להביא לכאן את התזיס. אפסילון? בדקת מחירים אולי? יודע כמה מהאפסילון החדשה נמכרו כאן? המספר הוא א-פ-ס, נכון ללפני חודשיים. אתה פשוט מנותק מהמציאות. אין לי הסבר אחר. ואגב, מאיפה שלפת שהאפסילון נמכרת יפה באירופה? כמה כאלו ראית מחוץ לאיטליה? כנ"ל לגבי ברקטה. אני אומר שוב: כשמכונית שכל העולם גומר עליה את ההלל כמו MX-5 בקושי נמכרת כאן, איזה סיכוי יש לברקטה? אפילו אימפרזה טורבו, שמבחינת תמורה למחיר נותנת המון, נמכרת כאן בעשרות בודדות מדי שנה, ושמה עוד יש קשר תדימיתי ושיווקי ישיר בינה לבין שאר דגמי סובארו.

וחוץ מזה, לא מבין מה נטפלת דווקא לסמל"ת. באותה מידה יכולת לבוא בטענות למאזדה על שהם לא מייבאים את ה-RX-8, לקרסו על העדר הניסאן Z350 והקליאו V6 (וכמובן גם הקליאו ספורט) לפורד על אי יבוא המוסטנג והקא, לצ'מפיון על אי יבוא הגולף GTI הנוכחית... אין כל הבדל בין המקרים, והשיקולים דומים בכל המקרים. זה שאני כצרכן הייתי שמח מאד אם היה לנו כאן מבחר מלא של לוטוס, קייטרהאם, פרארי, למבורגיני, אסטון-מרטין, זונדה ו-TVR (במיוחד TVR!!) לא אומר שאני מצפה ממישהו לבצע חרקירי כלכלי כדי לייבא אותן.

טל

(סתם אנקדוטה שכבר הבאתי כאן פעם: גיל אגמון סיפר בזמנו במפגש עם עיתונאים למה הפסיקו לייבא גרסה ידנית של הלנטיס. מתברר שמתוך משהו כמו 17,000 לנטיסים שנמכרו בשנה הקודמת, רק כ-50 [חמישים!] היו ידניות, ורובן נרכשו על-ידי מורי נהיגה. "אז שמורי נהיגה יקנו אצל מישהו אחר", הוא אמר.)

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
ראינו גם ראינו

אבל

ואסטון מרטין שייכת לפורד, שכן מיוצגת בארץ, אז הטיעון שלך לא נכון.

זמנית אפשר להביא הכל.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם
א. תודה על הציונים שאתה נותן לי. עכשיו תבדוק את עצמך - באיזשהו מקום טענתי שיש סיכוי שיביאו פרארי לארץ? אתה מייחס לי דברים שאמרו אחרים.

לא ייחסתי לך את האמירה. התגובה הראשונית שלי הייתה ביחס לאמירה הזאת, ובאה להסביר איך מדיניות השיווק של סמל"ת (שהיא אכן מטומטמת לדעתי) לא מאפשרת ייבוא של פרארי לישראל.

מהדברים שלך עולה שאתה אולי חולק עלי בטמטום שיש לייחס למדניות של סמל"ת, אבל אתה לא חולק עלי ביחס לרישא של הדברים, קרי, שפרארי סמל"ת לא יביאו לארץ.

גם דלק הפסיקו לייבא את הפייסטה, בגלל העדר תיבה אוטומטית רגילה

א. דלק מוטורס (ובמיוחד תחת גיל אגמון) היא דוגמא מצויינת לחברה שהמיקוד שלה בשוק הליסינג לא רק שגורם לסבסוד צולב ע"ח לקוחות פרטיים כמוני וכמוך, אלא מוביל לצמצום ההיצע ללקוח של כל דבר ואפילו של רמות הגימור המוצעות...

זה אולי טוב לעלויות - אבל רע לצרכנים וגם אם זה לא פורום צרכנות כדברייך - אז בו נזכור שכל מי שחבר בפורום הוא צרכן ומה שמעניין אותו זה הכיס הפרטי שלו ולא של חברה כזו או אחרת...

ב. אין שום מקום להשוות בין דלק מוטורס לסמל"ת. בעוד שגיל אגמון הצליח לכבוש את שוק הליסינג עד לאחרונה (כלמוביל התעוררו מה לעשות...) ולעורר חזרה לחיים מותג מת כמו פורד בישראל... הרי שסמל"ת לא כבשה שום טריטוריה והפסידה שווקים מסורתיים.

הרווחיות שלה אולי השתפרה אבל מה קרה למחזור היחסי בשוק הרכב הישראלי? סמל"ת הולכת אחורה מבחינת נתח שוק זה שנים וסה"כ מייעלת את הניהול הפנימי של ההוצאות.

לכן המדניות מטומטמת - היא פוגעת בלקוחות כמונו אבל לא עושה שום דבר טוב לחברה.

אפסילון? בדקת מחירים אולי? יודע כמה מהאפסילון החדשה נמכרו כאן? המספר הוא א-פ-ס, נכון ללפני חודשיים.
ועל מה זה מעיד בדיוק חוץ מטמטום של סמל"ת? אתה יודע מה מתח הרווחים של יבואני רכב בארץ?? (אם לא, תציץ בדוחות הכספיים של כלמוביל שנחשפו בהליך משפטי לא מזמן).

לא חשבת לרגע שיכול להיות שהסיבה שהאפסילון יכולה להתחרות ביעילות באירופה וכאן לא היא בגלל תמחור שערורייתי של היבואן??? בשנת 89-90 לנצ'יה תמא עלתה 95 אלף ש"ח, שזה הרבה הרבה פחות מהמתחרות. הכל עניין של תמחור בארץ..

ועוד דבר; לא תמיד יבוא של דגם מסויים צריך להיות מוצדק כלכלית רק בפני עצמו.

יבוא של דגמים מסויימים יכול להיות בעל ערך שיווקי חשוב לכל המותג ויש יבואני רכב שמכירים בחשיבות זו.

לדוגמא: כלמוביל (מיצובישי) עם האבו או חברת המזרח עם הרינג' רובר.

ברור שלא יימכרו מספיק מכוניות מהדגם אפילו לכיסוי עלויות המלאי... אבל לעצם עמידת רכב כזה באולם התצוגה או הסתובבות שלו בככר המדינה יש חשיבות שיווקית לא מבוטלת.

לענייננו, גם מי שקונה פונטו אוהב לחשוב שאותו סמל מודבק על ברקטה או פיאט קופה...

ולסיום: שלא יובן מדברי חלילה כאילו יש לי כוונה לפגוע אישית בך או במישהו אחר (אפילו לא ביקי אנוך למשל:-), אני פשוט חושב שסמל"ת מנוהלת רע הן כלפי לקוחותיה והן כלפי עצמה וכלפי בעליה וחבל.

HFturbo

פורסם

סלון? איזה, בדיוק? את הלנצ'יה תזיס, שלקח לה שנים להגיע לייצור, ושגם באירופה אף אחד לא קונה אולי חוץ מממשלת איטליה עבור השרים שלה?

מה שקרה ללנצ'יה בארץ זה בדיוק מה שקרה ללנצ'יה בשאר העולם. מותג שהתפוגג. להאשים בזה את המנהלים בארץ זו בדיחה עצובה. אז מה אם נמכרו פעם תמות? גם BX-ים נמכרו בהמוניהם. לקח לסיטרואן שנים להתאושש מהנזק התדמיתי.

טל

היתה כוונה להביא את הטזיס לארץ, הגיעה אחת לצרכי הדגמה ללקוחות אבל בגלל מחיר שערורייתי שהדביק לה היבואן הכי מחורבן שאני מכיר (כ 555.000 ש"חים) היו רק 10 קונים פוטנציאליים בתקופת הצגה של חודש.

מה שקרה ללנצ'יה בארץ, זה שהיא נפלה ליבואן שהרס אותה עד תום.

רוצה דוגמא? מחירי חלפים פסיכופטיים לחלוטין, יחס גרוע ללקוחות, כשביקשתי עזרה בחלקי חילוף ל HF טורבו שברשותי צחקו עליי, כשרציתי קצת עזרה בהקמת המועדון דחו אותי, וכשביקשתי להשתמש בלוגו היצרן על הדגלים/מדבקות של המועדון לא קיבלתי אישור!

עדיף כבר לנסוע לאיטליה/אנגליה לסוף שבוע, לקנות את החלקים (גם לרכבים ממודלים מתקדמים) לחזור לארץ לשלם מכס ועדיין זה יעלה יותר זול...

בושה של יבואן, בקרוב אצל אלפא....

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
לא ייחסתי לך את האמירה. התגובה הראשונית שלי הייתה ביחס לאמירה הזאת, ובאה להסביר איך מדיניות השיווק של סמל"ת (שהיא אכן מטומטמת לדעתי) לא מאפשרת ייבוא של פרארי לישראל.

כשאתה אומר "ואחרי זה אתה עוד מצפה שסמל"ת יביאו פרארי", ושולח אותי להוליווד, זה נקרא שאתה לא מייחס לי את האמירה? מה אני אמור להבין מזה?

לא חשבת לרגע שיכול להיות שהסיבה שהאפסילון יכולה להתחרות ביעילות באירופה וכאן לא היא בגלל תמחור שערורייתי של היבואן??? בשנת 89-90 לנצ'יה תמא עלתה 95 אלף ש"ח, שזה הרבה הרבה פחות מהמתחרות. הכל עניין של תמחור בארץ..

אפסילון מסוגלת להתחרות ביעילות באירופה? ממש לא. האפסילון משווקת שם כמכונית קטנה יוקרתית, High End אם תרצה, וגם שם היא יקרה מאד, יחסית, וגם שם היא לא ממש מצליחה. אי אפשר להפיל הכל על היבואן ולהתעלם מנתונים ומידע ברורים. אתה חושב שיש איזשהו בסיס להשוואה בין לנצ'יה פעם והיום? אתה יודע, למשל, שבאנגליה - אנגליה! - אין בכלל יבואן ללנצ'יה? למה, לדעתך? אתה גם לא יכול להתעלם ממה שקרה עם שערי המטבע בשנים האחרונות, דבר שהפיל את נתח השוק של האירופאיות באופן כללי, ולא רק אצל סמל"ת.

ועוד דבר; לא תמיד יבוא של דגם מסויים צריך להיות מוצדק כלכלית רק בפני עצמו.

יבוא של דגמים מסויימים יכול להיות בעל ערך שיווקי חשוב לכל המותג ויש יבואני רכב שמכירים בחשיבות זו. לדוגמא: כלמוביל (מיצובישי) עם האבו או חברת המזרח עם הרינג' רובר.

ברור שלא יימכרו מספיק מכוניות מהדגם אפילו לכיסוי עלויות המלאי... אבל לעצם עמידת רכב כזה באולם התצוגה או הסתובבות שלו בככר המדינה יש חשיבות שיווקית לא מבוטלת.

לענייננו, גם מי שקונה פונטו אוהב לחשוב שאותו סמל מודבק על ברקטה או פיאט קופה...

כפי שציינתי בעצמי, יש קשר תדמיתי ברור בין אימפרזה-טורבו או מיצובישי אוו לדגמים העממיים שהם מוכרים. אלו גם מכוניות עם פרופיל גבוה בגלל השתתפות בראלי העולמי, תארי אליפות וכן הלאה, והן נערצות ברחבי העולם. האם אתה חושב שלברקטה יש את אותו אפקט תדמיתי/שיווקי? אני מציע לך להסיר את המשקפיים הורודים ולהביט בענינים בצורה אובייקטיבית.

ולסיום: שלא יובן מדברי חלילה כאילו יש לי כוונה לפגוע אישית בך או במישהו אחר (אפילו לא ביקי אנוך למשל:-), אני פשוט חושב שסמל"ת מנוהלת רע הן כלפי לקוחותיה והן כלפי עצמה וכלפי בעליה וחבל.

יכול מאד להיות. אני פשוט לא אוהב לראות הכללות. לא בהכל אשם היבואן, בודאי ובודאי כאשר מדובר במותג המדורדר והמדולדל לנצ'יה, או ההיצע המאד-מוגבל של דגמי פיאט עם יצרן שמתעקש לא להשתמש בתיבה אוטומטית (נסה לחשוב כמה יותר מולטיפלות היית רואה כאן אם היא הייתה קיימת כאוטומטית), או האיכות הירודה של אלפא-רומיאו. זה בדיוק כמו לומר "מדינה חרא" על כל דבר, בלי קשר אם המדינה אשמה או לא. זה שמישהו מכוער לא אומר שמותר לך להגיד עליו שהוא טיפש, ולהיפך.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

ואם אני אגיד לך שאני מכיר בעל מרצדס עם מספר 57 שאינה בייבוא אישי? :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אה.. אופס :oops:

בכל מקרה זה נראה לי תמוהה כזה באלאגן במספרים..

מישהו יודע מה נסגר עם הרעיון למספר אישי לכל בןאדם שכולל שילוב אותיות ומספרים ? :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
ואסטון מרטין שייכת לפורד, שכן מיוצגת בארץ, אז הטיעון שלך לא נכון.

זמנית אפשר להביא הכל.

מה הקשר לשייכת?

אמרתי חטיבות יוקרה

אהה גם פרארי שייכת לפיאט.... שכן מיוצגת בישראל ... אז מה?!?!

שחר.

פורסם
ראינו גם ראינו

אבל

ולמבו בבעלות אודי - just for the record.

מה שבטוח למי שיש מספיק כסף יכול להביא איזה אוטו שהוא רוצה בלי קשר לשום חוק.

לדוגמא הקונטיננטל GT שאיל ברקוביץ מתכונן להביא לארץ עוד חודש חודשיים. (גם בנטלי אגב בבעלות VW)

• תוכן חדש...