Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה. אומנם נסיעה כזו לא עומדת בקריטריונים שהצבתי בת׳רד (רבע שעה זה לא מספיק זמן לחיות עם האוטו ובאמת להרגיש אותו מעבר להתרשמות שטחית) אבל זה משהו שארצה לנסות בשביל החוויה, הפחד רק שיקרה משהו לרכב כזה דווקא בנסיעה הקצרה שלך...

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפחות תסביר את זה כמו שצריך, מה גם שההסבר הנכון לא אומר שהוא לא יהנה יותר ברכב של מיליון ש"ח.

השקעה נמדדת ביחס ביחס לתפוקה. תועלת לא שייכת לנושא.

תפוקה זה לייצור. תועלת זה לצריכה. הם לא יושבים טוב באותו משפט.

במקרה שלנו, התפוקה לא קשורה לעניין.

לגבי התועלת השולית, אם הוא היה שואל אם אחרי שהוא נהג ב 5 רכבים של מיליון הוא יתרגש ברכב ה - 6 כמו ראשון אז התשובה היתה שלא.

כיוון שהוא שואל באופן כללי על נהיגה ברכב של מיליון לבין רבע מיליון, אז גם תועלת שולית לא רלוונטית.

על הדרך אפשר להוסיף גם את חוק פכנר לגבי jnd, פונקציה לוגריתמית של עוצמת הגירוי לעומת תחושת שינוי סובייקטיבית
פורסם (נערך)

דורון, בשביל לסמן וי אם זה מטריד אותך, בנסיעה הבאה לחול תשכור רכב שבארץ עולה מליון ש״ח ומעלה. לא קשה למצוא, ולא יקר במיוחד (ואני לא מדבר על למבורגיני לרבע שעה...)

לצורך העניין בנסיעה האחרונה שלי נסעתי כמה ימים במרצדס CLS בדגם שאמנם עולה בארץ ״רק״ 700,000 אלף, אבל בדגמים מסוימים הוא גם עובר את המליון...

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם
אם כל העניין ברכב של מעל מיליון ביחס של רכב של רבע מיליון הוא בעיקר פוזה ריקה בלי הרבה תוספת ממשית לרכב עצמו אז אני לא רואה בזה ממש שדרוג.

אני מחבב מאוד את דאג דמורו, מעניין מה הוא היה אומר למרות שאני יכול לשער שעם כל האובססיה שלו לקוורקס ויפצ׳רס שהוא חושב שאכן התמורה לרכבים כאלו

היא וואו. כיף לצפות בו אבל יותר משהוא אוהב רכבים הוא גם אוהב במיוחד את כל הפוזה והמסביב שיש בתחביב הזה :)

מסקרנות, כמה התענוג עלה? אני בטוח שפחדת לעשות משהו שחורג יותר מדי מנסיעה בקו ישר עם רכב כזה...

אני לא בטוח שראית מספיק סרטונים שלו. הוא אמנם בסרטונים עצמם אוכל את הראש 20 דקות על פיצ'רים אבל ב5 דק האחרונות בכל סרטון הוא נוהג ואז נותן ציון כולל גם על חוויה של איכות חומרים, היגוי, נוחות תאוצה וכדומה... בסוף הוא נותן ציון לפרמטרים של ערך שזה במילה אחרת "האם רכב של מליון שקל שווה מליון שקל"
פורסם
סגירות וואקום. למרות שבבמוו יש את זה החל מסדרה 5 מבחינתי מדובר במאפיין של רכבים היקרים באמת.

אבל הביצוע משתנה. יש יותר טוב ופחות טוב.

ישבתי באאודי Q7, הסגירת וואקום היתה מעולה, בנוסף לבידוד. היתה באוטו דממה אמיתית. המראה העשיר של הדשבורד ואיכות החומרים נותנים תחושה מהנה. אלה הם הדברים היחידים שהם ערך מוסף ברכבי יוקרה (ואני לא מבין למה אי אפשר לייצר את זה גם ברכבים יותר "עממיים"). ללחוץ על הגז ולעוף? זה כבר לא מתאים לארצנו הקטנטונת, מקסימום תעוף לרמזור או לכיכר הקרוב, אם לא תתנגש ברכב שלפניך.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

שלום

יצא לי לנסוע בתחילת שנות האלפיים במרצדס 600amg . רק זכור לי שהרכב היה מאוד מרווח .

הייתי שמח להיות נוסע ברכב ספורט של מעל מיליון שקל במסלול בערד .

פורסם
ישבתי באאודי Q7, הסגירת וואקום היתה מעולה, בנוסף לבידוד. היתה באוטו דממה אמיתית. המראה העשיר של הדשבורד ואיכות החומרים נותנים תחושה מהנה. אלה הם הדברים היחידים שהם ערך מוסף ברכבי יוקרה (ואני לא מבין למה אי אפשר לייצר את זה גם ברכבים יותר "עממיים"). ללחוץ על הגז ולעוף? זה כבר לא מתאים לארצנו הקטנטונת, מקסימום תעוף לרמזור או לכיכר הקרוב, אם לא תתנגש ברכב שלפניך.

בQ7 הדשבורד מפלסטיק. על איזה עושר אתה מדבר?

מה גם שרגילה היא חביבה אבל ממש לא מפלצת בניגוד ל SQ7 שמתאפיינת ביכולות התעופה.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם
דורון, בשביל לסמן וי אם זה מטריד אותך, בנסיעה הבאה לחול תשכור רכב שבארץ עולה מליון ש״ח ומעלה. לא קשה למצוא, ולא יקר במיוחד (ואני לא מדבר על למבורגיני לרבע שעה...)

לצורך העניין בנסיעה האחרונה שלי נסעתי כמה ימים במרצדס CLS בדגם שאמנם עולה בארץ ״רק״ 700,000 אלף, אבל בדגמים מסוימים הוא גם עובר את המליון...

מהן העלויות של דבר כזה?

אני לא בטוח שראית מספיק סרטונים שלו. הוא אמנם בסרטונים עצמם אוכל את הראש 20 דקות על פיצ'רים אבל ב5 דק האחרונות בכל סרטון הוא נוהג ואז נותן ציון כולל גם על חוויה של איכות חומרים, היגוי, נוחות תאוצה וכדומה... בסוף הוא נותן ציון לפרמטרים של ערך שזה במילה אחרת "האם רכב של מליון שקל שווה מליון שקל"

כמובן שראיתי הרבה סרטונים שלו ואני עדיין רואה, אומנם לא כל אחד זה תלוי אם הדגם מעניין אותי (האחרון שראיתי היה על האסטון מרטין של ג׳יי לנו) אבל רואה ועד הסוף כמובן.

הציון Value שניתן לרכב הוא ספציפי מדי והא ביחס לתמורה שהרכב הספציפי שבדק נותן לדעתו אבל הדיון פה הוא קצת יותר כללי ומתפלסף ומדבר בכלל על כל הקונספט של רכבים שעולים הרבה ומה הערך שהם נותנים ביחס לרכבים שעולים רבע מהם, על זה דאג לא באמת עונה.

בלי קשר לזה שכשהוא ישמע על המחירים פה הוא יחשוב שצריך להיות מטורלל כדי לקנות במיליון שקל את מה שאנשים פה קונים :)

פורסם
מה גם שרגילה היא חביבה אבל ממש לא מפלצת בניגוד ל SQ7 שמתאפיינת ביכולות התעופה

ישבתי באמת בSQ7 ולא בגרסה הרגילה, אבל אני לא חושב שיש הבדל בדשבורד. פלסטיק או לא, זה הרגיש ממש מעולה.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
לפני כמה שנים, כשהחזקתי רכב בינוני מינוס, יצא לי לבקר בחו"ל, וחבר הביא לי ג'יפ יוקרתי של מרצדס לנהוג בו. לא זוכר את הדגם, בערך תג מחיר של בערך מליון שקל כאן בארץ. נהניתי מאוד לשבת בו, עד אז לא הרגשתי איך זה לשבת ברכב כזה. תחושה של אור ואווריריות מהסאנרוף, גבוה מכל פשוטי העם, צג מגע גדול באמצע, לא זוכר מה עוד. אבל אני זוכר שאותה תחושה הרגשתי פעם ראשונה שעשיתי נסיעת מבחן באאוטלנדר, שזה בערך 20 אחוז מהמחיר של המרצדס.

ישבתי באאודי Q7, הסגירת וואקום היתה מעולה, בנוסף לבידוד.

ברצינות, אתה לא חושב להפסיק להביך את עצמך עם התגובות האלה?

ההשוואה שלך ל'ג'יפ של מרצדס' מול האאוטלנדר, הזכירה לכל הפורום את ההשוואה שלך בין הדייהו נובירה לוולוו S80. רגע. חייב לצרף לינק לחגיגה, כדי שהצעירים בנינו יבינו במה מדובר, כאילו לא השתנה דבר.

בנאדם שואל על תחושת נהיגה ברכב של מיליון שקל - ואתה מספר לו שישבת ב Q7.

ברצינות, זה לא נעים לראות את זה. זה ממש ממש מביך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
נסעתי ברכבים שונים של יגואר כולל הרכב החשמלי

לא הייתי מתאמץ לשים שקל על החוויה

נסעתי, היה נחמד אולי מפתיע, אבל לזרוק כ"כ הרבה כסף על רכב? מיותר.

ברור שמיותר. כמו שמיותר לנסוע בכל דבר מעבר לטויוטה קורולה, לגור בוילה במקום בדירה, ללון במלון מעבר ל3 כוכבים, ובוודאי ובוודאי לטוס בכל מחלקה מעבר לתיירים, ובכל זאת אנחנו (בני אדם) עושים את זה כי אנחנו יכולים, ורוצים להתפנק כשאנחנו יכולים להרשות לעצמנו. מזכיר לך גם שפה זה פורום חובבי רכב, ומבחינתי שום רכב שמישהו פה בוחר לעצמו לא מיותר אם זה מה שהוא רוצה.

אגב היגואר I-pace שהזכרת לא עולה אפילו קרוב למליון ש״ח (חצי מליון בגרסה היקרה יותר), ושווה כל שקל לדעתי.

פורסם
לפחות תסביר את זה כמו שצריך, מה גם שההסבר הנכון לא אומר שהוא לא יהנה יותר ברכב של מיליון ש"ח.

השקעה נמדדת ביחס ביחס לתפוקה. תועלת לא שייכת לנושא.

תפוקה זה לייצור. תועלת זה לצריכה. הם לא יושבים טוב באותו משפט.

במקרה שלנו, התפוקה לא קשורה לעניין.

לגבי התועלת השולית, אם הוא היה שואל אם אחרי שהוא נהג ב 5 רכבים של מיליון הוא יתרגש ברכב ה - 6 כמו ראשון אז התשובה היתה שלא.

כיוון שהוא שואל באופן כללי על נהיגה ברכב של מיליון לבין רבע מיליון, אז גם תועלת שולית לא רלוונטית.

א. לא הגבתי לפותח השרשור אלא לקריוס.

ב. מעולם לא למדתי את הנושא, מצטער, אני ללא תואר כל שהוא.

ג. יש מצב שהסברתי הכול בשני משפטים קצרים ותמציתיים והוא הבין ? הוא הגיב בתודה על ההודעה, אולי סתם מתוך נימוס, אולי כי באמת עזר לו, לא יודע.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...