Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נראה לי שהגזמתם, לא עבריין ולא רשע,

בס"ה רוצה לקחת מה שמגיע לו, כמעט בכל חוזה יש סעיף שהשוכר צריך לצבוע הדירה לפני חזרתה, צביעה כזאת עולה בסביבות 3000 ש"ח, מי בדיוק הולך לשלם לו על זה, היורשים?

יש לו ריהוט יד2 כנראה לא שווה מדי הרבה, עולה גרושים היום, רק תכנס ליד2 ותראה לבד, הלוואי שיגיע ל3000 ש"ח ,

פתאום מגיעים פה איזה "מכר" ורוצה לקחת גם הריהוט, אולי שה"מכר" יציע גם לשלם במקום הנפטר?

בדיוק בשביל מקרים כאלו יש ערבות בנקאית

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעל הדירה כרגע הוא עבריין ולא משנה מה כתוב בחוזה.

שלא לדבר על זה שבמקרה של מוות, הוא לא רק עבריין, הוא גם רשע מוחלט. - כנראה שאתה כבר ממזמן לא שכרת דירה באיזור המרכז ככה שאם אתה חושב שהוא רשע מוחלט אני מאמין שתמצא בעלי דירות הרבה יותר רשעים :-(

בעל הדירה הוא ממש לא עבריין. אין שום צו בית משפט למסור/להעביר או לזרוק את המטלטלין של המנוח. כרגע כפי שנכתב בעל הדירה עושה 'טובה' ששומר על המטלטלין ולא זורק אותם מביתו (אני בטוח שקיים סעיף שמתיר הוצאת מטלטלין של שוכר מהדירה במקרה של סיום חוזה).

עבריין זה מישהו שעבר עבירה ולדעתי הוא לא עבר שום עבירה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה טועה.

א. כי עפ"י החוק, אתה טועה.

ב.כי ציינו במפורש שהחוזה הוא עד ה 20 לחודש זה כך שקל וחומר שאין למשכיר שום זכות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
יש דרך לעשות דברים - ברור שיש דרכים נעימות יותר ומתחשבות במנוח ובעזבון שלו. לצערי היום אף אחד כבר לא דופק חשבון לכלום.

לשייך לעצמך רכוש של מישהו שנפטר זה בזוי.

אם מדובר בצביעה יכול לדבר עם היורשים שיטפלו בצביעה של הדירה.

אך לא דיבר אלא פשוט קם בבוקר ולקח לעצמו מה שנראה לו

ואם יש שם ריהוט שהוא סנטימנטלי ? תמונות ? באיזה זכות הוא לוקח משהו שלא שלו, ויותר מזה - מחליף מנעול ?

אולי החלפת המנעול תורמת לשמירה על המטלטלין והעזבון של המנוח בפני בני משפחה או קרובים שאינם רשאים לגעת במטלטלין או כול דבר אחר ששייך למנוח ?

פורסם

איפה דובר על סיום החוזה?

החוזה נגמר עוד כמה ימים - עד אז, אני לא מבין איך אפשר להצדיק דבר כזה.

לצורך הדמגוגיה, יכול להיות שהמנוח השאיר לבת שלו מפתח והיא ישנה במקום כשהיא רוצה.

אני אמנם לא עו"ד, אבל ברור שיש כאן עוול ואני לא מבין איך אדם עם כוונות טובות יכול לעשות כאלו פעולות.

מקווה מאוד שפנו לייעוץ משפטי ולמשטרה, ואשמח לעדכון כי זה מקרה מפתיע ומעניין.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
אתה טועה.

א. כי עפ"י החוק, אתה טועה.

ב.כי ציינו במפורש שהחוזה הוא עד ה 20 לחודש זה כך שקל וחומר שאין למשכיר שום זכות.

האם לדעתך קרובים רחוקים או בני משפחה שלא קיבלו צו ירושה רשאים להוציא מטלטלין מביתו של המנוח או כול דבר אחר של המנוח ?

פורסם

החוזה נגמר עוד כמה ימים - עד אז, אני לא מבין איך אפשר להצדיק דבר כזה..

וגם לאחר פקיעת החוזה, ללא צו בית משפט שמורה על זה (ולוקח זמן להוציא כזה צו), זו עבירה לכל דבר ועניין.

אבל גם אם הדבר נעשה בליווי צו, ברור שבילתי אפשרי לעקל את המיטלטלין כנגד החוב, בטח בצורה חד צדדית ללא מתן אפשרות לשוכר/יורשים לקבל את המיטלטלין בחזרה כנגד תשלום הנזק (במידה ובכלל קיים ובמידה והשוכר אכן התחייב בחוזה להחזיר דירה צבועה).

פורסם

אגב, אני לא יודע על איזה איזור בארץ מדובר - אבל לאחרונה נעזרתי בעו"ד בעיניי הפרת חוזה שכירות (מצד המשכיר) בת"א, ומאוד התרשמתי ממנו.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

הרבה זמן לא שמעתי על נבזיות כזו.

אין צ'ק ביטחון? ערבות כלשהי? דרך הפעולה שהוא נקט בה פשוט לא הגיונית.

מוזנחת? הוא נתן הסבר מה בדיוק? אם מדובר בצבע וסתימת חורי קידוח/מסמרים אני בהלם שפעל כך.

זה לא שהשוכר החליט לברוח מהדירה למקום אחר. הוא נפטר. למה לא לתת למשפחה אפשרות לנהל את האירוע, ובסיום, אם הפרו חוזה (לא צבעו וכו') שיפעיל את הערבויות. אם לא לקח ערבויות, אז האשמה היא רק שלו.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

חלק גדול מחברי הפורום קצת תמימים :wink:

שאלה : החוזה מסתיים בעוד 4 ימים, בעל הדירה רוצה להמשיך להשכיר את הדירה לשוכרים חדשים ולהמשיך לקבל כול חודש 4000 שקלים מה עליו לעשות יום למחרת סיום החוזה ?

אם זו הייתה דירה שלי הייתי מחכה לסיום השבעה ולאחר מכן שולח מכתב רשום לקרובי המשפחה של המנוח שבו אני כותב שהמטלטלין וכול חפציו של המנוח נמצאים במחסן או במקלט של הבניין וממתין לקבלת צו יירושה או צו בית משפט.

פורסם
ברגע שאדם נפטר כל ענינייו הכספיים מוקפאים עד לקבלת צו ירושה שמורה מה לעשות בהם.

נשמע שבעל הדירה עבריין. באותה מידה יכל להחליט שהוא שומר לעצמו את הרכב של המנוח.

עד אז לתעד כמה שניתן את המצב ואם אפשר להעביר את הרכוש לחזקתכם.

שמת לב שיש סתירה חמורה בדברייך ? מצד אחד אתה כותב שכול ענינייו הכספים מוקפאים וגם רכושו (תוספת שלי).

מאידך גיסא אתה כותב שאם אפשר כדאי להעביר את הרכוש לחזקת קרובים או מכריו.

איך עושים זאת בנשימה אחת ?

פורסם

היית עושה זאת והיית למחרת הביקור שלי מקבל תלונה במשטרה על גניבת רכוש, תכשיטים ומזומן במאו ? תאלפי שקלים שאני ראיתי במו עיני יומיים לפני שהמנוח נפטר כשביקרתי אותו. לך תתמודד עם תלונה שכזו עכשיו כי "עשית חוק לעצמך". יש הליך סדור לכל דבר ועל פיו אתה צריך לפעול, גם אם זה אומר שחודשיים הדירה תהיה ריקה. חלק מתחשיבי העלות של השכרת נכס.

פורסם
איפה דובר על סיום החוזה?

החוזה נגמר עוד כמה ימים - עד אז, אני לא מבין איך אפשר להצדיק דבר כזה.

לצורך הדמגוגיה, יכול להיות שהמנוח השאיר לבת שלו מפתח והיא ישנה במקום כשהיא רוצה.

אני אמנם לא עו"ד, אבל ברור שיש כאן עוול ואני לא מבין איך אדם עם כוונות טובות יכול לעשות כאלו פעולות.

מקווה מאוד שפנו לייעוץ משפטי ולמשטרה, ואשמח לעדכון כי זה מקרה מפתיע ומעניין.

דמגוגיה לא מעניינת אותי וכנראה גם את בעל הדירה.

פותח האשכול ציין שהמשפחה בחו"ל כלומר אין אף אחד מדרגה ראשונה בארץ שיטפל בענייניו. במידה ולמישהו מבני המשפחה החיים בחו"ל המנוח היה חשוב מן הראוי שמישהו יגיע לארץ ויטפל בכול ההיבטים הקשורים לאותו אדם החל מעניין הקבורה והוצאת תעודת פטירה ולאחר מכן טיפול בעזבון.

האם מישהו מבני המשפחה לקח על עצמו את העניין ? העיקר אנשים קפצו ישר לכתוב שבעל הדירה מגעיל לא אנושי...

פורסם
היית עושה זאת והיית למחרת הביקור שלי מקבל תלונה במשטרה על גניבת רכוש, תכשיטים ומזומן במאו ? תאלפי שקלים שאני ראיתי במו עיני יומיים לפני שהמנוח נפטר כשביקרתי אותו. - אז אמרו ? יש הוכחות ?

לך תתמודד עם תלונה שכזו עכשיו כי "עשית חוק לעצמך". יש הליך סדור לכל דבר ועל פיו אתה צריך לפעול, גם אם זה אומר שחודשיים הדירה תהיה ריקה. חלק מתחשיבי העלות של השכרת נכס.

לא מסכים. אם כול הצער שבדבר ואולי אני נשמע מגעיל אינני רואה שום סיבה טכנית שבעל הדירה יפסיד כול חודש 4000 שקלים.

אולי לבעל הדירה יש הורה קשיש הסובל מאלציימר ומתגורר בבית אבות והכסף של השכירות משמש לתשלום עבור השהייה של ההורה בבית אבות והמשכיר חייב לשלם את הסכום אחרת הוא ישלם גם ריבית ?

פורסם

גם לבית אבות, אשר מפסיד 10,000-20,000 ש"ח על כל חודש בו חדר פנוי, יש נוהל מסודר לפינוי חדרים שתושביה נפטרו, משאיר לפחות שבוע לאחר ה"שבעה".

לגבי אותם קרובי משפחה שאינםמגיעים ארצה - האם חשבת שאולי מדובר באנשים מבוגרים שאינם מסוגלים לטוס אפילו מאירופה, שלא לדבר על כאלה שמקום מושבם מעבר לשלולית?

בינתיים בעל הדירה אינו מפסיד דבר - יש חוזה שכירות בתוקף והוא קיבל את שכר הדירה לתקופה הנוכחית. אילו היה מתנהג בהגינות היה פונה לקרובי המשפחה ומבקש לפנות את הדירה, ואם יש קושי מגיע אתם להסדר על פינוי ואחסון, או דחיה של כמה ימים בפינוי (אני מניח שמיילא הוא עדיין צריך להציג את הדירה לשוכרים פוטנציאליים, לנהל מו"מ ולחתום על חוזה, תהליך שבדרך כלל אורך יותר מכמה שעות). במקום זה הוא נוהג כאחרון אנשי המאפיה ומנכס לעצמו את הרכוש. אפילו ההוצל"פ אינה נוהגת כך, אלא נותנת מרווח נשימה להסדרת חובות או לעיקול רכוש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...