Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

לפני כחודש חזרתי מטיול של כמעט שבועיים בנורווגיה.

הטיול התחיל עם יומיים רגועים יחסית באוסלו, הרבה מוותרים על החלק הזה וטסים ישירות לברגן. בקצרה אוסלו עיר מאוד יפה, יקרה באופן לא סביר (נסיעת מונית של 5דק׳ עלתה כ-70 ש״ח :shock:) ומעניינת בעיקר למי שאוהב מוזיאונים ושוטתות אורבנית. לא מצטער על החלק הזה של הטיול אבל הוא גם לא היה האטרקציה המרכזית.

לאחר יומיים באוסלו לקחנו רכבת חזרה לשדה התעופה (ד״א גם יקרה באופן לא סביר 150 ש״ח לנסיעה הלוך חזור) שם לקחתי את הרכב, הזמנתי רכב מסגמנט C דרך אוויס. לדעתי לכל מי שחושב לנסוע לנורווגיה מומלץ לקחת רכב שיהיה מינימום מסגמנט זה, הנסיעות ארוכות מאוד ותנאי מזג האוויר לא אידאליים בחלק גדול מהזמן.

כשהגעתי לדלפק החברה בשדה הסתבר שלא אקבל גולף או פוקוס כמו שציפיתי, הנציגה בדלפק אמרה לי בשמחה שבגלל שאין להם רכבים במגרש אני מקבל שדרוג... היא שאלה אם איכפת לי לקבל רכב אוטומט, אמרתי שלא בלית ברירה, ואז היא נתנה לי את המפתחות למרכבת האלים, הלו היא שקודה פאביה בגרסת סטיישן אוטומטית.

(Side note: זו פעם שניה שנתקלתי בטריק הזה של אוויס, פעם קודמת בחופשה משפחתית באיטליה, שם במקום לקבל וולוו v60 קיבלנו פיג׳ו 308 סטיישן אבל בגרסה הכי מאובזרת.)

מאוכזב קצת ״מהשדרוג״ התחלנו את המסע.

על האוטו:

לחיוב - האוטו היה מצוייד בבקרת שיוט עם ראדר, האמת שלא יצא לי להתנסות בפיצ׳ר לפני זה. הוא עבד מעולה! הוריד הרבה מהעומס בנהיגה ארוכה, באוטו הזה בקרת השיוט ידעה להביא את האוטו לעצירה מוחלטת אבל לא ידעה להתחיל משום מה.

בניגוד למה שציפיתי הרכב היה יחסית נוח, הכסאות לא מדהימים אבל בסך הכל למרות היותו צר ביחס לרכבים שאני נוהג עליהם לרוב לא סבלנו יותר מדי גם אחרי ימים ארוכים מאוד של נהיגה.

שילוב מנוע גיר מאוד חסכוניים! (TSI 1.0 + DSG7) בממוצע אחרי 2100ק״מ יצא לפי מחשב הרכב 18 קמ״ל בנסיעה הררית ולא חסכונית במיוחד, התרשמתי!

בנוסף, הרכב היה מאובזר מאוד (Keyless start, מצלמת רברס ועוד כל מני niceties של רכבים מודרניים)

לשלילה - הגיר פישל מדי פעם, חייב להתוודות שכנראה זה קרה בגלל שבדקתי אותו קצת, הפשלה הכי ״גדולה״ קרתה בעליה חדה מאוד, משום מה הרכב סירב להוריד להילוך 1 כשהוא היה על D ועל כן רעד מאוד בצורה לא נעימה... חוץ מזה הגיר עבד לתפארת (לרכב היו כ-15Kkm)

ציפיתי שלמנוע יהיה יותר מחץ, במהירות נמוכה הוא היה סבבה, אבל אין מה לחפש בסלד גבוהה (מעל 3K) הוא פשוט מפסיק למשוך.

איכות החומרים לא וואו, הכל ישב במקום ולא היו רעשים אבל ציפיתי לחומרים רכים יותר (כן אני ממלטפי הדאשבורדים)

קצת קטנוני אבל אני לא מבין למה למכור רכב רק עם Keyless start, אתה חייב להוציא את המפתח מהכיס כדי לפתוח את הדלת, אבל אז אין לך איפה לשים אותו באוטו... בנוסף המפח באוטו הזה היה מפתח קפיצי רגיל של סקודה, מוזר מאוד בהתחשב בזה שאין לאן לכניס את המפתח.

בנוסף הפאביה הראתה נטיה רצינית לתת היגוי במהירויות בינוניות, לא מפתיע אבל שווה לציין.

דבר אחרון, ופה אני מאשים את אוויס ולא את האוטו, במהלך הטיול קפצה בדאש הודעה של חוסר בשמן, אני מאמין שהאוטו היה אמור להכנס לטיפול בקרוב, העניין היה מעצבן במיוחד כי יצא שהאופציות שאוויס נתנו לנו היו או לנסוע כשעתיים לסניף הקרוב שלהם, או לקנות שמן ולקבל החזר (שעדיין לא קיבלתי).

על נורווגיה:

במילה אחת וואו!

המקום היחיד שהייתי בו שהנופים בו משתווים לנורווגיה הוא איסלנד.

הנוספים פראיים לחלוטין, במהלך הנסיעה כל הזמן הלסת נשמטת על הרצפה מעוצמת הנוף.

הנוף מאוד מגוון, נע בין נוף אליפני טיפוסי, לפיורדים מרהיבים לחלקים שאפשר לתאר רק כטונדרה מדברית בהרים. מדהים לחלוטין!

יצא לנו לעשות מספר טיולים רגליים (פחות משתכננו במקור, אך בגלל תנאי מזג האוויר לא יצא כל מה שתוכנן) ממליץ בחום לכל מי שמגיע לנורווגיה לא להתעצל ולחוות את עוצמת הטבע In the flesh.

הנהיגה בנורווגיה היא חוויה, דבר ראשון ששווה לציין הוא שאי אפשר לנסוע מהר כמעט אף פעם, לרוב הגבלת המהירות נמוכה במיוחד (נע בין 60-80) ויצא לי לנסוע רק בכביש אחד שהיה מותר לנסוע בו 110.

חייב לציין שבניגוד למה שקראתי לא נתקלתי בהרבה מצלמות מהירות, ואיפה שיש לרוב יש שלטים שמודיעים על כך לפני.

שווה לציין שהרבה מהכבישים הם כבישי אגרה, חוץ מלמעבורות אתה משלם את האגרה דרך חברת ההשכרה, בסך הכל יצא לנו כ-400 ש״ח להכל, לא זול.

מעבר לכך הנהגים בנורווגיה סופר אדיבים, חלק גדול מהנהיגה מתבצע על כבישים בעלי נתיב וחצי, כך שאתה נאלץ להכנס למפרצון כדי לתת לרכב שממול לעבור (מתרגלים לזה די מהר), וזה עובד נהדר.

בנוסף קרה לי מספר פעמים שראיתי שאם רכב מעקב את התנועה, הוא פשוט יורד לשול כדי לאפשר לרכבים שמאחוריו לעקוף, מרשים!

מעבר לזה אני לא יודע אם זה בגלל שהייתי בתקופת Off season או כי זה פשוט ככה נתקלתי בהמון עבודות בכביש. לרוב זה לא הפריע אבל היו מספר פעמים שנאלצנו לחכות כ-30 דקות עד שהכביש יפתח... בנוסף היתה פעם נוספת תוך נסיעה בפאס בהרים שכביש פשוט היה חסום ולא היה מדווח על כך בשום מקום.

לסיום בגלל שזה פורום רכב, המלצה על כביש מדהים!

כביש מספר 55 שעובד ליד שמורת הטבע Jotunheimen היה אחד הכבישים המרהיבים ביותר שראיתי, הנוף משגע, הכביש סלול למשעי ויש בו אינספור היירפינים, שינויי גובה ופיתולים, בנוסף לכך הוא ארוך מאוד ככה שהכיף לא מסתיים מהר... (וגם לא נתקלתי בו במצלמות מהירות).

אשמח לשתף בעוד דברים אם יש למישהו שאלות :)

ובינתיים קצת תמונות.

שקד.

DSC_2308-3.jpgDJI_0174.jpgDSC_2535.jpgDSC_2663.jpgDSC_2589.jpg

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

בסקודה בקרת השיוט מתחילה לסוע שוב מעצירה אם משך העצירה אינו עולה על 3-4 שניות. מעבר לזמן זה, ליטוף דוושת הגז או נגיעה ב resume והרכב מתחיל לזוז. למיטב ידיעתי כך זה אצל מרבית היצרנים (מכיר את זה גם ביונדאי).

פורסם

תודה על הדיווח.

נורווגיה בהחלט על הכוונת שלי כבר כמה שנים, מקווה לבצע בזמן הנראה לעין (ולא בחנוכה :-D). ודרך אגב - יש רצון רב לחזור גם לאיסלנד, כיון שהגישה שלי היא לבחור תא שטח מצומצם בהתאם ללוח הזמנים, ולחרוש אותו ביסודיות - וכמובן ש-8 ימים לא מספיקים לכך. שונא את שיטת "8 מדינות ב-7 ימים" הידועה לשמצה מהימים של "אירופה הקלאסית".

דרך אגב - שאלה לגבי חידוש הנמיעה לאחר עצירה: האם לא מדובר ב-S&S שמצריך התנעה מחודשת בלחיצה על הגז (אולחיצה ושחרור הבלם)?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קראתי את הסיכום המושקע אך הרגשת האכזבה לא עזבה אותי. מרכבת אלים יש רק אחת ושמה מיצובישי אאוטלנדר, AKA מ"א AKA מרכבת אלים.

פורסם
מדוע לא סרבת לקבל את ה"שדרוג"?

ניסיתי... היא אמרה שזה או זה או מרצדס Viano (ואן 9 מקומות)

בנוגע לנושא בקרת השיוט, אני חושב שבאוטו הזה היא הפסיקה מיד עם העצירה וגם לא החזיקה את הברקס, אבל ברגע שהרכב חזר לנסוע (גם במהירות נמוכה) היה אפשר להפעיל אותה מחדש.

לא חושב שזה היה עניין של ה-S&S אבל בתכלס לא בחנתי את זה מספיק, בקושי יש פקקים בנורווגיה כך שלא בחנתי את המערכת עד לעצירה הרבה :)

שכחתי שהתואר עבר לרכב שהוא Far superior... האמת שבמפתיע (או שלא) לא ראיתי כמעט בכלל אאוטלנדרים בנורווגיה :shock: הנחתי שלאור העובדה שיש שם כל כך הרבה רכבי Plugin וחשמליים יהיו הרבה קונים לגרסה זו של הרכב אך לא... כנראה הבשורה עדיין לא הגיע לשם.

Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם (נערך)

תודה על הסקירה, גם אני ביקרתי בנורווגיה בחורף(אפריל הקודם) וזה חוויה מיוחדת ממש!.

לגבי הרכב - שכרת בשדה התעופה גרדרמואן? שאני שכרתי מסיקטסט היה להם מבחר לא רע, ביקשתי פוקוס ידנית(במיוחד) והם דאגו להביא לי אבל שנחתי וראיתי את השכבות של השלג שידרגתי ל4WD(שהיה רק אוטומטי) כי פחדתי להחליק בשלג, בכל זאת נהג לא מנוסה בסביבה הזאת(ושילמתי על זה איזה 200 שקל לכל השבוע).

חוץ מזה באירופה אוטומט נחשב להם כשדרוג, הם לא רגילים לזה כמונו - מה שכן גם אני הייתי מתעצבן ואולי מבקש זיכוי ובודק בסניפים ליד אם יש משהו טוב במחיר סביר.

לגבי מצלמות מהירות נתקלתי בלא מעט, אבל כמו שכתבת יש שלט ברור לפני ואחרי המצלמה.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

עם ממוצע של 1.6 ילדים לאשה - חצי מאשר בישראל - למה הם יזקקו לאאוטלנדר.\?

ולא לשכוח, הסקודה הזו היא יורשת העצר של מרכבת האלים הקודמת Skoda Fabia Sport 16V. כבוד לשושלת!

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן שכרתי את הרכב משדה התעופה גרדרמואן, לא ברור למה אבל המגרש של אוויס בהחלט היה די ריק. אני לא בטוח שזה סניף כזה גדול מכיוון שאותה נציגות מייצגת גם את באדג׳ט.

במקרה שלי ניסיתי טיפה ללחוץ על להחליף לרכב אחר, מכיוון שלא היה להם ויתרתי... בסופו של דבר זה לא היה טיול שהנהיגה בו היא המטרה העיקרית, מה גם שמכיוון שאני נחשב נהג צעיר הקנס שאני נאלץ לשלם בכל חברות ההשכרה גבוהה במיוחד, ואיכשהו אצל אוויס היה נראה שהמחיר הכי סביר בהתחשב במגבלות.

לא בטוח כמה הייתי ממליץ עליהם אבל למישהו אחר, גם עניין תחזוקת הרכב, גם לא שלחו חשבונית (עבר כבר חודש) עד שלא התקשרתי לבקש במיוחד, וגם לא יודע מה קורה עם הזיכוי על השמן...

שלא נדבר על זה שנראה שעניין הסגמנטים המתירנים משהו שלהם הוא לא חד פעמי כמו שכבר ראיתי באיטליה.

בנוגע למצלמות מהירות זה לא שאין, אבל שמעתי סיפורי אימה על מצלמות כל כמה ק״מ, זה ממש לא המצב. בכבישים המהירים יש יותר מצלמות אבל ברוב הכבישים הלא ראשיים שנסעתי בהם לא היו כמעט מצלמות.

פורסם

אויס ובאדג'ט חד הם - שכרתי במספר מקומות באירופה רכבים עם מדבקה של שני המותגים.

סיפורי הזוועה אינם כל כך על צפיפות המצלמות (ואני מניח שכמקובל באירופה רבות מהן מוסוות ברמה של מטעני צד בלבנון) אלא על הענישה הכבדה על כל חריגה קטנה. לפני מספר שנים מיש מחברי הפורום קיבל קנס (כולל איזה מכפלת עיכוב בתשלום) של לא פחות מ-4000 ש"ח על עבירת מהירות שבמקומותינו לא נחשבת קיצונית במיוחד. וחריגות יותר גדולות עשויות להסתיים בקלבוש בלי משפט.

פורסם

אוויס ובאדג'ט התאחדו לאחד בכל העולם, בארץ מכיוון שזה נציגות מקומית הזיכיון עוד מחולק בין חברות שונות.

ככה גם היה בהתחלה עם הרץ(קשר-רנט-א-קאר) ועם טריפטי(אלבר) רק לא מזמן אלבר איבדו את הזיכיון על טריפטי שעבר עם דולר לקשר ביחד עם הרץ ועברו לקבל את הזיכיון של יורופקאר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...