Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברשותי אלפא רומיאו, 159 TBI.

מזה הרבה זמן ישנן נקישות מתכתיות בתחילת הנסיעה תו״כ סיבוב ההגה(ל-2 הכיוונים), באות בעיקר מהצד הקדמי ימיני. הנקישה מתאפיינת בצליל מתכתי והוא חוזר על עצמו עם סבוב הגלגל. לפעמים הנקישה קוראת רק עם סיבוב ההגה, כאשר האוטו לא זז. מה בוצע ע״מ לבודד את התקלה?

1. האוטו נלקח ל-2 אנשי מקצוע - שמעו את הנקשיה לא ידעו מה גורם לה.

2. בוצע מעבר על המתלים הקדמיים ואף הוחלף משולש ימיני עליון עקב קרע בגומי של ה-ball joint

3. בוצע מעבר על הקפיצים והמשככים - תקינים.(אגב, מצפייה בסרטונים ביוטיוב הרעש מאוד דומה לזה של קפיץ שזז על צירו כאשר מסובבים את ההגה).

4. אין בעיה בציריות ומסייבי הגלגל.

הרכב מתהג רגיל, אם כי כאשר אני מכוונן את המשכך(קוני) לטווח הנוקשה ביותר, מתחיל נסיעה בפנייה חדה אני מרגיש שהגלגל עושה שמיניות.

אשמח לשמוע את עצתכם או המלצה לאיש מקצוע שיוכל לבודד את התקלה.

תודה!

פורסם

הרעש הוא גם בעמידה וסיבוב הגה?

ייתכן ומיסב החלקה בבית הבולם תקול.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

בס"ד

מחזק את עמית, הייתה לי בול את אותה הרגשה ברכב שלי, החלפתי בולמים קדמיים עקב נזילה ואמרתי לעצמי שעל הדרך נחליף כריות בולמים(שזה בעצם גם מיסב), למקורי.

מאז, ב"ה התטפעה של גלגל משוחרר /עושה שמיניות, נעלמה לגמרי והרכב מרגיש מהודק בפניות.

לאחר שסקרתי את הכריות הישנות, לא היה ניכר חופש אבל היו מסתובבות הרבה יותר חופשי מהחדשות.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

גם אני חושב שכשאי לבדוק כריות הבולמים ומייסבי ההחלקה. אולי אפילו הבורג המרכזי של הכרית בולם משוחרר מעט הייתי אפילו עובר עליו לפני פירוק של הכרית.

פורסם

מצטרף לדעה לגבי כריות בולמים. היתה לי תופעה דומה במיטו תלתן.

לשאלתך, המיסב מובנה בתוך הכרית עצמה.

אגב, אם תתן לי את המק"ט לכריות אצלך אוכל לבדוק, יש מצב שיש לי זוג (febi) שיתאימו במחסן.

Sent from my PH-1 using Tapatalk

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

חבר'ה אין שום קשר למייסבי החלקה ברכב הזה(כמו שלי) הבולם הוא סטטי ולא מסתובב משום שיש משולש עליון במתלים מסוג אלו הבולם מחובר למשולש התחתון וסיבוב ההגה אינו משפיע על הבולם.

הבעיה אצלך יכולה להיות מחופש בבוקסה הפנימית של המסרק הגה. כדי לאמת ולבדוק במקצעיות צריך להגביה את הרכב על ליפט 4 עמודים או בור ולבדוק בדיוק מהיכן הרעש.

כמובן שיש לבדוק את כל התפוחים והבולגויינטים גם תפוח הגה או בולגויינט תפוס יוצר רעש נקישה.

משולשים עליונים תקינים בוודאות? כי הבוקסות שלהם מאוד עדינות ואם מתקינים משהוא לא איכותי הן ירעישו גם בסיבוב הגה וגם בנסיעה איטית.

בקיצור צריך איבחון.

פורסם

המשלוש הימיני הוחלף, הבעיה נשארה.

הרכבה נלקח לאבחון אצל 2 מומחי אלפא, אחד בת״א והשני בפ״ת, אני מניח שתבין במי מדובר.

הם לא הצליח לאבחן את הבעיה אם כי בפ״ת המכונאי התעסק עם הנאבה ושם שם לוקטייט, עזר לחצי שעה והרעש חזר(ויכול להיות שזה היה פלסיבו בכלל).

מכירים מומכים למתלים שיכולים לאבחן את הבעיה?

הייתי בטוח שמדובר בכרית בולם לא תקינה

• תוכן חדש...