Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנים האחרונות אני לקוח נאמן של רשת הלפרין.

לאחרונה התחלתי לחשוב, מה בעצם ההבדל בינהם לבין חברות\רשתות\חנויות עצמאיות אחרות (לא מבחינת מגוון ומותגים)?

מן הסתם, המחיר.

אבל, זה לא יכול להיות ההבדל היחידי.

אופטיקה הלפרין, למשל. רשת גדולה ודי וותיקה, מחירים גבוהים. מה ההבדל בינם לבין הלפרין? חומר העדשות? איכות הליטוש? דברים אחרים?

מקווה שהסברתי את השאלה :lol:

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש איכויות שונות של עדשות אבל כל האיכויות קיימות אצל כולם.

מה שחשוב זה האופטומטריסט בסניף הספציפי ובתחום הזה יש לי ניסיון רע מאוד עם הלפרין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני זנחתי את כל האופטיקות.

עשיתי בדיקת ראייה לפני שנתיים וחצי באוניברסיטת בר אילן, בביה"ס לאופטומטריה (בדיקה כחלק מהלימודים שלהם, עם מעקב צמוד של המרצה שבסוף הבדיקה חוזר עליה בעצמו רק כדי לוודא שאין פדיחות). הבדיקה חינם, רק צריך לקבוע תור.

ומשם הלכתי ישר ל-zennioptical.com לקנות משקפיים.

פעם ראשונה שהרגשתי שקלעו בול במספר שלי, במשך שנים הלכתי מהמלצה אחת לאחרת ונתנו לי מרשם שונה בכל פעם.

הבנתי שבארץ יש נטייה לפצות על צילינדר גבוה באמצעות מספר גבוה יותר, בגלל זמן התאקלמות יותר נמוך.

אבל אני לא רוצה פשרות בראייה, ואין לי בעיה לתקופת הסתגלות.

מאז, קניתי רק דרך האתר הזה. גם שמש אופטיים, וגם ראייה.

יש לי צילינדר גבוה (3.5), ורק עדשות בארץ עולות לי קרוב ל800 שקל, לפני מחיר המסגרת.

אני משלם 60-85 דולר למשקפיים, ומבסוט רצח. רואה טוב, יושב טוב, לא מרגיש כמו מוצר נחות בשום צורה.

לפני שבוע קפצתי לארוקה, ראיתי שם משקפי שמש שממש אהבתי (ואני בעייתי עם משקפי שמש, אז זה לא קורה לי אף פעם). החלטתי לקנות אותם. המסגרת? 298 ש"ח. התשלום בסוף? 975 שקל.

זמן מוערך? 14 ימי עסקים.

יומיים אחרי הקנייה מתקשרים אלי מהחנות "רק רצינו להודיע שעשינו טעות, אתה לא יכול לקבל את המספר שלך עם המסגרת הזו באינדקס עדשה 1.5, אתה חייב לשדרג ל1.6 וזו תוספת תשלום של 375 שקל. תן לי מספר אשראי ונחייב את היתרה".

כושילידודה של אחותם.

באמת אהבתי את המשקפיים, אז אחרי שצעקתי עליהם שילמתי עוד 152 שקל.

לא קונה יותר משקפיים בארץ בחיים.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

^

כפי שאמרתי כמה פעמים בעבר, המלצתי עדיין עומדת וזהה - רק Zenni נקודה.

אין שום הבדל, ואף להיפך, המסגרות בארץ באיכות ירודה, המבחר מבייש, והעדשות.. אותן עדשות (אם לא יותר טובות ב Zenni).

פעם בשנה מתחשק לי להתחדש, אני רוכש 2-3 זוגות חדשים ב50-100 ש"ח לזוג.

פורסם (נערך)

בדיוק החלפתי משקפי ראיה לא מזמן (עם עדשות מחליפות צבע), החנות שקניתי בה פעמיים אחרונות הפסיקה לעבוד עם מותג שאהבתי אותו ובתזמון מעולה קיבלתי סמס ממועדון לקוחות שופרסל שיש לי הנחה בחנות אחרת, אז הלכתי לשם בחרתי מסגרת ועדשות ויצאתי מרוצה מהשירות ומהמוצר. כמובן עשיתי גם בדיקת ראיה במקום. באופן אישי לא מסוגל לקנות משקפיים מבלי לנסות את המסגרת בחנות פיזית. המוכרת רמזה שעדשות יקרות יותר יהיו יותר אסתטיות (דקות יותר), אבל המחיר היה כל כך הזוי שהלכתי על הזולות יותר והן נראות בסדר גמור.

באופטיקה הלפרין ביקרתי פעם לאחר פרסום של מבצע מטורף כלשהו שם, לא התחברתי בכלל להיצע של המסגרות שם.

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם

אפשר לשאול כמה עלו לך משקפיים מתכהות?

הלכתי לכמה חנויות לאחרונה ומדברים איתי על 1000/1200 לעדשה אחת מספר 5:50/5:75 בלי צילינדר ולפני מסגרת.

יש באתר הזה אפשרות להזמין גם משקף מתכהה?

פורסם

ל Zenni יש הכל. עדשות מתכהות, כל סוגי הציפויים, כל סוגי העוביים. 1200 שקל זה פשוט הזוי...

לי אין מספר גבוה אבל ב Zenni אתה תגיע ל200-250 בלחץ אם תתפרע על מסגרת + ציפוי אוליאופובי + עדשה מתכהה + עדשות הכי דקות + מספר גבוה + כיתוב השם של אשתך על צידי המוטות :)

פורסם

כשאני קניתי את המשקפיים ב ZENNI לא היה את העדשות הדקות יותר במספרים שלי.

אני צריך לעשות רכישה נוספת, מקווה שזה ישתנה.

פורסם
אפשר לשאול כמה עלו לך משקפיים מתכהות?

הלכתי לכמה חנויות לאחרונה ומדברים איתי על 1000/1200 לעדשה אחת מספר 5:50/5:75 בלי צילינדר ולפני מסגרת.

אצלי 4.25 ו4.75 עם צילינדר ויצא לי 1200 כולל הכל. 1500 לפני הנחה של שופרסל.

פורסם

תודה רבה על המענה,

נכנסתי לאתר והצטלמתי, מצאתי כמה שנראות לי יפות אבל בתמונה שלי הם נראות עלי ממש זוועה השאלה אם להמר על משהו שנראה לי טוב ולא בתמונה שלי או לחפש משהו שנראה טוב גם בתמונה שלי?

פעם ראשונה שאני קונה בלי למדוד.

פורסם

לצערי את המשקפיים האחרונות קניתי בהלפרין, אבל הייתי צריך איזה מכתב מאופטומטריס באיזה עניין וגיליתי אחד סופר מקצוען בגבעת שמואל ברחוב הנשיא, לא יודע מה המחירים שלו למשקפיים, אם כי נראה שכל האופטיקות עובדות עם אותו מחירון אבל הוא מקצוען אמיתי.

פורסם
ל Zenni יש הכל. עדשות מתכהות, כל סוגי הציפויים, כל סוגי העוביים. 1200 שקל זה פשוט הזוי...

לי אין מספר גבוה אבל ב Zenni אתה תגיע ל200-250 בלחץ אם תתפרע על מסגרת + ציפוי אוליאופובי + עדשה מתכהה + עדשות הכי דקות + מספר גבוה + כיתוב השם של אשתך על צידי המוטות :)

אתה יכול להוסיף כמה ציפויים שאתה רוצה... עדיין האיכות האופטית של העדשות והציפויים נחותה,במיוחד ה"אנטי רפלקס".

פורסם

אופטיקה הלפרין מוכרת יותר בזול כי היא עושה ייבוא מקביל ובנוסף יש לה כוח קנייה ותפעול של רשת.

לגבי הבדיקת ראייה - יש בכל רשת כזאת עשרות אופטימטריסטים. חלקם טובים יותר או פחות. אז קשה לדעת.

אם אתה שנים רוכש מהם משקפיים ומרוצה, אז כנראה שזה בסדר.

לי באופן אישי היה סיפור לא נעים איתם שבעקבותיו לא אחזור לרכוש מהם.

פורסם

ניסים, הצטלמת להדמיית תלת ממד שלהם או תמונה רגילה?

את התלת ממד גיליתי שהרבה יותר טוב לעשות אותה עם הטלפון מאשר המחשב.

חוץ מזה, מהניסיון שלי - אם צילמת את עצמך נורמלי והמשקפיים יושבים בתמונה במקום הנכון, זה די מייצג את איך שזה יראה במציאות.

אגב, מבחינת מחירים, עם צילינדר 3.5 (ומספר -1.5) אני משלם 12$ תוספת מיוחדת על עדשה מורכבת (12 לשתי העדשות יחד כמובן).

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם (נערך)

הכי סבירים מהזולים בארץ הם קרולינה למקה. מה שיפה שהם רק משכפלים. לכן אם יש לך עוד משקפיים אתה מחליף בלי בעייה והסתגלות.

בה בעת העדשות שלהם לא איכותיות ופלסטיק דחוס באינדקס צפיפות גבוה מצהיב כעבור כמה שנים.

אבל גם משקפי גוצי מאופטיקנה ב3000 שקל הצהיבו לי.

העדשות היחידות שלא מצהיבות עם הזמן הן עדשות של סייקו או ניקון יפניות ועולות כ2000 שקל עם עבודה בארץ. מחיר בחול לעדשות בלבד מעל 200 דולר.

משקפיים בדיוק כמו משקפת או כל מוצר אופטי. יש ויש. לא כולם אותו דבר.

אני אישית משתדל ללכת על אולד סקול ולקנות מסגרות פלסטיק מסיביות שניתן להתקין עדשות זכוכית. שום פלסטיק לא מתקרב לאיכויות האוטיות של זכוכית, אבל הן כבדות. לכן צריך פלסטיק שיפזר לחץ.

bd888b08196c6c9f75ee73b66ef8f2a3.jpg

עריכה אחרונה על ידי Ahbarony
  • תוכן חדש...