Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שוקל לקנות את זה או את זה לרכב ישן( מאזדה 3 2006) מה יותר מועיל ביום יום? לצערי אין תקציב להכל.

כמה יצא מובילאיי עם החזר מהמדינה, וכמה עולים במוצא החיישנים? ולגבי החיישנים כמה צריך להוסיף בשביל מצלמה. עם מסך. גם?! תודה.

פורסם

חיישנים יכולים לעלות 200 שקל...

לגבי מובילאיי יש מידע באתר שלהם..

יוצא החזר של 1500 במשך 3 שנים והעלות קצת פחות מ 2500 ככה שיצא לך לשלם כמעט 1000

לפי מה שאני זוכר..

אולי מישהו שמכיר יותר טוב יתקן אותי פה...

פורסם

חיישני רוורס אכן עולים בסביבות 200₪ כולל התקנה, לעיתים ניתן למצוא מעט זול יותר. לא חייב להתקין מצלמת רוורס ושני הדברים האלו בלתי תלויים.

מובילאיי עולה במבצעים באיזור 2000₪, כמו שנאמר לך יש החזרים של 1500₪. אתה יכול לבדוק גם את מובון. אני באופן אישי נגד המערכות האלו אם הן לא מקוריות ברכב.

מה יותר שימושי? כנראה מובילאיי\מובון, שהרי רוב הזמן אתה נוסע קדימה ולא אחורה.

מצד שני חיישני רוורס יכולים לעזור בחניות צפופות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לגבי החיישנים,

אם הוא עובד באזור שאין בו הרבה חניה והוא מעדיף להמשיך לחפש חניה אז החיישנים חשובים.

מצד שני, הצפצפה אמורה להציל חיים... עד כמה יעילה? אולי תלוי בנהג עצמו..

פורסם

נראה שיש בפורום הרבה אנשים שמזלזלים במובילאי.

אבל תנו לי להזכיר לכם, כולנו בני אדם. גם הנהג המרוכז ביותר יכול לאבד את הריכוז לשבריר שניה שבו הרכב מלפנים מבצע בלימה, וברגע שהמובילאי יצפצף תשומת הלב של הנהג תחזור לכביש והוא יבלום.

נכון מובליאי זה לא מערכת בלימה אוטונומית.

אבל. היא יכולה ל ה צ י ל ח י י ם.

עכשיו בנוגע לנושא.

אתה לא משווה כאן תפוחים עם תפוחים.

חיישני רוורס: בדרכ מוצר סיני זול שבמקרה הטוב מצפצף בצורה מספיק הגיונית שתבין מתי אתה קרוב מדי לרכב כשאתה עושה רוורס.

עלות זולה ממש עניין של 100 או 200 שקל וזה מותקן אצלך.

מובילאי: מערכת חכמה מורכבת ויקרה שיכולה להציל חיים.

תבדוק מה העלויות של המובילאי אחרי ההחזרים מהמדינה ותראה אם זה משתלם לך.

נ.ב

1. כל הטהרנים שאומרים שמובילאי מזיק לרכב.

מתקין טוב מבצע התקנה נקיה שלא מזיקה לרכב כולל אחריות.

לרכבים מבוצעים עשרות התקנות מקומיות כולל דלקן שחלק מההתקנה שלו בחלק מהרכבים היא פירוק לוח שעונים והתלבשות על מד הקמ, קודנים, עלוקות וכו.

2. זה נכון שכשפותחים משטח פלסטיק באוטו הוא לא חוזר להיות אותו הדבר אבל ברכב שנת 2006 כנראה שמשטחי הפלסטיק נפתחו כבר מספר פעמים.

3. אין לי שום קשר למובילאי או מובון סתם כותב מידע כללי ומנסיון בנסיעה עם המערכות האלה.

פורסם

המובילאיי עולה 2000 שקל.

וכל טסט ב3 שנים הקרובות יעלה פחות.

אם אחרי חצי שנה מכרת את הרכב-הלכה ההנחה.

חיישנים אפשר לשים ב150 שקל,תלוי איפה אתה גר.

יש לי גם וגם,החיישנים הרבה יותר שימושיים.

את המובילאיי אני לא מרגיש,הוא מצפצף לעיתים נדירות.

וגם אז זה צפצופים בודדים להזכיר שהוא קים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

שים גם וגם

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
נראה שיש בפורום הרבה אנשים שמזלזלים במובילאי.

אבל תנו לי להזכיר לכם, כולנו בני אדם. גם הנהג המרוכז ביותר יכול לאבד את הריכוז לשבריר שניה שבו הרכב מלפנים מבצע בלימה, וברגע שהמובילאי יצפצף תשומת הלב של הנהג תחזור לכביש והוא יבלום.

נכון מובליאי זה לא מערכת בלימה אוטונומית.

אבל. היא יכולה ל ה צ י ל ח י י ם.

לפי ניסיוני, יש המון התראות שווא על התנגשות חזית אחור (בסיבובים על רכבים בנתיב אחר, בלילה בתנאי מזג אויר קשים כאשר מצפצף על רכבים לא קיימים, כניראה מזהה תמרורים בתור רכבים). עלול ליצור אפקט "זאב זאב".

יחד עם זאת אין התראות לתנועה חוצה. לא תמיד מזהה הולכי רגל (תלוי מתאורה) וגם יש שדה ראיה מצומצם יחסית למטרה של זיהוי הולכי רגל.

גם זיהוי תמרורים לא תמיד מדויק. 120קמ"ש מותר בחניון, כך לפי מערכת זיהוי תמרורים.

120kph.jpeg

למרות זאת, המערכת הזאת סוג של עובדת: הנחה בביטוח והנחה באגרת רישוי.

חיישני רוורס עוזרים מאוד, במיוחד אם יש תצוגה גראפית ו/או שילוב עם מצלמה. מאפשרים חנייה מדויייקת מאוד במקומות צפופים וגם מערכת מצילה חיים, כי אם מישהו נמוך עומד ולא רואים במראות, המערכת תתריע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם יש לך ידיים טובות ורצון, אפשר לעשות פרוייקט לסופ"ש בהתקנה של חיישנים,מצלמה ומסך בסכום שלא יעלה מעל 200 ש"ח, כמובן הזמנה מאלי או דומיו.

אישית אני מוותר על שניהם.

• תוכן חדש...