Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם יש קאץ' במימון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אליהו, כנראה שלא הבנת אותי. הוחזר רכב, לכאורה תקין. אחרי מספר שבועות אשתיקיבלה חשבון על 3000 ש"ח על כל מיני נזקים שאין לי מושג מהיכן צצו. והסכום פשוט נגבה מהמשכורת, בלי יכולת להתווכח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אם אתה בסדר עם רכב קטן, אתה יכול לקחת נגיד טויוטה אייגו חדשה בליסינג פרטי בתשלום חודשי שרצית וזה כבר כולל הכל לפי הבנתי, חוץ מהדלק. אין שום תשלום בסוף התקופה, כן יש מקדמה של 8K, לשיקולך.

תחסוך התעסקות עם נוכלים וגרוטאות ברכישה, לדעתי שווה בדיקה.

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם

בן משפחה שלי קנה ניסן מיקרה חדשה במימון מלא ב 2015.

היום הרכב שווה פחות ממה שנשאר לו לשלם.

יותר כואב מזה אין.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

יותר כואב מזה אין.

כואב לך או לו? אני יוצא מנק' הנחה שהוא הבין לאן הוא נכנס כשהוא הלך על המיקרע.

פורסם

זו הסתכלות שלא עוזרת בשום דבר. הרי ברור שהספארק שאנחנו קנינו שווה הרבה, הרבה פחות ממה ששילמנו עליה לפני שנתיים+. אז במקום להוציא את הכסף לאורך תקופה, הוצאנו הכל אז...אבל ידענו שאנחנו קונים רכב חדש ושלא משתלם למכור אותו אחרי שנתיים. האם בן המשפחה לא ידע על ירידת הערך? בשביל שהמצב יהיה שונה, הוא היה צריך לקנות משהו בן 3-4 ולשלם חצי ממחיר חדש.

הייתי ממליץ לבן המשפחה להסתכל על המציאות - הוא לא קנה עסקה, שבה יקבל במכירה יותר ממה שהוציא. הוא שילם יותר כדי לקבל משהו עם יתרונות מסויימים ואני מנחש שנהנה מהם.

אם הוא רוצה למכור את המיקרה, הוא עדיין יקבל מזומן שיוכל להשתמש בו בזמן שההלוואה זוחלת בקצב שלה.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

יותר כואב מזה אין.

זה סופו של כל בלון שלא תוכנן כראוי, חבל רק שהכל הצרות האלה בשביל מיקרה.

אם הוא רוצה למכור את המיקרה, הוא עדיין יקבל מזומן שיוכל להשתמש בו בזמן שההלוואה זוחלת בקצב שלה.

הוא לא יכול.

המיקרה משועבדת. כדי לבצע העברת בעלות צריך להסיר שיעבוד, כדי להסיר שיעבוד צריך לסגור את החוב שנשאר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

בוודאות הוא לא יכול? נגיד מישהו רוצה למכור רכב שרכש מאפ"ק (במימון) בשוק הפרטי, שם מרבית הסיכויים שיקבל עליו יותר מאשר המקום ממנו נרכש, הרכב אמנם משועבד, אך אני משער שבסיכום עם הגורם המממן בו הוא מצהיר שהקונה מעביר לו את הסכום שסוכם בין השניים (החייב בכלל לא רואה את הכסף) בעוד החייב ממשיך לשלם את השארית מדי חודש ניתן להסיר את השעבוד, או שמא אני חי בעולם ורוד והיברידי?

ההגיון אומר שגם אם החייב מחזיר את הרכב בתואנה שלא רוצה את הרכב/לא עומד בהחזרים/אופניים מחימר זה העתיד, השיעבוד יצטרך לרדת מהרכב בכדי שניתן יהיה לגלגל אותו לחבוב/ה הבאים, אז צריכים להסתדר "איכשהו". פשוט דרך הסוכנות מרבית הסיכויים שהרכב יישחט במחיר והחייב יצטרך להחזיר יותר לאורך זמן ובשוק הפרטי - פחות.

Sent from my Galaxy Note 9

פורסם

לי אישית יצא מקרה טוב, כי אחי קנה את הרכב הנוכחי שלי במימון מלא (Audi A3 2013) ואני קיבלתי אותו כשקיבל רכב מהעבודה. לכן, ההוצאות שלי לא כללו את המקדמה ואני משלם החזר חודשי של כ-1,100 ש"ח (ביטוח ודלק עוד כ-1,000 שקל נוספים). אמנם אני משלם 2,000 ש"ח על הרכב, אבל אני נהנה מהרכב מאוד וקם כל יום עם חיוך. אין לי בעיה להתחיל את החודש פחות 2,000 ש"ח אם זה מה שעושה לי טוב!

בכל אופן, מה שנוח אצלי (ושעשיתי עם רכבים קודמים) שבכל שלב אתה יכול גם להתחרט. זאת אומרת, למצוא קונה פוטנציאלי ורציני, להיעזר בבנק במין "הלוואת גישור" (או לבקש מהבן אדם שיכסה לך את ההלוואה טרם העברת הבעלות - עם כמה שזה נשמע סקפטי, מכרתי כבר שני רכבים בשיטה הזו למרות התהליך שדי מפחיד) ואז אתה יכול להעביר לו את הבעלות וסגרת את ההלוואה.

במקרה שלי אני מתכנן למכור ככה את הרכב (אצלי 5 חודשים) ועוד יישאר לי "עודף" שהוא בעצם מכסה לי בערך 70% מהסכום ששילמתי עד כה.

2016 BMW M235i.

פורסם
בוודאות הוא לא יכול? נגיד מישהו רוצה למכור רכב שרכש מאפ"ק (במימון) בשוק הפרטי, שם מרבית הסיכויים שיקבל עליו יותר מאשר המקום ממנו נרכש, הרכב אמנם משועבד, אך אני משער שבסיכום עם הגורם המממן בו הוא מצהיר שהקונה מעביר לו את הסכום שסוכם בין השניים (החייב בכלל לא רואה את הכסף) בעוד החייב ממשיך לשלם את השארית מדי חודש ניתן להסיר את השעבוד, או שמא אני חי בעולם ורוד והיברידי?

ההגיון אומר שגם אם החייב מחזיר את הרכב בתואנה שלא רוצה את הרכב/לא עומד בהחזרים/אופניים מחימר זה העתיד, השיעבוד יצטרך לרדת מהרכב בכדי שניתן יהיה לגלגל אותו לחבוב/ה הבאים, אז צריכים להסתדר "איכשהו". פשוט דרך הסוכנות מרבית הסיכויים שהרכב יישחט במחיר והחייב יצטרך להחזיר יותר לאורך זמן ובשוק הפרטי - פחות.

Sent from my Galaxy Note 9

הרכב משועבד לגוף המממן.

אם פלוני רוצה למכור אותו בשוק החופשי הוא יכול לעשות את זה רק לאחר הסרת שיעבוד. אילו אופציות עומדות לרשותו?

א. הקונה הפרטי מעביר את הסכום לגוף המממן, הוא מסיר את השעבוד ואז ניגשים להעברת בעלות.

ב. פולני לוקח הלוואת גישור, מסיר את השעבוד, מוכר, סוגר את הגישור ע״י הכסף שקיבל.

אם החוב על הקיים גבוה ממה שפלוני מקבל על הרכב - עליו להשלים את היתרה. אם נמוך, נשאר עם עודף ביד.

לגבי תאונה - כשקונים רכב במימון עושים שיעבוד פוליסה, משמע, אם פלוני מממש את הפוליסה התשלום עובר ישירות לגוף המממן.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מימון לא חייב להיות רק בעסקת רכב חדש- אפשר לקנות גם רכב בן 3-5 בעסקאות כאלו.רכשתי סיוויק 2013 בעסקה דומה עם הלוואת בלון ל 5 שנים כאשר הרכב הישן היה המקדמה,כל חודש 800 ש"ח - תשלום סביר בהחלט למי שעובד (ונעזוב כרגע: טסט,ביטוח,טיפולים (במקרה שלי קיבלתי 3 מלאים לפי מפרט היבואן לא כולל חלקים מתבלים כמו בלמים,ציריות/גומיות/תושבות) כי את זה יש בכל רכב משומש ובסוף העסקה נשאר לי לשלם כ 23,000 ש"ח.

הבעיה הגדולה היא ירידת הערך המטורפת של רכב חדש ב 2-3 השנים הראשונות ושים לב שבמקרה שלי

גם אם אהיה מעוניין בשדרוג בתום העסקה ללא מזומנים שיהיו ברשותי,לפי מחירון לוי יצחק נכון להיום (להונדה בת 10-11) הרכב יהיה שווה כ 30-40K שזה אומר,שעדיין אפשר למכור את הרכב ללא הפסד ועוד יותר מזה,להישאר עם מקדמה צנועה לרכישת הרכב הבא.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
יוליאן - לא מדוייק. בהחזרה יש הפתעות.

לא רוצה הפתעות? קח הלואה בנקאית. זו הלואה ל-5 שנים, בסופה הרכב בבעלותך המלאה ואין הפתעות של שמאי מטעם חברת המימון.

ואדים - היתרונות של ליסינג ברורים לי - אבל צריך להביא בחשבון את העלויות הנסתרות, כגון הפגיעה בזכויות סוציאליות, שהיא פגיעה כלכלית קשה מאד. חוץ מזה, אתה מדבר על חכירה לטווח ארוך, לא על רכישה במימון. אלה עסקות שונות בתכלית.

ואו, איזו שגיא פרוידיאנית. במקום "חכירה" כתבתי "חריכה" - באמת חורך את חשבון הבנק.

באילו זכויות סוציאליות אני נפגע במידה ואני לוקח ליסינג?

פורסם
לסיכום, שני קאצ'ים עיקריים שעלולים להתחבא בעסקאות כאלה:

א. ירידת הערך בפועל גבוהה ממה ששילמת עד סוף התקופה, ובסוף התקופה אתה נאלץ להשלים סכום משמעותי

ב. הריבית שמגולמת בהלוואה, בין אם בצורה ישירה או עקיפה, עשויה להיות גבוהה מהמקובל בשוק.

כתבת יפה, כאן קצת פיספסת - הסיבה האחרונה בעולם לעשות משהו היא כי רוב המדינה עושה אותו. אתה צריך לעשות מה שמתאים לך, לא לרוב המדינה (אלא אם אתה דואג לאינטרסים של רוב המדינה).

תודה, וחלילה שהתכוונתי שזה טוב ועדיף כי רוב המדינה עושה את זה, התפספס לי בתיאור.

רוב המדינה גם חיה באוברדראפט וזה גרוע.

אישית לא היתי עושה מימון רכב ב 1400 ש"ח בחודש, כשהמשכורת היא נמוכה כמו הנ"ל (בלי לפגוע בפות"ש).

Opel Adam S 2017

פורסם
באילו זכויות סוציאליות אני נפגע במידה ואני לוקח ליסינג?

השכר שלך לצורך הזכויות יורד. אלא אם יש לך גילום

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...