Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לדעת בלי לפרק רק לא על פי תמונה.

צריך למדוד עובי עם מיקרומטר ב 5-6 נקודות ולהשוות לנתוני היצרן. עם מעל המינימום המותר ופני הדיסק ללא חריצים משמעתיים - תקין.

אם יש חריצים - חריטה.

אם מתחת למינימום או קרוב לזה - החלפה.

דוגמא לשימוש במיקרומטר:

https://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=420230&d=1429356932

פורסם

זה מאוד ביתי. רק צריך לפרק גלגל. אין דרך אחרת.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אפשר לעשות את אותה הדבר עם קיביר ושתי מטבעות.

לפי העין אפשר רק להעריך את גובה המדרגה שבהיקף הדיסק. בהנחה שלא חרטו את הדיסקים האלו כבר בעבר.

מדוייק זה לא יהיה, סה"כ הבדל בין דיסק חדש לפסול זה רק כ 3 מ"מ עובי. ואת זה קשה להעריך ללא מדידיה.

פורסם

אם מתחת למינימום או קרוב לזה - החלפה.

האם באמת אלו ההנחיות של היצרן?

צלחת שמתקרבת למינימום מיד צריך להחליף? או רק בהחלפת ברקסים הבאה?

אני שואל כי יש סרטונים של חריטת צלחות, ובהם ממש מדגישים שמותר לחרוט עד המינימום שהיצרן הגדיר.

אז לדוגמא:

צלחת שמתחילה ב 26 מ"מ , ומותר לחרוט אותה עד 23 מ"מ.

בסרטונים ברשת אכן חורטים אותם אפילו עד 23.2 מ"מ והם מתגאים בכך שהצליחו להציל את הצלחת.

ומתקינים על הרכב עם רפידות חדשות שברור שעד שהרפידות יגמרו הצלחות ירדו מתחת למינימום.

פורסם

תלוי...

אם אתה מפרק לבד וניגש עם הצלחות לבית מלאכה קטן זה יכול להיות כ-100 ש"ח במזומן לזוג צלחות.

בית מלאכה קצת יותר גדול עם מזכירה, דלפק ופועלים יקח יותר.

מוסכים יחייבו אפילו 200 + מע"מ לזוג + עבודה על פירוק והרכבה אולי עוד 100 או 200.

פורסם
האם באמת אלו ההנחיות של היצרן?

צלחת שמתקרבת למינימום מיד צריך להחליף? או רק בהחלפת ברקסים הבאה?

אני שואל כי יש סרטונים של חריטת צלחות, ובהם ממש מדגישים שמותר לחרוט עד המינימום שהיצרן הגדיר.

אז לדוגמא:

צלחת שמתחילה ב 26 מ"מ , ומותר לחרוט אותה עד 23 מ"מ.

בסרטונים ברשת אכן חורטים אותם אפילו עד 23.2 מ"מ והם מתגאים בכך שהצליחו להציל את הצלחת.

ומתקינים על הרכב עם רפידות חדשות שברור שעד שהרפידות יגמרו הצלחות ירדו מתחת למינימום.

להבנתי זה מינימום מותר להתקנה/מינימום מותר בביקורת. זאת אומרת אסור להתקין דיסק אם הוא פחות ממינימום ואם בהחלפת בלמים אתה בודק והוא על מינימום, צריך להחליף.

במהלך השימוש הגיוני שיכול לרדת גם מתחת.

פורסם

לפי התמונות ניראה שמבחינת מדרגה אין משהו משמעותי אך עדיין כדאי לעשות בדיקה מעשית כמו שהציע בוקי. אז חוץ מהבחינה הזו שאם המדרגה לא חורגת מהמותר אם אין רעידות כלשהן בבלימה הכל תקין. כמובן שלבדוק בגלל המדרגה שרפידות יושבות כמו שצריך.

פורסם

כמובן שכחתי לציין שבבלימה יש רעד נוראי שמלווה ברעש

אין לי ספק שהצלחות צריכות טיפול השאלה מה?

בכל מקרה אם עלות חריטה זה בסביבות 200₪ אז כבר עדיף נראה לי להחליף

פורסם

חריטה עולה 100 שח ל2 הצלחות אם אתה מפרק ומרכיב בעצמך. אם מוסך אז סביב ה 300 עם עבודה. ביחס לרעידות שאתה מתאר שקול באמת החלפה וזהו. תבחר סט של ברמבו זה משהו כמו 350 שח לזוג צלחות אני חושב.

פורסם (נערך)

חריטה עולה גג 100 שקל, תוסיף עוד למוסך לפירוק והרכבה.

צלחות ברמבו בסביבות 400 שקל.

לפי התמונה של הצלחת הקידמית נראה שהיא עברה התחממות קלה.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
  • תוכן חדש...