Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם

אני מעוניין לקנות פיז'ו 208 שנת 2013 105 אלף קמ, ראיתי פה בשיטוט בפורום שבשנים האלה היה סדרה שהגיעה עם מנועים תקולים

רציתי לשאול איך אני יכול לדעת אם הרכב המבוקש קיבל את המנוע התקול או שלא מדובר בידני כי ראיתי שכל התלונות שהיה פה היו על רכב אוטומט (היו כמה תלונות של אנשים שבערך ב30 אלף km הלך המנוע)

אשמח לעזרה

לגבי התקלה בממיר הקטלוטי על זה אני יודע

ואשמח לשמוע על עוד תקלות שאני צריך לבדוק לפני הקניה

עריכה אחרונה על ידי חייקו
פורסם

מנוע ה1.2 האטמוספירי עם 82 כ"ס די אמין

יש כמה נקודות שצריך לדעת חוץ מנושא הממיר הקטליטי,

1. אצלי הרכב היה חדש 301 רובוטית, אחרי כ30K האוטו התחיל לצרוך שמן כחצי ליטר כל 10K.

2. תבדוק שרצועת הטיימינג לא סדוקה, ותחילף אותה כל 90K או 4 שנים, ולא לפי הנחיות היצרן, היו שמועות על כמה מנועים כאלה שהרצועה התפוררה לפני הזמן וגרמה נזק למנוע, בינתיים הרכבים היום בתקופת האחריות או טיפה אחרי וטופלו ע"י היבואן, במקרה שלך עם רכב 2013, אי אפשר לדעת.

תעשה נסיעת מבחן, לפני שאתה רוכש, יש כאלה שלא אוהבים את פעולת מנוע 3 הצל' האלה, ויש דגמים מסויימים שדי רועדים בעמידה, אצלי למשל לא היתה שום רעידה.

חוץ מזה הרכב די אמין, אך תבדוק אותו טוב טוב כולל טיפולים מסודרים בחברה אחרת תעזוב, היתה לי אחת 2014 1.6, לא היתה אמינה.

פורסם
מנוע ה1.2 האטמוספירי עם 82 כ"ס די אמין

יש כמה נקודות שצריך לדעת חוץ מנושא הממיר הקטליטי,

1. אצלי הרכב היה חדש 301 רובוטית, אחרי כ30K האוטו התחיל לצרוך שמן כחצי ליטר כל 10K.

2. תבדוק שרצועת הטיימינג לא סדוקה, ותחילף אותה כל 90K או 4 שנים, ולא לפי הנחיות היצרן, היו שמועות על כמה מנועים כאלה שהרצועה התפוררה לפני הזמן וגרמה נזק למנוע, בינתיים הרכבים היום בתקופת האחריות או טיפה אחרי וטופלו ע"י היבואן, במקרה שלך עם רכב 2013, אי אפשר לדעת.

תעשה נסיעת מבחן, לפני שאתה רוכש, יש כאלה שלא אוהבים את פעולת מנוע 3 הצל' האלה, ויש דגמים מסויימים שדי רועדים בעמידה, אצלי למשל לא היתה שום רעידה.

חוץ מזה הרכב די אמין, אך תבדוק אותו טוב טוב כולל טיפולים מסודרים בחברה אחרת תעזוב, היתה לי אחת 2014 1.6, לא היתה אמינה.

הרצועה לא הוחלפה

אם אני רואה שהרצועה סדוקה לא לקנות?

ואתה איך בודקים רצועה ? במוסך יבדקו לי נכון?

פורסם (נערך)

בעדכון האחרון כתוב שיש להחליף ב 100Kkm

ולכן תמוה בעיני שהרכב עם 105K ולא הוחלפה רצועה.הבעיה היא התפוררות הרצועה ונשירת שערות . לא ברור היקף הבעיה כי לא פרסמו.

מתי היה טיפול אחרון לרכב ? איזה ק"מ ?

תבקש שיבחנו פיזית את הרצועה. בטח ירצו כסף כי לבדוק את כל אורכה זה לפרק חלקים.

סדק לא בטוח שתצליח לראות מחור קטן של פקק מילוי שמן. תנסה. תראה אם הרצועה מיובשת .

לא הייתי פוסל את קניית הרכב אבל כן הייתי מחליף את הרצועה ומקזז את העלות מהמוכר. משהו שעולה כנראה ₪2500 במוסך יבואן.

כדי לסוע עם ראש שקט.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

לא. המנועים האטמוספריים (1.2 פיורטק) הגיעו מתחילת השיווק של ה-208 ב-2012 (וזה המנוע שמשודך לכל הידנית שנמכרו פה, פרט לדיזל), וגם למעט הרובוטיות.

האוטומטיות הגיעו עד 2015 עם ה-1.6 הישן.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

תברר בבקשה נפח מנוע היו שניים בשנת 2013. 1600 סמ"ק אטמוספרי זו שרשרת (גרסת של THP ללא טורבו) 120 כ"ס. לדעתי האוטומטי מגיעה עם מנוע זה. מה שכתבתי קודם נכון רק ל 1200 סמ"ק.

ב 1200 זו רצועה ,גיר ידני, גרסת של pureTech ללא טורבו. 82 כ"ס

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

לי יש רכב עם המנוע הנ"ל (208 ידנית 82 כ"ס שנת 2014 עם 90,000 ק"מ אקטיב).

סה"כ מעבר לטיפולים החליפו אצלי ממיר קטליטי וצינורית מתז אחורי.

לגבי עניין הרצועה התופעה ב1.2 טורבו יותר נפוצה סה"כ מצאתי שתיים או שלוש סיפורים של רצועות כאלו שהתפוררו ברשת (בפורום שלנו ובפורומים בחו"ל) וגרמו לתקלה כאשר באחד מהם זה הוביל להחלפת מנוע (למזלו של בעל הרכב במסגרת אחריות).

לגבי ה1.2 אטמוספרי (זה שמותקן ב208 ידנית וגם ב301 וגם ב108) לא שמענו על מקרים כאלו למרות שזאת אותה הרצועה ואותו המנוע רק בלי טורבו אבל בכול מקרה הייתי ממליץ לבצע החלפה יזומה של רצועת התזמון. ברוב הרכבים גם ככה צריך להחליף רצועת תזמון בסביבות ה90 אלף ק"מ רק שכאן בגלל שהיא בתוך המנוע זה יותר יקר.

פורסם

ולכן תמוה בעיני שהרכב עם 105K ולא הוחלפה רצועה.הבעיה היא התפוררות הרצועה ונשירת שערות . לא ברור היקף הבעיה כי לא פרסמו.

סדק לא בטוח שתצליח לראות מחור קטן של פקק מילוי שמן. תנסה. תראה אם הרצועה מיובשת .

לא הייתי פוסל את קניית הרכב אבל כן הייתי מחליף את הרצועה ומקזז את העלות מהמוכר. משהו שעולה כנראה ₪2500 במוסך יבואן.

כדי לסוע עם ראש שקט.

לפני העידכון כול כמה זמן היה צריך להחליף?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש קיצור בשנים?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כדי לסוע עם ראש שקט.

מישהו אולי מכיר בנאדם שמבין ברכבים ויכול לעשות את כל העבודה של הבדיקות היסטוריית טיפולים וכו', בתשלום?

כי אני פשוט לא מבין בזה בכלל

פורסם

אני חושב שאתה מתבלבל עם ה206+.

שם ההנחיה הייתה להחליף פעם ב8 שנים ונקרעו רצועות,

היבואן לקח אחריות לפי מה שידוע לי.

אני לא מכיר את ה208,

אבל לא בטוח שתוכל לראות את הרצועה,וכנראה גם לא לעמוד על איכותה כמו כן,ביחד עם הרצועה מוחלפים גם חלקים נוספים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...